Accessibility Tools

Translate

Login Join Us

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
32 minutes reading time (6492 words)

Dashuri me shikim të parë LFS

Kur një person dëgjon për ne për herë të parë, ose lexon një nga artikujt tanë, ose viziton faqen tonë të internetit për herë të parë, ai nuk beson atë që dëgjon dhe nuk u beson syve.

Çdo person, në DirectDemocracyS, më në fund gjen një organizatë politike novatore, alternative dhe të papajtueshme me gjithçka përreth. Më mirë, e njëjta gjë, apo më keq? Sigurisht të ndryshme, dhe unike, edhe nëse grupe të ndryshme, sidomos në rrjetet sociale, përpiqen të na kopjojnë, me rezultate të këqija dhe pa asnjë mundësi për të pasur të ardhme. Askush nuk kërkon ose nuk dëshiron një kopje, sepse nuk do të duket kurrë si origjinali.

Në shikim të parë, kushdo mund të mendojë: ide të shkëlqyera, por është utopi. Kush mendon pak, në vend të kësaj thotë: ide të shkëlqyera, por shumë njerëz janë të këqij, lakmitarë, egoistë dhe kërkojnë pushtet dhe para nga aktiviteti politik, prandaj DirectDemocracyS nuk mund të funksionojë.

Askush, për momentin nuk ka shkruar: ide të këqija. Askush nuk shkroi - projekti është i keq. Edhe nëse shumë sipërfaqësisht mendojnë: nuk mund të funksionojë, ata nuk do t'ju lejojnë ta bëni. Më sipërfaqësorja nga të gjitha, përpiquni të na krahasoni me politikën e vjetër.

Duke lexuar secilin prej artikujve tanë, qoftë edhe disa herë, çdo dyshim duhet të zhduket. Por për ta bërë këtë, duhet shumë vullnet i mirë dhe gjithashtu shumë kohë. Për të kuptuar DirectDemocracyS, para se të filloni të lexoni, duhet të harroni plotësisht të gjithë politikën e vjetër. Vetëm me mendje të hapur mund të fillojmë të njohim në thellësi organizimin tonë politik.

Pra, a na thonë shpesh, se jemi shumë “të bukur” për të qenë të vërtetë?

Ky artikull i yni mund të duket paksa kaotik, por është ndoshta i pari në të cilin vendosemi në vendin tuaj, të dashur vizitorë.

Shumë njerëzve nuk u pëlqen mënyra se si ne komunikojmë, në të cilën ne shpjegojmë çdo detaj, qoftë edhe në mënyrë të përsëritur, por ne e bëjmë atë në këtë mënyrë, sepse shumë koncepte dhe shumë tema janë të lidhura, dhe nëse nuk keni një Vizioni 360 gradë, ju nuk mund ta kuptoni kuptimin e rregullave tona.

Të tjerëve nuk u pëlqen përgjigjja jonë e vazhdueshme për çdo pyetje që dikush mund të bëjë për ne, rregullat dhe metodën tonë. Nëse nuk do të shpjegonim në detaje të gjitha motivimet tona, vështirë se do ta kuptonit arsyen e shumë prej zgjedhjeve tona.

Të tjerë na thonë se ne nuk i themi kurrë qëndrimet tona për çështje të ndryshme, sipas tyre, nga frika e humbjes së konsensusit. Në fakt, për këta njerëz nuk mjafton të thuhet: çdo zgjedhje bazohet në logjikën, mendjen e shëndoshë, respektin e ndërsjellë për të gjithë njerëzit dhe duke filluar nga sot, ne i shtojmë një fjali të re gjithë kësaj: ne jemi të bazuar. mbi të vërtetën, mbi provat, për shkencën, për edukimin dhe për dallimin e qartë, midis së mirës dhe së keqes. Fjalia e mëparshme përmban thelbin tonë, i cili për shumë mund të duket i paqartë, i paqartë dhe i shkruar nga njerëz që besojnë se i kanë të gjitha zgjidhjet. Ne nuk i kemi të gjitha zgjidhjet, por i gjejmë lehtësisht, nëse është e nevojshme, thjesht duke pyetur grupet tona të ekspertëve.

Pothuajse për çdo temë apo pyetje politike, politika e vjetër të ka mësuar me forca politike që mbajnë anë, pro apo kundër, dhe ne nuk jemi shumë të ndryshëm në këtë, ne zgjedhim gjithmonë të mirën. Edhe për ne, ka gjëra që janë të drejta ose të gabuara, si njerëzit janë të mirë ose të këqij. Veç se politika e vjetër bazohet në të qenit, gjithmonë, kundër njëri-tjetrit. Nëse një forcë politike thotë një gjë, qoftë edhe e arsyeshme dhe e drejtë, forcat e tjera politike, për të qenë ndryshe, preferojnë të bëjnë zgjedhjen e gabuar, thonë të gabuarën, për të mos u ngjasuar me ata që për to janë, në në rastin më të mirë "kundërshtar", dhe shpesh konsiderohen dhe trajtohen si "armiq" të vërtetë. Ne jemi krejtësisht alternativë dhe nuk punojmë kundër askujt. Prandaj, ju lutemi mos merrni vetëm një pjesë të secilit prej pozicioneve tona bazuar në interesat tuaja. Shumë shpesh, nga një artikull shumë i gjatë, merren vetëm disa fjali, bazuar në interesat e dikujt, për t'i bërë njerëzit të besojnë gjëra që janë krejtësisht të gabuara dhe të rreme.

Le t'ju japim një shembull, pak të parëndësishëm, por që do ta shpjegojë mirë situatën.

Nëse pohojmë: DirectDemocracyS, është kundër pirjes së duhanit. Do të ketë shumë njerëz që do të thonë: shumë mirë, mendoni për shëndetin e njerëzve. Por do të ketë të tjerë që do të thonë: je budalla, por e di sa para bëjnë shtetet me taksat e cigareve. Dhe akoma të tjera: a e dini se sa njerëz punojnë në industrinë e duhanit dhe në aktivitete që lidhen me duhanin? Kështu, qëndrimi ynë kundër pirjes së duhanit do t'i pëlqejë disave dhe të tjerëve jo. Dëshironi të dini, cili është pozicioni ynë për pirjen e duhanit?

