Accessibility Tools

Translate

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
25 minutes reading time (4986 words)

Evropë AL

Ne kemi folur në disa artikuj shkurtimisht për Europën, Bashkimin Europian, Parlamentin Europian, Komisionin Europian dhe në këtë artikull, përveçse kritikojmë, ju themi se brenda nesh krijojmë një Europë të re, një reale. një, e vërtetë, e plotë, paralele dhe alternative, ndaj ekzistuesit.

Por së pari, si gjithmonë, një premisë.

Për disa njerëz sipërfaqësorë, duke lexuar atë që shkruajmë për Evropën, është e natyrshme të thuhet: DirectDemocracyS, është kundër Evropës. Ne ju pyesim: a besoni vërtet se jemi kundër diçkaje, apo kundër dikujt? Ose nuk di të lexosh, ose nuk kupton atë që lexon. Ne kurrë nuk jemi kundër asgjëje dhe askujt. Megjithatë, nëse themi mendimin tonë, kritikojmë ose vëmë në dukje gjëra që janë të gabuara, që fyejnë dikë ose mund të prishin planet e dikujt tjetër, ne do të vazhdojmë ta bëjmë gjithsesi, duke propozuar idetë dhe zgjidhjet tona.

Evropa nuk mund të ekzistojë nëse përjashton disa vende, dhe mbi të gjitha, nëse nuk është Europa e popujve, e të gjithë popujve.

Evropa aktuale (ajo e rreme, e cila deklarohet e bashkuar), ka përjashtuar për një kohë të gjatë dhe ende përjashton shumë vende dhe popuj të tërë, për arsye, shpeshherë të çuditshme, që nuk kanë kuptim. Por për hipokrizinë e politikës, në të gjitha nivelet, ne kemi bërë tashmë disa artikuj dhe do të bëjmë disa artikuj të dedikuar. Gjithashtu për t'ju bërë të kuptoni, të gjitha gënjeshtrat që na thonë, të duken të drejta, të lira, demokratike dhe të japin një ndjenjë normaliteti për gjërat që nuk janë.

Por, para se të nisë, lista e “ndyrësisë”, një premisë e re, në premisë.

Një forcë politike, e madhe apo e vogël, në çdo nivel, duhet të jetë e besueshme dhe duhet të jetë shembull i mirë për të gjithë. Përgjatë historisë, e gjithë politika e vjetër ka treguar të gjithë “vlerën” dhe gjithë besueshmërinë e saj.

Që të mund të japim "leksione", në çdo kuptim, për të gjitha forcat e tjera politike, DirectDemocracyS duhet të jetë e besueshme. Sot, 18 shkurt 2023, ne jemi një forcë e vogël politike, në rritje të vazhdueshme, por jo shumë ndikuese dhe ende jo vendimtare, në të gjitha vendet. Ne rritemi shumë shpejt, falë ideve tona brilante. Natyrisht, nuk jemi me nxitim, duhet të rritemi në mënyrë të kontrolluar, që të mos bëjmë asnjë gabim. Pra, ju themi qartë, nuk do të mund të kritikonim, nëse nuk do të ishim të sigurt se jemi ndryshe, dhe më të mirë, se ata që kritikojmë. Kushdo që lexon artikujt tanë e di shumë mirë se ne jemi. Sepse tani për tani dhe as në të ardhmen nuk do të bëjmë gabimet dhe padrejtësitë e rënda që kanë bërë partitë politike dhe përfaqësuesit politikë të politikës së vjetër.

E kemi nisur nga 0, nuk e fajësojmë veten për sjelljen e forcave të tjera politike, dhe përfaqësuesve të tjerë politikë, brenda tyre. Ne, kemi çdo të drejtë, të konsiderojmë veten fajtorë, që nuk e kemi krijuar më shpejt risinë tonë, duke lejuar që politika e vjetër të sillet keq. Ndaj ju lutemi mos na dërgoni mesazhe, ku na thoni: ku ishit kur ndodhi, gjithçka ndodhi.

Duke mos ekzistuar më parë, ne nuk mund të kundërshtonim gjërat e vogla që u bënë.

Ne mund t'ju garantojmë vetëm se nuk do të bëjmë të njëjtat gabime dhe nuk do të kemi njerëz të këqij brenda nesh dhe nëse rastësisht arrijnë të bashkohen me ne, ju garantojmë se nuk do të mund të bëjnë asgjë të keqe. Ne kemi parashikuar gjithçka dhe kemi të gjitha mjetet për të vënë në jetë barazinë dhe meritokracinë.

