Accessibility Tools

Translate

Login Join Us

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
15 minutes reading time (3041 words)

Омладинске политике YP

У неким претходним текстовима смо говорили о нашој политичкој организацији, и колико смо иновативни, у наредним текстовима ћемо улазити у детаље, нашег међународног политичког програма, који морају поштовати, интегрисати сви наши континентални, национални, држава, организације, регионалне, покрајинске, окружне и локалне.

Диктирање смерница, које треба следити и поштовати, некоме може изгледати као диктаторски и централизовани метод, али као и увек, они који нас осуђују мораће да се предомисли, јер су наша основна правила, наше вредности и наши идеали све засновано на логици, здравом разуму, међусобном поштовању свих, поверењу, а пре свега гарантовању пуне локалне аутономије, на начин на који ћемо све наше прописе спровести у дело.

У овом чланку ћемо говорити о 2 озбиљна проблема, широм света, који су међутим повезани. Апстенционизам, и незаинтересованост младих за политику.

Као и увек, правимо праве премисе, анализирамо проблеме и заједно проналазимо наша решења.

Током људске историје, увек је било људи, обично моћних и са великим економским интересима, који су водили и утицали на политичке изборе. Ове ликове, које једни зову „јаке моћи“, други „окултне моћи“, обично их називамо лошим људима.

Они су увек држали власт, деле људе, стварају друштвене тензије, мржњу, страх и скоро све ратове. Раздвојени људи не могу стварати добро, јер немају моћ да то чине. Међутим, уједињени са добрим људима на земљи, они заиста могу бити одлучни да створе диван, праведан и чист свет.

За лоше људе, од суштинског је значаја да остану у контроли свих политичких одлука.

Они су то чували на веома паметан начин, и корисни за своје сврхе, и морамо им одати признање за ово, они су веома интелигентни, макар и са злобом, и равнодушношћу, заиста недостојном, од стране људи бића.

Овде нећемо радити часове историје, о многим примерима и многим чињеницама, о којима смо, мање-више детаљно, говорили у нашим претходним чланцима, али ћемо заједно анализирати неке веома занимљиве детаље.

Разговарали смо о томе како су први облици директне демократије елиминисани у старој Грчкој да би се створила представничка демократија једноставнија за контролу и корумпираност.

Када су направљени избори, чинећи да сви људи одлуче, стављајући камен у једну урну за да, а у другу за не, да би контролисали донете одлуке, лоши људи су морали да корумпирају више од половине становништва.

Са лажном, и неправедном, представничком демократијом, било је довољно подмитити неколико политичких представника да би имали сву власт.

Претходна реченица можда јасно објашњава зашто је оно што је садржано у нашем политичком пројекту права, аутентична, тотална демократија, док је актуелна светска политика, у свим земљама света, једноставно превара, лажна и само делимична демократија.

Нико не може да порекне, а ко ће вам рећи да представници гласају, да они одлучују у име народа, питате: у којим и колико наврата ме моји представници питају за мишљење? И изнад свега: у којим приликама, и колико наврата, апелују на целокупну популацију, не фаворизујући само неколико?

Биће људи који ће, на не баш паметан начин, радије поверити политичким партијама, или политичким представницима, мање-више спремним, мање-више компетентним, мање-више поштеним, одлуке које одређују сваки аспект њиховог живота. . Ми, и они који ће нам се придружити, радије одлучујемо, на информисан начин, него да се подвргавамо не увек исправним одлукама партија и политичких представника, често корумпираних, подређених моћницима или лошим људима.

Дакле, представничка демократија, да ли је то погрешно, да ли је неправедно, да ли је зло, а ви правите политичку странку, а бирате политичке представнике? Многи ће нас оптужити да нисмо доследни. Али чак и да смо потпуно другачији, а свакако бољи, не можемо директно да мењамо, унапређујемо свет, а да не добијемо подршку народа, а самим тим и победу на изборима. Морамо следити и поштовати све законе и традиције различитих земаља, али ћемо то учинити поштујући наша правила, која предвиђају потпуну контролу, како пре, за време, а посебно после избора, од стране становништва, дакле наши бирачи, који ће бити наши верификовани регистровани корисници, против њихових политичких представника. Не занима нас како су друге политичке странке организоване, по којим правилима, на који начин, спроводе своје активности. Код нас, све је и заувек ће бити у власништву свих наших верификованих регистрованих корисника.