Së pari një hyrje e shkurtër.

Ndalimi i diçkaje nuk është kurrë zgjidhje, e kemi folur në artikuj të tjerë, qoftë edhe për publicitet negativ.

Publicitet i keq.

Nëse themi: përplasja e kokës pas murit, dhemb. Shumë nga kurioziteti do të godasin kokën për të parë sa shumë dhemb, të tjerët do të përpiqen, në mënyra të ndryshme dhe gjithmonë do të ketë dikush që do të thotë: jo gjithmonë dhemb, varet nga sa fort godet. atë. Të tjerët do të thonë se ndihen më mirë pasi ta bëjnë këtë. E njëjta gjë vlen për çdo gjë. Për shembull, nëse do të thoshim se një lëng frutash nuk është i mirë, se thith, shumë do ta blinin, për ta shijuar, për ta parë dhe për ta shijuar, nëse është vërtet i keq, dhe duke e shijuar, do ta kuptonin se është jo keq, dhe shumë, mund të pëlqejnë. Reklamimi negativ shpesh mund të shitet më mirë se reklamimi pozitiv.

Vendndodhja jonë.

Sa i përket pirjes së duhanit, është e qartë se ai është i dëmshëm, por në vend që ta ndalojmë, ideja jonë bazë është t'i bëjmë njerëzit të kuptojnë dëmin që shkakton ai, pa i frikësuar ata, por duke u përpjekur të ndryshojnë dhe përmirësojnë zakonet dhe mentalitetin e njerëzve. Për disa mund të konsiderohet si një “shpëlarje truri”, për një qëllim të mirë. Me fjalinë e mëparshme, disa do të na akuzojnë se kemi bërë një shpëlarje truri të vërtetë të të gjithë njerëzve. Ndryshimi dhe përmirësimi i mentalitetit nuk është një gjë e lehtë, por sigurisht që i bën njerëz më të mirë të gjithë ata që arrijnë ta bëjnë atë.

I njëjti argument i bërë për produktet e duhanit është i vërtetë për alkoolin, për drogën dhe për çdo gjë tjetër dhe për çdo temë. Vendimet tona, dhe qëndrimet tona, për çdo gjë, bazohen të gjitha në logjikën, sensin e përbashkët dhe respektin e ndërsjellë, të të gjithë njerëzve, dhe të gjitha vendosen, nga shumë grupe ekspertësh, të gjithë duke numëruar disa qindra, ose mijëra, së shpejti miliona njerëz, të cilët propozojnë, përzgjedhin, vendosin, diskutojnë, vlerësojnë dhe në fund votojnë, cili do të jetë qëndrimi zyrtar i DirectDemocracyS për secilën temë. Kjo metodë do të na lejojë të mos gabojmë dhe të jemi gjithmonë në anën e duhur, duke zgjedhur mirë, duke menduar gjithmonë për interesin kolektiv, duke filluar gjithmonë të ndihmojmë njerëzit dhe bizneset që janë më në vështirësi. Gjithashtu do të shmangë, për secilin prej përdoruesve tanë, humbjen e panevojshme të kohës, për të kërkuar zgjidhje alternative, pavarësisht se ka kushdo, mundësinë e kontestimit, vendimeve, të grupeve të ekspertëve, me detyrimin, megjithatë, të paraqesë argumente të vlefshme. , dhe prova reale dhe të sigurta, për ankesat tuaja. Përndryshe, vendimi i grupeve të ekspertëve do të mbetet i vlefshëm dhe i ndashëm për të gjithë.

Për çdo pozicion që marrim, jemi të sigurt se rrezikojmë të humbasim disa votues, por e mira e njerëzve dhe gjendja e tyre shëndetësore ka më shumë rëndësi se sa disa ose shumë votues të humbur.

Të gjithë e dimë se popullata, nëse lexon 2 ose më shumë studime nga ekspertë krejtësisht të ndryshëm, zgjedh gjithmonë atë që është më afër mënyrës së të menduarit, gjë që konfirmon teoritë e tyre. Një shembull i thjeshtë përsëri, kanabisi, për disa studime ai dhemb dhe vret qelizat e trurit, për të tjerët është "ilaç", dhe për të tjerët një argëtim i padëmshëm. Në disa vende, dhe në disa kultura, është e ndaluar, në të tjera tolerohet, në të tjera rekomandohet. Në përgjithësi, ne i lëmë një zgjedhje popullsive të ndryshme të çdo zone gjeografike, edhe pse kemi qëndrime të qarta, dhe gjithmonë të vlefshme dhe për të gjithë, për rregullat bazë dhe për metodologjinë.

Qëndrimi ynë, si për kanabisin, ashtu edhe për alkoolin, është i qartë: çdo person është përgjegjës për gjendjen e tij shëndetësore dhe mendore, dhe zgjedh gjithmonë në bazë të inteligjencës së tij. Me kusht që kjo sjellje të mos shkaktojë dëme fizike, morale ose materiale për njerëzit e tjerë. Nëse një person nën ndikimin e drogës ose alkoolit drejton një makinë dhe shkakton një aksident, në të cilin vdesin ose plagosen njerëz të pafajshëm, ne e konsiderojmë atë një sjellje të dënueshme, për t'u parandaluar dhe për t'u ndëshkuar rëndë. A do ta zgjidhte problemin ndalimi i alkoolit dhe kanabisit? Absolutisht jo, por mësimi i njerëzve se cilat janë zgjedhjet më të mira për të qenë të shëndetshëm dhe për të shmangur rreziqet e panevojshme, për veten dhe për njerëzit e pafajshëm, do të jepte rezultate më të mira, të menjëhershme dhe që me siguri do të zgjasin me kalimin e kohës.

