Accessibility Tools

Translate

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
11 minutes reading time (2233 words)

Një vit turpi

Që nga 24 shkurt 2022, bota nuk është më e njëjta. Një vit dhimbjeje për të gjithë botën.

Ajo që supozohej të ishte, një pushtim i shpejtë (u fol për disa orë, nja dy ditë) dhe një pushtim frikacak (një vend i fortë që sulmon një vend më të dobët), nga rusët, për të favorizuar një grusht shteti dhe ndryshim Regjimi pjesërisht demokratik i Ukrainës, duke vënë në krye të Ukrainës një qeveri proruse, sigurisht diktatoriale dhe autoritare, është shndërruar në një konflikt edhe më tragjik, në të cilin kanë hyrë vende të ndryshme.

Rezistenca e popullit krenar dhe të guximshëm ukrainas ka zhvendosur të gjithë, veçanërisht rusët, por edhe Shtetet e Bashkuara dhe Perëndimin, të cilët tashmë besonin se duhej ta linin Presidentin ukrainas të ikte nga Kievi.

Volodymyr Zelensky mbeti President i Ukrainës dhe qeveria e tij (me disa ndryshime) mbeti me vendosmëri dhe guxim në pushtet. Një David modern dhe tragjik kundër Goliathit.

Në artikullin tonë të fundit mbi politikën e jashtme, në pjesën e fundit, folëm përsëri për situatën e vështirë në Ukrainë. Ju ftojmë ta lexoni në këtë link:

https://www.directdemocracys.org/law/programs/international-politics/international-relations/the-old-foreign-policy

Ne folëm për të, për t'i bërë njerëzit të kuptojnë gënjeshtrën dhe aftësinë e disa përfaqësuesve politikë, pa asnjë vlerë, për të mos respektuar marrëveshjet. Padyshim që po i referohemi fajtorit kryesor të gjithë kësaj vdekjeje dhe shkatërrimi. Presidenti rus, Vladimir Putin, nuk e ka respektuar Memorandumin e Budapestit, tashmë në vitin 2014, me pushtimin e Krimesë, me Shtetet e Bashkuara dhe Perëndimin, të cilët nuk kanë ngritur asnjë gisht për të ndihmuar Ukrainën. Në një mënyrë krejtësisht vetëshkatërruese, e gjithë bota, përfshirë OKB-në, u kufizuan në dënimin e pushtimit, pa asnjë masë dënimi më të guximshëm. Edhe ata, të cilët në këmbim të heqjes dorë nga Ukraina nga mbi 1900 koka bërthamore, të dhëna (për ironi) rusëve, për t'u "çmontuar", kishin garantuar, për sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, së bashku Rusisë, d.m.th., SHBA, SHBA. Mbretëria dhe Evropa. Por ne nuk duam të përsërisim të njëjtat gjëra, ndaj ju dërgojmë lidhjet e disa artikujve tanë mbi historinë e trishtë, ju këshillojmë t'i lexoni me kujdes:

https://www.directdemocracys.org/law/programs/international-politics/russian-invasion-of-ukraine/russian-invasion-of-ukraine

https://www.directdemocracys.org/law/programs/international-politics/russian-invasion-of-ukraine/peace-with-surrender

https://www.directdemocracys.org/law/programs/international-politics/russian-invasion-of-ukraine/let-s-talk-about-donbass

https://www.directdemocracys.org/law/programs/international-politics/russian-invasion-of-ukraine/our-solution-to-the-conflict-in-ukraine

dhe ne kemi folur për të, në intervista të tjera, artikuj të dedikuar dhe qëndrime zyrtare dhe jemi të sigurt se do të gjeni shumë informacione interesante.

Bota e politikës së jashtme funksionon kështu, vendet më të forta që kontrollojnë botën janë kryesisht 3, me radhë, Shtetet e Bashkuara, Rusia dhe Kina. Të vetmet, pjesërisht demokratike, pra “më të mirat” për sa i përket lirisë dhe të drejtave, janë Shtetet e Bashkuara. Të tjerat janë diktaturat, Rusia oligarkike, Kina oligarkike dhe “komuniste”.

Prandaj, të dashur miq "tifozë" të Putinit, apo subjekte të diellit që po lind, nëse dikush duhet të zgjedhë nga kush do të nënshtrohet, kushdo që zgjedh Shtetet e Bashkuara jeton më mirë dhe është më i lirë se Rusia dhe Kina (nëse jo pranoni se jeni fals, dhe gënjeshtarët). Është gjithmonë e këshillueshme të jesh në anën e lirisë dhe demokracisë së pjesshme, gjithmonë e preferueshme ndaj mungesës absolute të lirisë dhe diktaturës së garantuar. Fatkeqësisht, bota është plot me njerëz injorantë, të cilët nuk janë në gjendje të dallojnë të mirën e pjesshme nga e keqja totale, mbi të gjitha nga zhgënjimi, antiamerikanizmi dhe antikapitalizmi, vetëm pjesërisht të motivuar. Por ne kemi folur tashmë edhe për këto çështje.