Për të mos lënë përshtypje të këqija, duke qenë se nuk na njihni, dhe nuk keni një "top kristal", mos bëni parashikime për ne, do të zhgënjeheni nga paaftësia juaj për të vlerësuar potencialin tonë. Ne nuk do të jemi kurrë të njëjtë apo të ngjashëm me politikën e vjetër, as me grupet "demokratike dhe të lira" që përpiqen të na kopjojnë, duke i bërë disa njerëz të besojnë se mund të jenë të barabartë, ose më të mirë se ne, dhe ata që bëjnë punën tonë, si ne, për një kohë të gjatë. Me kalimin e kohës, ata do të mund të arrijnë vetëm në përfundimet tona, duke mos qenë në gjendje të shpresojnë të na arrijnë, ose të na tejkalojnë në asgjë, ne do të jemi gjithmonë përpara tyre për shumë vite. Ne nuk kemi frikë dhe nuk i urrejmë ata që na kopjojnë, thjesht i mëshirojmë dhe jemi të sigurt për dështimin e tyre.

Asnjëherë nuk kemi gënjyer, nuk kemi vjedhur, nuk kemi premtuar asgjë, pa e mbajtur, çdo premtim. Gjithçka që kemi shkruar, që nga sekonda e parë e jetës e deri më sot, e kemi respektuar dhe betohemi se do ta bëjmë, përgjithmonë. Ne nuk jemi një forcë politike që do të kalojmë si një kometë nëpër kupën qiellore dhe më pas do të zhdukemi. Në logon tonë, e cila përfaqëson galaktikën e Rrugës së Qumështit (galaktikën në të cilën gjendemi), ka shumë yje, kjo është ajo: ne do të qëndrojmë dhe do të bëjmë një punë të shkëlqyer, derisa ylli ynë i fundit të fiket. galaktikë. Falë rregullave dhe metodës sonë, ne kurrë nuk do të jemi në gjendje të tradhtojmë të gjitha premtimet dhe të gjitha pritjet e të gjithë zgjedhësve tanë. E kemi përsëritur mijëra herë: të gjitha aktivitetet tona i bazojmë në logjikë, sens të përbashkët dhe respekt të ndërsjellë për të gjithë njerëzit. Prandaj, ne nuk mund të jemi kurrë të ngjashëm, apo të pajtueshëm, por vetëm të ndryshëm, alternativë dhe më të mirë se politika e vjetër.

Gabimet e Europës.

Duket e çuditshme, por përdorimi i emrit është krejtësisht i gabuar (etikisht dhe gjeografikisht), ata duhet të ndryshojnë menjëherë emrin në: Europa e pjesshme (për të qenë e saktë dhe e besueshme). Dhe këtë nuk po e themi me shaka, nuk është provokim, por kërkesë zyrtare e vërtetë, e duhur.

Derisa, çdo vend dhe çdo popull i Evropës, nga Gadishulli Iberik, deri në malet Ural (por për lehtësi, shkojmë aq larg sa të përfshijmë, të gjithë Federatën Ruse, duke përfshirë Siberinë), të përfshihet në të Përbashkët Evropa, duhet të përdorë emrin Europe, të paraprirë ose pasuar nga fjala (në varësi të gjuhës) "i pjesshëm". Përndryshe ata gënjejnë, duke e ditur se gënjejnë. Si thoni ju? Ah, ju jeni mësuar me të, ata po tallen me ju për mijëra vjet dhe do të vazhdojnë ta bëjnë këtë, derisa të vijë koha për DirectDemocracyS. Megjithatë, ata duhet të kenë mirësjelljen që të mos ju gënjejnë për gjithçka.

Nëse dikush beson se kemi të drejtë për emrin, vazhdoni të lexoni këtë artikull tonën, nëse në vend të kësaj ju besoni se e kemi gabim, ju themi lamtumirë këtu, mos e humbni kohën tuaj të çmuar, vazhdoni të lexoni. Nëse vazhdoni, do të detyroheni, si gjithmonë, të pajtoheni me ne.

Pra, nëse na gënjejnë për emrin, për çfarë tjetër gënjejnë? Për çdo gjë, ata nuk ju thonë një të vërtetë, dhe kurrë plotësisht, duan të duken të drejtë, demokratikë dhe të lirë, por kanë pikënisje të gabuara.

Të gjithë e njohim Evropën e Bashkuar nga ajo që lindi: për biznesin, për ekonominë, nuk do të shkruajmë të gjithë historinë, por vetëm disa rreshta, për të kuptuar se për çfarë po flasim.

Bashkimi Evropian, shkurtuar si BE, është një bashkim "politik" dhe ekonomik i një natyre mbikombëtare, i cili aktualisht përfshin 27 shtete anëtare.