T'u mësosh njerëzve se mund të argëtohesh në një mënyrë më pak të rrezikshme, për veten dhe për të tjerët, është sigurisht më mirë sesa të ndalosh në mënyrë drastike disa sjellje. Gjithashtu për të shmangur që shumë njerëz, jo shumë inteligjentë, përherë kundër çdo lloj sistemi dhe kundër rregullave, të bëjnë zgjedhje të gabuara, vetëm për të qenë marrëzi "në modë". Për DirectDemocracyS, të qenit mendjemprehtë dhe në maksimum të aftësive mendore, është thelbësore për të qenë në gjendje të jetosh në një komunitet të shëndetshëm, i cili di të parandalojë aksidente dhe probleme potencialisht shumë serioze. Gjithmonë për DirectDemocracyS, pjekuria dhe të qenit "i rritur" nuk tregohet nga pirja e duhanit, pirja e alkoolit dhe marrja e drogës. Për DirectDemocracyS, njeriu gëzon të njëjtën gjë, dhe sigurisht më mirë, të kesh një kujtim të qartë dhe të qartë të festave dhe momenteve argëtuese, në një grup, të cilat, duke qenë nën ndikimin e drogës dhe alkoolit, na bëjnë të harrojmë, çdo moment të lumtur ose e trishtuar dhe çdo argëtim. Për DirectDemocracyS, nëse një person pëlqen një person tjetër, duhet të ketë guximin ta thotë qartë, drejtpërdrejt dhe jo të kërkojë "guximin" për t'u deklaruar, në drogë dhe alkool. Së fundi, për DirectDemocracyS, seksi është më i këndshëm, nëse jeni zgjuar, i kthjellët dhe e dini mirë se çfarë po bëni. Por për të qenë ashtu siç na pëlqen, duhet një karakter i fortë, ambicie e madhe, shumë vetëkontroll dhe aftësi dhe guxim për të dalluar të mirën nga e keqja, duke zgjedhur gjithmonë të mirën. Për më tepër, nevojitet kultura, edukimi qytetar dhe respekti i ndërsjellë. Prandaj, nuk duhet të ndalojmë, por të ofrojmë arsye të vlefshme për të vepruar ndryshe dhe më mirë. Duhet më shumë kohë, por sigurisht që do të merrni rezultate më të mira dhe kjo do të zgjasë me kalimin e kohës. Por ne do të flasim për këto tema, në artikuj të tjerë të dedikuar, shumë të detajuara. Bëhet fjalë për sjellje individuale dhe grupore, të cilat janë gjithashtu shumë të rëndësishme dhe delikate, të cilat nuk mund të trajtohen në mënyrë sintetike dhe sipërfaqësore.

Të gjithë do ta keni kuptuar se ne nuk jemi si forcat e tjera politike, që do të bënim gjithçka për një votë më shumë dhe për të marrë konsensus. Thjesht duhet të shikoni përreth, të gjeni të gjitha konfirmimet, me çdo fjalë që shkruajmë.

E kemi thënë tashmë, dhe e përsërisim, DirectDemocracyS është politikisht e përsosur, edhe falë politikës së vjetër. Ne kemi studiuar me kujdes të gjitha gabimet e tyre, të gjitha sjelljet e tyre të gabuara, të gjitha idealet e tyre, pothuajse të gjitha dështimet dhe pothuajse në të gjitha aktivitetet tona, ne përpiqemi të bëjmë të kundërtën e asaj që ata bëjnë, ose çfarë do të bënin.

Ne na pëlqen të jemi të sinqertë, të vendosim të gjitha gjërat së bashku me ata që na bashkohen, duke i ofruar çdokujt mundësinë për të qenë protagonist. Sa i rëndësishëm është sinqeriteti? Thoni gjërat drejt dhe mos tallni askënd. Ne nuk kemi nevojë për të përkëdhelur, shpëlarë trurin dhe gënjyer ndaj votuesve për t'i bërë ata të bashkohen me ne. Ne nuk do t'ju japim dhurata, por çdo gjë të mirë dhe çdo përmirësim në jetën tuaj (dhe me siguri do të ketë shumë), do t'ju duhet të djersiteni, duke punuar shumë, së bashku me të gjithë ne, për të ndryshuar dhe përmirësuar. Bota.

Por le të shohim shkurtimisht disa dallime të vogla midis DirectDemocracyS dhe forcave të tjera politike.

Politika e vjetër ju vjedh gjithë pushtetin dhe zgjedh për ju. Ne ju japim të gjithë fuqinë, dhe ne zgjedhim gjithçka, së bashku me ju.

Politika e vjetër vendos në bazë të interesave financiare dhe ekonomike, nga të cilat kontrollohet dhe ndikohet. Ne u shërbejmë interesave të të gjithë popullsisë së botës, dhe të çdo popullsie, në çdo territor, sepse ne jemi në pronësi, menaxhim, kontrolluar dhe ndikuar, vetëm nga të gjithë zgjedhësit tanë. Çdo komunitet lokal vendos për zonën e tij gjeografike dhe zona të shumta së bashku vendosin për territore më të mëdha, të tilla si blloqe rrugësh, lagje, qytete, rrethe, qarqe, provinca, rajone, shtete, vende, kontinente dhe të gjithë planetin. . Ata janë grupet tona gjeografike, të lira dhe demokratike.

Politika e vjetër premton çdo gjë, vendos programet dhe thuajse nuk i mban, përfaqësuesit e tyre politikë bëjnë atë që duan, shpesh tradhtojnë, gënjejnë, vjedhin, ndryshojnë parti dhe vendosin, bazuar në interesa të fshehura. DirectDemocracyS, të gjitha programet politike, i bën ato së bashku me përbërësit e saj, bazuar në propozimet e të gjithëve, të cilat diskutohen, vendosen, votohen dhe më pas vihen në praktikë nga të gjithë përfaqësuesit tanë politikë, të cilët ne të gjithë së bashku e kemi kontrollin e plotë, pra. ne nuk mashtrojmë, nuk vjedhim, nuk gënjejmë dhe sigurisht vendosim, bazuar në interesat e të gjithë popullsisë. Ne vendosim të mirën e përbashkët, pra të gjithsecilit, në radhë të parë dhe përpara të mirës sonë, ose të një pakice të privilegjuar.

