Accessibility Tools

Translate

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
15 minutes reading time (3029 words)

Mesazhi Zyrtar Forumi Global 2023 mbi Demokracinë Direkte Moderne në Mexico City

https://www.directdemocracys.org/

Forumi Global, mbi Demokracinë Direkte Moderne, Mexico City 2023.

Mesazh zyrtar nga DirectDemocracyS.

Për të gjithë pjesëmarrësit dhe të gjithë organizatorët e këtij eventi të rëndësishëm, një përshëndetje të ngrohtë, në emër të të gjithë përdoruesve, të organizatës sonë politike, novatore dhe alternative për të gjithë politikën e vjetër.

Ne dëshirojmë që ju të bëni një punë të mirë dhe të merrni rezultate konkrete, të ndryshoni dhe përmirësoni botën. Ajo që po bëni është shumë e dobishme për shumë njerëz. Pra nga ne, vlerësim të sinqertë, dhe urimet tona të sinqerta, për të gjitha aktivitetet tuaja.

Ne donim të dërgonim një nga përfaqësuesit tanë zyrtarë drejtpërdrejt në Meksikë, i cili është fizikisht i pranishëm në forumin tuaj, si dhe shumë prej nesh që janë të pranishëm përmes video-konferencës.

Ky mesazh është gjithashtu një mesazh video, padyshim i përkthyer, gjithashtu në spanjisht dhe në gjuhë të tjera.

Ne duam të jemi të shkurtër, sepse jemi të sigurt, se keni shumë punë për të bërë së bashku.

Ne ju kursejmë të gjithëve prezantimin e DirectDemocracyS, por ju ftojmë të informoheni, drejtpërdrejt në faqen tonë të internetit. Ka shumë detaje, në hapësirën publike, të dukshme nga të gjithë, absolutisht falas dhe pa asnjë angazhim, në mënyrë të thjeshtë, të shpejtë. Të gjithë artikujt tanë, në zonën publike, janë në anglisht, por përkthehen automatikisht, me një klikim të thjeshtë, në mbi 120 gjuhë, duke zgjedhur gjuhën tuaj, në vend të anglishtes, duke përdorur formularin e përzgjedhjes së gjuhës, i pranishëm pranë logos sonë. Kemi edhe një Blog, me shumë artikuj interesantë, në 56 gjuhët kryesore të botës dhe do të shtojmë më shumë së shpejti. Ju lutemi mbani një mendje të hapur dhe përpiquni të kuptoni të gjithë informacionin tonë.

Albert Paine tha: "Ajo që bëjmë për veten tonë vdes me ne, ajo që bëjmë për të tjerët dhe për botën mbetet dhe është e pavdekshme".

Duke marrë pjesë në aktivitetin tuaj të rëndësishëm, për herë të parë në historinë tonë të shkurtër, ne po prezantohemi me shumë ekspertë kryesorë të demokracisë, me organizatën tonë politike, e cila quhet DirectDemocracyS. Emri ynë padyshim do të thotë demokraci e drejtpërdrejtë. Kemi shumë artikuj, të cilët shpjegojnë zgjedhjen e emrit tonë. Nuk ka vend më të mirë për të bërë debutimin tonë ndërkombëtar. Tashmë kemi bërë disa pjesëmarrje të shkurtra në disa evente kombëtare.

Tema e forumit të këtij viti, “Çfarë mbrojtjesh dhe ndihme kërkon demokracia, në formën e saj më të drejtpërdrejtë, për të mbijetuar dhe lulëzuar?”.

Jemi pak mendjemadh, por besojmë se i kemi pothuajse të gjitha zgjidhjet, sepse kemi punuar që në janar të vitit 2008, fillimisht 5 veta dhe më pas në një kohë të shkurtër u formua një grup shumë i bashkuar dhe profesional prej 282 personash. (nga shumë vende, të ardhur nga shumë sektorë të veprimtarisë), të cilët për rreth 2 orë në ditë, çdo ditë, propozonin, diskutonin, testonin dhe votonin rregullat tona dhe metodën tonë unike në botë. Një punë shumë e vështirë, por plot kënaqësi. Aktualisht, ne jemi rreth 110,000 anëtarë zyrtarë dhe rreth 320,000 përdorues të regjistruar, nga të gjitha vendet e botës, që përfaqësojnë të gjitha popullatat. Së shpejti, ne do të bëjmë veten të njohur për të gjithë njerëzit e botës me një metodë vërtet inovative.

