Accessibility Tools

  Translate

  Breadcrumbs is yous position

  Blog

  DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
  Font size: +
  45 minutes reading time (8953 words)

  Disa informacione

  Kushdo që regjistrohet dhe krijon një profil personal në faqen tonë të internetit dhe më pas bashkohet me ne, në përgjithësi e bën këtë nga një kuriozitet i thjeshtë, për të parë nëse organizata jonë politike është po aq e bukur nga brenda sa nga jashtë. Në vend të kësaj, ata që vendosin të mos na bashkohen e marrin këtë vendim, për shkak të mungesës së besimit të kuptueshëm, por të pajustifikuar.

  Fatkeqësisht, në internet ka shumë njerëz, aplikacione dhe faqe interneti që fshehin mashtrime, viruse, shantazhe, krime dhe shumë aktivitete të paligjshme.

  Shpesh, me rezultate tragjike, si bullizmi në internet, prostitucioni, pedofilia dhe situata të tjera të pakëndshme dhe antisociale. Ka edhe shumë njerëz që humbin para dhe pasuri. Kjo ndodh për shkak të njerëzve, apo kompanive tregtare, të cilët përdorin internetin për të marrë para të lehta, duke mashtruar njerëz të mirë.

  Besimi që ne i kërkojmë kujtdo që bashkohet me ne është gjithmonë reciprok.

  Nëse të rinjtë ose ekspertët dinë të njohin dhe verifikojnë besueshmërinë dhe sigurinë e një faqe interneti, shumë njerëz të moshuar ose të papërvojë, duke mos pasur bazën për të njohur aktivitetet e ligjshme nga ato të paligjshme, luftojnë të besojnë.

  Mbështetja në vlerësimet, nga përdoruesit e tjerë, ose nga ajo që dëgjoni përreth, nuk është gjithmonë një garanci. Shpesh, shumë vlerësime janë të rreme, të ngatërruara dhe tendencioze, si në kuptimin negativ ashtu edhe në atë pozitiv.

  Nuk kemi frikë nga asnjë verifikim, jemi të sigurt që jemi në rregull, si me Ligjet ashtu edhe me ndërgjegjen tonë. Nuk na tremb as neve, asnjë koment, sidomos nëse janë negativë. Vlerësimet pozitive na kënaqin sepse tregojnë vlerësim për punën tonë të palodhur. Mund t'ju sigurojmë se nuk ka qenë e lehtë të krijohen të gjitha këto.

  Metoda jonë e lirë dhe e pavarur e punës nuk na ndihmon të bëjmë veten të dashur dhe të vlerësuar nga gjigantët e internetit, të cilët, duke ditur potencialin e madh të të gjitha projekteve tona politike, dhe jo vetëm kaq, kërkojnë, sado të jetë e mundur, të ngadalësohen, sepse në në këtë pikë ndalimi është i pamundur. Topi i borës, i cili u rrotullua nga mali, është bërë një ortek i pandalshëm.

  Gjigantët e internetit dhe motorët e kërkimit nuk na ndihmojnë, edhe sepse në projektet tona politike ne synojmë t'u heqim çdo avantazh dhe çdo privilegj, duke i detyruar të paguajnë të njëjtat taksa si një punëtor. një pensionist, ose një ndërmarrje e vogël ose e mesme. Dhe ne do t'i bëjmë ata të paguajnë taksa, të gjitha, saktësisht, në të njëjtat përqindje (të popullsisë dhe të bizneseve lokale), në çdo vend ku banojnë kompanitë, apo përdoruesit, që krijojnë të ardhura për këta gjigantë të internetit. E përsërisim, për qartësi: ata duhet të paguajnë taksa, pikërisht në të njëjtat vende, ku gjenerojnë fitime. Jo më parajsë fiskale, apo ulje, sepse nuk është etike, ndaj atyre në vështirësi.

  Nuk na ndihmon gjithashtu që ne presim të eliminojmë të gjitha luftërat nga të gjitha vendet, duke krijuar një të ardhme paqeje, vëllazërie, uniteti në diversitet dhe respekt të ndërsjellë për të gjithë popujt e tokës. Prodhuesit dhe tregtarët e armëve nuk u pëlqen ta shohin veten të shkatërruar dhe fitimet e tyre të eliminohen, për të mirën e njerëzimit.

  Ne e bëjmë veten të urryer, edhe nga çdo krim, sepse synojmë të eliminojmë të gjitha mafiozët, dhe të gjitha veprimtaritë e paligjshme, me inteligjencë, duke ofruar mundësi ligjore, që të gjithë të pasurohen. Legaliteti është më i frikshëm se paligjshmëria. Por ne nuk do të kufizohemi vetëm në mafiozët e mëdhenj apo bizneset e mëdha ilegale, do t'i japim fund edhe të gjitha krimeve të vogla dhe sjelljeve antisociale, edhe nga ata që besojnë, të sillen në përputhje me Ligjet dhe t'i shkelin ato, qoftë edhe me gjëra të vogla. . Pa asnjë lloj dhune, pa diktaturë, por me inteligjencë, dhe me projekte reale e konkrete. Ne do të bëjmë çdo ndryshim dhe përmirësim të çdo mentaliteti të gabuar, thjesht duke ofruar alternativa, për të përmirësuar veten, nga të gjitha këndvështrimet. Një revolucion i vërtetë, nga pikëpamja qytetare, etike dhe morale.

  Edhe lufta jonë, kundër çdo lloj diktature, një partie, oligarkie, politike partiake dhe kundër vjedhjes së pushtetit dhe të demokracisë së vërtetë, nga politika e vjetër dhe aktuale, automatikisht na krijon shumë antipati. Pothuajse të gjitha partitë politike dhe pothuajse të gjithë përfaqësuesit e tyre politikë, të politikës së vjetër dhe asaj aktuale, marrin të gjithë pushtetin për të vendosur (që në teori, por edhe në emër të vetë demokracisë, duhet t'i përkasin popullatës) dhe i mbajnë vetë, pa e merituar. Nga duart, dhe nga mendjet, e popullatës, për shumë vite, pas zgjedhjeve (dhe pa asnjë mundësi, nga ana e popullatës, për të shprehur një mendim, apo për të kundërshtuar vendimet e gabuara), i gjithë pushteti. përfundon në duart dhe në mendjet shpesh të shtrembëruara të përfaqësuesve politikë, sigurisht jo të zgjedhur, por të zgjedhur, shpesh vetëm nga partitë politike, në bazë, herë pas here, të interesave financiare dhe ekonomike. Ata e justifikojnë këtë vjedhje të demokracisë reale, duke përdorur justifikimin e pabesueshëm se popullsia me votën (me rezultatet elektorale) u jep partive politike dhe përfaqësuesve të tyre politikë pushtetin për të vendosur. Edhe nëse në demokracinë përfaqësuese (dhe përsëri emri e shpjegon qartë), me votën jepet fuqia e përfaqësimit dhe sigurisht jo fuqia për të vendosur, në vend të zgjedhësve. Janë dy koncepte krejtësisht të ndryshme, përfaqësimi dhe caktimi i një të drejte. Partitë e vjetra politike dhe përfaqësuesit e tyre politikë, shpesh shërbëtorë të sistemit financiar dhe ekonomik, jo gjithmonë i mbajnë premtimet, jo gjithmonë, bëjnë interesat e gjithë popullatës, shpeshherë duke tradhtuar besimin e atyre që shkojnë të votojnë. Pra, nuk e meritojnë gjithë pushtetin që morën me mashtrim.