Politika e vjetër ka një lidership, i cili shpesh humb kohën e çmuar, për të luftuar, me mjete pak a shumë të ligjshme, me forca të tjera politike, ose me beteja të brendshme, për pushtet e për kontroll, mes liderëve të ndryshëm ambiciozë. DirectDemocracyS nuk ka një udhëheqës të vetëm, çdo përdorues është saktësisht i njëjtë me një përdorues tjetër, dhe të gjithë së bashku, ne jemi një udhëheqës i vetëm që menaxhon dhe kontrollon të gjitha aktivitetet tona. Ne gjithmonë e vëmë në praktikë moton: një për të gjithë, të gjithë për një.

Mund të vazhdonim të shpjegonim dallimet, por do të shkruanim një artikull shumë të gjatë, mjafton të themi se ndryshe nga politika e vjetër, për ne, gjithçka që themi, shkruajmë ose tregojmë janë angazhime të bëra ndaj votuesve tanë dhe ne kryejmë. gjithçka që premtojmë.

Ne kemi shkruar rregulla të qarta, të detajuara që të gjithë i respektojnë. Tek ne nuk ka dhe nuk do të ekzistojë asnjëherë “të zgjuarit”, që mund të shfrytëzojnë rregullat dhe metodën tonë, për interesat e tyre. Metoda jonë funksionon dhe nuk mund të dështojë, sepse ne kemi parashikuar gjithçka, dhe sepse kemi punuar shumë për të, shumë përdorues, për një kohë të gjatë.

Së fundi, ne ju japim disa arsye për të mos u bashkuar me ne. Po, e keni lexuar mirë, ne po ju japim disa arsye të vlefshme për të mos na bashkuar kurrë. Ne nuk jemi të çmendur, por na pëlqen t'ju bëjmë të ditur se cilët njerëz nuk duam me ne. Është mënyra më e qartë për ta bërë këtë, duke ju dhënë arsye për të mos u bashkuar me ne.

Arsyeja kryesore është se përkundër mundësive të barabarta, dhe mundësive të njëjta, identike për të gjithë, meritokracia vihet gjithmonë në praktikë këtu. Vetëm ata që e meritojnë vërtet mund të kenë mundësinë të marrin role të rëndësishme, me përgjegjësi të rëndësishme, brenda dhe jashtë. Nuk ka asnjë hierarki të vërtetë, por çdo aktivitet i secilit prej përdoruesve tanë vlerësohet nga sistemi ynë dhe nga grupet tona të specializuara, dhe vetëm më të mirët do të jenë në gjendje, për shembull, të qëndrojnë si përfaqësuesit tanë politikë në zgjedhje dhe të na përfaqësojnë, në rast fitoreje, në institucione. Secili nga përdoruesit tanë punon, vetëm ose në grup, për të bërë të gjithë mekanizmin tonë të madh të funksionojë në mënyrë të koordinuar. Pra, me pak fjalë, njerëzit e paaftë ose të mërzitshëm vështirë se do të bashkohen me ne, sidomos në fillim, sepse nuk do të jenë në gjendje të kuptojnë organizimin tonë politik dhe potencialin tonë të madh.

Motivimi i dytë është që të gjithë duhet të punojmë së bashku, 20 minuta në ditë, ose të paktën 2 orë në javë, sepse bota nuk ndryshon dhe nuk përmirësohet vetvetiu, por ka nevojë për angazhim të vazhdueshëm . , nga të gjithë, në mënyra të ndryshme. Jo të gjithëve u pëlqen të angazhohen për veten dhe të tjerët. Kishim rreth dhjetë veta që na thanë: Unë nuk bashkohem me ju, sepse përfaqësuesit politikë paguhen për të vendosur dhe unë nuk dua të bëj punën e tyre, sidomos falas. Teknikisht kanë të drejtë, por pyetja jonë është: a vendos gjithmonë mirë politika e vjetër, a është e ndershme, e sinqertë, respekton premtimet e saj dhe respekton çdo angazhim të bërë me votuesit e saj? Nëse përgjigja është po, ata që nuk bashkohen me ne po bëjnë shumë mirë të qëndrojnë me politikën e vjetër. Nëse, nga ana tjetër, përgjigja është jo, ne kemi të drejtë që dëshirojmë të ndryshojmë dhe përmirësojmë të gjithë politikën me inovacionin dhe alternativën tonë. Prandaj, fakti i detyrimit të përfaqësuesve politikë për të bërë zgjedhjen më të mirë për të gjithë është një detyrim moral për këdo. Ne bëjmë gjëra të kota çdo ditë, për shumë orë, të humbura, pa marrë asnjë rezultat të dobishëm dhe konkret. DirectDemocracyS i kthen fuqinë të gjithë votuesve të saj për të qenë zotërues të së tashmes dhe të ardhmes së tyre.

Arsyeja e tretë është sepse me ne, të zgjuarit apo ambiciozët, ata që kërkojnë pushtet dhe para, vetëm për veten e tyre, nuk kanë asnjë shans të kuptojnë poshtërsinë e tyre. Meqenëse nuk ka lidership, të gjithë ata që janë egoistë, lakmitarë dhe kërkojnë pushtet (nuk e meritojnë atë), nuk kanë pse të bashkohen me ne. Nëse rastësisht arrijnë të na bashkohen, sigurisht që nuk do të mund të qëndrojnë me ne dhe sigurisht nuk do të mund të na ngadalësojnë, apo të na ndalojnë.

Arsyeja e katërt është se secili mund të vijë tek ne për të realizuar projektet e veta, por askush nuk mund të na bashkohet për të na mësuar se si të punojmë. Kemi punuar, punojmë dhe do të punojmë gjithmonë, për të zgjeruar projektet tona, pa ndryshuar kurrë, as një fjalë, as një rregull, që në fillim dhe ato që janë shtuar me kalimin e kohës. Ne nuk duam të ndryshojmë asgjë, sepse secila prej zgjedhjeve tona është propozuar, përzgjedhur, diskutuar dhe votuar nga anëtarët tanë. Nuk ka liderë, që vendosin, çdo vendim është kolektiv, i bazuar në individë dhe grupe, të gjithë të koordinuar dhe që besojnë dhe respektojnë njëri-tjetrin. Kishim njëqind njerëz që na u bashkuan për të na bërë të ndryshonim, ose emrin, ose logon, ose disa rregulla, me të cilat ata nuk ishin dakord. Ne i duam të gjithë njerëzit, edhe ata që mendojnë se dinë gjithçka, por për t'u bashkuar me ne, para së gjithash duhet të dinë të përshtaten dhe të jenë në përputhje me rregullat, metodën dhe karakteristikat tona.

