Accessibility Tools

Translate

Login Join Us

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
20 minutes reading time (3917 words)

Политички савршено Politically perfect

Видели смо у другим нашим чланцима, у разним приликама, и довољно детаљно, као и кроз историју човечанства, било је много људи, који су са намером да контролишу и усмеравају наше активности и наше животе. поделио нас: са језицима, културама, верама и народностима, свим различитим и разноликим. Хајде да заједно укратко анализирамо, зашто су то урадили?

Док су људи још били на дрвећу, у лову, најјачи су увек имали најбољи део хране, а најудобнију грану за одмор. Природа је таква, ко је јачи има "право" на предности и погодности, јер обезбеђује храну, заштиту и сигурност групе. И у природи је исправно, да је најјачи главни. Али увек је било, јер је то део природног инстинкта, завидних људи, који би урадили било шта, да постану вођа, шеф групе, и употребили би сва средства да стекну моћ, престиж, али и контролу. и способност одлучивања за свакога.

Чим смо изашли са дрвећа, нашим прецима је била потребна особа која ће водити групу, вођу да следи, да одлучује којим путем да иде и да штити групу. Временом су се најјачи претворили у најмоћније, а најбогатије, а потом и у најпаметније. Тако су рођени први краљеви, цареви и вође. Већ у свим управо описаним фазама било је, међутим, похлепних, завидних и себичних људи, који су често лукавим, а често и нелојалним методама покушавали да заузму место „најјачих“, односно моћних тренутка.

Често су, међутим, „јаке моћи“ радије остајале скривене и задовољавале су се једноставном контролом ко има моћ да одлучује, а ко командује. Да бисте разумели борбу за власт, само урадите истраживање о трајању различитих царева, краљева, царева или римских вођа и како су изгубили животе (у различитим околностима, али ретко су умрли природном смрћу или старости). За кратко време након што су постали краљеви, или цареви, или вође, помогли су им да умру. То се зове борба за власт, није природно и није фер. Током времена, увек да би нас поделили, моћници разних епоха, измислили су идеологије, често да фаворизују друштвене класе: као што су комунизам, либерализам, капитализам, социјализам, фашизам, нацизам и многи други, који су сви показали своје границе, и сви су пропали, или ће ускоро пропасти, често стварајући огромну штету човечанству.

После овог кратког увода, да бисмо разумели шта је ту било, хајде да причамо мало о политици.

Наша вољена директна демократија захтева да народ, дакле целокупно становништво, има сву моћ. У реду, нормално је да власт припада становништву, јер она представља оне који живе, производе и експлоатишу одређену територију.

Хајде да отворимо заграду: границе су подељене, а често су створене вештачки, не узимајући у обзир становништво које је живело на одређеним територијама, често депортујући и мешајући различите народе, вере и културе. Намерно, у циљу стварања подела, претензија, могућих сукоба, насилним акцијама, народи, вештачки створени, на подједнако вештачки начин су међусобно подељени. Стварањем подручја потенцијалних сукоба, па чак и братоубилачке борбе, моћници сваког историјског периода могли су боље да контролишу слабе умове тог времена. Било је довољно да покрене, чак и добровољно, могућност сукоба. Историја је пуна догађаја, скоро увек изазваних, у којима слаби пате, пате, а моћни се богате, због чега разни краљеви, цареви и вође губе круну, а често и главе.

Старе аристократије, које су предвиђале да особа рођена у племићком сталежу има право да добије власт и богатство, не на основу заслуга, већ као рођена у „правој“ породици. Чак иу тим случајевима, богати и моћни су пронашли начин да задрже контролу и своју моћ одлучивања.