  Ndaj nuk na duan, përkundrazi, na urrejnë dhe na frikësohen, të gjithë atyre që jemi pjesë e politikës së vjetër, e financave të vjetra (të padrejta dhe të kontrolluara nga pak), e ekonomisë së vjetër. , në të cilën shpesh njerëzit pa asnjë meritë janë shumë të pasur, dhe njerëzit meritorë në disa raste janë shumë të varfër. Shpesh, ka njerëz dhe kompani tregtare që shfrytëzojnë punëtorët dhe ndotin planetin tonë. Por ka edhe të pasur, falë spekulimeve, apo mashtrimeve, në të cilat kanë fituar shuma dhe pasuri të mëdha në mënyrë joetike.

  Ata nuk na pëlqejnë, madje as OJQ-të dhe agjencitë e ndryshme ndërkombëtare (OKB, Bashkimi Evropian dhe institucione të tjera të lidhura), të cilat ne do të donim t'i reformonim dhe t'i bënim transparente, duke vënë në praktikë respektin e ndërsjellë të të gjithë njerëzve. Gjithashtu duam të zbulojmë dhe të bëjmë publike se çfarë ndodh me të gjitha paratë, që edhe ata që nuk kanë mjaftueshëm për veten dhe familjen i dhurojnë vullnetarisht, me shpresën për të zgjidhur problemet e atyre që janë në vështirësi. Reforma strukturore, reale dhe transparencë.

  Nuk na do, as informacionet, të cilat duam ta shohim gjithmonë të lirë dhe të pavarur, pa favorizuar askënd. Ata shpesh japin të njëjtin lajm, me nuanca të ndryshme dhe me shumë lajme të tjera të supozuara, të cilat e bëjnë secilin prej nesh të gjejë, të dëgjojë, të shohë, të lexojë, pikërisht atë që shpreson të gjejë, dëgjojë, shohë dhe lexojë. Lajmi duhet të prezantohet, pikërisht ashtu siç ka ndodhur, duke i lënë lirinë çdo përdoruesi të marrë një ide, pa u ndikuar nga komentet dhe aludimet dhe mbi të gjitha, pa shpëlarje truri, gjë që shpeshherë jemi dëshmitarë. Me kaq shumë nuanca, të së njëjtës së vërtetë, ato shpesh krijojnë urrejtje dhe tensione sociale, si dhe nxisin fyerje dhe vrazhdësi.

  As shërbimet e ndryshme sekrete nuk na duan, sepse shumë prej tyre nuk duan që sapo përfaqësuesit tanë politikë të hyjnë në institucionet e ndryshme të të gjitha vendeve të botës, të bëjnë publike të gjitha informacionet dhe të vërtetat që qytetarëve u kanë munguar për shumë njerëz. vite, ndoshta mijëvjeçarë. Por është detyra jonë t'i bëjmë njerëzit të dinë të vërtetën, edhe nëse ajo është e pakëndshme. Si qytetarë, ne kemi të drejtë të dimë gjithçka, të kontrollojmë dhe verifikojmë çdo institucion. Sepse ato janë, institucionet tona, pronë e të gjithëve ne.

  Ajo që do të bëjmë nuk quhet anarki, quhet demokraci dhe liri, fjalë që nuk duhet t'i shqiptojnë bashkëpunëtorët e mashtrimit më të madh në historinë e njeriut, demokracia e rreme, ajo përfaqësuese, që gjeneron vjedhjen e pushtetit të popullit, për t'ia dhënë politikës, partive politike dhe përfaqësuesve të tyre politikë. Për këtë arsye kemi vendosur të vëmë në praktikë të vetmen demokraci autentike dhe reale, atë të drejtpërdrejtë. Me një metodë novatore, të punës së brendshme dhe të jashtme, që i bën përfaqësuesit politikë, shërbëtorë, të popullatës, e cila vetëm me DirectDemocracyS, kthehet në dashnore dhe protagoniste.

  Ne nuk do të jemi dashamirës për pothuajse asnjë fe, sepse duke i respektuar të gjitha ato, saktësisht në të njëjtën mënyrë, dhe duke i lejuar përdoruesit tanë të besojnë dhe të luten për këdo, ne, të gjitha fetë, do t'i përjashtojmë përgjithmonë nga të gjitha gjërat tona politike, financiare dhe ekonomike. Ata duhet t'u shërbejnë vetëm hyjnive të tyre, dhe sigurisht jo të diktojnë, apo të ndikojnë, Ligjet dhe vendimet, tonat dhe ato të përdoruesve tanë.

  Provoni të bëni një ushtrim mendor të thjeshtë dhe të dobishëm. Mendoni se sa njerëz, institucione, ndërmarrje tregtare, kompani financiare, kriminelë dhe institucione fetare dhe sociale, DirectDemocracyS dhe të gjitha projektet tona të lidhura me to, do të bezdisin ose për të cilat do të krijojnë probleme të mëdha, me aktivitete të thjeshta politike, me rregullat tona. , dhe metodën tonë.

  Epo, ne, nuk pyesim veten nëse do të ndodhë. Por le të pyesim veten, të gjithë, se kur do të ndodhë.

  Së shpejti, varet vetëm sa shpejt rritemi dhe si e bëjmë atë.

  Me gjithë këta njerëz, dhe institucione, që nuk na durojnë dot dhe që padyshim që do të përpiqen të na ndalojnë me çdo mjet, ligjor, madje në disa raste edhe të paligjshëm, ka ende nga ata që janë të habitur që 282 anëtarët tanë të parë. , të cilët kanë punuar, të vetëm, për mbi 14 vjet dhe kanë krijuar të gjitha projektet tona, mos i fusin fytyrën dhe mos i bëjnë publike emrat dhe mbiemrat e tyre të vërtetë, por vetëm kodet e koduara. Jo aq për të mbrojtur veten (po të ishin njerëz të frikësuar, nuk do t'i kishin menduar të gjitha këto), por për të mbrojtur familjet e tyre, që nuk kanë faj.

  Tani jemi shumë, dhe të bashkuar, prandaj ndalimi është praktikisht i pamundur, ndoshta do të mund të na ngadalësojnë pak dhe i falënderojmë për këtë. Koha që ata të përpiqen të anulojnë disa gjëra, dëshmi të caktuara, dokumente të caktuara, është për ne, një kohë shumë e dobishme, për t'u organizuar më mirë dhe për të pasur të gjithë potencialin, për të krijuar një tjetër dhe sigurisht më të mirë. mënyrë. Fshirja e disa gjërave nuk është e lehtë dhe herët a vonë e vërteta do të zbulohet.

  Kujtdo që ka dyshime nëse do të bashkohet me ne apo jo, le t'i bëjmë një pyetje të thjeshtë: a mund të bëjmë ne të gjithë së bashku më keq se ajo që bënë ata, politika e vjetër, financa e vjetër dhe ekonomia e vjetër? Ne mund t'ju japim përgjigjen e saktë. Ne kurrë nuk do të mund të bëjmë gjëra më të këqija se ata, nëse respektojmë të gjitha rregullat tona, të bazuara në logjikë dhe në sens të përbashkët.

  Nëse në fillim, shumë përdorues nuk u regjistruan, sepse ata nuk e kuptonin potencialin tonë të plotë, dhe ne i kuptojmë ata, tani shumë nuk regjistrohen, mbi të gjitha, sepse padrejtësisht besojnë se projekti ynë është shumë i ndërlikuar, dhe ne mos i kuptoni ato. Nëse e shpjegojmë, në një mënyrë të thjeshtë që të gjithë ta kuptojnë, nuk duhet të kenë asnjë dyshim.

