Accessibility Tools

  Translate

  Breadcrumbs is yous position

  Blog

  DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
  Font size: +
  18 minutes reading time (3568 words)

  руска инвазија на Украјину RIU

  После више од 100 дана од инвазије Русије на Украјину, морамо дати неке одговоре бројним посетиоцима који нас и даље питају какав је званични став ДирецтДемоцрациС-а у вези са овим страшним историјским тренутком.

  ДирецтДемоцрациС, и сви повезани пројекти, и сви наши верификовани регистровани корисници, су и заувек ће бити против било каквог насиља. Дакле, суочени са инвазијом без икакве логике осим економских разлога, од стране Русије, против Украјине, као и против сваке насилне акције, чак и једне особе, против друге, ми смо на страни оних које она брани и не можемо бити, из било ког разлога, на страни нападача. Има доста ствари за анализирање, а то ћемо укратко урадити заједно, јер наше посебне групе које се баве овом темом представљају прве резултате свог рада.

  Као што је већ речено, у разним нашим комуникацијама, за нас је свака особа важна, било да је са нама или против нас, свака популација је вољена и поштована од нас на потпуно исти начин. Свака култура и свака религија, сваки језик и свака традиција су, и биће заувек, заштићени и заједнички од нас, све док не покушате да зауставите било коју нашу активност, и док то није против наших идеала, наше вредности и правила нашег здравог разума.

  Људи, ми их делимо само на добре или лоше, интелигентне или глупе, компетентне или неспособне, поштене или непоштене, добронамерне или злонамерне.

  Не волимо да генерализујемо, нити да се неке популације осећају супериорно у односу на друге, не због опасности и глупости оних који генерализују, већ зато што ниједан народ није супериорнији, ниједна религија није боља, ниједна култура није већа, ниједан језик није бољи. Сви смо ми део велике светске породице, без народа које више воле божанства, и без икога ко се може сматрати бољим од других. Можда више среће, бити рођен у одређеном географском подручју, али и ово је релативан фактор. Ниједна религија, култура, традиција или личност не покушавају да нас зауставе, или да нас успоре, јер смо јединствени, а пре свега, јер смо све већ предвидели и прорачунали, а време ће показати да смо у праву. Не дајемо, и никада никоме нећемо сметати, али нико нема право да се меша у наше активности. Само наши верификовани регистровани корисници, који су власници сваке наше веб странице, и свих наших активности, моћи ће позитивно утицати на наш заједнички рад.

  Па понављамо, волимо Русе и Украјинце, као што волимо све остале народе на земљи. Нисмо имали, немамо и никада нећемо имати предност, никога не дискриминишемо, а пре свега увек поступамо на исти начин, доследно: свако ко спроводи насилне радње биће осуђен од нас, и свакако искључени и одмах изоловани. Али будите опрезни, ми то не радимо са целокупном популацијом, већ само са онима који налажу, извршавају или одобравају и подржавају насилне иницијативе.

  Након ове премисе, пређимо на кратку анализу ситуације, и мало боље образложимо наше званичне ставове.

  Они који траже геополитичку мотивацију за руску инвазију на Украјину је никада неће пронаћи, јер она не постоји, колико год неки покушавали, са резултатима да разумемо њихову глупост, да разним аргументима мотивишу Путинов избор, његове диктаторске и олигархијски режим, да нападне Украјину. Покушавају на све начине, уз бесмислице типа: да је Украјина ушла у НАТО, то је представљало опасност по безбедност Русије. Али да ли се држава са око 6.000 нуклеарних бојевих глава и оружаним снагама попут руских заиста плаши за сопствену безбедност? Ко изговара сличне фразе вређа своју и туђу интелигенцију. Покушајте да будете озбиљни људи, и на крају да учите. Украјина, као и свака земља на свету, мора да ужива пун и потпуни суверенитет, поштовање граница, слободу да самостално одлучује, у које војне савезе или на која економска тржишта ће ући или изаћи. Ниједна земља, велика или мала, богата или сиромашна, моћна или слаба, нема право да одлучује о судбини становништва или земље.

  Или, неки „неспособни аналитичари“ критикују чињеницу да су сукоби у Донбасу, после више од 8 година, морали да се прекину, да би се мањинско становништво, а у неким случајевима и у појединим већинским срединама, одбранило од „малтретирања украјинске владе“ . Сукоби у проруским областима били су реципрочни, а не само са једне на другу страну. Решавања сукоба се доносе дипломатијом, а и политиком када се морају. Ако нема преговора и билатералних сусрета, то значи да су господари света већ одлучили и да је свима запечаћена судбина. Када дође до првог напада, уместо компромиса, то значи да ће посао добро проћи, за многа од тих нељудских бића, која покрећу светску економију. Етнички сукоби, често вештачки створени, користе се за стварање услова за војну акцију.