Хајде да поново причамо о директној демократији, прва документована је она из античке Грчке. У разним градовима-државама, становништво је позивано на улице, и позивано је да стави камен у урну да каже да, ау другу урну да каже не. Све је одлучено заједно, простом већином. Ако јесте, једно је урађено, ако не, није урађено. На крају крајева, одлука, или предлог, је или исправна, или погрешна, или корисна, или бескорисна, или је одобрена, или није. Једини прави облик демократије постојао је врло кратко, јер су избијањем неких ратова, чак и између разних градова (можда изазваних онима који нису имали контролу над одлукама), сви млади људи послани у рат. Жене, деца и старци остали су код куће. Од тог тренутка, веома дуго, па и сада у многим земљама, политички представници се увек бирају из редова старијих. У то време било је веома корисно имати високе политичке представнике, јер су они релативно брзо умрли, а могли су се мењати са другим старешинама. А ако нису умрли у право време, лако би им се могло помоћи да умру, пошто су били слабији. Одмах јасно стављамо до знања да волимо старије, њихово искуство је веома корисно, непроцењива је вредност, али један од наших циљева је и да подмладимо светску политичку класу, учинимо је инклузивном и добро представљеном женама, сексуалним мањинама, све док су сви компетентни, поштени и изабрани на основу заслуга. Дакле, ми више волимо младу политику, са старијима у специјализованим групама, да подржимо младе. Јер није фер да радник, који ради напоран физички посао, оде у пензију после толико година мукотрпног рада, а политичар никада не оде у пензију. Да не говоримо о здравственим проблемима, политичарима који су престари. Налазимо начин да их искористимо, као подршку и водич, многим вољним младим људима. Подмлађивањем политике, нашом иновативном методом, не губи се искуство старијих, али има посла за многе младе људе који су студирали, специјализовани и који без нас не би имали много могућности.

Са губитком директне демократије, од античке Грчке, никада није било тренутка када је становништво имало стварну моћ. До рођења ДирецтДемоцрациС-а, моћни и богати, из било ког историјског периода, могли су лако да поткупе неколико политичких представника, или неколико краљева, или краљица, или племића, како би обављали свој посао контроле и правог управљања моћи..

У ствари, ако су директном демократијом, да би имали моћ одлучивања, морали да поткупе више од половине становништва да фаворизују сопствену трговину људима, репрезентативном политиком, која никада није била, нити ће бити права демократија, да је економска моћ корумпирала различите политичке представнике, изабране да служе интересима народа, а који су често завршавали само у служби интереса моћних. Дакле, требало је мање уложеног новца, да се мање људи поткупи, а себи више богатства. А ако се политички представник није потчинио, економска власт, која је врло инвентивна, нашла је начин да га замени поданичким, и лако покварљивим. Много је случајева да су поштени, храбри, иновативни политичари убијени зато што нису направили компромис са економском моћи.

Немојте се више чудити, читајући ове редове, једноставне историје човечанства, коју нико не може да оспори, ако прва 282 верификована регистрована корисника, који су нам се придружили, и осмислили све наше пројекте, остану и заувек ће остати анонимни? Ако сте и даље радознали да сазнате ко стоји иза свега овога, можете престати да читате и остале наше чланке. Зато што никада нећете сазнати, и зато што то значи, да не разумете прави ризик, за њих и њихове породице, ако се зна њихов идентитет.

Ми мењамо и унапређујемо свет, али пре свега схватамо фундаменталну реституцију моћи становништву.

Једини у свету имамо сличан начин рада, јединствен стил, што нас чини суштинским за промену светске политике. Зато што је свако наше правило направљено да сву политичку моћ дамо становништву, а с обзиром на историјске преседане, ограничавамо се на надгледање и проверу да политички представници, пре доношења било какве политичке одлуке, увек траже обавезујуће мишљење ., онима који су им дали моћ представљања. Ми смо једини на свету који својим бирачима дајемо потпуну и апсолутну моћ контроле, како пре, за време, тако и после избора.

Ако у многим случајевима, у старој политици, након избора, а након добијања представничког мандата (који иначе није ни важећи), политички представници својим деловањем разочаравају своје бираче, ДирецтДемоцрациС, контролу са стране електора, над изабраним, дакле сувереног народа, над слугом, тотално, и то за све време трајања мандата политичког представништва, што је у нашем случају валидан мандат.

Неки се и даље питају зашто смо рођени, чак и ако смо то објашњавали у дугим чланцима, понављање никад не шкоди.

Рођени смо да постоји аутентична демократија, а не лаж која влада светом. Само нас исмевају, јер се наш глас апсолутно ништа не рачуна. И зато што након што су дали власт некој странци, или политичком представнику, са актуелном политиком, дуги низ година политичари и странке раде шта хоће.