  Ne prezantuam pak nga projekti ynë i madh. Kemi ekspozuar mbi të gjitha problemet dhe vetëm një pjesë të zgjidhjeve të shumta, të cilat i kemi gjetur në vite të punës, të gjitha së bashku. Ne po gjejmë shumë zgjidhje, edhe tani, të gjithë së bashku. Dhe shumë zgjidhje të tjera, do t'i gjejmë, gjithmonë të gjithë bashkë, me këdo që na bashkohet, edhe në të ardhmen.

  Artikujt, të dukshëm vetëm për ata që janë drejtpërdrejt të interesuar, në pjesë të ndryshme të rezervuara të faqes sonë të internetit, të cilat përmbajnë të gjithë metodologjinë tonë novatore, janë shumë më të gjatë dhe me informacion shumë më specifik. Edhe rregullat e grupeve tona të ndryshme të punës, përveç rregullave të përgjithshme, të njëjta për të gjithë, kanë rregulla dhe metoda specifike, gjithmonë të ndryshme, në bazë të nevojave dhe të vendimeve kolektive, të votuara nga anëtarët, drejtpërdrejt në grupe të ndryshme.

  Për të ditur gjithçka dhe për të qenë në gjendje të kopjojë projektin tonë, dhe shumë po përpiqen, një person i vetëm duhet të kalojë gjithë jetën e tij duke lexuar, duke marrë informacion, duke kuptuar dhe duke u përpjekur të rikrijojë të gjithë punën tonë. Edhe mijëra njerëz, në grupet tona të ndryshme, vështirë se do të gjenin të gjithë informacionin e nevojshëm për të na kopjuar, sepse disa rregulla dhe metoda përfundimtare janë të rezervuara për shumë pak njerëz të besuar.

  Gjithashtu, investimi fillestar për të krijuar të gjitha këto është shumë i madh. Përveç njerëzve, nevojiteshin edhe ide, rregulla, para dhe mjete për të pasur një faqe interneti të sigurt, të gjerë, të fuqishme, të shpejtë dhe funksionale. Ne kemi arritur të kemi të gjitha burimet e nevojshme, falë donacioneve të shumta, falas dhe vullnetare, nga shumë përdorues tanë, por edhe nga shumë vizitorë anonimë. Por ne do të flasim në një artikull të detajuar se sa na kushton e gjithë kjo.

  Përveç projektit, ndoshta pasuria jonë më e madhe janë përdoruesit tanë, sidomos trimat e parë, që na janë bashkuar. Njerëzit, të cilët punojnë së bashku, të koordinuar, në mënyrë unike, në liri dhe autonomi të plotë. Unitar, në autonomi të plotë dhe me liri totale, ju duket e pamundur? Hyni, kontrolloni dhe do të bindeni, deri atëherë do të duhet t'i besoni fjalës tonë dhe atyre që tashmë janë me ne. Ju gjithashtu mund të zgjidhni t'u besoni atyre, për fat të mirë të paktë, që jemi të detyruar t'i përjashtojmë nga projektet tona. Nuk do të flasin mirë për ne, padyshim, por ne i kemi të gjitha provat dhe të gjitha arsyet që na kanë detyruar t'i përjashtojmë dhe në disa raste t'i shpallim persona non grata. Ne nuk hedhim asgjë, që të mund t'i përgjigjemi plotësisht dhe me shpejtësi çdo akuze. Por ne do të shkruajmë një artikull, edhe për masat e sigurisë, një me sanksionet e ndryshme dhe gjithashtu një me një rast studimi, të përdoruesve tanë të përjashtuar dhe të problemeve të ndryshme që kanë lindur. Të mësuarit nga gabimet e të tjerëve, për të mos përsëritur të njëjtat gabime, i bën të dobishme edhe gjërat negative. Ata ishin pothuajse gjithmonë përdorues që, pasi kishin bërë një gabim, ne arritëm t'i largonim, edhe nëse disa prej tyre kishin potencial të mirë.

  Gjithashtu, kemi vendosur t'i përgjigjemi gjithmonë, qoftë edhe me ankesa të rregullta, organeve kompetente, ndaj çdo tentative për të denigruar ne, punën tonë, projektet tona, aktivitetet tona dhe secilin prej përdoruesve tanë. Për më tepër, ne do t'i përgjigjemi plotësisht të gjitha lajmeve të rreme, të cilat do të shpërndahen, me çdo mjet, duke kërkuar dëme morale dhe në disa raste materiale. Ne do të përdorim të njëjtën metodë për të kërkuar dëmshpërblim për këdo që përpiqet të kopjojë projektet tona. Ne kemi krijuar që në fillim një shoqëri tregtare të tipit kooperativë, në të cilën secili prej anëtarëve tanë, që nga momenti i regjistrimit dhe për aq kohë sa ata qëndrojnë pranë nesh, zotëron një aksion individual në këtë ndërmarrje politike dhe ekonomike të e jona. Në këtë mënyrë, kushdo që kopjon, qoftë edhe pjesërisht, projektet dhe idetë tona, të cilat janë marka të regjistruara, do të jetë përgjegjës për konkurrencën e pandershme, si dhe për shkeljen e të drejtave të autorit. Gjithmonë e njëjta metodë do të përdoret kundër atyre që përpiqen të përfitojnë nga projektet tona për të nxjerrë avantazhe jorregullatore dhe për qëllime të paautorizuara. Mbrojtja e interesave të anëtarëve tanë është thelbësore për ne, në mënyrë që të jemi në gjendje t'u garantojmë, vetëm atyre që kanë të drejtë, avantazhet që rrjedhin në mënyrë të pashmangshme nga një univers i tillë projektesh. Këtë aspekt, në një farë kuptimi, të diskutueshëm në të ardhmen do ta diskutojmë në detaje.

  Edhe pse në pamje të parë duket shumë e ndërlikuar, e ngadaltë, e vështirë për t'u zbatuar, gjithçka është, megjithatë, shumë e thjeshtë, intuitive, e shpejtë, e sigurt dhe me një përpjekje minimale, nga ana e të gjithëve, për të marrë rezultatet më të mira, për të mirën. nga të gjitha.

  Prandaj, këshilla jonë, për të gjithë, është të pyesni, vetëm në faqen tonë të internetit. Ju mund ta bëni atë, së bashku me njerëzit që keni besim, të cilët mund t'ju japin këshilla dhe ndihmë në rast nevoje. Sidomos të miturit, dhe janë të shumtë, që po na bashkohen, ju lutemi: informohuni, gjithmonë së bashku me prindërit, ose kujdestarët ligjorë dhe merrni prej tyre autorizimin për t'u bashkuar me ne, i cili më pas do të verifikohet me kujdes, pa përjashtim.

  Të moshuarit duhet të flasin me të rritur ose të rinj, me kusht që të jenë ekspertë, për të marrë ndihmë në hapat më "të ndërlikuar", duke i kushtuar vëmendje të madhe sigurisë së tyre dhe për të shmangur ndarjen e të dhënave me ata që i ndihmojnë.

  Me pak aktivitet, dhe me praktikë, me kalimin e kohës, do të shihni se është shumë e thjeshtë të punosh me ne, sepse jemi përpjekur që gjithçka të jetë e thjeshtë, intuitive dhe e menjëhershme.