Nëse 99% e veçorive tona kryesore iu deshën vetëm muajt e parë për t'u dizajnuar, për më shumë se 14 vjet, ne të gjithë kemi punuar së bashku për të bërë gjithçka të funksionojë në mënyrë perfekte.

Ne jemi shembulli që idetë e bukura, projektet më të mira duhet të qëndrojnë dhe mekanizmi i madh që krijohet është si një orë. Çdo ingranazh duhet të bëjë punën e tij në mënyrë të përsosur, saktë dhe plotësisht, për të marrë rezultatet më të mira.

Duke shpjeguar shkurtimisht kush jemi dhe çfarë bëjmë, ju japim disa nga përgjigjet tona për pyetjet e sakta të forumit të këtij viti.

DirectDemocracyS, lindi për të ndryshuar dhe përmirësuar botën dhe për të vënë në praktikë të vetmen demokraci autentike, atë të drejtpërdrejtë. Qëllimi ynë përfundimtar është t'i lejojmë çdo qytetari të vendosë për gjithçka, drejtpërdrejt nga kompjuteri, tableti apo smartfoni i tyre. Kjo nuk do të thotë eliminim i politikës, por do të na lejojë të ndryshojmë dhe përmirësojmë botën përmes politikës. Nuk do të kishte më pak politikë, por politikë më të mirë, më tërheqëse, më kolektive, më të drejtë dhe të drejtpërdrejtë.

Por ne gjithashtu e bëjmë demokracinë përfaqësuese (e pranishme në të gjithë botën), si dhe demokracinë e pjesshme, por të kufizuar të drejtpërdrejtë në Zvicër, më demokratike, përmes një metode unike në botë, në të cilën votuesit tanë kanë kontroll të plotë mbi çdo aktivitet, për çdo vendim. , të përfaqësuesve të saj politikë, para, gjatë dhe për herë të parë në botë, edhe pas zgjedhjeve. Për këtë aspekt, të kontrollit të zgjedhësve, edhe pas zgjedhjeve, mbi përfaqësuesit politikë, mund të shkruanim me orë e ditë të tëra, por me pak fjalë, të gjithë e dimë se e gjithë politika e vjetër është e mbushur me defekte, padrejtësi, gënjeshtra. dhe veçanërisht korrupsioni. Pjesërisht për shkak të kontrollit të financave dhe ekonomisë mbi të gjitha forcat politike tradicionale, dhe pjesërisht për "vjedhjen e pushtetit", që ndodh në të gjitha vendet, me të cilën partitë politike dhe përfaqësuesit e tyre politikë marrin pas zgjedhjeve, qytetarët kanë fuqinë për të vendosur. Ata e mohojnë vetë fjalën demokraci për ta shndërruar në një sistem partiak oligarkik. Pas zgjedhjeve për shumë vite vendosin partitë politike dhe përfaqësuesit e tyre politikë dhe ne popullata i zbatojmë vendimet e tyre duke respektuar të gjitha ligjet e tyre. Ne, në videot tona fillestare, po flisnim për partitë politike, dhe përfaqësuesit e tyre politikë, që janë kukullat, dhe për ne qytetarët dhe votuesit, që jemi kukullat, që zbatojmë çdo urdhër që marrim. DirectDemocracyS, për herë të parë dhe të vetme në botë, ndryshon rolet. Votuesit bëhen kukulla dhe organizata jonë politike dhe përfaqësuesit tanë politikë bëhen kukulla, të cilët vënë në praktikë çdo vendim të marrë nga kushdo që u jep fuqinë e përfaqësimit. Me një ndryshim të thjeshtë, unik dhe gjenial të roleve, ne kemi bërë që edhe demokracia e rreme dhe e pjesshme përfaqësuese të bëhet demokraci autentike. Natyrisht, brenda vendit, ne punojmë në liri totale, me demokraci të drejtpërdrejtë autentike.