Këto 3 vende vendosin se kush qeveris, në vende të ndryshme, ata vendosin programin e qeverive të ndryshme të nënshtruara. Të gjithë duhet të respektojnë porositë e marra, të favorizojnë disa kompani tregtare, të blejnë dhe të tregtojnë armë. Ato quhen sfera të ndikimit. Ju duhet të vendosni se cilën anë të merrni, dhe me kë të mbani anën.

Por 3 liderët e botës, herë pas here, përpiqen të “vjedhin” një vend nga tjetri, si në një lojë tragjike të rrezikut.

Tashmë ju kemi shpjeguar se si vota dhe vendimet e popullit, të çdo populli nuk kanë vlerë. Në të gjithë botën ekziston një sistem partiak oligarkik, madje edhe në vendet demokratike. Ju kemi thënë gjithashtu se politika e vjetër thuajse gjithmonë u është nënshtruar pushteteve financiare dhe ekonomike.

Aspekti që do të trajtojmë sot, një vit pas fillimit, të pushtimit të pakuptimtë rus të Ukrainës, është se si politika, e pajisur me fuqi dhe forcë (financiare, ekonomike dhe ushtarake), apo superpolitike, e Shteteve të Bashkuara. , Rusia dhe Kina, vendosin për fatin e të gjitha vendeve të tjera. Bota është e gjitha e tyre.

Traktatet zyrtare, ligjet ndërkombëtare dhe diplomacia "zyrtare" nuk llogariten kot, ato janë vetëm një fasadë dhe askush nuk i respekton plotësisht. Disa nga këto ligje ndërkombëtare janë gjithashtu të arsyeshme, në përpjekje për të parashikuar dhe parandaluar konfliktet. Por zbatimi i tyre, me gjithë propagandën, gënjeshtrat dhe motivet e kota të 3 superheronjve të politikës botërore (Shtetet e Bashkuara, Rusia dhe Kina), është praktikisht e pamundur.

Shtetet e Bashkuara nuk hezitojnë të krijojnë prova të rreme, së bashku me Mbretërinë e Bashkuar, Francën dhe aleatët e tjerë, për të eksportuar, të pakërkuar nga askush, "demokracinë" e tyre të rreme dhe të pjesshme. Bëjnë që popullatat e “çliruara” të urrejnë fjalën fisnike, asnjëherë të vënë në jetë prej tyre, “demokraci”. Të gjitha vendet e sulmuara nga Perëndimi pyesin veten nëse "demokracia" parashikon bombardime, madje edhe të civilëve, spitaleve, dhe shumë të vdekur, të plagosur, dhimbje, vuajtje dhe frikë, dhe regjime të ndryshuara, me të tjera të dobëta dhe të nënshtruara, duke shtrembëruar dhe shpesh duke bërë jeta e popullatave të tëra më keq. Ne gjithashtu pyesim veten nëse japonezët (të cilët ishin të parët në histori që përjetuan 2 bomba atomike në 2 qytete me popullsi të dendur) pyesin nëse Koreja e Veriut, Kuba, Vietnami, Afganistani, në Libi, në Irak dhe në shumë shtete të tjera në bota, ku kushdo që nuk ishte i nënshtruar, me sjellje të mira, nënshtrohej ose me sanksione të pamëshirshme (çnjerëzore dhe mizore), të cilat u kthyen në uri dhe bënin të vuanin popuj të tërë, ose me bombardime e pushtime ushtarake, me të vdekur, të plagosur, dhe frikë dhe dhimbje të pamasë. Pra, politika "perëndimore" nuk mund t'i japë askujt mësime morali dhe humanizmi. Sanksionet, dhe reduktimi i popujve në uri dhe dëshpërim, për të kryer grusht shteti, nga popullata apo nga ushtria, është e turpshme, siç është çdo dhunë, çdo bombardim "inteligjent". Por a e kuptoni? Ata i quajnë bombat "të zgjuara", këta gënjeshtarë dinakë, të pangopur, egoistë dhe të egër, të çmendur. Për të mos thënë, varre masive, në disa raste të shpikura, arsenale atomike, të deklaruara dhe të pagjetura kurrë. Askush nuk do të sulmonte kurrë një vend që aktualisht ka bombën atomike, siç tregohet nga Irani (i cili ka naftë dhe gaz është tërheqës, por i rrezikshëm, për shkak të afërsisë me Izraelin, një aleat i SHBA-së), dhe së fundi nga Koreja e Veriut (i cili ka nuk ka pasuri dhe askujt nuk i intereson). Çdo gjë shkon, vetëm për të hedhur bomba dhe për të kryer sulme ajrore. Në fund të fundit, nafta, pasuria natyrore, pozicionet strategjike të vendeve të caktuara, janë me interes për të gjithë, ashtu siç është për të gjithë, për të kontrolluar vende të tëra dhe për të kontrolluar trafikun e të gjitha llojeve, madje edhe të paligjshëm, joetik dhe moralisht të dënueshëm. Pa folur për pushtimet ushtarake, të cilat konsumojnë armë, të cilat më pas do të zëvendësohen me ato më të shtrenjta. Me luftëra fiton, me armë (kushdo që i prodhon dhe i shet, paguan mirë, komisione të mëdha, të gjithëve), si në shkatërrimin e vendeve të tëra, ashtu edhe në rindërtimin e asaj që është shkatërruar.

