Accessibility Tools

Translate

Login Join Us

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
19 minutes reading time (3847 words)

Vetëfinancimi

Le të flasim pak për paratë, me një hyrje të shkurtër.

Shumë shpesh, politika e vjetër na ka mësuar me parti politike dhe me përfaqësues politikë të korruptuar që kërkonin dhe kërkonin favore të llojeve të ndryshme, të ofronin në këmbim rregulla dhe ligje që do t'i kthenin favoret.

Në disa raste ishin skandale të vërteta, nuk do të humbim kohë duke shkruar për to këtu. Të gjithë e dimë se ajo që zbulojmë është vetëm maja e ajsbergut. Shumë arrijnë të mos zbulohen, të tjerë arrijnë të fshehin aktivitetet e vogla dhe të tjerë arrijnë t'i bëjnë njerëzit vetëm pjesërisht fajtorë për të fajësuar.

E kemi parë shpeshherë gjyqësorin të implikuar në këto “zakone të këqija”, duke krijuar beteja reale mes “fuqive” të ndryshme në shumë vende.

Për DirectDemocracy, Legaliteti, etika dhe respekti i ndërsjellë, i të gjithë njerëzve, janë thelbësore, ashtu si edhe edukimi qytetar. Kushdo që vjedh, për çfarëdo arsye, është i papërshtatshëm për të drejtuar punët publike. Qoftë ai vjedh për veten e tij, për familjen, për territorin e tij, për vendin e tij, për kontinentin e tij, për partinë e tij politike, apo për popullin e tij, ai do të ndëshkohet ashpër nga ne dhe do të bëhet persona non grata. Vjedhja është e gabuar, në çdo situatë. Nëse një person ka probleme serioze, nëse familja e tij nuk mund të mbijetojë, duhet të kërkojë dhe të marrë të gjithë ndihmën e atyre në institucione për të zgjidhur të gjitha problemet. Natyrisht, të kërkosh ndihmë nuk është një justifikim për të mos u zënë, për ta bërë veten të dobishëm për shoqërinë. Ju duhet t'i përgjigjeni gjithmonë, çdo ndihmë të marrë, pa u bërë barrë për komunitetin. Këto fraza do të na bëjnë të humbasim shumë votues të mundshëm, por kushdo që nuk është dakord me gjithçka që shkruajmë, megjithatë, nuk do të bashkohej me ne dhe nuk do të votonte kurrë për përfaqësuesit tanë politikë.

Fatkeqësisht, jemi mësuar aq shumë me një politikë të vjetër, me qytetarët e korruptuar dhe me njerëzit që përfitojnë nga të tjerët, saqë ndershmëria, respektimi i rregullave dhe respekti i ndërsjellë për njerëzit konsiderohen si dobësi, një gjë e vështirë për t'u arritur.

Të gjithë e dimë se qeniet njerëzore janë lehtësisht të korruptueshme dhe tërhiqen shumë nga paratë, të mirat materiale dhe pushteti. Kemi folur shpesh për të, të zgjuarit dhe mashtruesit ekzistojnë dhe bëjnë njerëz të mirë, një gjë të rrallë, një "kafshë të rrezikuar". Pa hyrë shumë në detaje, të gjithë e dimë shumë mirë se si shoqëria ka “evoluar”. Nuk është e drejtë të përgjithësosh, por ndryshimi dhe përmirësimi i mentalitetit dhe mënyrës së sjelljes së njerëzve është gjëja më e vështirë për t'u bërë.

Për të shmangur të gjitha tundimet, ne i kemi dhënë vetes rregulla të hollësishme, të cilat ne të gjithë i respektojmë, dhe një metodë të pagabueshme, të cilën ne të gjithë e zbatojmë në praktikë. Ne kemi shumë metoda kontrolli dhe të vazhdueshme me kalimin e kohës, për të parandaluar dhe zgjidhur çdo lloj problemi.

Për të krijuar një shoqëri dhe botë të ndryshme dhe sigurisht më të mirë, duhej të parandalonim çdo “tundim”, si për përdoruesit tanë (që janë të gjithë zgjedhësit tanë) ashtu edhe për përfaqësuesit tanë politikë.