Lindur si Komuniteti Ekonomik Evropian, me Traktatin e Romës të 25 marsit 1957, në rrjedhën e një procesi të gjatë integrimi, me aderimin e shteteve të reja anëtare dhe nënshkrimin e traktateve të shumta amenduese, duke përfshirë Traktatin e Mastrihtit të vitit 1992, mori strukturën aktuale, me Traktatin e Lisbonës të vitit 2007.

Evropa e pjesshme, u quajt Komuniteti Ekonomik Evropian, kështu që të gjithë e kuptuam se në çfarë bazohet. Nuk e kuptove? Ai bazohet në ekonomi, në financa, në interesat e disave, për të kontrolluar dhe menaxhuar jetën e shumë njerëzve. E kemi fjalën për pak njerëz (Komisionin Evropian), të cilët menaxhojnë jetën e qindra miliona njerëzve, pa mundur të kenë asnjë lloj kundërshtimi apo kontrolli.

Pajisja e një shoqate ekonomike, me organe politike, ishte një shaka e re. Për të bërë një Bashkim Evropian të vërtetë politik, baballarët themelues, përveç përfshirjes pa asnjë diskriminim të të gjitha vendeve gjeografike të Evropës, para së gjithash duhet të kishin krijuar Shtetet e Bashkuara të Evropës. Por kujdes, ka vende pak më të pasura, dhe shumë të zgjuara, por egoiste, që nuk duan të bashkohen, me çdo kusht, me vende pak më të varfra. Pra, ata shpikën parametra dhe rregulla, të gjitha të bazuara në interesa ekonomike, të maskuara si rregulla të drejta, demokratike të bazuara në liri. Këto parametra për anëtarësim i detyruan vendet e ndryshme të bëjnë disa ndryshime të drejta dhe të pranueshme dhe të tjera të papranueshme, nga disa tradita dhe kultura. Prandaj, në shumë vende, Evropa e Pjesshme ishte tashmë e padurueshme, për shumë banorë, edhe para anëtarësimit të vendit të tyre.

Evropa aktuale e pjesshme, politike, nuk ka asgjë. Por nuk ka asgjë, as ekonomike, në mos disa interesa, të disa të fortëve, kundër shumë të dobëtve. Në një Evropë të bashkuar, do të nevojitej taksimi i ngjashëm, nëse jo saktësisht i njëjtë. Përsa i përket taksave, duhet të jetë, të paktën e ngjashme. Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një bashkim i vërtetë shtetesh, në të cilat ka tatimet federale dhe taksat shtetërore, me dallime minimale midis shtetit dhe shtetit. Në Evropë, nëse do të kishin arritur këtë bashkim të vërtetë financiar dhe ekonomik, vendet e pasura dhe të forta, por edhe ato thjesht "të zgjuara", nuk do të kishin mundur të tërhiqnin, me "mashtrimin e legalizuar", kapitale të mëdha, falë një takse. sistemi më i lirë, në disa vende, se në të tjera. Nuk duam të hyjmë shumë në terma teknikë, do t'jua shpjegojmë me fjalë të thjeshta. Për të marrë kapital, pra para, nga vendet në vështirësi, ose ato më pak të zgjuara, në vendet e zgjuara, mjafton t'u ofrohen kompanive taksa më të ulëta dhe çdo kompani e madhe apo e vogël zhvendoset, ose transferon zyrën e saj tatimore, në Tregun e Përbashkët Evropian. Zgjedhja është e disa “parajsave” fiskale, brenda Europës), në vendin ku merr avantazhet më të mëdha. Sido që të jetë, nuk ka barriera dhe të gjithë janë “të lirë” të lëvizin aty ku i përshtatet. Edhe nëse, në këtë mënyrë, vendet e "dobta" bëhen edhe më të dobëta (që u mungojnë shumë para), dhe vendet e forta bëhen edhe më të forta dhe më të pasura.

Në këtë pikë, shumë do të pyesin veten, çfarë bëjnë ata me gjithë këto para dhe kapital? Thjesht, i japin hua vendeve më të varfra dhe më pak të zgjuara, në mënyra të ndryshme, kryesisht duke blerë bono qeveritare, por edhe me lloje të ndryshme kredish, duke përfituar nga paaftësia totale, dhe korrupsioni i lehtë, i shumë politikanëve, por edhe frikacakë. duke përfituar nga dobësia e vendeve më pak të forta dhe më pak dinake.