  С друге стране, они који траже историјске или културне разлоге, ако добро истраже, наћи ће само 2 земље, и 2 братска народа, који су се претворили у Каина и Авеља, да обогате произвођаче оружја и компаније за реконструкцију (јер постоје 2 времена са сукобима), па само због похлепе и окрутности неколицине људи страдају многи људи. Стога, ако желимо да будемо прецизни, додајмо узроцима, тоталну потчињеност светске политике, економској моћи. Али сада сигурно није почело, ова политика служи јаким силама, историја је пуна таквих примера.

  Путин и његови сарадници, можда и добровољно, јер им је ипак згодно да модернизују и обнове војне арсенале, упали су у замку Запада (који су мајстори у организовању сукоба да фаворизују неколицину злочинаца), или су саучесници и они, Руси, овог организованог сукоба. Наша афирмација је непобитна, јер је довољно погледати на каквом се застарелом наоружању догодио први део сукоба.

  Када је Русија почела да гомила трупе на украјинској граници, председник Сједињених Држава достојан ове улоге одлетео би у Москву да спречи катастрофу. Али не, јер председници обе суперсиле, у скоро читавој својој историји, јесу, јесу, и док не победимо на изборима у обе земље, они ће заувек бити робови својих господара, који имају друге интересе. Никоме није одговарало да заустави и спречи рат, јер да то нису урадили у Украјини, нашли би друге земље за осуду. Не пишемо ништа о Европи, тачније о Европској унији, јер су они толико подељени у свему, да би лако могли да промене име у Подељена Европа, било би више смисла. Дакле, два председника 2 војне суперсиле се нису срела лично, али чак ни видео позивом, можда уживо широм света, како би сазнали све праве разлоге и огромне интересе иза овог и других ратова. ? Светска популација заслужује да зна колико су ова 2 неспособна робови економске моћи, и како не заслужују да представљају популације које су им веровале. 2 популације, руска и америчка, сачињене од 99% добрих људи, али је 1% (лоших и моћних) тај који покреће конце ове 2 марионете, које само делују као фигура за оне који одлучују о судбини Планета. Светска популација заслужује да зна истину, јер ми, становништво, треба да одлучујемо, а не наши „представници“, који делују и сплеткаре иза наших леђа. Ми смо ти који смо уплашени када прети нуклеарни рат, који би збрисао велики део човечанства, а ми морамо да тражимо њихова објашњења, извињење, а пре свега њихову оставку.

  Кина, која би имала економску могућност да све заустави, сигурно ће, ако нема, имати своје разлоге. Сигурни смо да овај хаос, ове цене које све чине сиромашнијим (са изузетком богатих), ово повећање сировина, горива, горива, а самим тим и енергената, а тиме и производа свих врста, посебно роба прве нужде, чине згодно за Кинезе. Са хиљадама фирми које иду у стечај, а могу се купити по смешним ценама, наши кинески пријатељи, односно кинеска мафија, зарадиће много новца, без икаквог труда.

  Схватате, да нисмо сви уплашени могућим атомским ратом, за слична повећања већ бисмо сви били на улицама у разним земљама протестујући, и тражили праведну помоћ, од криминалаца који нама владају у свим земљама света. Да, драги пријатељи, не можемо их другачије дефинисати, јер очигледно и неминовно смањују нашу куповну моћ. Али не брините, чим стигну следећи избори, у разним земљама, и након што одузму 100, они ће нам дати 20, а ми ћемо, као и увек, упасти у замку, дајући им моћ да представљају нас у институцијама, и да одлучује уместо нас.

  Али ово, само ви, ми у ДирецтДемоцрациС-у, и сви наши повезани пројекти ће то учинити, имамо друге методе. Ви их добро познајете, а знате да смо ми једини на свету, истински слободни, и једини који практикујемо реч демократија. Ми смо једини који имамо право да се сматрамо демократским, остали морају да кажу, да смо само делимично демократски. Иначе, ако вам кажу да живите у демократији, лажу вас и наседате на то. У ДирецтДемоцрациС-у више не наседамо на то, него да гласамо за било коју политичку странку, или политичког представника, актуелне или прошле политике, радије остајемо код куће, а не да будемо саучесници онима који вам краду моћ одлучивања. Желимо нове људе, поштене и компетентне, који раде тачно оно што обећавају и само оно што им ми, и ви, кажемо.