DirectDemocracyS, nëpërmjet shembullit të tij të ndershmërisë dhe etikës, mund t'i japë mësime kujtdo, pa pasur nevojë të turpërohet për sjellje të gabuar. Nëse na pyesni: a do të ketë të korruptuar brenda jush? Përgjigja jonë është se nuk do të ketë kurrë, sigurisht jo sepse ne jemi qenie të përsosura, por sepse e bëjmë çdo korrupsion praktikisht të pamundur. Kushdo që i njeh mirë rregullat tona dhe metodën tonë, e di shumë mirë se kështu është. Për ata që nuk na njohin dhe nuk punojnë me ne, do t'ju duhet t'i besoni fjalës sonë dhe do të jeni në gjendje të verifikoni me kalimin e kohës, çdo deklaratë tonën, e cila do të konfirmohet menjëherë. Ne e dimë shumë mirë se për çfarë po flasim dhe e kuptojmë mosbesimin tuaj. Lexoni më tej dhe do ta kuptoni shumë mirë se është vërtet e vështirë, praktikisht e pamundur, të jesh i zgjuar, në DirectDemocracyS.

Së pari, i dhamë vetes rregulla shumë të detajuara të vetëfinancimit.

Nga 5 përdoruesit e parë, te 282 anëtarët e parë (të cilët krijuan dhe zbatuan pothuajse të gjithë projektin tonë), deri te shumë njerëz që aktualisht punojnë me ne, ne ndihmuam njëri-tjetrin dhe i dhamë vetes rregulla, të gjykuara nga shumë njerëz, kur u ndërgjegjësuan për to, “të çuditshme”, e mbi të gjitha novatore. Ne përmbledhim disa prej tyre.

Keni gjithmonë fondet dhe mjetet e nevojshme për t'u përballur me situata të paparashikuara. Keni fonde, dhe mjete, në rezervë, për disa vite, paraprakisht, të jeni të sigurt, të mos mbeteni pa para dhe pa mjete.

Merrni donacione, falas, vullnetare, nga individë dhe biznese, pa pasur nevojë të jepni kurrë asgjë në këmbim.

Kërkojmë një tarifë vjetore nga të gjithë anëtarët tanë, duke ofruar gjithmonë në këmbim shërbime, avantazhe dhe lehtësira që do të kthenin, me interes, vlerën e kësaj tarife. Pothuajse të gjithë përdoruesit tanë, pasi verifikojnë identitetin e tyre, paguajnë tarifën vjetore, duke kërkuar të bëhen anëtarë zyrtarë. Së shpejti, sipas rregullave tona, do të detyrohemi të kërkojmë një tarifë minimale për regjistrim dhe në të ardhmen, edhe një depozitë garancie. Në lidhje me këtë, ne do të shkruajmë më shumë detaje, si për sa i përket motivimeve logjike, ashtu edhe për efektet e këtyre zgjedhjeve. Kërkimi i tarifës së regjistrimit do të na lejojë të punësojmë rregullisht disa nga administratorët tanë, me kontrata pune, në mënyrë që të mund të menaxhojmë më mirë dhe më shpejt jo vetëm regjistrimet dhe aktivizimet e përdoruesve të rinj, por edhe shumë aktivitete të tjera. Kërkimi i tarifës për regjistrim dhe depozitimi i një shume minimale, si garanci për qëllimet e mira, ka një rëndësi të madhe, të cilën do ta shpjegojmë shkurtimisht. Një nga mënyrat e vetme, për të tentuar të na ngadalësoni, të bojkotoni ose më keq të na ndaloni, është të bindni shumë njerëz që të regjistrohen në të njëjtën kohë, duke e bërë aktivizimin e përdoruesve të rinj të ndërlikuar, të ngadaltë dhe të vështirë. Pra, si përdoruesit me qëllime të mira ashtu edhe ata që duan thjesht të na ngadalësojnë do të jenë të vështirë për t'u trajtuar. Duke i detyruar të paguajnë një tarifë regjistrimi (për të cilën do të marrin shumë avantazhe dhe lehtësira në këmbim) dhe duke depozituar një garanci (me të cilën do të mund të bëhen anëtarë zyrtarë në të ardhmen, me shumë avantazhe dhe lehtësira), ne do kemi sigurinë, se vetëm njerëz me qëllime të mira do të na bashkohen. Paratë e mbledhura do të përdoren mbi të gjitha për të shpërblyer përdoruesit tanë më të mirë dhe më aktivë, dhe për të krijuar vende të reja pune (me kohë të plotë ose të pjesshme, me afat të caktuar ose të përhershëm), për shumë nga përdoruesit tanë. Në këtë mënyrë, ne do të bëjmë më shumë dhe më mirë kontrolle, duke e bërë ose mirëmbajtur organizatën tonë të sigurt, të rregullt, të pastër, të besueshëm, të thjeshtë dhe të shpejtë. Natyrisht, ne tashmë i kemi parashikuar dhe jemi aktivë, të gjitha modalitetet për të lejuar të gjithë ata që kanë probleme financiare, por kanë qëllime të mira dhe duan të punojnë me ne, të bashkohen pa pagesë. Ne kemi aktivizuar kontaktin e quajtur: Kam probleme financiare, në të cilin Grupi ynë i Ndihmës Financiare, për përdoruesit e mundshëm, ofron mundësinë e pagesës me këste (me 2, 4, 6, ose 12 këste), këste të ndryshme. Në disa raste, ju mund të kryeni një aktivitet pune me ne, në këmbim të aksioneve përkatëse. Ju gjithashtu mund të paguani një tarifë për ata që dëshironi të ndihmoni, ose të paguani për të krijuar një fond parash, për të lejuar ata që janë në vështirësi financiare të bashkohen me ne falas. Ka rregulla specifike, shumë të detajuara, që të mund të merrni ndonjë ndihmë, padyshim që kontrollet janë shumë të detajuara, për të parandaluar mashtrimet dhe njerëzit që besojnë se mund të na mashtrojnë.