  Prandaj, këshilla jonë është të regjistroheni, nëse ju pëlqen projekti ynë dhe ndiheni të pajtueshëm me të gjitha rregullat tona. Nëse, nga ana tjetër, keni qoftë edhe një dyshim të vetëm, lexoni përsëri të gjitha informacionet tona dhe nëse dyshimi mbetet, na kontaktoni drejtpërdrejt dhe ne do t'u përgjigjemi me kënaqësi të gjitha pyetjeve që nuk gjejnë përgjigje në artikujt tanë. Ne do të përgjigjemi dhe do të sqarojmë çdo dyshim që mund të keni, edhe pasi të keni lexuar gjithçka që publikojmë.

  Mos u zemëroni me ne nëse nuk ju përgjigjemi, ose nëse ju përgjigjemi vetëm me një lidhje, tek artikulli që shpjegon në detaje, përgjigjen e secilës prej pyetjeve tuaja. Ne i kemi dhënë vetes këtë rregull: shpjegojmë sa më shumë gjëra të jetë e mundur, në artikuj të ndryshëm, për të shmangur nevojën për të marrë shumë pyetje. Ne preferojmë të publikojmë të gjitha informacionet e autorizuara, të dukshme për të gjithë, për të parandaluar çdo humbje kohe. Shumë informacione janë të dukshme vetëm për përdoruesit tanë të verifikuar, dhe sipas rasteve, anëtarët zyrtarë, por ato kanë të bëjnë me rregullat e brendshme dhe metodat specifike të punës për këtë lloj përdoruesi. Ky informacion konfidencial nuk mund të ndikojë në asnjë mënyrë në vendimin tuaj për t'u bashkuar me ne ose jo.

  Nëse nuk i përgjigjemi menjëherë, qoftë edhe pyetjeve të ligjshme, kjo ndodh sepse ne u përgjigjemi vizitorëve, në një kohë më të gjatë, sesa përdoruesve tanë të regjistruar. Janë avantazhe të vogla që ne u ofrojmë përdoruesve tanë dhe na duken logjike dhe normale.

  Në fund të fundit, për të vendosur nëse ju pëlqen apo jo ajo që duam të bëjmë, të gjithë së bashku, mjafton të lexoni artikullin e parë, në faqen e parë, në faqen tonë zyrtare. Zgjedhja nuk është e vështirë.

  Nëse ju pëlqen, lexoni më shumë, nëse nuk jeni të interesuar, ose nuk jeni 100% i sigurt, mund të prisni, dhe të bashkoheni më vonë, dhe vetëm kur të jeni të sigurt se dëshironi ta bëni.

  Njerëzit e pavendosur, ose ata që nuk janë të disponueshëm për të punuar aktivisht me ne, nuk na ndihmojnë, veçanërisht në fazat fillestare, ku të gjithë duhet të jenë të zënë.

  Shumë na pyesin se çfarë lloj pune dhe çfarë aktivitetesh mund të bëhen pas regjistrimit. Do të duhej një artikull shumë i gjatë, i dedikuar dhe i detajuar për të zbuluar të gjitha mundësitë e pafundme që ekzistojnë. Kufizohemi në punët kryesore që është i detyruar të bëjë kushdo që bashkohet me ne, duke shkruar një listë të shkurtër, me disa shpjegime. Për këdo, detyrimi për të qenë i pranishëm nuk duhet të jetë një barrë, apo një kërkesë shumë e vështirë për t'u përmbushur. Duhen rreth 20 minuta në ditë, ose të paktën 2 orë gjithsej në javë, për të ndryshuar dhe përmirësuar botën. Ne bëjmë kaq shumë aktivitete të padobishme dhe humbim kaq shumë kohë të rëndësishme, saqë ajo që kërkojmë është absolutisht e pranueshme nga kushdo. Natyrisht, të gjithë i menaxhojnë aktivitetet e tyre dhe kohën e tyre me ne, siç e shohin të arsyeshme. Ju mund të kaloni edhe më shumë kohë në faqen tonë të internetit, ose në aktivitetet tona, madje edhe jashtë, dhe të bëni më shumë punë, së bashku me ne. Kufizohemi të përmendim vetëm disa, të cilat janë të detyrueshme për këdo që bashkohet me ne. Gjëja e parë që çdokush duhet të bëjë është të ndihmojë dhe mbështesë përdoruesit e tjerë, me mbështetje, si për shpjegim të rregullave të caktuara, ashtu edhe me një bashkëpunim, bazuar në metodën tonë inovative, të quajtur "zinxhirë të lidhur", në të cilën çdo person është i lidhur me të tjerët. njerëz, bazuar në rregulla shumë të detajuara. Çdo përdorues i regjistruar i verifikuar do të duhet të jetë pjesë e të paktën një ose më shumë grupeve specialistësh (në fillim ju rekomandojmë që të jeni pjesë e një maksimumi 3 grupesh në të njëjtën kohë), bazuar në arsimimin tuaj, ose, bazuar në aktiviteti i punës. Në grupe ekspertësh duhet të jetë i specializuar, nuk pranohen të apasionuarit apo kuriozët e thjeshtë, por ne do të organizojmë kurse, për të lejuar këdo që është i apasionuar, të studiojë tema, apo tema të caktuara, dhe pas kursit dhe një provim, në rast rezultatesh të mira, do ta lejojmë të marrë një diplomë online, të specializimit dhe më pas, të futet në grupet e specialistëve, të temave apo temave që e magjepsin më shumë. Ne i kemi të gjitha mundësitë për të gjithë, sepse duket e drejtë të kultivosh pasionet e dikujt dhe ndoshta të zhvillosh interesa të reja.

  Secili nga anëtarët tanë zyrtarë duhet të jetë pjesë e të paktën një grupi të veçantë, i cili mund të jetë administrimi, siguria, ligjshmëria dhe lloje të tjera të grupeve të veçanta drejtuese, të organizatës sonë politike.

  Çdo përdorues i regjistruar i verifikuar duhet të jetë pjesë e të paktën një grupi të punës politike, bazuar në preferencat dhe aftësitë e tyre.

  Secili prej anëtarëve tanë zyrtarë futet automatikisht në grupet gjeografike, në bazë të vendbanimit, në një ose më shumë shtete, sipas rasteve, ose në të gjitha grupet gjeografike (në bazë të nënndarjeve të ndryshme territoriale) të vendit të lindja ose, sipas grupeve gjeografike, të të gjitha vendeve, në të cilat zotërohet e drejta e votës dhe sipas rasteve, për t'u kandiduar. Të gjithë anëtarët tanë do të vendosen në grupe pune gjeografike ndërkombëtare, kontinentale, kombëtare, shtetërore, rajonale, krahinore, rrethore dhe lokale. Në raste të caktuara, ato do të futen automatikisht edhe në grupet gjeografike, lagje apo bllok rruge. Secili nga përdoruesit tanë të regjistruar të verifikuar duhet të jetë automatikisht pjesë e grupeve tona numerike, bazuar në numrin personal të identitetit, i caktuar rastësisht nga sistemi ynë për çdo përdorues të ri në momentin e regjistrimit të tyre. Në secilin grup, secili prej përdoruesve tanë do të gjejë shumë aktivitete për të kryer, disa të detyrueshme (si p.sh. zgjedhja dhe pjesëmarrja në votime), të tjera vullnetare, të tilla si kandidimi në zgjedhje ose puna, bazuar në interesat dhe preferencat e dikujt, në mënyra të ndryshme. zonat e punës, të secilit grup.