  Након инвазије, међутим, људска раса је дала све од себе, како због смрти, насиља, страха, тако и са мање или више прикривеним претњама да ће употребити нуклеарно оружје, и да нас све испржи, у случају „непланираних“ интервенција. Ову претњу Путина и његових послушника, надамо се, нико од нас неће заборавити. У право време, и сигурно ће доћи право време, које долази за све тиранине, мораће да се покају што су посејали мртве, рањене и уплашили милијарде људи.

  Мислим, да ли заиста морамо да живимо у страху, за 1% курвиних људи на земљи? Радујемо се тренутку када ћемо ми, и они који нам се придруже, променити, побољшати свет, расветлити ћемо сви заједно, све што треба да се зна. Успећемо да пронађемо, судимо и казнимо све кривце и њихове саучеснике.

  Заплет да се започну ратови је увек исти, провокације са разних страна, па разне активности тајних служби, неспособних политичких саветника, и онда почиње. Настаје сав пакао, и за промену, они који изгубе увек су добри људи.

  Држава се бира насумично, стварају се тензије између разних етничких група, мржња, неки рањени, а неки мртви, неки политичари, који је у потрази за славом искоришћавају, попут шакала или лешинара, неки грађанин који је жедан освета, неки губитник националиста, и бојно поље је спремно.

  Лажни преговори између Русије и Украјине, на почетку инвазије, у које нико није веровао, разни телефонски позиви, светска политика би итекако могли да промене посао, и да почну да раде, у свету забаве. Уз сво поштовање, за све велике глумце, али нема бољих глумаца од ових политичара, старе и садашње политике.

  Неки ће нас питати: шта је са Европом? Европа се претвара да је уједињена. И да није, међутим, покреће санкције које се не рачунају ни за шта, чинећи штету, пре свега себи, а и грађанима. Санкције служе само да би Путина и његове слуге добили у својој земљи.

  Сви говоре о давању оружја и санкцијама. Али чак и на трагичан начин, против руске културе и спорта, који немају кривицу, ако их води диктатор тиранин, а њихова земља је у рукама личних олигарха, који контролишу и управљају по својој вољи, без икаквих заслуга , скоро сва богатства Русије. Али свакако бисмо више волели одговор Запада, да седнемо за сто и нађемо дипломатско решење. Али да се разумемо, има ли неко ко верује да оружана борба нервира неког лидера неке земље? Рат је погодан за све, осим за цивилно становништво, и за сиромашне војнике, послате да се убијају, за понос неколицине злочинаца и да обогате људе који то не заслужују.

  Многи ће рећи да се украјинском народу мора помоћи да се одбрани. И сасвим је тачно, никада нећемо бити на страни Голијата, већ на страни Давида (и зато праћка мора бити дата Давиду). Не можемо навијати за насилника, али логично, морамо навијати за насилника. То нас обавезује на здрав разум и разум. Како бисмо навијали за некога ко је нападнут из Сједињених Држава, или било које друге земље.

  Дакле, драги пријатељи, помоћи Украјини да се одбрани, морална је обавеза сваке земље и сваког грађанина земље да пошаље оружје и људе да се бори за слободу и независност земље коју пати инвазија. Да, увек смо на страни оних који су нападнути, нема прихватљивог разлога, да изазовемо жртве и повреде. Провокације не постоје, односно праве се с великом пажњом, да би оправдале ратове. Да легитимише нешто што ниједан човек здравог разума не може да прихвати. Насиље, свако ко га почини мора бити осуђен.

  Када видимо и читамо како људи навијају за лоше момке, одушевљени смо. Има људи који оправдавају руски напад на оригиналне, али све бесмислене начине. Има људи који говоре фразе попут: слањем оружја, рат ће трајати дуже, а биће више жртава. И уместо да оставимо Украјину на миру да трпи инвазију и изгуби своју слободу, свој суверенитет, своју независност, без икакве помоћи, да ли је то гест здравог разума? Да причаш о одређеним стварима, да пишеш глупости, треба да си у кожи украјинског народа. И у кожи свих зараћених народа. Нападнути, убијени, рањени, силовани, са избеглицама и људима који живе дане, недеље, месеце, а можда и године терора. Требало би да бежиш сваки пут када се упали аларм за ваздушни напад, на станицама метроа, у склоништима, пренасељеним, без струје, воде, трошних тоалета и сталног страха да не паднеш под рушевине. Требало би да осетите на својој кожи недостатак воде за пиће, хране, хладноће. Требало би да имате и ноћне море, и да плаћате годинама, психологе за вас и за вашу породицу.