Ne kemi shkruar qartë, në rregulloren tonë zyrtare, që DirectDemocracyS, të gjithë përdoruesit tanë (gjatë aktivitetit të tyre të drejtpërdrejtë, të lidhur me ne) dhe të gjitha projektet e lidhura me to, nuk do të bëjnë kurrë asnjë lloj borxhi dhe nuk do të kërkojnë kurrë hua ose financime, nga individë, banka, apo kompani financiare, për të kryer veprimtari politike. Në këtë mënyrë, duke mos pasur borxhe, nuk do të detyrohemi kurrë të bëjmë kompromise apo favore politike ndaj askujt.

Financimi shtetëror.

Në shumë vende e në shumë shtete ka fonde, me para, për mallra të llojeve të ndryshme, shërbime, apo dhurime të një pjese të taksave, të paguara nga qytetarët, për politikën, me para publike dhe private. Në disa vende, ky financim dhe ndihma bazohet në numrin e votuesve që çdo forcë e vetme politike, ose çdo përfaqësues zyrtar i vetëm, arrin të marrë në zgjedhje. Këto ndihma financiare, kanë vetëm një rregull, ato duhet të përdoren, për menaxhimin gjeografik, të organizatës sonë politike, me përjashtim të 25%, që duhet të transferohen , drejtpërdrejt në organizatën tonë politike ndërkombëtare, për përdorimin e rregullave tona. metodën tonë, emrin tonë, logot dhe emblemat tona, sistemet tona kompjuterike dhe faqen tonë të internetit, dhe për këshillat e grupeve tona të ekspertëve dhe për pagesën e stafit tonë.

Financimi duke mbajtur një pjesë, nga përfaqësuesit tanë politikë.