  Çdo aktivitet, në faqen tonë politike, zhvillohet gjithmonë, fillimisht, vullnetarisht, pa pagesë, por me kalimin e kohës, më pas, ne mund të vendosim të punësojmë, në baza të përhershme, ose, edhe me një kontratë pune me kohë të plotë, disa nga anëtarët tanë zyrtarë më të mirë. Për pensionistët dhe studentët kemi shumë mundësi punësimi (në bazë të çmimeve, në para, në mallra apo shërbime), pa ju bërë të humbisni pensionin, apo asnjë bursë, edhe në bazë të ligjeve të vendeve të ndryshme. dhe preferencat individuale.

  Çdo aktivitet individual dhe çdo veprim i kryer monitorohet dhe vlerësohet me kujdes nga grupet e monitorimit dhe vlerësimit të përdoruesve tanë. Do të bëhet një renditje, me përdoruesit më aktivë, me një vlerësim të rezultateve individuale dhe të grupeve, ku bëjnë pjesë të gjithë, për të na lejuar të promovojmë dhe të shpërblejmë gjithmonë meritat individuale dhe kolektive. Ne gjithashtu analizojmë me shumë kujdes sjelljen e secilit prej përdoruesve tanë.

  A nuk ju mjafton politika? Dëshironi edhe ju të fitoni, apo të bëni investime, ne kemi shumë projekte, në çdo sektor ekonomik dhe financiar. Shumë projekte, të gjitha inovative, me pjesëmarrje të kufizuar, dhe mbi baza vullnetare, dhe të gjitha të lidhura me DirectDemocracyS. Secili nga anëtarët tanë do të jetë në gjendje të propozojë projekte individuale dhe ne do t'i zbatojmë ato, të gjithë së bashku, padyshim pasi t'i kemi analizuar dhe vlerësuar, së bashku me ekspertët tanë.

  Detyrimi për të qenë prezent, për të punuar me ne dhe për të marrë pjesë në votime padyshim i referohet vetëm veprimtarisë politike.

  Nëse bashkoheni me ne, ju lutemi mos kini turp që bëtë.

  Shumë, veçanërisht në fillim, kur u kërkuam që projektin tonë t'ua bënin të njohur njerëzve të tjerë të besueshëm, të afërmve, miqve dhe kontakteve, nuk e bënë. Pjesërisht nga frika për t'i bërë të ditur të tjerëve për një projekt të ngjashëm, duke shpresuar se do të jemi në gjendje të ruajmë avantazhet dhe lehtësitë e rezervuara për të parët që na bashkojnë.

  Të tjerët nuk ia thonë askujt, sepse duke marrë role të rëndësishme, ata më pas shpresojnë të jenë në gjendje të promovojnë kontaktet e tyre, duke krijuar grupe autonome, të jenë në gjendje të menaxhojnë dhe kontrollojnë në mënyrë të pavarur. Me këtë sjellje ata tregojnë se nuk kanë kuptuar asgjë nga projekti ynë politik.

  Ne jemi të gjithë të bashkuar dhe kushdo që përpiqet të bëjë grupe autonome nuk është në përputhje me unitetin, gjë që është thelbësore për ne për të marrë rezultate të shkëlqyera. Sa keq, shumë prej tyre kishin potencial dhe tani kanë humbur çdo shans për të bërë një punë të mirë me ne.

  Të tjerët, nga ana tjetër, janë pothuajse të turpëruar, ose kanë frikë të qeshin me të që kanë gjetur dhe krijuar një profil në faqen tonë të internetit. Ne ju bëjmë një pyetje të drejtpërdrejtë: për çfarë keni turp? Çfarë frike keni? Kushdo që ju gjykon, se jeni bashkuar me ne, në mënyrë negative, sigurisht që nuk na njeh. Por nëse ai pyet, nëse thellohet në të, ai do t'ju falënderojë që e keni vënë në dijeni për një projekt politik me potencial të ngjashëm.

  Të gjitha ato pak kritika që kemi marrë kohët e fundit dhe që kemi marrë në një kohë të shkurtër, që kur kemi filluar, për t'ia bërë të njohur organizimit tonë politik shumë pak njerëzve, në mënyrë selektive, janë të gjitha të kufizuara në kritikimin e logos. ose emri, ose faqja e internetit, jo shumë spektakolare. Kritika sipërfaqësore dhe jo thelbësore. Nga njerëzit, të cilët e gjykojnë një libër nga kopertina e tij. Në gjëra konkrete, si programi ynë politik, apo metoda jonë e punës, nuk gjejnë asnjë faj. Nëse rastësisht gjejnë gjëra të vogla që janë të paqarta, ose detaje të parëndësishme, sapo t'i sqarojmë dhe shpjegojmë arsyet tona, ata nuk kanë më asnjë dyshim për vlerën e madhe të asaj që kemi krijuar.

  Ata na kritikojnë gjithashtu, për mënyrën e drejtpërdrejtë që flasim, shkruajmë dhe në përgjithësi, për mënyrën se si komunikojmë, ose për mënyrën tonë "novatore" të karakterizimit dhe kritikimit të sjelljeve të caktuara dhe njerëzve, punën e të cilëve nuk e ndajmë. A preferon të të gënjejnë dhe të ngacmojnë me fjalë të këndshme, apo preferon të dish të vërtetën, me mënyra disi të përafërta, por të sinqerta? Nëse zgjidhni opsionin e dytë, lexoni më tej. Përndryshe, ndaloni këtu, mos lexoni asgjë më shumë për ne dhe mos u bashkoni me ne, ne mund të ofendojmë ndjeshmërinë tuaj.

  Ata na kanë kritikuar se kemi shkruar disa sharje në disa nga shkrimet tona, që sipas tyre nuk na bëjnë asnjë nder. Po të lexosh sërish me vëmendje, atë që shkruajmë, ne kritikojmë, sidomos veten tonë, dhe asnjëherë nuk kemi fyer apo kritikuar askënd se është sjellë mirë, por vetëm se ka bërë gabime të rënda.

  Thënia e gjërave, madje edhe ato të pakëndshme, qartë dhe në fytyrat e njerëzve, shihet nga shumë si ofendim, ose si vrazhdësi. Na vjen keq, por preferojmë të qëndrojmë të sinqertë dhe të bëjmë gjithçka të qartë, në mënyrë që të mos krijojmë dyshime te njerëzit për besimin tonë të mirë.

  Çdo fjali, çdo fjalë vlerësohet me kujdes dhe zgjidhet me shumë kujdes, për të mos qenë kurrë e parëndësishme.

  Ju kurrë nuk do të jeni në gjendje të thoni, përballë një rregulli, ose përballë një fakti të kryer: nuk e dija, ose, nuk e prisja.

  Nëse herë pas here, bëjmë ndonjë gabim të vogël drejtshkrimor, për shkak të ndonjë gabimi në përkthim ose për ndonjë korrigjues automatik, kërkojmë falje dhe me kënaqësi do të korrigjojmë çdo gabim, nëse kushdo që e vë në dukje, e bën me mirësjellje dhe përmbajtjen, dhe kuptimi i tij nuk shtrembërohet nga korrigjimi.

  Na thanë se jemi mendjemëdhenj, besojmë se jemi perfekt, mendojmë se i kemi gati të gjitha zgjidhjet, por nëse këta njerëz do të lexonin dhe do të dinin gjithçka që po bëjmë, konkretisht, do ta kuptonin se ne kemi çdo arsye. Ne jemi krenarë për punën tonë dhe e konsiderojmë të kryer mirë, dhe për fat, ose falë nesh, e konfirmojnë edhe të gjithë përdoruesit tanë të rinj.