Prandaj, taksa të ndryshme, nga vendi në vend, por heqja e menjëhershme e doganave, pra e taksave doganore, e cila ishte e vetmja mënyrë që vendet prodhuese, ose të pasura, me lëndë të parë, të fitonin diçka, për t'u lejuar atyre që kanë kapital, për të blerë ndonjë gjë, në mënyrë të favorshme, pa fituar pothuajse asgjë, në vendet në vështirësi. Gjithashtu për mënyrën sesi Europa i ka lejuar dhe ende i lejon disa sipërmarrës të pasur, zakonisht nga vende të caktuara, të blejnë, për pak para, një pjesë të madhe të pasurisë së vendeve të tjera, thjesht duke përfituar nga bashkëpunimi dhe korrupsioni i politikës, ne do të bëjmë artikuj të gjatë në të ardhmen, me shumë prova, të cilat tregojnë të gjitha faktet për të cilat po flasim. Ata e bëjnë këtë me zgjuarsi, me rregulla të vështira për t'u zbatuar, duke gjunjëzuar fjalë për fjalë shumë popullsi, madje duke ulur në mënyrë drastike fuqinë blerëse të niveleve të ulëta-mesme, por edhe të atyre më të pasurve.

Disa do të na thonë, keni të drejtë, por falë Evropës së Pjesshme, ne mund të udhëtojmë nga një vend në tjetrin pa pasaportë, me një kartë identiteti të thjeshtë. E drejtë, por të jeni të sigurt, që qytetarët europianë paguajnë me interes, këtë avantazh, që mund të arrihej, edhe me, në të njëjtën kohë, një Drejtësi Fiskale dhe Ekonomike, e cila nuk kishte preferenca.

Gabimi më i madh dhe i pafalshëm i Evropës së rreme ishte që disa vende dhe popuj të tërë të ndjeheshin më pak të dashur dhe më pak të respektuar se të tjerët. Vende dhe popuj të kategorisë së parë, dhe të tjerë të kategorisë së dytë dhe të tretë. Kjo metodë, për të mirën e të gjithëve, duhet të ndalet menjëherë. Sidoqoftë, do ta përfundojmë së shpejti.

Evropa e rreme nuk ka as mbrojtje, pra ushtarake të përbashkët, por çdo vend e paguan mbrojtjen e saj, të brendshme dhe të jashtme, edhe nëpërmjet NATO-s. Një Evropë e tërë, e bashkuar ushtarakisht, do të rishkruante traktatin e NATO-s dhe do të ndryshonte ekuilibrin e forcave midis Shteteve të Bashkuara dhe Evropës, të bashkuar ushtarakisht. Të gjithë e dimë se disa njerëz nuk i duan të gjitha këto. Pa unitet ushtarak, Evropa e pjesshme është e dobët dhe nuk vlen asgjë, në nivel ushtarak, por edhe financiar dhe ekonomik, pasi nuk mund të konkurrojë me dinakërinë, inteligjencën dhe fuqinë e vendeve si Shtetet e Bashkuara, Kina dhe të tjera. vende. Policia, e gjitha e ndryshme dhe e pakoordinuar, shërbimet sekrete, të ndara dhe praktikisht inekzistente. Të gjithë do ta keni kuptuar se e para që nuk bën interesat e Evropës së Pjesshme është vetë Evropa e Pjesshme. Dhe e gjithë kjo është e përshtatshme për disa, dhe nuk është e vështirë të merret me mend se kush janë ata, ata që fitojnë prej saj.

Politika e jashtme nuk mund të ishte më e ndarë për gjithçka. Të dobëta dhe pa një minimum besueshmërie, u lanë vendeve të ndryshme, të cilat nuk kanë një ide të përbashkët, madje as një minimum strategjie të përbashkët.

Evropa e rreme dhe e pjesshme nuk ka asgjë të përbashkët, nuk ka drejtësi të përbashkët, nuk ka ligje të përbashkëta, por në shumë raste imponime, gjithmonë me interesa financiare dhe ekonomike, të cilat ata, burokratët evropianë, i justifikojnë me rregulloret evropiane, të cilat i shkruajnë. justifikojnë, çdo sjellje të tyre. Në fakt, ata janë të zgjuar, janë siguruar që vendimet evropiane janë gjithnjë e më të rëndësishme dhe mund të anashkalojnë vendimet e shteteve individuale. Jo uniteti, por as sovraniteti i vendeve të ndryshme që e përbëjnë.