  А онда, хајде да мало заменимо улоге: да је ваша земља, каква год да је, нападнута, дочекали бисте окупатора раширених руку, дали бисте своје прабаке, баке, мајке, жене и ћерке на силовање. од стране инвазионе војске., дали бисте сва богатства своје земље странцима, стајали бисте мирно да видите своју земљу уништену и бомбардовану, да видите како умиру ваши рођаци и пријатељи. Да ли бисте чекали свој крај, са цветом у руци? Или бисте замолили сваку суседну земљу да вам помогне у борби за своју слободу и слободу будућих генерација? Видите, сада разумете, надамо се дефинитивно, јер је слање оружја, да се одбрани, и ослобођење Украјине, дужност сваке цивилизоване земље на свету.

  Како ће то бити обавезно, за сваки напад, и за сваки облик насиља, ко год да га изврши. А ми у ДирецтДемоцрациС, гарантоваћемо то и увек ћемо помоћи свакоме у невољи.

  Надајмо се само да се ваши дедови, или прадеде, или прадеде, који су се борили за слободу, а против истребљења читавих раса, и агресорских ратова, не стиде колико глупих потомака сада имају , у многим земљама.у којима људи без минимума људског достојанства кажу: ипак и Путин има своје разлоге. Борба за слободу, за независност, за суверенитет, макар и по цену живота, основна је дужност свих нас. Као што смо већ рекли: да су почетком септембра 1939. године све земље света, уједињено, помогле и подржале, макар и војно, Пољску, нападнуту од Немачке, Други светски рат би био избегнут. Али не урадивши то одмах, сви заједно, прешли смо у Белгију, Француску, а сви знамо колико је то трајало и како се завршило. Са колико мртвих и рањених.

  Завршено је интервенцијом Сједињених Држава, које су нападом на запад Европе избегле распад Совјетског Савеза (који је напала и скоро потукла Немачка), који је био у стању да се реорганизује, а затим и у контранапад, и први стигне. и Берлин.

  Знамо и историју, али знамо и начин на који су земље совјетског блока плаћале ратни дуг Совјетском Савезу, док су Американци са Маршаловим планом помогли у обнови, западне земље тада са преко 13 милијарди долара ( тренутно би их било много више), новац дат за помоћ земљама да се опораве. Совјети су се годинама ограничавали на експлоатацију сваког богатства „ослобођених“ земаља (па опет поробљених), вршење презира, злочине, депортације, одузимајући не само богатство, већ и достојанство и слободу читавог становништва, али и сопственог становништва. Не заборавимо како су упадали и убијали свакога ко није био „комуниста“, како су тенковима интервенисали против ненаоружаних људи, који су протестовали због глади, хладноће и неслободе. Драги пријатељи, слобода је као ваздух, ако је нема, не можете живети. А за неколико ствари за које вреди умрети, слобода је можда на првом месту.

  Колико год да је нацизам мртав и нестао, са Хитлером, и фашизам, мртав и нестао, са Мусолинијем. Комунизам је, пак, мртав и сахрањен, падом диктатура: совјетских и источних земаља. Кина и друге диктаторске или једнопартијске земље су мало другачије, често у којима доминирају мафије и олигарси, или чак многи корумпирани лидери. То су диктатуре, које ће прво, а онда на овај или онај начин морати да дају слободу својим народима.

  Међутим, гледати ставове против САД и НАТО-а, као грађана без здравог разума, и са хроничним недостатком функционалних неурона, срање је, као и нежност.

  Делимична демократија (јер праву демократију практикујемо само ми), присутна у Сједињеним Државама, али и у западним земљама, увек ће бити боља од диктатуре као у Русији, и другим сличним земљама, бити под алијансом као што је НАТО, иако са својим манама, и својим ограничењима, боље је бити под руским утицајем. Мало слободе је увек боље него нема слободе. Али још увек има оних који више воле тотално зло од чак делимичног добра. Из висцералне и немотивисане мржње према капиталистичком друштву, додуше дивље, и према САД, да преферира шта? Олигархија, са гомилом фигура, који без икаквих заслуга контролишу, усмеравају и експлоатишу сво богатство читавих држава, са становништвом у лошем стању, које живи у јадним условима. Волео бих да их видим како раде сву ову „опозицију“, против режима које толико воле одавде, како живе у тим земљама. Волео бих да видим да ли би били тако храбри, и да ли би писали, и демонстрирали, против Путина, живећи у Русији. Не би то урадили, јер чак и ако нису баш интелигентни, стало им је да не заврше у затвору, или још горе да буду убијени.

  Видите драги пријатељи, ево разлике, између онога кога волите, оправдавате и поштујете, Путина и његов народ, и кога мрзите, НАТО, Сједињене Државе и Запад, јер можда живите тужним животом, а имате окривити некога.за своје неуспехе.