  Ne kemi mundur të krijojmë një ideologji të re, duke marrë çdo pjesë të vogël pozitive dhe duke eliminuar të gjitha pjesët negative, të të gjitha ideologjive të së shkuarës dhe të gjithë politikës së vjetër. Nuk ishte e lehtë, bashkimi i gjithçkaje, por falë qindra njerëzve që punuan për të dhe që ende punojnë për të, ne jemi politikisht të përsosur.

  Ajo që shihni, e cila është e dukshme publikisht, për të gjithë vizitorët tanë, është vetëm maja e ajsbergut, e një projekti politik, plot aktivitete interesante dhe shumë specifike. Ju nuk mund ta shihni, veçse nga brenda, punën e madhe që kemi bërë dhe po bëjmë. Dhe në të ardhmen, puna që duhet bërë do të rritet, por nëse rritemi me këtë ritëm, do ta kemi më të lehtë, sepse do ta ndajmë në shumë pjesë të vogla sipas grupeve të përdoruesve.

  Tek ne punojmë në grupe të ndryshme, të llojeve të ndryshme dhe çdo përdorues, përveç atyre minimale, të detyrueshme, kryen vetëm aktivitetet që ai preferon dhe ato në të cilat është më i dobishëm. Gjithçka zhvillohet në mënyrë të rregullt, të organizuar dhe të saktë.

  Natyrisht, ne publikojmë vetëm gjëra që janë të sigurta, përfundimtare, të propozuara, të vendosura, të diskutuara, të votuara dhe të miratuara, si nga ata që i kanë bërë ashtu edhe nga grupet tona të veçanta të kontrollit. Secili artikull ynë, çdo rregull, secili propozim ynë është rezultat i punës kolektive, i grupeve të ndryshme njerëzish.

  Nuk na pëlqen të publikojmë gjëra dhe më pas duhet të kërkojmë falje, sepse kemi publikuar gjëra që nuk janë të qarta, të pasakta, ose më keq, false, por nëse ndodh ta bëjmë këtë, ne kërkojmë falje paraprakisht dhe ju garantojmë se ne do të jetë i pari që do të kërkojë falje publike dhe do të korrigjojë çdo gabim apo pasaktësi. Ne e përsërisim atë, kur dhe nëse ndodh. Deri më tani askush nuk është ankuar dhe nuk ka pasur asnjë pasaktësi.

  Shumë gjëra që i publikojmë shqetësojnë shumë njerëz dhe shumë institucione, por i publikojmë vetëm nëse jemi të sigurt për vërtetësinë e tyre. Në çdo rast, duke bërë çdo kontroll të mundshëm.

  Askush nuk ka mundur të na akuzojë për gënjeshtra, për arsyen e thjeshtë se ne verifikojmë me kujdes, disa herë, në mënyrë të paanshme, të larmishme dhe të vazhdueshme, të gjitha burimet tona.

  Ne përpiqemi të publikojmë vetëm fakte, për të cilat jemi të sigurt, duke mos bërë supozime të pakuptimta, duke shmangur publikimin vetëm të pjesëve që janë të dobishme për kauzën tonë. Nuk është në stilin tonë të përdorim mjete ligjore, por jo etike. Nuk na pëlqen të marrim vlerësime të pamerituara vetëm duke përfituar nga fatkeqësitë dhe gabimet e të tjerëve.

  Ne publikojmë gjithmonë çdo kritikë që na bëhet, jo për shkak të viktimizimit, por sepse na duket e saktë, duke dhënë gjithmonë çdo shpjegim, për të kuptuar motivet tona. Duke i shpjeguar gjërat, edhe ato më pak të këndshme apo më pak të leverdishme, shmangim keqkuptimet dhe i shfrytëzojmë kritikat, edhe për të informuar saktë disa detaje që nuk janë sqaruar në artikujt tanë të mëparshëm.

  Ndonjëherë ne jemi përsëritës, por në këtë mënyrë, duke përsëritur disa koncepte të rëndësishme disa herë, kushdo që na bashkohet di si të sillet dhe si të punojë së bashku me të gjithë ne.

  Nuk na pëlqen, sepse është joetike të shpëlarësh trurin e njerëzve apo të imponosh ide.

  Ne vendosim rregullat, dhe metodën, të cilat janë dhe do të respektohen gjithmonë nga të gjithë.

  Askush nuk do të përjashtohet kurrë, për idetë e veta, nëse paraqitet në mënyrat, kohët dhe vendet e synuara për t'i ekspozuar ato.

  E shkruajmë shpesh, sepse jemi të sigurt për të, forca jonë është në unitet, në diversitet.

  Prandaj, idetë ose propozimet janë të mirëseardhura për të përmirësuar secilin prej projekteve tona, pa e shtrembëruar kurrë qëllimin, dobinë, stilin, metodën, rregullat e mëparshme dhe kuptimin e tij.

  Por nuk na pëlqejnë ata që vijnë të na shpjegojnë se "qielli është blu", apo ata që vijnë të na imponojnë metodën apo rregullat e tyre, duke ndryshuar rregullat, propozimet tona, të vendosura, të diskutuara dhe të votuara nga të gjithë. , në interes të të gjithëve.

  Dhe mbi të gjitha, na vjen keq për njerëzit që na vijnë me fraza si: ose bëj si të them, ose do të iki. Përveçse ofendon veten dhe inteligjencën e tij, ai dëshmohet se është fëmijëror dhe jo i besueshëm. Nëse nuk mund të llogarisim në secilin prej përdoruesve tanë, të gjithë do të sigurohemi që ata që sillen kështu të mos kenë kurrë një rol të rëndësishëm në hierarkinë tonë të pashmangshme dhe të mos mund të bëjnë kurrë aktivitete të rëndësishme. Sigurisht jo për keqdashje, apo për hakmarrje, por na pëlqen të llogarisim në të gjithë njerëzit që na bashkohen, ndjenja e besimit është e rëndësishme dhe gjithmonë e ndërsjellë.

  Kur shkruajmë me obsesion "ne", nuk është për shkak të shumësit maiestatis, por sepse ne, jemi shumë njerëz, edhe pse shkruajmë këtë artikull, dhe secili nga projektet tona, është pronë e jona, prandaj kemi, njerëz të ndryshëm, të cilët bashkohen në çdo gjë që bëjmë.

  Në përgjithësi, ne nuk i konsiderojmë të besueshëm politikanët që kanë qenë pjesë e politikës së vjetër dhe nuk lejojmë që ata që kandiduan për role të caktuara me forca të tjera politike, duke qenë pjesë e “sistemit” të vjetër, të riaplikohen së bashku. tek ne, për të njëjtat role. Megjithatë, ata mund të aplikojnë, ose të propozohen, ose të propozohen, për role të tjera, të menaxhimit politik, por ndoshta jo të përfaqësimit politik.

  Mbi të gjitha, ne nuk na pëlqejnë dhe nuk u besojmë shumë njerëzve që ndryshojnë shpesh anë, ndërkohë që pranojmë se ndryshimi i mendjes, në disa raste, mund të jetë sinonim i inteligjencës, por shpeshherë është sinonim i pavendosmërisë. mosbesueshmëria, oportunizmi dhe interesat personale, të cilat edhe pse legjitime, na bëjnë të kemi rezerva ndaj atyre që ndryshojnë shpesh partitë, apo atyre që tradhtojnë, apo braktisin forcat politike gjatë legjislativit. Nuk na pëlqen shumë, edhe ata që lënë një parti për të krijuar një sipas imazhit dhe ngjashmërisë së tyre, veçanërisht nëse bëhet menjëherë pas votimit. Kjo sjellje tregon mungesë respekti dhe vlerësimi për votuesit e tyre. Për ne, të gjithë zgjedhësit tanë janë të shenjtë, pasi ata pothuajse të gjithë do të jenë anëtarët tanë zyrtarë, prandaj të gjithë do të jenë pjesë e familjes sonë të madhe. Në përgjithësi i urrejmë njerëzit që “pështyjnë në pjatë”. Natyrisht, ka përjashtime, dhe ndryshime të motivuara, dhe për këtë arsye të përgjithësohen, është e pasaktë. Çdo fakt, çdo vendim dhe çdo person duhet të analizohet, në kontekstin e përgjithshëm dhe specifik, përpara se të nxirren përfundime të nxituara ose të gabuara.