Arsyeja e pestë është e natyrës teknike. Ne kemi mijëra (së shpejti do të bëhen dhjetëra mijëra) grupe ekspertësh (vetëm shumë pak nga këto grupe janë publike), të të gjitha llojeve, për çdo temë, të gjitha të përbëra (përveç atyre publike), me qindra, mijëra (dhe së shpejti nga miliona), përdorues secili, që ka punuar, po punon dhe do të punojë, për të vendosur gjithçka, bazuar në tema të ndryshme, në mënyrë të koordinuar. Rrjetet sociale tradicionale lejojnë këdo që të kryejë aktivitete të të gjitha llojeve, duke folur dhe komentuar për tema që nuk i njeh, në DirectDemocracyS, për të hyrë në grupe të specializuara, duhet të jetë profesor, ose të punojë drejtpërdrejt, ose të ketë studiuar, ose në disa raste të studiojë , me rezultate të shkëlqyera, dhe me risi, çdo temë, çdo lëndë dhe çdo aktivitet. Kjo metodë na lejon të kemi përdorues, dhe përfaqësues politikë, gjithmonë të informuar, në mënyrë të lirë, të plotë, të pavarur, të ndershëm, kompetent dhe të painteresuar, për çdo temë dhe për zgjedhje të ndryshme, me të gjitha pasojat e parashikuara, për çdo zgjedhje. Kjo metodë e jona nuk pëlqehet nga ata që mendojnë se dinë gjithçka, pa pasur aftësitë e duhura dhe të nevojshme. Falë kësaj veçorie, këtu, çdo person merret, vetëm dhe ekskluzivisht, me gjëra që di në mënyrë të përsosur dhe i pranon, duke i ndarë ato, vendimet e grupeve të ndryshme, edhe pse mund t'i kundërshtojë ato, bazuar në rregulla të hollësishme. Shumëve u pëlqen të thonë fjalën e tyre për çdo temë dhe nuk pranojnë mendimin kompetent dhe të ndershëm të të tjerëve. Është pak defekt i atyre që besojnë se i kanë të gjitha përgjigjet, për gjithçka, falë motorëve të kërkimit. Gjëja që nuk na pëlqen është se rezultatet e duhura, të cilat gjenden në internet, nuk dallohen lehtësisht nga ato të gabuara, për ata që nuk janë ekspertë, prandaj, shumë priren të supozojnë se vetëm informacioni është i mirë dhe i drejtë. , të cilët konfirmojnë mendimet dhe teoritë e tyre, shpesh të bazuara në intuitë, supozime të thjeshta, pa prova reale, të garantuara dhe të besueshme.