Problemi i parë madhor i demokracisë së drejtpërdrejtë është informacioni. Zgjedhja e njerëzve, drejtpërdrejt, supozon se çdo qytetar është ekspert në çdo gjë dhe ka njohuri të shkëlqyera për çdo temë. Përndryshe bëhen zgjedhje të gabuara dhe puna politike bëhet tërësisht e dëmshme. Rrjetet sociale, të cilat përbëhen kryesisht nga njerëz të paaftë që flasin dhe publikojnë, edhe për tema për të cilat nuk kanë njohuritë minimale, janë dëshmi se injoranca dhe dezinformata gjenerojnë njerëz, që mendojnë se i njohin, pa ditur asgjë.

DirectDemocracyS, tashmë ka krijuar dhe janë aktivë në faqen tonë të internetit mijëra grupe specialistësh, ekspertësh në çdo sektor të veprimtarisë, për çdo temë. Këto grupe janë të lira, të pavarura, të verifikuara vazhdimisht dhe të përbëra, jo vetëm nga profesorë universitarë, por edhe njerëz ekspertë që punojnë, në sektorë të ndryshëm, ose studentë premtues dhe novatorë, por edhe pensionistë, profesorë ose që kanë punuar, në çdo sektor të veprimtarisë. Këto grupe fillimisht përbëheshin nga disa njerëz ekspertë, më pas, me fillimin e aktivitetit tonë, pjesërisht dhe në mënyrë selektive publike, nga data 21 qershor 2021 (kur ua bëmë të njohur ekzistencën tonë njerëzve të tjerë, përtej 282 personave fillestarë), ne. vendosi të përfshijë, në çdo grup specialistësh, edhe një ekspert, përfaqësues të çdo populli të tokës dhe gjithashtu të çdo vendi të botës. Ju do të keni vënë re se ne kemi shkruar popuj përpara vendeve. DirectDemocracyS i konsideron popujt më të rëndësishëm se vendet individuale, të cilat shpesh përbëhen nga popuj të shumtë. Grupet e ekspertëve janë thelbësore për të marrë gjithmonë vendimet më të mira, sepse këto grupe ofrojnë informacion të plotë për çdo zgjedhje që duhet bërë, duke i lënë të gjithë përdoruesit tanë të dinë të gjitha mundësitë e ndryshme dhe të gjitha pasojat e parashikuara prej tyre, të secilës zgjedhje. Me njerëz të informuar, në këtë mënyrë, votuesit tanë, të cilët janë edhe anëtarët tanë, do të zgjedhin gjithmonë, në mënyrë të informuar dhe do t'i bëjnë përfaqësuesit tanë politikë (të cilët ata i kontrollojnë drejtpërdrejt nga faqja jonë e internetit), të bëjnë ligjet më të mira, në interes. të gjithë popullatës. Grupet e ekspertëve përbëhen nga të gjithë përdoruesit tanë, bazuar në specializimet e secilit prej nesh. Për ata që duan të mësojnë dhe të jenë pjesë e grupeve të specialistëve, duke mos qenë ekspert, ekspertët tanë organizojnë kurse online, me provime përkatëse, për të lejuar këdo që merr rezultatet më të mira të jetë pjesë e këtyre grupeve (bazuar në specializimin e tyre). , të cilat janë thelbësore, me të vërtetë jetike, për DirectDemocracyS.

Për të marrë rezultatet më të mira, ne kemi vendosur të bazojmë çdo rregull, secilën nga metodat tona, secilën nga karakteristikat tona, në logjikën, sensin e përbashkët dhe respektin e ndërsjellë të të gjithë njerëzve. Duket një frazë e qartë, të cilën të gjitha palët e vënë në praktikë, por nuk është gjithmonë kështu, përndryshe të gjithë do të jetonim në parajsën tokësore, dhe jo në "ferrin" që shohim dhe në të cilin jetojmë.