  Këtë shkrim të gjatë, me të cilin sigurisht kemi humbur shumë përdorues të mundshëm, e mbyllim me disa fjali, të cilat do të na bëjnë të humbasim edhe atë përqindje të vogël, por të rëndësishme të të interesuarve, që ndoshta do të ishin regjistruar tani.

  Kur dikush bashkohet me ne, ai gëzon gjithë besimin, vlerësimin dhe respektin tonë. Çdo përdorues i ri fillon me të njëjtat mundësi, për të arritur qëllime të rëndësishme, si ata që kanë qenë me ne për një kohë të gjatë, edhe nëse fillimisht nuk kanë të njëjtat role. Duhet shumë kohë për të kapërcyer fazat e ndryshme, ndaj durim dhe punë të palodhur, duke demonstruar gjithmonë se dini të silleni në një mënyrë që është në përputhje me të gjitha rregullat tona.

  Nëse një person bën gabime të vogla, ne dimë të jemi të kuptueshëm, por nëse ato përsëriten shpesh, dimë të marrim vendime, të ndëshkojmë ata që nuk respektojnë të gjitha rregullat tona.

  Nëse një person bën një gabim të rëndë, praktikisht, ai nuk ka pothuajse asnjë shans të shpengojë veten, përveçse me shumë punë dhe sjellje shembullore, për një kohë shumë të gjatë, duhet të provojë se është i besueshëm. Na vjen keq që jemi të ngurtë dhe kontrollojmë vazhdimisht secilin prej përdoruesve tanë, por shumë projekte, madje edhe ato të bukura, dështojnë, për shkak të mungesës së rregullave dhe mungesës së guximit, në ndëshkimin e atyre që i shkelin ato.

  Ne preferojmë të parandalojmë çdo problem dhe e dimë se të qenit i papajtueshëm do të dekurajojë shumë përdorues të mundshëm që të regjistrohen dhe të bashkohen me ne. Por për të mirën e të gjithëve, duhet të jemi shumë të kujdesshëm dhe të dekurajojmë çdo aktivitet potencialisht të rrezikshëm.

  Avantazhet dhe lehtësitë e rezervuara për përdoruesit e parë, të cilët na besojnë dhe bashkohen me ne, fillojnë në momentin kur ne kuptojmë aftësitë, ndershmërinë, besueshmërinë dhe sinqeritetin e çdo personi. Në atë moment, grupet tona të vlerësimit, përdoruesit tanë, grupet, të gjitha të lira, të pavarura dhe të përbëra nga anëtarët tanë më të besueshëm, vendosin të "promovojnë" dhe vendosin secilin person në vendin e duhur. Por besimi dhe roli i dikujt duhet të konfirmohet, çdo ditë, përmes punës së dikujt, me rezultatet e veta dhe të grupit, dhe nëpërmjet sjelljes së tij individuale dhe të grupeve të tij . Nëse një përdorues i ri ka aftësi më të mëdha, ai mund të promovohet, madje edhe në role më të rëndësishme, ose në të njëjtin rol si përdoruesit që kanë qenë të pranishëm për më gjatë në projektin tonë. Në fakt, nuk është e pazakontë të gjesh edhe më shumë njerëz në të njëjtin rol, ose si drejtues apo koordinatorë të grupeve të punës. Krijimi i një konkurrence të shëndetshme, të ndershme, të drejtë dhe të dobishme midis përdoruesve të ndryshëm dhe midis grupeve tona është një aktivitet i dobishëm, i cili, përmes konkurrencës, do të na lejojë gjithmonë të arrijmë rezultate të rëndësishme. E kemi fjalën për konkurrencë, për të mirë, jo për luftë për pushtet, që vetëm dëmton. E rëndësishme është rezultati i përbashkët dhe jo fama e individëve.

  Ata gjithashtu na thanë se ne flasim në mënyrë joprofesionale dhe asnjëherë shumë teknike. E dimë që të na akuzosh për shumë gjëra, madje edhe të na dënosh, së shpejti do të jetë një “sport” që shumë do ta praktikojnë. Por të bëjmë budallallëqe, të përpiqemi të nënçmojmë punën tonë, sigurisht që nuk është sjellje inteligjente. Fakti që ne nuk përdorim shumë shpesh citate (e kemi folur tashmë), dhe faktin që shkruajmë në një mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme për të gjithë, e marrim si kompliment. Shumë shpesh politika, por edhe financa apo ekonomia, na flasin në një mënyrë të vështirë për t'u kuptuar. Me 2 fjali ua shpjegojnë vetëm disa “të brendshëmve”, pikërisht atë që ne i shpjegojmë, kujtdo (edhe njerëzve me arsim të dobët), me 10 fjali të thjeshtuara dhe disi të “holluara”. Ne jemi krenarë për gjithçka që shkruajmë, dhe gjithashtu për mënyrën se si e shkruajmë atë. Sa e sa herë, politika e vjetër, na tallet, sepse besojmë se disa deklarata të tyre janë të drejta, duke mos i kuptuar plotësisht. Ne jemi novatorë, edhe në këtë, dhe jo për të marrë votat dhe mbështetjen e njerëzve më pak të arsimuar. E bëjmë sepse e konsiderojmë detyrën tonë që gjithmonë ta kuptojmë veten nga kushdo që na lexon, na dëgjon ose na shikon. Ne nuk bëjmë gjërat e duhura, për të arritur konsensus dhe për të fituar zgjedhjet. Ne bëjmë vetëm dhe ekskluzivisht gjërat në të cilat besojmë vërtet.

  Ne marrim mesazhe, në të cilat, edhe njerëzit që bashkohen me ne, na luten të përmbledhim konceptet dhe pjesërisht po e bëjmë këtë. Ata na luten në gjunjë që t'i shkurtojmë artikujt dhe ne bëjmë përpjekje për ta bërë këtë. Ju mund të keni vënë re se ne kemi disa artikuj në faqen tonë të internetit që janë shumë të shkurtër, megjithëse të detajuar. Lexoni fjali, si p.sh.: duhet të përmbledhni, duhet të shkruani, në pak rreshta, të gjitha pikat thelbësore. Ose: njerëzit, nuk kanë kohë për të humbur, nuk u pëlqen të thellohen. Por gjithashtu: I lexova 20 rreshtat e parë, dhe më pas më zuri gjumi. Ja, bravo, na keni zbuluar, ne kemi një defekt të rëndë, nuk kemi "dhuratën e sintezës". Dhe me rrezikun për të vazhduar shumë gjatë, edhe këtë herë, ne do të shpjegojmë motivimet tona.

  Kur të gjithë së bashku vendosëm të hynim në politikë në mënyrë të unifikuar, përveçse duhej të gjenim zgjidhje për të gjitha problemet serioze të tokës, duhej të zgjidhnim një stil pune dhe prezantimi të ideve tona.