Можемо се дефинисати као хибридна демократија, са унутрашњим правилима заснованим на слободи, меритократији, компетенцији, поштењу, аутентичној директној демократији, али која ће основати политичку партију, на сваком континенту, нацији, држави, региону, округу, покрајини, граду, предлагање и бирање наших политичких представника.

Наш крајњи циљ је да информисани бирачи одлучују, по групама стручњака, о свакој одлуци коју треба донети, директно, без било које странке, или без политичких представника, која се, као што смо видели у старој политици, лако може корумпирати, покорити , а под утицајем оних који контролишу привреду.

Дакле, у не тако далекој будућности, елиминисаћемо 99% светске политике, натерајући људе да одлучују, понављамо, потпуно информисани, поштено, независно и компетентно, о најбољим изборима.

Овај наш метод неће елиминисати политику, већ сваки од наших регистрованих верификованих корисника може, и увек ће моћи да предлаже пројекте, теме, политичке активности, дебате, које ће након неопходних расправа, и потребних исправки, бити подвргнуте на интерно гласање у разним групама, које ће представљати званичан став наше политичке организације о свакој теми.

Дакле, нећемо стварати свет без политике, само ћемо стварати бољу, слободнију, а пре свега истински демократску политику. Само ћемо обрисати све застареле идеологије, све банкрот, елиминисати све негативне делове и сачувати од сваке неколико добрих идеја које имају. Ове старе идеологије, које стварају вештачке поделе, и које стварају борбе међу људима, које наносе толико штете свету, биће замењене идеологијама свих, заснованим на логици и здравом разуму. Узајамно поштовање, основа свих наших активности, омогућиће нам да урадимо све, без грешке.

Вратимо се на тренутак, на тему нашег чланка, неучествовање људи у политичким активностима, дакле апстиненција, посебно младих.

У Старој Грчкој, користећи чињеницу да су млади људи били у рату, јаке силе тог времена одлучиле су да политичке активности спроводе људи који су остали у разним градовима: то су биле само жене, и то стари. Пошто су све жене биле заузете децом, пољопривредом, домаћинством и свакодневним пословима, само су старе остале да се баве политиком. Пошто су били крхки људи, најбоље их је било користити, за лоше људе, за сопствене сврхе, контролу и команду. Наиме, пошто је просечно трајање живота у тим временима било мало, за кратко време, поштенији и храбрији могли су да се замене старима, све покваренијим и покорнијима. Ако нису умрли од старости, моћници разних епоха су се старали да их склоне с пута, ако нису били вољни, да се придржавају правила и заповести које су им наметнуте.

Од тада, кроз историју, увек су коришћене исте методе.

Са малом разликом, која се временом појавила, а која је предвиђала да, ако неки млади, иноватор, има неку добру идеју, за добро целокупне популације, може да се елиминише, разним методама, да се други сервилни политичари заузму, обично старији, који би помогао неколицини моћника, а не свим људима. Ово је један од разлога зашто поштујемо анонимност и приватност свих наших регистрованих корисника.

У овом тренутку, они који читају овај чланак биће још неспремнији да учествују у политичком животу.

Али не, драги пријатељи, посебно млади, ми предлажемо и иновације, и промене, и побољшање ситуације.

У ствари, у ДирецтДемоцрациС-у ћемо заувек спречавати лоше људе да управљају политиком, а самим тим и нашим животима.

А ми то можемо, само уз помоћ, сарадњу и директно учешће свих младих људи света.

Стара политика, према младима, пуни уста лепим речима. Увек кажу: млади су наша будућност, младима се мора помоћи, млади морају бити стимулисани, а често ће вам дати новац, бонусе, олакшице.