Flamuri i Bashkimit Evropian të Pjesshëm tregon qartë konsideratën dhe respektin që Evropa e Pjesshme ka për vendet e tjera, të cilat me kalimin e kohës, me shumë përpjekje, me kompromise, parametra e negociata dhe imponime të pabesueshme, iu bashkuan 12 vendeve të para anëtare. Në fakt, për vendet e reja të shfrytëzuara, nuk ka as vendin e një ylli shtesë në flamur. Shtetet e Bashkuara kanë një yll, me të njëjtën madhësi dhe të njëjtën rëndësi, për çdo shtet, nga më i madhi tek më i vogli, nga më i pasuri tek më i varfëri. Nëse baballarët themelues dhe pasardhësit e tyre shpesh të padenjë, të Evropës së pjesshme, do të donin të kopjonin Shtetet e Bashkuara, ata mund ta bënin këtë, edhe me respekt, për vendet e ndryshme, për ta bërë atë të barabartë, ose të paktën të ngjashëm me atë amerikan. . Në flamurin e Shteteve të Bashkuara ka vend për 50 yje dhe ndoshta do të bëhen 51 (nëse hyn një shtet i ri), në Evropën e vjetër të "civilizuar" 27 yje nuk përshtaten, 12 mjaftojnë. te tjeret: jeni te mirepritur, por ketu nuk ju vlejne interesat, kemi 12 shtete, qe kane vlere, qe jane ne krye, ju jeni te ndryshem, jeni vetem "ballast", dhe jeni pa vlere. Ata janë aq egoistë dhe lakmitarë sa nuk duan të shpenzojnë para për të ndryshuar flamurin dhe simbolet e tyre (përfshirë paratë) disa herë (në varësi të vendeve të reja që bashkohen). Do të kishte mjaftuar që në fillim të përfshiheshin të gjitha vendet dhe popujt e Europës, duke i respektuar të gjithë në të njëjtën mënyrë dhe duke i “dhuruar” çdo vendi yllin e vet. Nëse nuk keni mjaftueshëm, ne do t'ju huazojmë disa nga ato të paraqitura në logon tonë. Ne kemi një yll për secilin prej përdoruesve tanë që na bashkohen, ju nuk keni një për secilin vend. Ky është një nga dallimet mes nesh dhe pjesës tjetër të politikës.

Kritikat, të gjitha të sakta, të dokumentuara dhe të patëmetë, mund të vazhdojnë dhe ndoshta do të vazhdojmë në të ardhmen me detaje të tjera, të cilat shumëkush i di.

Përpara se t'ju japim zgjidhjet tona, të cilat do t'i vëmë në praktikë kur të gjithë popujt e Evropës të na japin shumicën, në të gjitha vendet, duam t'ju bëjmë një pyetje.

Nëse të gjitha vendet evropiane, të gjitha së bashku, do të ishin pranuar në Bashkimin e Plotë Evropian (duke përfshirë Turqinë dhe Rusinë), ose në Shtetet e Bashkuara të Evropës (quajini si të doni), me të njëjtën ekonomi, financa, taksa, forca të armatosura, polici. , politikat e brendshme (veçanërisht për migrantët), politikat e jashtme dhe me organe politike të besueshme dhe të bashkuara, a do të kishte pasur luftëra në ish-Jugosllavi? Dhe lufta midis grekëve dhe turqve në Qipro? Po pushtimi aktual rus në Ukrainë? Natyrisht, nuk do të kishte pasur luftëra, vdekje, dhunë, shkatërrime dhe kaq shumë vuajtje. Por atëherë, kush do t'i blinte dhe do t'i përdorte armët? Kush do të kishte përfituar nga rindërtimi i vendeve të ndryshme të shkatërruara? Sido që të jetë, të vdekurit, nëse i varrosin të afërmit, nuk duhet të paguajnë, burokratët dhe "burrat" që fitojnë, para e pushtet, mbi dhimbjen e popullit.

Në këtë pikë, shumë do të na thonë: shumë vende nuk janë të përshtatshme për të qenë së bashku me vendet e tjera. Në fakt, politikat e vendeve të caktuara, traditat e tyre, kulturat e tyre, nuk janë në përputhje me mizorinë dhe gënjeshtrën e kësaj Evrope të Pjesshme, në të cilën nëse përshtatesh me imponimet e disave, ti jeton, ose më mirë mbijeton, nëse përpiqesh. të ngrenë kokën, do ta presin. Vetëm shikoni se si e trajtuan Greqinë dhe disa sundimtarë të vendeve të tjera, jo shumë të gatshëm për t'u përkulur. Nuk është e vështirë të vihet në lëvizje një fushatë mediatike ose gjyqësore për të kryer "grusht shteti" të pjesshëm të butë, pothuajse të padukshëm (që prek këdo që nuk i nënshtrohet burokratëve të Brukselit). Ata u përpoqën, edhe me Mbretërinë e Bashkuar, e cila doli në kohë, pa mundur të përballonte më, imponime të vazhdueshme, pa marrë pothuajse asgjë në këmbim. Megjithatë, jemi të sigurt se Evropa e Mirë e Pjesshme do ta mbysë financiarisht Mbretërinë e Bashkuar, duke organizuar një fushatë, në shtyp dhe në media, për të rikthyer "delet e humbura në vathë". Nëse do të kenë sukses apo jo, do ta shohim së shpejti.

Në këtë pikë, disa do të pyesin veten: po kush është ai që organizon këtë aktivitet, i cili nëse do të ishte, siç e përshkruajmë ne, do të ishte si një “shoqatë kriminale” e vërtetë?