Të gjithë e dinë risinë tonë, së pari dhe e vetmja në botë, në të cilën përfaqësuesit tanë politikë vënë në praktikë çdo urdhër të marrë nga zgjedhësit e tyre. Ky ndryshim i zgjuar rolesh, krahasuar me gjithë politikën e vjetër, i sjell të gjithëve shumë përparësi, të cilat e bëjnë demokracinë autentike, madje edhe atë përfaqësuese. Natyrisht, brenda ne punojmë me të vetmen demokraci të drejtë dhe të lirë, atë të drejtpërdrejtë. Secili prej përfaqësuesve tanë politikë duhet të marrë çdo shumë të fituar nga aktiviteti politik në një llogari rrjedhëse në emër të DirectDemocracyS. Nga këto shuma, organizata jonë politike do t'i paguajë çdo muaj 25% përfaqësuesit tonë politik, nëse grupet territoriale në të cilat ai është zgjedhur përfaqësues politik janë të kënaqur me punën e tij. Në fund të çdo viti, ose një vit pas zgjedhjeve dhe nga marrja e pagesës së parë, nëse grupet territoriale në të cilat ai është zgjedhur si përfaqësues politik janë të kënaqur me punën e tij, ai do të marrë një shtesë prej 25%. nga shuma totale e marrë, deri në atë kohë. Në përfundim të veprimtarisë së tij përfaqësuese politike, nëse grupet territoriale në të cilat është zgjedhur përfaqësues politik janë të kënaqur me punën e tij, ai do të marrë një shtesë prej 25% të të gjithë shumës së fituar, me punën e tij përfaqësuese politike. 25%, e çdo shume të marrë nga secili prej përfaqësuesve tanë politikë, do të mbetet në llogarinë rrjedhëse të DirectDemocracyS, për shërbimet e shumta që i ofrohen përfaqësuesit politik, duke përfshirë: kontabilitetin dhe taksat, shërbimin e sigurisë, shërbimin sekretar, konsulencën grupore të ekspertëve, të përhershëm lidhje me përbërësit e tij dhe shumë shërbime të tjera të rëndësishme. Pavarësisht se ka nënndarje territoriale, nga më e madhja tek më e vogla, DirectDemocracyS është një dhe e pandashme. Nga shumat e mbledhura, në nivel territori, 75% e shumave të marra do të përdoren në nivel vendor, mbi bazën e projekteve konkrete, bazuar në rregullat tona specifike dhe nevojat e secilës prej organizimeve tona territoriale, dhe 25% do të përdoret ndërkombëtarisht. Me këtë metodologji, të drejtë dhe të drejtë, ruhet dhe konsolidohet uniteti i DirectDemocracyS, zhvillohet edhe organizimi gjeografik, në territore të ndryshme dhe përfaqësuesit tanë politikë janë të detyruar të vënë në praktikë çdo kërkesë, të përbërësve të saj, me bashkëpunimin e grupe ekspertësh. E gjithë kjo, para, gjatë dhe për herë të parë në botë, edhe pas zgjedhjeve.

Reklamim.

Ne kemi vendosur që të mos mbingarkojmë faqen tonë të internetit me reklama. Ne nuk heqim dorë nga ideja e duhur dhe e dobishme e marrjes së kontratave reklamuese në nivel ndërkombëtar, kontinental, kombëtar, shtetëror dhe lokal. Por në fazat e hershme, nuk donim ta tepronim dhe ta bënim edhe më të vështirë gjetjen e informacionit që kërkojnë shumë vizitorë. Ndërsa zgjedhim me kujdes secilin prej përdoruesve tanë, ne gjithashtu do të zgjedhim me kujdes çdo reklamë. Ne do të reklamojmë vetëm dhe ekskluzivisht për kompanitë dhe markat që janë krijuar në mënyrë korrekte etike, duke respektuar të gjitha ligjet, duke respektuar mjedisin dhe bashkëpunëtorët e tyre. Ne nuk do të reklamojmë kompanitë që nuk përmbushin disa standarde. Më mirë të fitoni më pak, por të mos jeni bashkëpunëtorë në aktivitete të dyshimta.

Politika dhe biznesi së bashku.

Shumë nga anëtarët tanë zyrtarë kanë filluar financat, bizneset dhe projektet e të gjitha llojeve, shumë prej të cilave tashmë janë aktive. Të bësh politikë së bashku, në faqen tonë të internetit dhe të bësh biznes së bashku, në faqet e internetit të projekteve të ndryshme, të të gjitha llojeve, nuk është e ndaluar, me të vërtetë, ne jemi shumë të kënaqur. Natyrisht, ne nuk do të marrim parasysh aktivitetet ekonomike dhe financiare dhe projektet e ndërlidhura në vendimet tona politike. Ne nuk do të favorizojmë në asnjë mënyrë aktivitetet e anëtarëve tanë. Çdo aktivitet ekonomik, kushdo që e krijon, do të favorizohet pikërisht në të njëjtën mënyrë, sepse në rregullat tona është shkruar qartë se ne nuk kemi preferenca dhe nuk bëjmë ligje , për të ndihmuar vetëm veten, anëtarët tanë dhe biznesin tonë. Ne e mbajmë secilin nga projektet tona, dhe secilin nga aktivitetet tona të ndara, dhe secila nga zgjedhjet tona politike është për të mirën e të gjithëve.