Код нас је, међутим, контрола потпуна, а ми користимо иновативне, али врло безбедне методе, како бисмо осигурали да наши политички представници не само да одрже обећања, већ увек траже обавезујуће мишљење од својих бирача. Али не прости гласачи, већ информисани бирачи, на потпун, независан, компетентан, слободан, поштен начин, без фаворизовања било кога, ако не и колективног интереса. Са групама специјалиста, које чине наши регистровани корисници, то ће учинити без грешке ко буде морао да одлучује, и бирач и политички представник. Са обавештеним гласачима никада нећемо погрешити, јер у нашем правилнику, иу сваком нашем члану, објашњавамо да се за нас рачуна само интерес целокупног становништва, а да никада не фаворизујемо било кога од дежурних, и било које класе , или удружење, само људи. И ми волимо све људе, не само оне који гласају, за наше кандидате.

Многи ће нас оптужити да нисмо баш, и то одмах, чиста директна демократија. Зато што ћемо основати политичку партију, у свакој земљи света, и зато што имамо политичке представнике, који ће бити бирани у институцијама. У ствари, ми смо на почетку хибридна демократија. Директна демократија интерно, са апсолутном и потпуном контролом наших бирача над сопственим политичким представницима, представничка демократија за стварање националне политичке партије и за избор политичких представника. Ово радимо, привремено, јер је један од наших основних циљева да елиминишемо 99% политике коју праве политичке странке и политички представници, да би становништво директно одлучивало. Да бисмо постигли овај амбициозни резултат и створили једину аутентичну демократију (у којој сви заједно одлучујемо о свему), морамо се ипак придржавати правила и закона који предвиђају репрезентативни метод.

За сада нам је довољно да урадимо ствари на прави начин, интерно, и да ујединимо целокупну светску популацију са нама. Када се то постигне, моћи ћемо да натерамо све људе да одлучују о својој будућности.

Упозорење: елиминацијом старе, репрезентативне политике и спровођењем наше праведне непосредне демократије, политика не умире, већ постаје разноврснија и увек ће бити, од свих: правих предлога, дебата, дискусија и гласова, у групама географске. Политика не умире, али припада свима.

Биће исправне политике, засноване на логици, здравом разуму и на потпуној слободи сваког да изрази своје идеје. Они који нам се придруже, међутим, морају елиминисати менталитет подела, морају се одрећи старих идеологија које су све неуспешне и неправедне, да се придруже иновацијама.

Сад да видимо каква ће бити наша политика. Да бисмо мало разумели разлике, хајде да запишемо шта је стара политика тренутно, шта смо ми и шта радимо. За свако питање бисмо могли да напишемо читаве чланке, а можда ћемо једног дана и то, али хајде за сада да сумирамо различите одговоре у неколико редова.

Саветујемо вам да све пажљиво прочитате, можда пар пута, да бисте разумели разлике, и зато што смо се од почетка наше историје дефинисали као политички савршени.

Ко стоји иза тога?

Сада у старој политици постоје имена лидера, али нико нема гаранцију независности и слободе одлучивања унутар старих партија. Дакле, не знате ко стоји иза тога, странка, или политички представник за кога гласате.

Код нас никада нећете знати ко стоји иза тога, али није битно знати ко има заслугу да је све ово створио, важна су наша правила, наше вредности, наши идеали, сав здрав разум. Иза сваке наше одлуке стоје наши верификовани регистровани корисници, који су наши бирачи.

За чију странку сада гласате?

У старој политици нико није власник партије која припада свима и никоме.

Код нас, целокупна политичка организација, све националне странке, све наше веб странице и све наше активности су у власништву наших проверених регистрованих корисника.

Ко гласа за вође, ко одлучује ко командује?

У старој политици се одлучује на разне начине. У многим политичким партијама, лидера гласа мали део чланова странке, често акламацијом. Повремено га гласа скупштина од неколико бирача.