Mjafton të shikoni, pak mbrapa në histori, 2 “personazhet” e fundit që u përpoqën të pushtonin dhe bashkonin Evropën me dhunë. Njëri lindi në Korsikë dhe tjetri në Austri, njëri u kurorëzua perandor francez, tjetri u zgjodh kancelar gjerman, duke e bazuar regjimin e tij kriminal në urrejtjen. Ata të dy u përpoqën, me rezultate të këqija, jo vetëm për ta, por për të gjithë botën. Le të jemi të qartë, ne i duam dhe i respektojmë përdoruesit tanë francezë dhe gjermanë në të njëjtën mënyrë si gjithë të tjerët. Por ne mund t'ju japim shumë shembuj, në të cilët disa vende u lanë, deri vonë, të paguanin faturat e energjisë dhe gazit, me çmime të mëdha, ndërsa Franca furnizonte energjinë bërthamore, me çmime të favorshme për Gjermaninë, dhe Gjermania i lejoi Francës të blinte. gaz me cmime te volitshme. Të ndihmosh njëri-tjetrin mes vendeve mike është krejtësisht e drejtë, dhe secili bën interesat e veta, nuk gjykojmë, por pyesim veten, nëse të gjitha vendet respektohen, dhe ndihmohen në të njëjtën mënyrë, në këtë Evropë të rreme? Nëse përgjigja është jo, atëherë ka diçka që nuk shkon, sepse këto nuk do të ishin rregullat.

Kushdo që fiton, padyshim, ka gjithë respektin tonë, dhe kushdo që humbet, ka të gjithë solidaritetin tonë. Por nëse do të kishte qoftë edhe një gjë që ne shkruajmë që nuk ishte, tragjikisht e vërtetë, ne do të ishim gënjeshtarë.

Për fatin e tyre, ne nuk jemi mjaftueshëm të mëdhenj dhe të bezdisshëm, por do të vijë momenti që do t'i sqarojmë pak gjërat dhe e gjithë e vërteta do të bëhet e ditur dhe kuptuar nga të gjithë, dhe do të ketë shumë njerëz që ata do të duhet të kërkojë falje, ndoshta do të ketë gjyqe, dhe ndoshta disa dënime. Prisni, tashmë ka plot skandale korrupsioni, ku deputetët gjoja shitën veten në vende të huaja dhe kishin çanta plot me para. Një shembull i mirë, për ata që besojnë, duan të bashkohen dhe të dorëzojnë. Megjithatë, ata pretendojnë seriozitetin maksimal dhe nuk e tolerojnë korrupsionin në vendet e reja (dhe është absolutisht e drejtë), kur ata vetë, sipas hetimeve, akuzave dhe arrestimeve të shumë prej tyre, janë të korruptuar. Pa folur për Presidenten e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen, e cila mban të fshehta të gjitha shumat për blerjen e vaksinave kundër COVID 19. Evropa e pjesshme, e cila deklarohet transparente, fsheh shumë gjëra që na prekin të gjithëve. Një shembull tjetër i shkëlqyer i transparencës, i errësuar. Jemi pothuajse të sigurt se shumë skandale të tjera dhe gjëra të paqarta do të shfaqen dhe do të jenë vetëm maja e ajsbergut. Dikush, ndoshta shumë, do të duhet të kërkojë falje, jo për ne, por për familjet dhe miqtë e të vdekurve, të plagosurve, të përdhunuarve, të vuajtjeve, për shkak të luftërave, të cilat mund të ishin shmangur, duke krijuar Njësinë e vërtetë të Evropës.

Zgjidhjet tona.

Më në fund krijoni Evropën e vërtetë, të plotë dhe të bashkuar. Evropa e vendeve, e popujve, e të gjitha vendeve dhe e të gjithë popujve. Një Evropë në të cilën çdo qytetar është i barabartë me tjetrin, si për sa i përket të drejtave dhe detyrave, për nga vlera dhe respekti, për individët dhe për vendet dhe popujt e tyre.

Në të cilin çdo vend ka yllin e vet, dinjitetin e tij të respektuar, në të cilin ka ligje të drejta, të barabarta për të gjithë. Në të cilin taksimi është pothuajse i barabartë, në të cilin ekonomia dhe financat marrin parasysh edhe nevojat e vendeve në vështirësi.

Një Evropë, me një bashkim të vërtetë ushtarak, mbrojtës, që mund t'u shërbejë interesave të të gjithë popujve, pa u nënshtruar kurrë, por pa dashur kurrë të nënshtrojë vendet e tjera.

Një Evropë, me një politikë të bashkuar, të ndershme dhe kompetente, që i shërben interesit të qytetarëve dhe jo vetëm të ekonomisë dhe financave.