Rusia bën saktësisht të njëjtën gjë si SHBA, me një kthesë më të pamëshirshme. Ai sulmon, bombardon, vret, plagos, përdhunon, vuan nga uria, madje edhe aleatët e vet. Vendet e saj simotra, të cilat ishin pjesë e Perandorisë Komuniste të madhe, të falimentuar, utopike. Fqinjët e saj, si Finlanda, Afganistani, Çeçenia, Gjeorgjia dhe së fundmi Ukraina, dhe besojmë se së shpejti Moldavia, e dinë mirë se sa tradhtarë, mizorë dhe të këqij janë "shokët" rusë (ne gjithmonë i referohemi politikës ruse dhe asnjëherë të lavdishmit populli rus i nënshtruar, i shfrytëzuar dhe i tradhtuar). Ata janë në mënyrën më të keqe, duke gënjyer (me propagandë dhe revizionizëm historik), duke i dhënë një mallkim traktateve të ndryshme, të çdo marrëveshjeje dhe duke tradhtuar ish-aleatët. Ndaj, i njëjti diskurs vlen edhe për ta, me rrethanat rënduese të diktaturës oligarkike, vrasjen e shumë kundërshtarëve, burgun, edhe për ata që shqiptojnë fjalën "luftë". Teknikisht, ata kanë të drejtë, nuk ka shpallje lufte, "operacioni i tyre special ushtarak", është një nga më të turpshmit, mizorët dhe të pakuptimtët në të gjithë historinë e njerëzimit. Të kesh rusët si miq dhe fqinjë nuk është kurrë e këndshme, sepse ata janë mjaft të paparashikueshëm. Të gjitha vendet që janë rreth Rusisë po përpiqen në çdo mënyrë t'i bashkohen NATO-s ose aleancave për të shmangur sulmin nga ata që janë betuar t'i mbrojnë ato.

Shtetet e Bashkuara, të paktën sulmuan diktaturat, shpesh të pamëshirshme, dhe shpesh, edhe me motive pjesërisht të kuptueshme dhe pjesërisht të vërteta (edhe pse gjithmonë shumë të politizuara). Ne do të protestojmë gjithmonë dhe do të jemi gjithmonë në anën e atyre që sulmohen dhe mbrojnë veten dhe nuk do të jemi kurrë në anën e atyre që sulmojnë.

Tani për tani, Kina preferon të korruptojë politikanët, duke blerë atë që i nevojitet, me 10% të vlerës. Ngadalë, ngadalë, një vend në një kohë, ne po “blejmë” një kontinent të tërë, Afrikën. Përveçse ka blerë gati një të tretën e borxhit publik të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe vendeve të tjera nga “tregu i lirë”, për të mund të punojë në botë pa u shqetësuar nga askush. Do të shohim se çfarë do të bëjnë në Tajvan, sepse na duket se ata kanë qëllime të këqija. Le të shpresojmë se e kemi gabim.

Ju kemi prezantuar me pak fjalë 3 protagonistët e politikës botërore që kanë vlerë.