Arsyeja e gjashtë është disi e lidhur me të pestën. Kërkimi i së vërtetës shpesh i bën disa që t'i konsiderojnë teoritë e tyre si të vërteta absolute. Le ta sqarojmë shkurtimisht këtë koncept themelor, me disa informacione dhe disa shembuj. Secili prej artikujve tanë, i cili publikohet në faqen tonë të internetit, në artikullin kryesor të menusë : Ligji, i cili përmban informacione, rregulla, udhëzime, është historikisht i provuar dhe i patëmetë, prandaj askush nuk mund të kundërshtojë atë që shkruajmë, pa bërë një shifër të keqe. . Të mendosh për një gjë, apo të kesh, qoftë edhe një dyshim legjitim, për ne, nuk është e barabartë me të vërtetën absolute. Ne i konsiderojmë autentike vetëm lajmet që mund t'i verifikojmë dhe nuk mbështetemi në burime "pjesërisht të besueshme", jo adekuate, sepse e dimë mirë që jo të gjithë njerëzit thonë gjithmonë të vërtetën, përfshirë multimedian dhe informacionin. edhe “zyrtare”, në përgjithësi. Edhe mënyrat e paraqitjes së lajmit, për t'i bërë njerëzit të arrijnë në përfundimet e dëshiruara, nga ata që japin lajmin, nuk janë pjesë e metodës sonë. Ne u besojmë grupeve tona të ekspertëve, të cilët gjithashtu kanë qëllim themelor të konfirmojnë atë që "thonë përreth". Shumë njerëz, që e bazojnë jetën e tyre në atë që thuhet përreth, shpesh në supozime, nuk na duhen, siç nuk duam me ne, njerëz që na thonë krenarë: mendoj, me kokën time. Së pari, sepse nuk mendon me kokë, por me një pjesë të trurit. Së dyti, sepse ata që mendojnë se i dinë të gjitha të vërtetat sigurisht që nuk kanë nevojë për ne dhe për projektin tonë. Pa dyshim, ai mund të marrë role drejtuese në forcat tradicionale politike. Së treti, sepse ne, ndryshe nga ata që nuk kanë mjete teknike dhe të specializuara për të dalluar të vërtetën nga e rreme, gjithmonë preferojmë të vëmë në dyshim gjithçka, gjithçka, duke e verifikuar atë, dhe nëse shkruajmë, themi ose tregojmë diçka, duhet të jetë, vetëm të vërtetën. Motorët e kërkimit përziejnë të vërtetat me gënjeshtrat, të mirën me të keqen, të drejtën me të gabuarën. Grupet tona, të përbëra nga ekspertë, na ndihmojnë të zgjedhim, me kompetencë, pa bërë gabime. Ne do të bëjmë artikuj të ndryshëm kushtuar internetit, i cili nuk përmban vetëm gjërat e duhura, dhe të vërtetën, dhe se si njerëzit, që mendojnë se janë inteligjentë, nuk janë në gjendje të dallojnë të vërtetën nga e rreme. Do të flasim edhe për maninë për protagonizëm, të përdoruesve të shumtë, të rrjeteve sociale, të cilët ndjejnë nevojën e papërmbajtshme për të thënë mendimin e tyre, për gjithçka, për çdo temë, shpesh, duke lënë përshtypje të keqe, duke demonstruar injorancën e tyre për të gjithë. Në disa raste, ata demonstrojnë keqdashje, zili, zhgënjim, urrejtje, për këdo që është i pasur, i famshëm ose, për ata që merren me politikë. Ndoshta jo të gjithë e dinë që politika është pasqyra e saktë e popullatës që voton dhe ata që nuk votojnë, megjithatë, duke mos u shprehur, meritojnë gjithë politikën që ka, sepse ia lënë detyrën të zgjedhin të tjerëve. Në shumë raste ka një dozë të madhe antiamerikanizmi, ku për çdo gjë fajësohet SHBA-ja. Në disa raste, Shtetet e Bashkuara kanë bërë bullizëm, zgjedhje të gabuara dhe gabime (dhe ne nuk ngurrojmë t'i vëmë në dukje dhe gjithmonë i dënojmë), por ato nuk janë për t'u urryer, përkundrazi, duhet të studiojmë me kujdes e gjithë historia (dhe jo vetëm pjesët që na përshtaten), dhe më pas, përfundimisht, ndjekim kurse të gjata logjike. Shpesh, Shtetet e Bashkuara urrehen për idealet e vjetra utopike, si komunizmi dhe statizmi, që për fat të mirë nuk ekzistojnë më në asnjë vend të botës, por ku kanë ekzistuar, kanë lënë kujtime të këqija dhe shpesh rezultate të turpshme. tragjike. Për shembull, vendet e Evropës Lindore, edhe pse në disa raste të pasura, janë më shumë se 50 vjet prapa, në përgjithësi, në krahasim me vendet perëndimore, të cilat ishin nën mbrojtjen e NATO-s dhe Shteteve të Bashkuara. Ose Rusia, e cila nga carizmi shfrytëzues kishte një komunizëm shfrytëzues dhe të paaftë, dhe më pas kaloi në një diktaturë oligarkike, shfrytëzuese, të paaftë dhe mizore. Vetë Kina ka hequr dorë, në shumë raste, nga statizmi i korruptuar dhe ka kaluar në një gjysmë-kapitalizëm po aq të korruptuar, por më të drejtë (gjithmonë, me partinë e zakonshme, antidemokratike, të vetme). Shtetet e Bashkuara, të paktën, i lejojnë të gjithë të flasin, të protestojnë dhe të urrejnë, madje edhe njerëzit e frustruar, të cilët gjithmonë duhet të fajësojnë dikë për paaftësinë e tyre për të krijuar një jetë të denjë. Nëse diçka shkon keq, në vend që të gjeni zgjidhje dhe t'i zbatoni ato në praktikë, ajo që është më e thjeshtë dhe më e rehatshme është të fajësoni dikë ose diçka për dështimet tuaja. Por imbecilët më të këqij janë ata që e konsiderojnë veten superiorë dhe fajësojnë qytetarët e tjerë (të cilët konsiderohen të painformuar dhe të manipuluar) për situatën aktuale. Po të pyesësh këta njerëz që “nuk kanë faj”, për kë do të kishin votuar, thonë se është informacion privat. Ata kanë turp edhe për forcat politike të dështuara dhe të paaftë që ata vetë i mbështesin. Si ata që thonë, me çdo lajm: po flisni për këtë fakt? Dhe ata shtojnë: por ka fakte të tjera të rëndësishme për të folur. Këtyre njerëzve u sqarojmë qartë se informacionet, qoftë edhe ato të rreme, nga lajme të ndryshme, dhe sigurisht që trajtojnë tema të ndryshme, madje edhe ato që u interesojnë përdoruesve që protestojnë (thjesht kërkoni dhe do të gjeni gjithçka), sepse ata janë nuk interesohet për një temë të caktuar. Tashmë fakti i komentimit të lajmeve që nuk janë me interes është marrëzi, pikërisht siç është të thuash: nuk dua ta shikoj këtë program televiziv, ose: nuk do ta shikoj. Pra, dikujt duhet t'i interesojë që një të panjohuri të mos i interesojë disa lajme, ose të mos shikojë një program të caktuar në TV. Të huaj të përsosur, të cilët gjykojnë për çdo gjë dhe besojnë se kanë gjithmonë të drejtë dhe preferojnë gjithmonë gjërat më të mira. Gjykimi i tyre nuk i intereson askujt dhe shijet e askujt, për asgjë, nuk diskutohen. Nëse diçka nuk na pëlqen, mjafton të komentojmë, vetëm gjërat që na pëlqejnë, pa gjykuar shijet dhe interesat e njerëzve të tjerë. Nuk ka shije më të mira në asgjë, dhe nuk ka shije më të këqija. Dhe në televizor, të dashur miq, për fat të mirë keni shumë programe për të zgjedhur (vetëm duhet të mësoni se si të përdorni telekomandën), ose mund të lexoni një libër të mirë, pa i konsideruar "inferiorë" ata që shikojnë një program specifik. Shumë mburren se nuk shohin televizor, dhe se nuk ndjekin “mediat zyrtare” (edhe pse, duhet ta pranojmë, jo të gjitha informacionet zyrtare janë të rreme). Këta njerëz mburren me injorancën e tyre, TV është plot me programe interesante, duke përfshirë kulturën, shkencën dhe programe të tjera të dobishme. Kjo nevojë për protagonizëm, të cilën specialistët tanë e konsiderojnë një sëmundje të vërtetë dhe sigurisht një fobi moderne. Ka studime të rëndësishme, disa të mbështetura dhe të kryera, edhe nga ne, të cilat tregojnë se nevoja për të thënë mendimin e dikujt për çdo gjë është si një varësi, në shumë raste është dëshira për të pasur një mendim, për ta bërë atë publik ( edhe pse duke ditur, në pavetëdijen e dikujt që askush nuk i intereson) dhe diktohet nga nevoja për të pasur dikë që mund të dijë se si mendojnë ata, dhe ndoshta të gjejë dikë që përgjigjet, qoftë edhe komenteve të pakuptimta. Të tjerët mburren se nuk u besojnë burimeve zyrtare të informacionit, dhe nëse i pyet ata: ku i merrni të vërtetat tuaja absolute, shpesh ata nuk përgjigjen, ose ju japin lidhje, faqe interneti ose grupe të besueshme, si p.sh. 3 dollarë. fature. Sa jetë e trishtuar duhet të kenë, duke mos besuar më në asgjë, përveç disa "shokëve" që u thonë "të vërtetën e tyre", atë që ata vetë duan të dëgjojnë. Fatkeqësisht, këta të “informuar” janë thuajse plotësisht të parikuperueshëm, ata jetojnë në “botën e tyre alternative të trishtuar”. Të tjerët i duan më shumë kafshët (që sigurisht meritojnë dashuri dhe mbrojtje), se sa njerëzit, sepse ata vetë janë të “racës njerëzore” të përgjithësimeve. Për këta njerëz, njerëzimi është i gjithë i keq, i gjithë fajtor, nëse këta njerëz janë të frustruar, dhe sigurisht në një gjendje të mjerueshme. Nëse diçka ju dështon, nëse jeta juaj është e mbytur, në vend që të humbni kohë, të tregoni injorancën tuaj, gjeni forcën, guximin dhe mënyrën për të ndryshuar dhe përmirësuar jetën tuaj. Sigurisht që është më e vështirë dhe e lodhshme, por të paktën ju zgjidh problemet. Asnjëherë nuk duhet përgjithësuar dhe shkruar fjali nga njerëz të sëmurë mendorë si: ne meritojmë zhdukjen. Në të vërtetë, kushdo që i shkruan këto fjali, ose që ka sjellje të caktuara, e bën deklaratën, të neveritshme dhe nga njerëz të pashpirt, për zhdukjen pjesërisht të vërtetë dhe të saktë. Më pas, ka njerëz që vendosin buzëqeshje për të qeshur në lajmet tronditëse, të cilat i zemërojnë menjëherë, njerëz të tjerë, ndoshta po aq budallenj, që shkruajnë komentet e pashmangshme, si p.sh.: por kush vendos një buzëqeshje për të qeshur, çfarë problemesh kanë. Çdo person është i interesuar të komentojë marrëzinë dhe mungesën e ndjeshmërisë së njerëzve të tjerë. Nuk mungojnë as ato të këndshmet, që duhet t'i bëjnë të gjithë të qeshin, siç bëjnë shpesh, gjatë performancave të tyre seksuale. E shihni, të paktën batutat tona bëjnë një buzëqeshje, qoftë edhe për të vërtetën e trishtë. Dhe sigurisht nuk po i referohemi performancës sonë seksuale, e cila, me disa përjashtime, që të gjithë e dimë, është e shkëlqyer. Ka edhe njerëz që paguhen për të shkruar gjëra të caktuara, të cilët shiten, për interesa ekonomike, apo të tjerë, të lidhur politikisht, për t'i bërë një "shpëlarje truri" "mendjeve në vështirësi". Ka forca politike që kanë një nevojë të neveritshme për të krijuar urrejtje sociale dhe trazira në mënyrë që të marrin konsensus dhe vota, dhe pastaj të bëjnë më keq se të tjerët pasi të kenë marrë pushtetin. Të gjitha këto zakone të këqija dhe humbje kohe, ju tregojnë se në çfarë lloj bote jetojmë dhe ne do t'ju lejojmë të hyni në një sekret. Disa prej nesh, duke parë se çfarë lloj njerëzish ka përreth, ndihen paksa të dekurajuar, dhe shumë prej nesh, herë pas here thonë: por ia vlen, të punosh shumë dhe të humbësh kohën tënde të çmuar, për të ndryshuar dhe përmirësuar botën, madje. për këtë lloj njerëzish? Më pas, gjejmë “motivuesit” tanë, të cilët na thonë, se ka shumë njerëz të mirë, që meritojnë një jetë ndryshe dhe më të mirë, dhe se padyshim që do të ketë shumë njerëz, që duke lexuar këtë artikull, do të fillojnë të sillen mirë. shmangia e sjelljeve të gabuara. Edhe nëse jo shumë do të arrijnë në këtë pikë të leximit të këtij artikulli, shumë do të heqin dorë dhe do të ndalojnë së lexuari, pas rreshtave të parë, pa zbritur deri këtu. Shumë keq për ta. Para se të kalojmë te arsyeja e shtatë, duam të bëjmë një sqarim të detyrueshëm. Kur shkruajmë për teori, apo ide, pa prova apo të padokumentuara, nuk i dënojmë ata që mendojnë ndryshe, për asnjë temë, përkundrazi, kemi grupe të dedikuara, në të cilat çdo teori, edhe më e çuditshmja, propozohet nga kushdo që ka mundësi t'i shpjegojë teoritë e tij kujtdo që është i interesuar. Ne i analizojmë ato, me ekspertët tanë, sepse mund të ketë ide të mira dhe të vërteta për të zbuluar. Por në mënyrë zyrtare ne themi gjëra të sigurta dhe të vërtetuara, por për ata që na konsiderojnë: të mbyllur dhe pa hapje mendore, ju themi qartë, që nuk hedhim asgjë, dhe çdo ide, teori, madje edhe çdo komplot të mundshëm. , është analizuar. Nëse gjenden provat, për çdo pohim, ne do të jemi të lumtur për këtë dhe do të punojmë edhe për këtë. Mendje e hapur maksimale, siç kërkojmë ne, nga kushdo që të bashkohet me ne.