Për të qenë një forcë politike e besueshme, na duhej një ideologji politike krejtësisht novatore dhe bazuar në fjalinë e mëparshme (logjika, sensi i përbashkët dhe respekti i ndërsjellë, i të gjithë njerëzve), vendosëm të krijonim mentalitetin tonë politik modern. Ne kemi marrë shumë pak gjërat pozitive të gjithë politikës së vjetër, që nga lashtësia e deri më sot, dhe kemi eliminuar çdo pjesë negative apo falimentuese. Lindi ideologjia jonë, të cilën ne me mendjemadhësi e përkufizojmë si të përsosur politikisht. Natyrisht, kjo përzierje ideologjish na bën të duam, dhe në të njëjtën kohë të urrejmë, nga këdo që lexon të gjithë artikujt tanë. Por në fund, njerëzit e mirë, inteligjentë, që përbëjnë 99% të popullsisë së botës, do të kuptojnë se ne jemi më të mirët. Nuk ka të bëjë me të qenit mendjemëdhenj, por realistë dhe krenarë për punën tonë të gjatë dhe shumë të vështirë.

Por karakteristikat tona, unike në botë, janë të shumta, duke filluar nga prona. E gjithë organizata jonë politike, faqja jonë e internetit (që në thelb është i vetmi vend ku punojmë, për të qenë të lirë, të sigurt, të sigurt, paqësor dhe të pavarur) dhe të gjitha pasuritë tona, janë në pronësi të të gjithë anëtarëve tanë zyrtarë. Secili prej anëtarëve tanë zyrtarë merr një pjesë të vetme, individuale, personale, jokumulative, të patransferueshme, me të cilën ata janë zotërues, së bashku me të gjithë anëtarët tanë, të gjithë organizatës sonë politike, të gjithë faqes sonë të internetit dhe të gjithë aktivitetet. Ne kemi krijuar një kompani tregtare dhe kemi regjistruar çdo ide, çdo rregull dhe të gjithë metodën tonë inovative, nga e cila secili prej anëtarëve tanë ka një aksion të vetëm. Në këtë mënyrë, ne do të marrim shumë rezultate të dobishme. E para është të jemi origjinal, dhe për këtë arsye, duke regjistruar gjithçka, ne do të parandalojmë këdo që të vjedhë idetë tona. Ne do të parandalojmë këdo, qoftë edhe të përdorë metodën tonë, apo një pjesë të saj, sepse vetëm ata që bashkohen me ne e zotërojnë atë. Duke qenë të gjithë "anëtarë" të organizatës sonë politike, e cila është e bashkuar, në diversitet, askush nuk do të tentojë kurrë përçarje apo përçarje, për arsyen e thjeshtë, se do të humbiste të gjitha të drejtat dhe do të përjashtohej. Me pronën individuale, kolektive, por unitare zgjidhim edhe problemin më të keq të gjithë politikës së vjetër. Lufta për pushtet. Edhe nëse jo të gjithë e pranojnë këtë, betejat e brendshme për pushtet shkatërrojnë të gjithë besueshmërinë e politikës, vetëm krijojnë humbje kohe dhe i bëjnë dëm të madh qytetarëve. Krenaria personale, kërkimi spazmatik i fuqisë për të vendosur, koprracia dhe egoizmi krijojnë shumë situata të pakëndshme. E vëmë në praktikë moton: një për të gjithë, të gjithë për një. Ne nuk kemi lider dhe as lidership. Jemi shumë njerëz, që punojmë individualisht, ose në grup, në mënyrë të koordinuar, bazuar në metodën tonë, për të vënë në praktikë dhe respektuar të gjitha rregullat tona. Duket e pamundur, por me këtë metodë nuk zihemi kurrë, sepse kemi besim tek njëri-tjetri dhe vendosim gjithçka, të gjithë së bashku. Secili prej anëtarëve tanë zyrtarë ka të drejtën dhe mundësinë që të kontrollojë të gjitha aktivitetet tona, ne jemi të parët që verifikojmë që gjithçka po funksionon siç duhet. Ne jemi kontrollorët e parë dhe të kujdesshëm të vetvetes.