Veglat.

Së shpejti do të kemi në shitje, vetëm dhe ekskluzivisht në faqen tonë zyrtare, shumë produkte zyrtare, të të gjitha llojeve, të DirectDemocracyS dhe të të gjitha projekteve të lidhura me to. Kushdo që dëshiron të na mbështesë mund ta bëjë këtë duke blerë kalendarë, bluza, ngjitëse, parfume dhe produkte të tjera zyrtare të të gjitha llojeve. Gjithashtu po organizojmë shërbime të ndryshme, të të gjitha llojeve, duke përfshirë transportin, turizmin, teknologjinë e informacionit, me çmime të volitshme, për përdoruesit tanë dhe për vizitorët në faqen tonë të internetit.

Një nga sekretet tona, që ju zbulojmë sot, ka të bëjë me kursimet e mëdha, për shkak të inovacionit tonë.

Ne kurrë nuk hedhim para për gjëra të kota. Në këtë rast, lista është shumë e gjatë, le ta bëjmë të shkurtër.

Zyrat.

Duke punuar praktikisht gjithmonë dhe vetëm online, të vetmet zyra që do të kemi janë zyrat fizike, serverët tanë të internetit dhe disa zyra përfaqësuese. Në DirectDemocracyS, ju punoni nga shtëpia, ose nga çdo vend, në kohën tuaj të lirë. Në fakt, selitë tona territoriale, në të gjitha nivelet, janë një dhomë, apo edhe vetëm një pjesë e një dhome, në shtëpitë apo banesat e përfaqësuesve tanë zyrtarë. Ju nuk keni nevojë për zyra fizike dhe nuk keni nevojë për para, të hedhura në gjëra të kota.

Ne kursejmë në letër, dhe në produktet e nevojshme për zyrën.

Duke përdorur mjete teknologjike, nuk kemi nevojë për arkiva fizike, letër, fotokopjues dhe produkte të tjera shkrimi.

Postera zgjedhor.

Duke i lënë organizatave tona territoriale lirinë për të zgjedhur metodat e promovimit, këshilla jonë është të shmangni sa më shumë që të jetë e mundur shpenzimet e panevojshme për postera elektoralë, fletushka dhe produkte të tjera promocionale.

Takimet dhe transporti.

Duke mos pasur seli, takimet janë virtuale dhe të pakufizuara. Praktikisht, në grupet tona të punës, në faqen tonë, ato janë të vazhdueshme dhe nga ana tjetër, secili e kryen punën e vet, së bashku me ne, në mënyrën më të mirë. Nuk shpenzojmë para, për mbledhje të mëdha, kongrese, personalisht, nuk na intereson. Kontakti i drejtpërdrejtë bëhet më së miri në internet. Në këtë mënyrë, çdo njeri bën politikë nga komoditeti i shtëpisë së tij, nga parku, nga klubi ku ndodhet apo nga rruga. Mendoni sa para kursejmë në këtë mënyrë dhe sa më pak ndotje për të shkuar nga një vend në tjetrin. Shumë do të na thonë se politika e vjetër bazohej në takime fizike, demonstrata publike, shtrëngime duarsh. Askush nuk na ndalon të bëjmë demonstrata publike dhe të takohemi, por pa humbur para, pa dobi. Na është thënë se jo të gjithë kanë teknologjitë e nevojshme për të punuar me ne. Vërtet? Në ditët e sotme, çdokush ka burimet minimale teknologjike të nevojshme për të punuar me ne. Edhe gënjeshtra që disa na thonë se nuk dinë të përdorin sistemet tona teknologjike nuk ka kuptim. Faqja jonë e internetit përdoret saktësisht në të njëjtën mënyrë si të gjitha rrjetet sociale dhe faqet e tjera të internetit.

Mjetet teknologjike.