И погодите шта раде?

Тако је: они то раде само да би вас ућутали, и то добро. Пошто сте једини који заиста можете да промените и унапредите свет, дају вам поклоне, обећавају вам све, чак и у неким земљама да ћете остати код куће, узимајући мало новца, да не бисте разумели суштинску ствар .

Учешће у политичком животу је грађанска дужност. Не бежите, ми добро знамо колико волите да се придржавате правила, поготово ако су наметнута. Стара политика, уме да ти да илузије, зна да те исмеје, то раде миленијумима. Ми вам, с друге стране, дајемо задатке које треба да извршите и циљеве које треба постићи, сви заједно.

Не дајемо вам, нити вам ништа обећавамо, јер знамо да сте превише интелигентни да бисте били подмићивани.

Учешће у политичком животу је важно, јер политика је та која пише законе, дакле та која диктира правила нашег живота.

Ко чита овај чланак, питаће се, од којих година, са колико година, јеси ли млад? И изнад свега, зашто толико фаворизовати младе? А старији, искусни, компетентни, а пре свега поштени, какву улогу имају? Много је врло правих питања, на која ћемо укратко одговорити.

Људи су за нас само подељени у 2 категорије. Добри, који нам се могу придружити, и који су 99% светске популације, или лоши, који не могу да нам се придруже, који су 1% светске популације, који имају толико моћи и који су од света направили тако уништено место, и подељено.

Сматрамо да године свакако не представљају начин дискриминације, односно бирања људи.

Не фаворизујемо никога, већ више волимо да подмладимо целу светску политичку класу.

Јер актуелна политика често у улоге моћи ставља веома старије људе, који су, ма колико искусни, често изманипулисани, а како су слабог здравља, како физичког тако и пре свега психичког, могу представљати праву опасност за њихову државу и чак и за човечанство.

Активна политика, и присуство у разним институцијама, као наших званичних представника, у име наше политичке организације, мора се обезбедити и гарантовати, увек и једино, најбоље и најпоштеније, од свих наших проверених регистровани корисници..

Чак и ако постоје изузетни случајеви, у којима су старији људи модернији, иновативнији, и свакако ћемо ове случајеве узети у обзир, са истом искреношћу и вештином, увек ћемо бирати најмлађе, јер ће нам то омогућити већу проницљивост , и боље резултате. Уз ризик губитка, подршку и регистрацију, од стране старијих, који ће то изнети на нас, и осетиће се благо дискриминисаним, понављамо, са једнаким индивидуалним квалитетима, бићемо фаворизовани, као политички представници , увек најмлађи. Старији, искуснији, више волимо да нам дају руку, и корисне савете, из група стручњака, или као званични представници, што је нова управљачка улога наших географских група, створена искључиво од наше политичке организације. За улоге подршке, специјалиста, или званичних представника, више волимо људе који су старији по годинама, такође у овом случају, уз изузетке, више волимо да управљају наше политичко географске групе, него оне који показују здрав разум, и логика. Уверени смо да ће се за старије, заштита, помоћ и савети наших младих политичких представника сматрати важним, а пре свега разумним.

Дакле, укратко, идемо у институције, да представљамо народ, увек оне које народ бира, па од наших регистрованих корисника проверених, на основу вештина и поштења, са нашим „саветом“, да увек гласамо, за наше најмлађе кандидате, са једнаким индивидуалним квалитетима. Понављамо, урадићемо све, осим изузетака. Старији имају моралну обавезу да помажу и фаворизују младе, односећи се према њима са љубављу и поштовањем које човек има према својим унуцима или праунуцима.

Млади не воле актуелну политику, као што је ни не воле, они који се не појаве да гласају, јер се не осећају да их представља ниједна странка, или политички представник, старе политике, коју можемо дефинисати као традиционалну . Можемо само да се сложимо са вама, тешко је изабрати, када видите толику корупцију, толику неспособност, толику злобу. Али тиме што не гласате, сигурно не решавате проблем, напротив, фаворизујете обичне људе, који су вам од живота направили пакао.