Arsyeja e shtatë për të mos u bashkuar me ne është sepse, për disa, ne jemi mendjemadh dhe i kemi gjithmonë të gjitha përgjigjet gati, jemi të shqetësuar, sepse mendojmë se dimë gjithçka. Kjo për faktin se me vete kemi njerëz kompetentë dhe grupe ekspertësh, të cilët bëjnë një punë të shkëlqyer, të cilëve të gjithë u besojmë 100%. Pra, ne kemi çdo arsye për të qenë mendjemëdhenj dhe në fakt i kemi gati të gjitha përgjigjet. Dhe pastaj, nëse jemi krenarë për punën dhe rezultatet tona, nuk mendojmë se jemi aq të bezdisshëm. E vërteta, në disa raste, është e bezdisshme, sepse kushdo do të donte të kishte idetë tona, dhe më pas do të kishte dashur të krijonte të gjitha këto. Gjithmonë thuhet: “Dhelpra që nuk arrin rrushin thotë se është e papjekur”. E jona është një punë kolektive, madje rezultatet e shkëlqyera që na bëjnë krenarë duhet të ndahen dhe merita na shkon të gjithëve. Siç kemi shkruar mijëra herë, ne nuk kemi lider (por të gjithë jemi liderë), në të njëjtën mënyrë, idetë tona u përkasin të gjithë atyre që janë me ne dhe do të bashkohen në të ardhmen, duke shtuar idetë e tyre dhe të tyre. projektet e veta. Idetë tona të para, duke u integruar me ato të kujtdo që na bashkohet, do të jenë gjithmonë më të mëdha, për sa kohë që ne nuk përpiqemi të shtrembërojmë ose ndryshojmë kuptimin dhe idetë që kemi pasur që në fillim. Kjo metodë e jona mund të jetë arsyeja e tetë për të mos u bashkuar me ne. Por ne ju rrëfejmë se do ta përdorim përgjithmonë, për të mos humbur kurrë dhe për asnjë arsye identitetin dhe karakteristikat tona, të cilat na bëjnë unikë, novatorë dhe alternativë ndaj gjithë pjesës tjetër të politikës. Sa herë përsërisim fjalë të caktuara, gjithmonë në dyshe ose në grup, për të shpjeguar mirë secilën prej zgjedhjeve tona dhe motivimin logjik. Sepse ne, nuk bëjmë asgjë, pa një arsye të vlefshme. Ne mund t'ju sigurojmë.