Një Evropë, me Drejtësi, e nënshtruar ndaj popujve dhe jo ndaj fuqive financiare, ekonomike dhe politike.

Një Evropë solidariteti, e cila di të ndihmojë të gjithë popullsinë e saj, dhe të gjithë popullsinë, në të njëjtën mënyrë, pa preferenca, duke filluar gjithmonë nga njerëzit dhe bizneset më në vështirësi.

Një Evropë me një politikë të brendshme të bazuar në solidaritet, me një politikë të besueshme dhe të drejtë për emigrantët bazuar në solidaritetin dhe respektin e ndërsjellë për të gjithë.

Një politikë e jashtme e bashkuar evropiane, në të cilën kushdo që flet në emër të Evropës në botë vlerësohet, respektohet dhe frikësohet, si kushdo që flet në emër të Shteteve të Bashkuara, Kinës dhe vendeve të tjera.

Një politikë ekonomike, e bazuar në respekt dhe solidaritet, në të cilën ka të njëjtat taksa, dhe nuk ka “parajsa fiskale” të brendshme. Gjithashtu luftoni për të eliminuar parajsat e jashtme tatimore, në mënyrë që të gjithë të paguajnë taksa, saktësisht të njëjta, dhe në vendet ku fitohet.

Dhe shumë ide të tjera novatore, të drejta që lejojnë zhvillimin nga të gjitha këndvështrimet.

Menduat se mund të largoheshit duke thënë se ne jemi kundër Europës? Nëse keni lexuar dhe kuptuar gjithçka, do të duhet të mendoni përsëri. Mendoni për ata që kanë lexuar vetëm pjesën e parë. Çfarë keqkuptimesh, do të keni bërë.

Ndryshe nga ata që i frikësohen Evropës dhe hakmarrjes së fuqive financiare dhe ekonomike, ne nuk kemi frikë nga askush, askush nuk na kontrollon, me përjashtim të të gjithë anëtarëve tanë. Ne do të zbatojmë çdo fjalë dhe çdo premtim. Ne do të krijojmë Evropën e vetme, e cila mund të jetë e bashkuar, e drejtë dhe e dashur nga të gjithë.

Nëse pyesni veten, a do ta bëni këtë, qoftë edhe me Putinin, por edhe me Rusinë? Ne jemi të bindur se vetë Putini dhe populli rus nuk do të refuzojnë t'i bashkohen Evropës sonë të Përbashkët. Nëse ata do të trajtohen në të njëjtën mënyrë si të gjithë krerët e tjerë të shteteve, vendeve dhe popujve. Dhe ju garantojmë se nuk diskriminojmë askënd, sepse të gjitha aktivitetet tona i bazojmë në logjikën, sensin e shëndoshë dhe respektin e ndërsjellë për të gjithë njerëzit.

Së fundi, ky shkrim i shkurtër, dhe gjithashtu për t'ju bërë të kuptoni se si mendojmë ne, arrijmë në disa akuza, të cilat njerëz jo shumë inteligjentë, i bëjnë Evropës së sotme, të cilat janë të padrejta.

Fakti i kërkesës së sjelljeve të caktuara, logjikës, sensit të shëndoshë dhe respektit të ndërsjellë, si respektimi i pakicave etnike, gjuhësore, kulturore, seksuale, fetare, është shenjë qytetërimi.

Ashtu siç është respektimi i karakteristikave të disa ushqimeve, të cilat megjithatë nuk lejohen kurrë të disfavorizojnë specifikën e territorit. Rregullat strikte janë në rregull, për të mbrojtur shëndetin e të gjithëve, por pa shkatërruar traditat e vendeve të ndryshme.

Për ushqimin e bazuar në insekte, siç është mielli i famshëm dhe i diskutueshëm i karkalecave, sipas mendimit tonë, ekziston një polemikë e çuditshme, budallaqe e bazuar në injorancë. Nëse ka etiketa të qarta në ushqime të ndryshme, kjo është edhe falë rregullave strikte evropiane. Askush nuk detyron askënd të konsumojë ushqim kundër dëshirës së tij. Në këtë rast konkret, ne në DirectDemocracyS besojmë se liria për të vendosur duhet të jetë individuale. Për ne nuk ka ushqime të mira apo të këqija dhe nëse vërtet duhet, këshilla që u japim të gjithëve është të informoheni dhe të përpiqeni të shijoni edhe ushqime të çuditshme, bazuar në preferencat tuaja. Nëse ju kërkojmë të jeni mendjehapur për politikën tonë të inovacionit, duhet të jeni mendjehapur edhe për ushqimin. Të paktën për të provuar, për të marrë një ide. Sigurisht që janë këshilla, si p.sh. të kesh një dietë të larmishme, pa përjashtuar substancat thelbësore. E përsërisim është një këshillë, si ajo e Europës, e cila nuk detyron askënd të hajë apo të shijojë gjëra që nuk i pëlqejnë.