Shumë do të na thonë se për të prodhuar mjetet teknologjike, për të punuar me ne, ne ndotim, shfrytëzojmë të miturit dhe ka kosto. Përsëri, kushdo që na akuzon për këto gjëra, bën përshtypje të keqe. Teknologjitë, PC-të, telefonat inteligjentë, tabletët, janë tashmë në shtëpitë dhe xhepat e të gjithëve. Secili prej nesh ka një PC, smartphone ose tablet të vjetër, nuk na duhen modelet më të fundit. Për të punuar me ne, nuk keni nevojë të blini teknologjitë më të fundit, ju duhet vetëm vullneti i mirë dhe vullneti për të ndryshuar dhe përmirësuar botën. Ne, me serverët tanë, përdorim vetëm teknologjitë më të fundit dhe më të mira, të cilat edhe pse shumë të shtrenjta, paguajnë vetë me kalimin e kohës, duke konsumuar më pak energji, duke siguruar mbrojtje më të mirë, kushte sigurie dhe performancë më të mirë. Përveç kësaj, pothuajse e gjithë energjia e nevojshme për sistemet tona është e rinovueshme, me përjashtim të gjeneratorëve rezervë, të cilët janë dizel. Duam të shtojmë se konsumi i gjerësisë së brezit të internetit, hapësirës dhe kujtesës, i pajisjeve tuaja, për faqen tonë të internetit, është realisht i minimizuar, madje edhe pajisjet e vjetra, apo sistemet e vjetra, funksionojnë mirë. Prandaj, fakti i punës me ne nuk ndikon në asnjë mënyrë në shpenzimet tuaja në internet, apo në teknologjinë, të cilën ju tashmë e zotëroni gjithsesi. Po organizojmë gjithashtu koleksione mjetesh të ndryshme teknologjike, jo të gjeneratës së fundit apo të parafundit, për t'u dhuruar atyre në vendet më pak të pasura, apo edhe në ato të pasura, që nuk kanë mjete për të punuar me ne. Ne tashmë kemi një formular kontakti të Grupit tonë të Ndihmës Teknologjike, me të cilin ndihmojmë ata që duan të bashkohen me ne dhe nuk kanë mjetet teknologjike për ta bërë këtë. Ju mund të kontribuoni drejtpërdrejt në këtë program ndihme teknologjike, duke dhuruar PC, tablet dhe telefona inteligjentë të vjetër për përdoruesit tanë që kanë nevojë për to, për sa kohë që janë funksionalë. Ka rregulla specifike, shumë të detajuara, që të mund të merrni ndonjë ndihmë, padyshim që kontrollet janë shumë të detajuara, për të parandaluar mashtrimet dhe njerëzit që besojnë se mund të na mashtrojnë.

Kursime në personel.

Punësimi i shumë njerëzve është shumë i rëndësishëm, sepse krijon vende pune. Por për një organizatë politike si kjo e jona, është thelbësore të reduktohen kostot fillestare. Me metodën tonë, në të cilën kushdo që regjistrohet dhe krijon një profil personal, pas verifikimit të identitetit të tij, duhet të punojë me ne, ne jemi në gjendje të kursejmë shumë para. Me kalimin e kohës, përdoruesit më të mirë, me rezultate konkrete, do të shpërblehen me para, mallra dhe shërbime, për të shpërblyer punën e tyre. Në të ardhmen, përdoruesit më të mirë do të mund të punësohen rregullisht, në baza të përkohshme ose të përhershme, me kohë të pjesshme ose të plotë. E rëndësishme është që gjithmonë të ofrohen çmime dhe paga adekuate, bazuar në punën e bërë dhe rezultatet e arritura. Gjithsesi, duhet të presim nga të gjithë të paktën 20 minuta punë efektive, vullnetare dhe falas në ditë, ose të paktën 2 orë në javë, që të mund të bëjmë punë konkrete, në mënyrën më të mirë të mundshme. Bota nuk ndryshon dhe nuk përmirësohet vetvetiu. Me këtë metodë, Grupi i Vlerësimit të Përdoruesve, së bashku me sistemin tonë kompjuterik, do të monitorojnë dhe vlerësojnë punën e secilit prej përdoruesve tanë dhe do të zgjedhin më të mirët, duke u ofruar atyre shumë përparësi dhe lehtësira, e në disa raste edhe Punë. Secili prej aktiviteteve tona ka pasoja, të cilat na mundësojnë të marrim rezultate të tjera të dobishme, përveç atyre të drejtpërdrejta, për të mirën e të gjithë përdoruesve tanë dhe të gjithë organizatës sonë politike. Shumë njerëz, të cilët punojnë bashkë në mënyrë të koordinuar, na bëjnë shumë konkretë dhe ne jemi krenarë për punën tonë të palodhur.

Prona individuale dhe kolektive.