Са неколико минута дневног директног политичког деловања на нашем сајту, који је наш огроман дом, заједно са нама, који смо велика породица, уједињени, можете заиста променити и побољшати свет.

Моћи ћете да усмеравате, позитивним утицајем, на све изборе људи за које гласате, да се представљате у разним институцијама, како пре, за време, а посебно после избора.

Наша иновативна политика чиниће политичку агенду, заједно са својим информисаним бирачима.

Заувек ће се завршити свет у коме странке и њихови политичари одлучују о свему. Они одлучују о политичком програму, о људима које ће кандидовати и о свим изборима које треба направити. Наши бирачи одлучују са нама, директно на нашем званичном сајту, сви заједно.

Прекинућемо лажи, прекршена обећања, варање, корупцију, насиље и свако изругивање свих бирача.

Младима поручујемо: покушајте да сањате заједно са нама, и да се заједно са нама борите, да спроведете у дело и да све наше програме конкретно реализујемо, поштујући свако обећање.

Старијима кажемо: будите корисни, помозите млађима, да се остваре у животу. Имате морални дуг према њима. Зато што нисте могли да им оставите савршен свет, али сте дозволили, својом беспомоћношћу и својим лошим изборима, да дође до ове тачке. До тачке где је: планета загађена, где државе имају огромне дугове, где мирна будућност, упоредива са вашом прошлошћу, за данашње младе људе сигурно неће бити могућа. За застарелу политику, пуну отпада, сваког богатства, које су у добру и у злу стварале старе генерације, али веома лоше експлоатисане. Направили сте дугове и лоше изборе, са сигурношћу да сигурно нећете платити.

У закључку, да сви разумеју, наша методологија, ниједан политички представник, нити један званични представник, неће моћи да се кандидује, на онлајн изборима, а самим тим и на правим изборима, ако у тренутку селекције кандидата, за наши онлајн избори, већ је напунио 60 година.

Наше две политичке личности, које се бирају увек на основу заслуга, на основу компетенције, поштења и политичког капацитета, поштоваће врло јасна правила.

Политички представници, који обављају политичке активности представљајући наше верификоване регистроване кориснике, а који ће бити кандидати на правим изборима, након што буду кандидовани, или након што имају самокандидате, и након што су учествовали у селекцији кандидата, и на онлајн на изборима, по веома детаљним правилима, гласају, на онлајн изборима чланови наших група, а на правим изборима свако ко има право гласа, политичари су ти који представљају наше кориснике и њихове бираче.

Званични представници су они који управљају нашом политичком организацијом, географски, бројчано, а бирани су на основу заслуга, вештина, поштења и умећа, да управљају и свим нашим међународним, континенталним, политичким партијама.националне, државне, регионалне, покрајинске , окружни и локални. Они могу бити номиновани након што су препоручени, или самономиновани, или изабрани путем конкурса.

Ми смо једина политичка организација на свету која подмлађује политику и поносни смо што то чинимо, јер пречесто старији људи, често са здравственим проблемима, управљају читавим државама или имају важне улоге, са често катастрофалним резултатима.

У овом тренутку ће се старији људи, старији од 60 година, запитати да ли су искључени, или су корисни за наш пројекат. Нико никада неће бити искључен, па чак ни дискриминисан, старији од 60 година, они ће имати одлучујућу улогу у нашим пројектима, али у групама специјалиста, и у веома важним посебним групама, за контролу, или за селекцију најбољих кандидата, али и у административним улогама. Они ће моћи да се баве политичким активностима, али без могућности управљања, односно представљања ДирецтДемоцрациС-а и наших корисника у институцијама. Имати старосну границу није дискриминација, већ правда. Људи блиски пензији не могу да прате променљива времена, модерност и иновације. Често се каже да млади не желе да знају за политику. Можда стара политика која за њих није имала никакву улогу и због које се нису осећали довољно заступљеним. Наша иновативна политика, која старије људе сматра ресурсом за искуство и подршку најмлађима.