Mbi mishin sintetik, ose atë të krijuar në laborator, pa flijuar kafshë, por me të njëjtat lëndë ushqyese, këshilla jonë është që t'i shijoni dhe nëse dëshironi, t'i preferoni, ndaj atyre ku flijohen shumë kafshë. Por kjo nuk do të thotë se nuk hamë më mish “tradicional”, sepse i konsiderojmë të rëndësishme proteinat shtazore për një shëndet të mirë psikofizik. Ashtu si me insektet, ne këshillojmë dhe mos detyrojmë askënd që të jetë mendjehapur dhe të hajë gjëra që nuk i pëlqejnë.

Këshilla jonë, megjithatë, është të mos bëni polemika të bazuara në asgjë. Të autorizosh përdorimin e disa ushqimeve nuk do të thotë të detyrosh dikë t'i hajë ato. Pa përmendur fluturat në miell, dhe vemjet e bukura, nga të cilat lindin këto flutura të bukura, të cilat kanë qenë gjithmonë të pranishme në miell, drithëra, makarona dhe në shumë produkte, të cilat i kemi ngrënë pa u shqetësuar për këtë. Si eksperiment, përpiquni të zmadhoni këto vemje të padëmshme. Do të shihni se ata nuk duken shumë qetësues dhe nuk kanë lënduar kurrë askënd.

Si në të gjitha llojet e shijeve, nuk diskutohen shijet muzikore, seksuale, artistike, madje edhe ushqimore. Të gjithë janë të lirë dhe duhet të jenë, të hanë vetëm atë që besojnë dhe vetëm atë që preferojnë. Për ne nuk ka shije më të mira se të tjerët, ashtu siç nuk ka njerëz më të mirë se të tjerët. Njerëzit ndahen vetëm në 2 kategori, të mirë ose të këqij. Të parët mund të bashkohen me ne dhe të punojnë me ne për të ndryshuar dhe përmirësuar botën. Këta të fundit, të këqijtë, mund të na bashkohen vetëm nëse ndryshojnë dhe përmirësohen, përndryshe nuk do të kenë asnjë shans të punojnë me ne.

Evropa e pjesshme, në disa raste, ka pasur gjithashtu të drejtë për ashpërsinë financiare. Të presësh që të gjithë të kenë llogaritë e tyre të rregullta është një detyrim ndaj atyre që respektojnë disa parametra. Gabimet janë teprimet, diferencimet dhe mbi të gjitha preferencat.

E çuditshme, e vërtetë, edhe ne folëm mirë për të, në pak gjëra, në fund. Kush e di se sa kanë lexuar gjithçka dhe kanë arritur në fund të artikullit tonë. Kushdo që e ka bërë do të ketë kuptuar një pjesë tjetër të vogël të politikës sonë.

Ne aplikojmë të njëjtën metodë që kemi përdorur për Evropën në të gjithë botën.

Gjetja e të gjitha problemeve dhe gjetja e të gjitha zgjidhjeve më të mira, është punë e politikës. Të bësh vetëm polemika, dhe të thuash që gjithçka po shkon keq, pa dhënë alternativat e duhura, është thjesht humbje kohe dhe pavarësisht artikujve tanë të shumtë dhe shpeshherë shumë të gjatë, nuk na pëlqen të humbim kohë. Nëse shpjegojmë diçka, në detaje, gjithmonë kemi qëllimet më të mira dhe nuk bëjmë kurrë asgjë, pa arsye, që është e dobishme për të gjithë.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Europa AFR
אֵירוֹפָּה
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Sunday, 02 April 2023

Captcha Image

Discover our Latest News

Our contact forms, in the main contact menu item, on our website, are the only way to get in touch with us, with our wor...

Read More...

A stupid person can never have good ideas, and an ignorant person can never create anything useful. To create and imple...

Read More...

Let's talk a little about money, with a brief introduction. Very often, the old politics has accustomed us to political...

Read More...

Albert Paine said: "What we do for ourselves dies with us, what we do for others and for the world remains and is immort...

Read More...

Select your preferred language, and click on the audio file you want to listen to. Happy listening! If you want to crea...

Read More...

To all women. Best wishes, and all the love and respect, not just March 8th. DirectDemocracyS

Read More...

https://www.directdemocracys.org/ Global Forum, on Modern Direct Democracy, Mexico City 2023. Official message from Di...

Read More...
No More Articles

Our mailing subscription form

Welcome Module


Chat Module

Polls Categories

Blog - Categories Module

All menu