Secili prej anëtarëve tanë zyrtarë, të përditësuar me pagesën e tarifës vjetore, përfiton vetëm një pjesë individuale, të pakumulueshme dhe të patransferueshme, e cila i bën ata pronar, së bashku me të gjithë anëtarët tanë, të gjithë organizatës sonë politike, të faqen tonë të internetit dhe të gjitha aktivitetet tona. Duke folur për gjenialitetin, pronësia është thelbësore, për të garantuar unitetin e DirectDemocracyS dhe për të krijuar, për herë të parë në botë, një lider të vetëm të jashtëzakonshëm, duke eliminuar krejtësisht luftën e brendshme për pushtet, midis përdoruesve individualë ose grupeve specifike. Gjithashtu na garanton angazhimin e drejtpërdrejtë, me punë individuale dhe grupore, të secilit prej anëtarëve tanë, në drejtimin e organizatës sonë politike. Në fund të vitit, veprimi individual nuk sjell para për të gjithë pronarët, por sjell sigurinë që të gjithë të konsiderohen në mënyrë të barabartë, të kenë zbatuar gjithmonë një barazi dhe një meritokraci, të vazhdueshme në kohë, të cilat lejojnë shpërblimin e atyre që punojnë më shumë dhe më mirë. Udhëheqësi i vetëm kolektiv, i përbërë nga të gjithë anëtarët tanë, na lejon të jemi të parët dhe të vetmit në botë për të propozuar, vendosur, diskutuar, votuar, menaxhuar, verifikuar, ndjekur dhe kontrolluar të gjitha aktivitetet tona, të gjithë së bashku. Në këtë mënyrë, është praktikisht e pamundur të bësh një gabim dhe askush nuk mund të përpiqet të jetë i zgjuar.

Të qenit gjithmonë të lirë, të pavarur, pa borxhe dhe me fonde sigurie dhe garancie, do të na lejojë të bëjmë gjithmonë zgjedhjen e duhur, për të mirën e të gjithë popullatës dhe të zgjedhësve tanë, të cilët janë të gjithë përdoruesit tanë .

Pavarësia duket e parëndësishme dhe logjike për një forcë politike, por ne e dimë mirë se politika e vjetër është pothuajse tërësisht e kontrolluar dhe e menaxhuar nga fuqitë financiare dhe ekonomike, prandaj nuk është e lirë të bëjë çfarë të dojë, premton, përkrahësve të saj.

Siç themi gjithmonë dhe demonstrojmë çdo ditë, ne jemi vërtet novatorë dhe alternativë ndaj gjithë politikës së vjetër. Disa gjëra, disave mund të mos i pëlqejnë, por jemi të sigurt se duke kuptuar motivet tona dhe duke parë pasojat e secilës prej zgjedhjeve tona të vetme, me kalimin e kohës, ato do të na tregojnë të drejtë.

Ne nuk bëjmë politikë, për të premtuar, për të marrë konsensus, por për të premtuar dhe zbatuar konkretisht të gjitha premtimet tona, për të përmirësuar jetën e të gjithëve dhe të brezave të ardhshëm.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Selffinansiering
מימון עצמי SF
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Monday, 29 May 2023

Captcha Image

Discover our Latest News

Technology is part of the evolution of the human being, and should be treated and managed by competent people. It should...

Read More...

DirectDemocracyS. Official Rules Group. Disciplinary regulation. Persona non grata. Based on our rules, any user who...

Read More...

Democracy means power to the people. A beautiful word, made up of important words. Power, to the people, has a clear mea...

Read More...

Since May 4, 2023, we have started the 10th phase, of registering new users. Some rules have changed, above all to make...

Read More...

In the life of every human being, there have always been 2 forces, a positive one, which we call good, and a negative on...

Read More...

DirectDemocracyS, Special Administration Group, External Communication Group, Social Network Representation Group and ot...

Read More...

DirectDemocracyS. Law Special Group. Regulation Group. Personal Profiles group. The personal profile, created throug...

Read More...

We have to respond to the many people who are desperate. The reason for their desperation is unfortunately us, and our D...

Read More...
No More Articles

Login Form

Our mailing subscription form

Chat Module

Polling

Which feature of DirectDemocracyS do you prefer?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Blog - Categories Module

Specials Polls

Do you think it's right, keep out of all our activities, every religion?

All menu