Код нас нема лидера, сваки од наших верификованих регистрованих корисника је наш лидер, и има сву моћ одлучивања. Потпуно смо елиминисали: борбу за унутрашњу власт, и сваки сукоб интереса. У ствари, политички представници се баве само представљањем грађана који су их изабрали, а не управљају нашим странкама, којима управљају наши званични представници изабрани међу нашим регистрованим корисницима, тако да нема борбе за власт, захваљујући нашој методи са повезани ланци, сви, од првог до последњег, имају иста права и иста овлашћења. Отклањамо и сукоб интереса, јер политички представници неће морати да фаворизују нашу странку, која ће их подржавати, увек лојално, јер странка припада свим нашим провереним регистрованим корисницима (бирачима), који заузврат бирају политичке представнике, у разним институцијама.

Избор кандидата. Како се врши селекција кандидата?

Сада, у старој политици, избор кандидата врше партијски лидери, или политичке партије. Ретко, или делимично, од стране становништва.

Код нас селекцију кандидата увек иу потпуности врше сви наши проверени регистровани корисници, који на информисан начин бирају најбоље кандидате за сваку улогу, од локалне до међународне.

Вредновање кандидата. Какви су политички представници?

Сада се често бирају на основу економских утицаја, или на основу славе, или броја гласова које могу донети странци. Често добијају политичке репрезентативне улоге, људе без адекватне припреме или неспособне људе, а често и потпуно неподобне људе. И врло често људи без компетентности и поштења управљају читавим државама или доносе законе о темама које не познају.

Код нас су они кандидати, или могу бити самокандидати, а оцењују их групе професионалаца, и групе специјалиста (састављене у потпуности од наших регистрованих верификованих корисника), уз веома строг избор, а бирају их: сви наши регистровани корисници верификовани, који живе на свим географским подручјима, знајући тачно све резултате тестова, и провере о компетентности и поштењу сваког кандидата. За сваку пријаву су потребне посебне вештине, а свака особа која је номинована се бира на основу компетенције, поштења, менталног и физичког здравља, понашања и на основу заслуга. Пажљиво се прати, пре, током и после избора, иновативном методом, која спречава све врсте проблема.

Обећања пред изборе. Да ли се обећања поштују?

Стара политика, и њени политички представници, дали су вам многа обећања, а неће их сва испунити. Изјавили су многе ствари у својој историји и нису се увек придржавали свих декларација.

Ми, нова политика, одлучујемо заједно са нашим провереним регистрованим корисницима, који су сви наши бирачи, о сваком детаљу изборног програма. И ми спроводимо свако обећање, на начине и у обећана времена.

Увек пронађите изговоре. Понекад, да се извините што нисте испунили изборна обећања, нађете алибије?

Стара политика има унутрашње и спољашње борбе, чак и оне веома тешке, да задржи власт или да је добије. Зато увек пронађе начине да окриви друге, споља или изнутра, за сопствене неуспехе.

Ми, који смо иновативни, никада нећемо морати да налазимо изговоре, јер једини којима морамо дати објашњења су наши бирачи, који заједно са нама одлучују и о изборном програму ио реализацији сваке тачке програма, на начине и у тачно време. Ако случајно буде програмских тачака, или прекршених обећања, и ми и наши политички представници, ми ћемо то признати, и извинити се, покушавајући да пронађемо разлоге, а да не кривимо друге.

Хоће ли се склапати савези и коалиције са другим политичким снагама?

Стара политика се често спаја, или дели, због политичких и изборних интереса. У другим случајевима, закони се доносе како би се спречило да једна странка сама влада.

Ми смо у нашем правилнику, у нашем статуту и у многим члановима написали да никада, и без разлога, нећемо правити никакав савез, или коалицију са другим политичким снагама. Ово смо одлучили, јер смо потпуно некомпатибилни са другим политичким снагама, због наше иновативности. Ако имамо довољно гласова, а самим тим и поверења становништва да владамо сами, преузећемо одговорност да то урадимо на најбољи могући начин, у интересу целокупног становништва.

Ако, пак, не будемо имали потребне гласове, остаћемо у опозицији, увек са својим правилима, и уз тоталну контролу наших бирача, над нама. Даћемо предлоге заједно са нашим бирачима, који ће владати. И нећемо бити опозиција, која свему каже не. Такође, на основу одлука наших бирача, гласаћемо за све законе за које сматрамо да су корисни за становништво.