Për të shmangur luftën për pushtet, për herë të parë në botë, ne kemi ndarë plotësisht rolet e menaxhimit të organizatës politike, të rezervuara për përfaqësuesit tanë zyrtarë, nga rolet e përfaqësimit politik, të rezervuara për përfaqësuesit tanë politikë, të zgjedhur përmes një mekanizmi . shumë të detajuara dhe të ngurta të zgjedhjeve paraprake, të mbyllura online. Organizata politike, së bashku me të gjithë përdoruesit tanë, mbështet, ndihmon, drejton dhe kontrollon të gjithë punën e përfaqësuesve tanë politikë. Ne kemi shumë artikuj që shpjegojnë këtë metodë unike dhe të drejtë të përzgjedhjes së kandidatëve tanë. Ne ju themi vetëm se çdokush mund të aplikojë, nëse ndjek çdo rregull tonë.

Kushdo që kërkon vetëm avantazhe personale nga politika do të zhgënjehet, ne jemi të gjithë bashkë, një lider i vetëm, i pamasë që vendos dhe kontrollon të gjitha aktivitetet tona.

Duke shmangur luftën për pushtet, ne të gjithë punojmë, me efikasitet dhe të dobishëm për të gjithë.

Kemi shumë rregulla, të cilat duken të ngurta, por kushdo që na bashkohet, me kalimin e kohës e kupton kush jemi, më të lirët dhe më demokratët në gjithë historinë e politikës. Ne nuk përjashtojmë askënd për idetë e tyre, përkundrazi kërkojmë kontributin e të gjithëve, në ide, projekte dhe me një punë të koordinuar dhe të vendosur së bashku, që të zgjerojmë, e bëjmë edhe më të mirë, të gjitha aktivitetet tona.

Ne nuk bëjmë dhe nuk do të bëjmë kurrë marrëveshje elektorale, koalicione dhe bashkëpunime me forca të tjera politike. Jo sepse jemi të mbyllur, por sepse kemi brenda nesh njerëz të çdo ideologjie dhe çdo partie politike. Kështu, ne kemi të gjitha idetë e mundshme politike të nevojshme, pa asnjë nevojë, për të bashkëpunuar me të tjerët. Politika e kompromisit është falimentimi, sepse i detyron ata që bëjnë marrëveshje të heqin dorë nga një pjesë e ideve të tyre dhe gjithmonë rrezikon mundësinë e realizimit të programeve të tyre, nga frika se një forcë politike, e koalicionit, voton kundër vendimeve tona. Nëse fitojmë dhe sigurisht do të fitojmë kudo, me projektin tonë politik, do të qeverisim në mënyrën më të mirë të mundshme, duke vënë në jetë të gjitha rregullat dhe të gjitha premtimet tona. Në këtë drejtim, një nga rregullat tona themelore është: gjithmonë të ndihmojmë fillimisht njerëzit dhe bizneset që janë në vështirësi dhe më pas të ndihmojmë të gjithë të tjerët. Nëse i humbim zgjedhjet, gjë që është shumë e vështirë, ne do të votojmë pro çdo ligji, që do të gjykohet i dobishëm nga zotërit tanë të vetëm, që janë anëtarët tanë zyrtarë, që janë të gjithë votuesit tanë. Në vend të kësaj, ne do të votojmë kundër çdo ligji që votuesit tanë e konsiderojnë të dëmshëm. Prandaj, ne do të jemi një opozitë e shëndetshme, e ndershme dhe besnike.

DirectDemocracyS, nuk ka lindur kundër politikës së vjetër, ne nuk jemi kundër askujt. Ne krijojmë një rrugë të re, për ta udhëtuar së bashku me këdo që na bashkohet.

Në këtë pikë, shumë do të pyesin, nëse jeni kaq perfekt, pse jeni këtu?

Ne jemi këtu për t'ju prezantuar veten, dhe përmes jush, zyrtarisht prezantojmë veten para botës.

Ne jemi këtu, për t'ju ftuar të njiheni me ne, dhe nëse ju pëlqen propozimi ynë, ju ftojmë të bashkoheni me ne.