Ka shumë arsye të tjera për të mos u bashkuar me ne. Kemi shkruar shumë për t'i bërë të gjithë të kuptojnë se si jemi dhe të mund të zgjedhin, në mënyrë të informuar, nëse do të bashkohen me ne, apo është më mirë të mos bashkohen. Në disa raste, shumë do të preferojnë të presin, për të parë nëse do të kemi të gjithë suksesin që jemi të sigurt se e meritojmë.

Miqtë, sigurisht, arsyet për t'u bashkuar me ne janë më të shumta, dhe më të rëndësishme, se ato për jo.

Për të kuptuar gjithçka, në DirectDemocracyS, për të zbuluar të gjitha motivimet tona, duhet të lexoni, me shumë kujdes, madje disa herë, secilin prej artikujve tanë, nga fillimi deri në fund (duhet shumë kohë, durim, hap- mendje, por do të shmangni surprizat). Këta artikuj na bëjnë "shumë të pakëndshëm" dhe na bëjnë të konsiderojmë mendjemadh, nga ata që besojnë, të mund të bashkohen me ne, të ndryshojnë organizimin tonë politik sipas komoditeteve dhe shijeve të tyre. Asgjë nuk ndryshon, gjërat shtohen, pa shtrembëruar asgjë, sepse ndryshe nga shumë që bashkohen me ne, të gjithë ne kemi respekt të jashtëzakonshëm, të pafund për të gjithë punën e bërë nga ata që kanë qenë në DirectDemocracyS për kohën tonë. Prandaj, nëse nuk mund t'i pranoni këto rregulla dhe këtë metodë, jeni plotësisht të lirë të mos na bashkoheni, pasi ne jemi plotësisht të lirë, të zgjidhni, me shumë kujdes, këdo që dëshiron të bashkohet me ne. Nëse dashuria nuk është e ndërsjellë, nuk mund të funksionojë, ndaj më mirë mos e filloni marrëdhënien.

Secili prej jush, duke lexuar artikujt tanë, do të gjejë shumë arsye për të “na urryer”, por sigurisht që do të gjeni shumë të tjera për të na dashuruar. Pra, zgjidhni, bazuar në atë që mendoni se është më e mira për ju, për të tashmen tuaj dhe për brezat e ardhshëm. Vetëm një këshillë, nga thellësia e zemrës sime, merruni drejtpërdrejt, me ne, apo me të tjerët, që të mos i lini politikës së vjetër gjithë pushtetin që nuk i takon.

Ne ju ofrojmë të vetmen alternativë, të besueshme dhe funksionale. Popullsia e botës, në kohën e duhur, do të informohet e gjithë për ekzistencën tonë, në mënyrë të plotë, dhe ne e parashikojmë, sigurisht, një mënyrë inovative. Secili person do të jetë në gjendje të zgjedhë midis nesh dhe atyre. Dhe ne të gjithë jemi të sigurt se ata do të jenë në gjendje të zgjedhin organizatën më të mirë politike, përkatësisht tonën, DirectDemocracyS.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Liefde met die eerste oogopslag LFS
אהבהממבטראשון LFS
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Monday, 29 May 2023

Captcha Image

Discover our Latest News

Technology is part of the evolution of the human being, and should be treated and managed by competent people. It should...

Read More...

DirectDemocracyS. Official Rules Group. Disciplinary regulation. Persona non grata. Based on our rules, any user who...

Read More...

Democracy means power to the people. A beautiful word, made up of important words. Power, to the people, has a clear mea...

Read More...

Since May 4, 2023, we have started the 10th phase, of registering new users. Some rules have changed, above all to make...

Read More...

In the life of every human being, there have always been 2 forces, a positive one, which we call good, and a negative on...

Read More...

DirectDemocracyS, Special Administration Group, External Communication Group, Social Network Representation Group and ot...

Read More...

DirectDemocracyS. Law Special Group. Regulation Group. Personal Profiles group. The personal profile, created throug...

Read More...

We have to respond to the many people who are desperate. The reason for their desperation is unfortunately us, and our D...

Read More...
No More Articles

Login Form

Our mailing subscription form

Chat Module

Polling

Which feature of DirectDemocracyS do you prefer?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Blog - Categories Module

Specials Polls

Do you think it's right, keep out of all our activities, every religion?

All menu