Одлука да не правимо савезе и коалиције јесте да можемо да радимо нашим иновативним методом, у служби становништва. Ова одлука нас не спречава да разговарамо и разговарамо са другим политичким снагама. Али за нас је наше јединство фундаментално, а наш стил је потпуно другачији од старе политике.

Народни мандат репрезентације. Да ли је светска политика легална?

Стара политика, чак и западна, је лажна демократија. Власт никада не припада народу, већ је у рукама политичких партија и политичких представника, који су скоро увек бирани и именовани због гласова које могу донети, или због утицаја и мешања разних „јаких сила“, не јасно и очигледно тешко идентификовати. Политички представници старе политике се не бирају на основу заслуга, а бирачи једноставно гласају, било за странку или за политичара, а да, међутим, немају директну контролу над изборима које ће „нелегални политички представник“ направити. током свог мандата у разним институцијама. У суштини, људи који би требало да имају власт, да буду суверени, по праву, у лажним демократијама, само броје и одлучују само на изборима. Закони које доносе "представници" ове лажне демократије, сви су направљени противзаконито, и сви ће бити прерађени, уз ангажовање целокупног становништва. Врло често закони фаворизују само део друштва, или само неке друштвене класе. Економске моћи су увек фаворизоване, јер са представничком „демократијом” ове „јаке моћи” могу лако да контролишу и усмеравају све изборе неколико политичких партија и њихових „политичких представника”. Које у готово свим случајевима не представљају интерес становништва уопште, већ само оних јачих. Да не говорим како добро живе, елегантне зграде, путују по свету, и колико новца зарађују, да имају право и привилегију да одлучују у наше име. Не дајемо им само моћ, већ и новац и богатство. Представничка демократија је највећа превара у читавој историји човечанства. Омогућава политичким партијама и њиховим представницима да одлучују о правилима у име народа. Они су луткари, који померају конце, а људи слуге су лутке, које извршавају наређења. Они су диригент, који диктира темпо и ноте, а ми смо разни музичари који прате партитуру, а да не могу апсолутно ништа да одлучују. Дакле, понављамо, права демократија не постоји.

У ДирецтДемоцрациС-у потпуно мењамо улоге, људи су суверени, информисани од група стручњака, дакле они су луткари, а наши политички представници, потпомогнути групама стручњака, су марионете у рукама народа. Нашом иновативном политиком, пре, за време, а пре свега после избора, „диригент” који одлучује о музичком програму, диктира време и ноте је тај који мора имати сву власт, то је суверени народ, и наши политички представници свирају и певају што је наређено. Чини се чудна ствар, коју нико никада није доживео, али има име, које само ми имамо право да изговоримо, јер само ми то спроводимо у дело: то се зове демократија. Наше политичке партије су у власништву становништва, бирача, а не „јаких сила“, које ће изгубити све привилегије. То је можда наш главни прерогатив, да у дело спроведемо једину праву демократију, дајући нашим „слугама“, који су политички представници, аутентичан и прави представнички мандат. Једини редовни мандат, у којем се пре него што се о свему одлучи, пре него што предузме било какву радњу у име народа, увек тражи обавезујуће мишљење од људи који су дали овај мандат. Код нас не постоје само изборна обећања, о којима се одлучује заједно, већ и потпуна и потпуна контрола свих политичких активности. То се зове демократија, скоро да је није било, али долази, и нећемо дозволити да је неко украде, никада више.

Традиционалне политичке странке и представници који се свађају, уз вербалне обрачуне, оптужбе, а често и физичке обрачуне. ДирецтДемоцрациС, хоћеш ли покушати да урадиш исто?

Стара политика која се свађа, која по сваку цену тражи изборни консензус, која не практикује праву слободу и аутентичну демократију, или која обећава и не остварује, све су то разлози зашто смо рођени.

Наша иновативна и нова политика ставља наше верификоване регистроване кориснике у центар сваке одлуке. Базирамо се на међусобном поштовању свих људи, тако да никада нећемо одговарати на провокације. Сигурно нећемо губити време на свађе, вриштање, малтретирање, већ ћемо се фокусирати само на свој рад. Лошу навику да нас сажаљевају нормални људи, цивилизовани људи, оставићемо другима. Као што сигурно нећемо губити драгоцено време, на телевизијске програме, да се радујемо неуспесима других, или да се хвалимо својим достигнућима. Наши политички представници ће учинити све што је потребно да би били уравнотежени, пристојни и поштовани. Наш стил ће увек бити цењен, јер је иновативан, као и наш пројекат.