  На Западу, ако желите да пишете лоше о Бајдену и политичарима земаља НАТО-а, да дате одушка својој фрустрацији, или ако желите да изразите своје неслагање на миран начин, можете то учинити без проблема. Да сте то урадили у Русији, или у другим диктатурама, згњечили би вас тенковима, убили на врло инвентивне начине или ухапсили. Можда сада схватате разлику, али и наше ставове. Има још старих комуниста, са Ролексом, који верују да смо сви једнаки у правима, али не и у дужностима. И да се за праведно друштво, овим носталгичарским комунистима, мора одузети сво богатство богатима (чак и онима који су богати и моћни својим заслугама), да се све подели тачно на све. То би био крај такмичења, конкурентности и меритократије.

  Овај први, а надамо се и последњи део, закључујемо о трагичној причи о руској инвазији на Украјину, говорећи да ћемо увек стајати, на страни оних који се бране, и против свакога ко напада слободу, суверенитет, независност и интегритета.територијалне друге државе. Ми, за разлику од губитника, за које гласате, никада не мењамо своје ставове, на основу логике и здравог разума. О нашим правилима, нашим вредностима и нашим идеалима одлучивали су, јесу и заувек ће одлучивати, одобравати, поштовати сви који нам се придруже. Што се тиче тзв. народних референдума, да се отцепимо од земље, да будемо независни или да се придружимо другој држави, ми смо увек били за локалне аутономије, али без стварања сукоба, и без мењања граница, за спречавање, и избегавајте свако насиље. И такође смо за потпуно поштовање закона који су тренутно на снази, који јасно говоре да се границе не мењају народном вољом. Имамо разне примере, као што су Шкотска, и Каталонија, и многе друге земље, које су, чак и да су одлучиле да се одвоје, морале да остану тамо где су биле. Исто, што се морало десити на Криму, референдум, није морао да значи руску инвазију, па чак ни сецесију, већ једноставно веће поштовање и већу заштиту становништва руског порекла од стране централних украјинских власти. Међународне уговоре, као и националне законе, увек ћемо их поштовати, а ако народи света желе да их мењају, урадићемо то све заједно, јер ћемо сви ми увек бити на страни народа. Закони, такође донети да би бившим колонијама омогућили да постану суверене и независне државе, не предвиђају модификацију граница и дезинтеграцију држава. Али ми се свакако залажемо за било какву локалну аутономију, у складу са међународним, националним и локалним законима. Као што смо ми за поштовање, слободу и заштиту сваке мањине, језичке, културне, верске и сексуалне.

  Никада, и без разлога, нећемо се залагати за злочиначку политику 2 или боље речено 3 суперсиле САД, Русије, а можда и Кине, које морају да одлучују о судбинама света, и судбини читавих држава, већ само за њихове популације. Сматрамо да политика, и свака одлука, мора припадати људима који су упознати са последицама онога што изаберу. И сигурни смо да су питали руско становништво: да ли сте за војни напад на Украјину? Да су слободни, поштено информисани и независни, 99% Руса, који су добри људи, рекло би не било каквој војној акцији.

  Са надом, од срца, да су сви схватили смисао нашег чланка, и уз гаранцију, да не намеравамо да трошимо време, образлажући своје ставове више пута, надамо се да ће мир, безбедност, спокој, слобода и истинска демократија, које ћемо донети на свет, такође могу променити менталитет оних који говоре или пишу без расуђивања. Надамо се да је са нама мир загарантован, у свакој земљи света. Желимо, и сви морамо да очекујемо свет мира, братства међу свим народима на земљи. И овај наш амбициозни политички пројекат једини је на свету који може да унапреди и промени наш свет заувек. Сви ми заслужујемо бољи живот.

  Придружите нам се и поделите наш чланак са што је могуће више људи. Морамо се сви ујединити, одмах, да обезбедимо бољу будућност.

  Са поштовањем, поштовањем и бескрајном љубављу.

  ДирецтДемоцрациС, ваша политика, у сваком смислу!

  0
  ×
  Stay Informed

  When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

  ruska invazija na Ukrajinu
  Rusiyanın Ukraynaya təcavüzü
   

  Comments

  No comments made yet. Be the first to submit a comment
  Already Registered? Login Here
  Thursday, 07 December 2023

  Captcha Image

  Donation PayPal in USD

  Blog Welcome Module

  Discuss Welcome

  Donation PayPal in EURO

  Mailing subscription form

  Blog - Categories Module

  Chat Module

  Login Form 2

  Offcanvas menu

  COM_PAYPLANS_LOGGER_CRON_START