Као што често кажемо, у разним чланцима, са 2 различите политичке личности (политички представници и званични представници), заувек ћемо елиминисати и унутрашњу борбу за „власт“ и све сукобе интереса. Јер они који се баве политичким представљањем немају проблем да управљају странком из које долазе и никада неће морати да се боре против људи из своје странке који им не дозвољавају да раде за добробит заједнице. Јединственим методом спречавања унутрашњих борби, чак и наши званични представници ће мирно управљати нашим политичким партијама, увек помажући и подржавајући наше политичке представнике и све наше проверене регистроване кориснике.

Поред директног извештавања, провере и непосредне контроле, од стране наших верификованих регистрованих корисника, наших политичких представника, пре, за време и после избора, подршку, контролу и верификацију ће гарантовати и наши званични представници. То је зато што су у историји политике политичари и странке пречесто имали прилику да раде само своје интересе, добровољно заборављајући своје бираче, па је двострука провера неопходна.

За оне који до сада нису могли да нађу политичку странку, или политичког представника, који би могао да их представља, ми смо сигурно најбоље решење. Свака особа ће наћи друге поуздане људе, а ако жели, може се пријавити лично, по врло јасним, једноставним правилима, на основу квалитета, заслуга, компетентности и поштења. Зато немојте гласати, то сигурно није решење. Удобније је , а пре свега не преузимате никакву одговорност. Али да ли смо сигурни да је препуштање другима да одлучују, ко треба да нас представља, решење? Дати своју будућност другима није добра идеја. А ако се, пак, политиком бавимо сви заједно, за добро свих, зар није боље за све?

„Једна од казни на коју имате право за неучествовање у политици је да вам владају инфериорни. Платон је тако рекао. Тако да заједно бирамо оне најбоље, чак и ако се сами пријавимо ако је потребно.

Дакле, обраћамо се прво, онима који нису задовољни садашњом политиком, и онима који нису гласали, јер нису нашли праве кандидате.

Чак и они који сматрају да су странке или представници готово прихватљиви, али желе да буду прави протагониста, могу нам се придружити.

И на крају, ко је гласао за друге, а био је издан, или је издан, често лаган или преварен од старе политике, може да се региструје и придружи нам се.

ДирецтДемоцрациС, са својим анђелима, младим и старим, сви уједињени, сигурно никада не може горе од старе, банкротске и само делимично демократске политике.

Увек ћемо остати млади и иновативни, јер то имамо у свом ДНК, као и у нашим правилима.

Зато немојте мрзети политику, већ је промените и унапредите, заједно са свима нама.

Будите ви, протагонисти, за добро свих!

Чекамо вас, и ако желите, поделите са што више људи.

Са бескрајним поштовањем, љубављу, пријатељством и са сигурношћу да сте разумели значење и сврху наше политичке организације.

ДирецтДемоцрациС, ваша политика, у сваком смислу!

ПС Први састанак, путем видео конференције, наших првих званичних представника, из свих земаља света, заједно са нашим администраторима, званичним представницима, специјалним и међународним групама, одржан је у понедељак 18. јула 2022. године, са предлозима, дискусијама, и одлуке, веома важне. Комплетан програм је већ послат, заједно са модалитетима и правилима за учешће. Ако желите да постанете наши званични представници у својим земљама, само се региструјте и креирајте лични профил на нашој веб страници добродошлице. Мораћете да имате приступ нашој званичној веб страници и да попуните једноставан образац за пријаву. Очигледно, као и увек, бираће се најбољи, такође кроз разне тестове, и конкурсом, по нашим правилима.

Срецно свима.

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Politike za mlade YP
Gənclər siyasəti YP
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Sunday, 04 June 2023

Captcha Image

Login Form

Our mailing subscription form

Chat Module

Polling

Which feature of DirectDemocracyS do you prefer?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Blog - Categories Module

Specials Polls

Do you think it's right, keep out of all our activities, every religion?

All menu