Корупција. Људи често долазе у искушење, како да контролишемо политичаре?

Стара политика, у многим случајевима, контролише саму себе. Односно, када су једни на власти, они контролишу друге, и обрнуто. Често уз помоћ сатног механизма, и уз освету свих врста. Али често са случајевима корупције и етички погрешног понашања.

Ми, који смо иновативни, нећемо имати никаквих проблема. Наше безбедносне групе, у потпуности састављене од наших регистрованих корисника, специјализованих за контроле свих врста, избећи ће сваки проблем са становишта корупције и фаворизовања. Ми смо први који се контролишемо, па смо и у овоме иновативни.

Дефекти политике. Закључујемо са манама, старе политике, и са нашом.

Сви знају стару политику, па избегавајмо да причамо о томе. Сви добро знате какви су, и шта су урадили у историји.

Имамо само један недостатак, помало смо дрски, пречесто кажемо да смо савршени, а савршенство не постоји, или га је немогуће постићи. Не за нас. Имамо срећу да сада почнемо, тако да нико не може да нас оптужи да правимо грешке, или да смо погрешили. Не могу да нас оптуже да не можемо да се супротставимо, јер још ништа нисмо ни почели. Али имамо пуно амбиција, правила, вредности и здраворазумских идеала, заснованих на логици.

Велика мана је што сваки човек, када прочита сва наша правила, увек нађе много ствари које су у реду, али су све помало неуредне. Често се понавља. Сваки гласач има све разлоге да воли нашу међународну политичку организацију, а волеће и сваку нашу политичку партију и сваку нашу активност.

Друга мана је што немамо префериране друштвене класе, већ само преферирамо читаву популацију, па се неки људи, из слабијих друштвених класа, мало муче да пронађу одговоре на своја легитимна питања и захтеве.

Друга мана је што не јуримо бираче, не обећавамо немогуће ствари и никоме ништа не дајемо. Можда ће овај реалан и меритократски став натерати да изгубимо неке изборе, али смо сигурни да ће у нашим надамо се и желимо вам, дугу историју, овакав став бити награђен.

Још један наш недостатак је одрицање од старих идеала подела, за идеал заснован на логици, здравом разуму и међусобном поштовању људи. Опет, време ће показати да смо у праву. Али ако, на пример, видимо партије радничке класе у свакој земљи света, оне често доносе законе против радничке класе. Корпорације често подижу порезе. Верске странке често доносе законе који ремете религије. Уместо тога, помажемо свима на исти начин, на основу приоритета, који нас обавезују да увек почињемо, од помоћи онима у невољи, не одузимајући ништа онима који су богати заслугама, или захваљујући иновацијама. Никада се нећемо обраћати насилницима, произвођачима оружја и можда 1% људи на земљи који су лоши. Али бићемо задовољни са преосталих 99%.

Коначно, наша велика мана је што посебно на почетку само просечна до веома интелигентна особа одмах разуме наш потенцијал и одмах нам се придружи. На нашу срећу, већина радије чека да види како ће то ићи. Међутим, касним уласком изгубиће предности и погодности које је у реду дати првом који нам поверује.

Закључак овог чланка под насловом: Политички савршен, несумњиво је политички праведан, компетентан и поштен.

Придружите нам се сада, не губите време и обавестите што више људи о нашој и вашој сјајној иновацији.

У супротном, само задржите стару политику. Али прво прочитајте наше чланке и наша правила. И бирајте умом, и срцем. Са бескрајном љубављу, поштовањем, поштовањем, срдачним поздравом и најбољим жељама.

ДирецтДемоцрациС, ваша политика, ваши пројекти, у сваком смислу!

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Siyasi cəhətdən mükəmməl Politically perfect
Politički savršeno
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Sunday, 04 June 2023

Captcha Image

Login Form

Our mailing subscription form

Chat Module

Polling

Which feature of DirectDemocracyS do you prefer?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Blog - Categories Module

Specials Polls

Do you think it's right, keep out of all our activities, every religion?

All menu