Më në fund, ne jemi këtu për t'ju ofruar përvojën tonë, padyshim që nuk i japim askujt të drejtën të përdorë rregullat, metodën dhe veçoritë tona, sepse ato janë në pronësi të të gjithë anëtarëve tanë. Por ne duam që ju të dini se ka zgjidhje, thjesht zbatojini ato në praktikë të gjitha së bashku. Ne po e bëjmë atë një përdorues të regjistruar në të njëjtën kohë.

Kushdo që kopjon idetë tona, qoftë edhe pjesërisht, si dhe është hajdut, dhe kryen një krim për të drejtën e autorit, falë regjistrimit tonë, të secilës prej ideve tona, në emër të kompanisë sonë tregtare "bashkëpunuese", kryen gjithashtu krimin e rëndë të konkurrencë e pandershme.

Ne e dimë shumë mirë se njerëzit inteligjentë do të preferojnë gjithmonë origjinalin, ndaj atyre që kopjojnë, idetë e të tjerëve.

Vetëm ata që janë anëtarët tanë dhe janë aktivisht pjesë e mekanizmit tonë të madh, mund të ndryshojnë dhe përmirësojnë botën, së bashku me ne.

Tema e forumit të këtij viti, “Çfarë mbrojtjesh dhe ndihme kërkon demokracia, në formën e saj më të drejtpërdrejtë, për të mbijetuar dhe lulëzuar?”.

Na duket se i jemi përgjigjur, shkurt, temës interesante. Ne kemi dhënë, me një pjesë të vogël të ideve tona, të cilat i gjeni në faqen tonë të internetit, ose duke kërkuar DirectDemocracyS , në disa rrjete sociale.

Ne ju kemi dhënë zgjidhjet tona, rezultat i një pune të gjatë dhe të palodhur. Dhe ne ju ftojmë, të bashkoheni me ne, të punojmë të gjithë së bashku. Jemi të sigurt se kur të gjithë njerëzit e tokës do të jenë në gjendje të zgjedhin midis politikës së vjetër dhe inovacionit tonë krejtësisht alternativ, ata të gjithë do të zgjedhin DirectDemocracyS, sepse ne jemi të vetmit që u japim njerëzve të informuar saktë fuqinë për të zgjedhur dhe vendosur. Të vetmet, në të cilat çdo person është mjeshtër dhe protagonist.

Ju falenderojmë për vëmendjen, ripërtërijmë ftesën për t'u njohur me ne dhe ju urojmë punë të mbarë.

Me shumë respekt dhe respekt të pafund, ju dërgojmë përshëndetjet tona më të mira.

DirectDemocracyS, politika juaj novatore dhe alternative, vërtetë në çdo kuptim!

© 2023 DirectDemocracyS. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

Le të ndryshojmë dhe përmirësojmë botën së bashku.

https://www.directdemocracys.org/law/info/fundamental-questions/let-s-change-and-improve-the-world

Ne jemi të parët dhe të vetmit në botë që kemi këto rregulla dhe këto metoda.

https://www.directdemocracys.org/law/info/our-style/first-and-unique-in-the-world

 

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Amptelike Boodskap 2023 Global Forum oor Moderne D...
הודעה רשמית 2023 הפורום העולמי על דמוקרטיה ישירה מ...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Saturday, 01 April 2023

Captcha Image

Discover our Latest News

Our contact forms, in the main contact menu item, on our website, are the only way to get in touch with us, with our wor...

Read More...

A stupid person can never have good ideas, and an ignorant person can never create anything useful. To create and imple...

Read More...

Let's talk a little about money, with a brief introduction. Very often, the old politics has accustomed us to political...

Read More...

Albert Paine said: "What we do for ourselves dies with us, what we do for others and for the world remains and is immort...

Read More...

Select your preferred language, and click on the audio file you want to listen to. Happy listening! If you want to crea...

Read More...

To all women. Best wishes, and all the love and respect, not just March 8th. DirectDemocracyS

Read More...

https://www.directdemocracys.org/ Global Forum, on Modern Direct Democracy, Mexico City 2023. Official message from Di...

Read More...
No More Articles

Our mailing subscription form

Welcome Module


Chat Module

Polls Categories

Blog - Categories Module

All menu