Ne do të donim të kishim shpikur diçka, do të donim t'ju thoshim: e gjitha ishte një gënjeshtër, asgjë nga ato që kemi shkruar nuk është e vërtetë. Fatkeqësisht për të gjithë, ne nuk gënjejmë kurrë, dhe gjithçka që shkruajmë është e vërteta, sepse ne jemi: të pavarur, të lirë dhe krejtësisht alternativë ndaj mizorive dhe gënjeshtrave me të cilat ju ka mësuar pothuajse e gjithë politika e vjetër. Shumë gjëra, që kemi shkruar, i dinë shumë njerëz. Natyrisht, të gjithë ju thonë vetëm pjesët që i përshtaten, quhet propagandë, dhe interes politik. Të tjerët ju thonë vetëm një pjesë të së vërtetës, sepse marrin transferta bankare, në parajsat fiskale. Politikanët, gazetarët dhe personalitetet e njohura që marrin anën e njërës anë apo tjetrës, pa thënë të gjithë të vërtetën, shpesh janë të korruptuar dhe kanë interesa politike. Shumë prej këtyre subjekteve do të shisnin nënën e tyre, për pak famë, pushtet ose për pak pasuri. Le të shpresojmë që ata të mos jenë aq budallenj dhe injorantë sa të mos dallojnë të drejtën nga e gabuara. Askush nuk mund të kundërshtojë, as edhe një fjalë nga ajo që ne shkruajmë, në secilin prej artikujve tanë. Ndryshe nga ata që shkruajnë për interes, ne shikojmë gjithçka, në 360° dhe kemi burime të dokumentuara të besueshme dhe ekspertë, të cilëve u besojmë verbërisht.

Motivimet e ndryshme, të cilat mund të justifikojnë, për disa mendje të sëmurë, një pushtim, si ai rus, siç është situata e pasigurt e pakicave etnike në Ukrainë (jo vetëm ajo ruse), apo arsye të tjera të pakuptimta, janë vetëm përpjekje për të motivuar. e keqja absolute. Një dhimbje e pamasë, që falë politikave të jashtme kriminale të këtyre 3 vendeve: SHBA-së, Rusisë dhe Kinës, ndjejnë mbi të gjitha popullsinë civile dhe ushtarakët që vdesin për të mbrojtur vendin e tyre. Fatkeqësisht për ta vuajnë edhe familjet e të vdekurve dhe pushtuesit. Por nëse ata që mbrojnë me jetën e tyre vendin, sovranitetin, tokën dhe mbi të gjitha lirinë e tyre, janë heronj, ata që sulmojnë, pushtojnë dhe vdesin janë vetëm një zuzar më pak.

Luftërat dhe dhuna e të gjitha llojeve organizohen gjithmonë nga të fuqishmit, mbi jetën dhe dhimbjen e njerëzve të pafajshëm.

Historia nuk mund të shpiket dhe traktatet ndërkombëtare duhet të respektohen, gjithmonë dhe nga të gjithë.

Përfundojmë, me një mesazh, dhe me informacion, që nuk jua kemi dhënë kurrë.

DirectDemocracyS nuk i pëlqen të kritikojë politikën e vjetër, të korruptuar dhe të dështuar. Ne nuk ndjejmë kënaqësi dhe nuk është falë kritikave që së shpejti, të gjithë njerëzit inteligjentë, të mirë të tokës do të bashkohen me ne dhe do të votojnë për kandidatët tanë. Ne themi gjëra, për t'ju bërë të kuptoni se çfarë po bëjnë të tjerët dhe për t'ju thënë se si do ta bëjmë atë. Ne ju garantojmë dhe ju betohemi se do të jemi patjetër ndryshe dhe më të mirë se gjithë politika e vjetër. Ju do të keni vënë re se ne do të bëjmë shumë pak përpjekje për të bërë më mirë se ata. Është fjalë për fjalë e pamundur të bësh më keq se ata.

Lexoni, me mendje të hapur, gjithçka që publikojmë, dhe nëse ndiheni të përshtatshëm, dhe të pajtueshëm, me propozimet tona dhe me idetë tona, dhe ndiheni gati për të ndryshuar dhe përmirësuar botën, bashkohuni me ne dhe le ta bëjmë atë, të gjitha sëbashku. Njerëzimi do të fitojë, ne të bashkuar do ta bëjmë të fitojë.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

'n Jaar van skaamte
שנה של בושה
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Saturday, 01 April 2023

Captcha Image

Discover our Latest News

Our contact forms, in the main contact menu item, on our website, are the only way to get in touch with us, with our wor...

Read More...

A stupid person can never have good ideas, and an ignorant person can never create anything useful. To create and imple...

Read More...

Let's talk a little about money, with a brief introduction. Very often, the old politics has accustomed us to political...

Read More...

Albert Paine said: "What we do for ourselves dies with us, what we do for others and for the world remains and is immort...

Read More...

Select your preferred language, and click on the audio file you want to listen to. Happy listening! If you want to crea...

Read More...

To all women. Best wishes, and all the love and respect, not just March 8th. DirectDemocracyS

Read More...

https://www.directdemocracys.org/ Global Forum, on Modern Direct Democracy, Mexico City 2023. Official message from Di...

Read More...
No More Articles

Our mailing subscription form

Welcome Module


Chat Module

Polls Categories

Blog - Categories Module

All menu