  Duke gjetur, me pak fjalë, zgjidhjen për të gjitha problemet e tokës, ne duhej të gjenim një mënyrë për të mbajtur gjithçka së bashku dhe për të bërë të funksionojë mekanizmi i madh i shumë koncepteve të vogla. Sepse idetë e mira mund t'i vijnë të gjithëve, por më pas, t'i bësh ato të funksionojnë dhe të zgjasin me kalimin e kohës është më e vështirë.

  Na u desh të studionim, me muaj, ose në disa raste edhe për vite të tëra, të gjitha problemet e mundshme dhe të gjenim të gjitha zgjidhjet e dobishme, për t'i parandaluar, jo vetëm për t'i zgjidhur.

  Ne përfunduam me dhjetëra mijëra faqe problemesh të mundshme, dhe qindra mijëra faqe zgjidhje, për të parandaluar dhe zgjidhur çdo "ngjarje të paparashikuar".

  Ne nuk e kemi bërë publike punën tonë për mbi 14 vjet, edhe për këto arsye.

  Problemet, ngjarjet e papritura, parandalimi dhe zgjidhjet. Në DirectDemocracyS, shumë fjalë funksionojnë vetëm nëse futen në të njëjtën fjali, thjesht mendoni për qëllimin tonë përfundimtar: të ndryshojmë dhe përmirësojmë botën. Folja për të ndryshuar, pa foljen për të përmirësuar, nuk do të kishte të njëjtën dobi për të gjithë popullsinë botërore.

  Fakti i dhënies shpeshherë të detajeve të tepërta, ose në disa raste të pakuptueshme nga të gjithë, nuk ekziston. Ne themi pikërisht atë që kemi planifikuar të themi, në kohën dhe në mënyrat e parashikuara, me rrezikun e mërzitjes ose vënien në gjumë të dikujt. Gjumi dhe rimartesa nuk i bën keq askujt, përveç në disa raste , në të cilat është një patologji. Pra, nëse artikujt tanë të gjatë kanë gjithashtu një efekt gjumëtar, ne jemi të lumtur për këtë, nëse është i mirë për shëndetin tuaj. Ne shpesh do t'u kthehemi të gjitha këtyre koncepteve, madje duke shkruar një artikull shumë të gjatë në të ardhmen se si i krijuam të gjitha këto. Na duket e drejtë të flasim për origjinën tonë. Sa e drejtë na duket të shpjegojmë të gjitha motivimet tona.

  Një tjetër gjë që shqetëson pothuajse të gjithë është një fjali që ne e shkruajmë shpesh, politika e vjetër, pasqyron pikërisht votuesit që shkojnë të votojnë.

  Askush nuk mund të na kundërshtojë, kur deklarojmë, se të gjithë ne (në kuptimin ne që shkruajmë dhe ju që lexoni), votuesit e zgjedhjeve të vjetra, jemi fajtorët kryesorë, të çdo të keqeje mbi tokë. A e dini pse? Sepse ne i kemi lejuar të gjitha këto, pa vepruar, ose më mirë, pa reaguar.

  Të gjithë kemi qenë në gjendje të ankohemi për gjithçka, dhe të komentojmë për gjithçka, madje edhe më të kotën, veçanërisht në rrjetet sociale, për të vazhduar më pas të jetojmë, pa ngritur gishtin, apo neuronin, të veprojmë, të ndryshojmë dhe të përmirësojmë të gjitha. gjërat që nuk funksionojnë.

  Të ankohesh, të komentosh, të jesh kundër sistemit të vjetër politik, financiar dhe ekonomik, të jesh ziliqar ndaj njerëzve të pasur dhe të famshëm.

  Të gjithë ne i kemi transformuar rrjetet sociale nga vendi ku gjurmuam të afërmit dhe miqtë, me të cilët komunikonim, në tualet, ku vjellëm, të gjithë helmin tonë dhe ku të shfryjmë, gjithë zemërimin tonë të ndrydhur dhe të gjitha frustrimet tona.

  Interesante është se sistemi i vjetër politik, financiar dhe ekonomik nuk preket aspak nga "zemërimi" ynë social.

  Të gjitha aktivitetet tuaja, për orë të tëra, për të krijuar grupe, faqe, postime dhe komente, pak a shumë interesante, pak a shumë të ndara, janë të kota, nuk ndryshojnë dhe nuk përmirësojnë botën.

  Por tanimë të gjithë jemi “të varur nga mediat sociale”, siç janë të rinjtë dhe jo aq të rinj nga videolojërat, siç do të jenë së shpejti, të gjithë ata që preferojnë të jetojnë, në një mënyrë të thjeshtë, në një botë virtuale, meta-vargu, në vend që të punojmë shumë, dhe të punojmë konkretisht, për të ndryshuar dhe përmirësuar botën tonë reale. Ata do t'ju japin falas, ose për shumë pak para, një botë virtuale, në të cilën të gjithë do të jeni të pasur, të famshëm dhe të fuqishëm. Do të keni burra dhe gra për të bërë seks, do të keni vila, makina luksoze, fusha golfi dhe shumë gjëra, të cilat në jetën reale nuk do t'ju japin kurrë.

  Ata, njerëz normalë, të fuqishëm, jetojnë në realitet, duke të bërë të jetosh, në botën e ëndrrave.

  Ne nuk kemi një top kristal, por shikojmë realisht dhe me inteligjencë të ardhmen. Në këtë drejtim, e tashmja është tashmë ajo e ardhmja për të cilën sapo folëm. Nëse është e drejtë apo e gabuar nuk na takon ne të vendosim. Por si e konsiderojmë të gabuar të marrim drogë ose të pimë alkool, të gjejmë guximin të deklarohemi para njerëzve që na interesojnë dhe si e konsiderojmë të gabuar të bëjmë seks, nën ndikimin e drogës apo alkoolit, sepse nuk mban mend. ne mirë, të nesërmen mund të bëhet çdo ndjenjë, dhe gabime të rënda, ne gjithashtu e kemi thellësisht gabim, jetojmë në botën virtuale, jetën tonë reale.

  Ndaj, të mos gabojmë dhe nuk do të gënjejmë duke thënë se fajin e kemi vetëm ne dhe të gjithë ju për botën e ndyrë që jetojmë. Sistemi i vjetër dhe shpesh i kalbur, ka vetëm fajin e shfrytëzimit të të gjitha dobësive tona në favor të tij.

  Ne, pasi i parashikuam të gjitha këto, vendosëm të veprojmë.

  Sigurisht që jo, në një përplasje kokë më kokë, sepse nuk do të kishim asnjë shans për të fituar, përkundrazi, do të kishim humbur që në fillim. Sistemi i vjetër politik, financiar dhe ekonomik pati qindra vjet, nëse jo mijëvjeçarë të tërë, për t'u bërë i pamposhtur.

  Në vetëm pak vite, ne kemi gjetur zgjidhje të tjera.

  Prandaj, të gjithë ata "humbtarë", të cilët shpesh besojnë se mund të luftojnë për ide të përbashkëta, tashmë kanë humbur kohën dhe të gjitha betejat e tyre.

  Ne, që jemi vërtet inteligjentë, kemi gjetur një mënyrë më të mirë, e cila është e vetmja që funksionon. Pikërisht, për të krijuar shtigje të reja për të udhëtuar, të gjithë së bashku. Jo një përballje e drejtpërdrejtë, por një alternativë, e besueshme, e dobishme për të gjithë, me rregulla, vlera, ideale, parime, të gjitha të bazuara në logjikën, sensin e përbashkët dhe respektin reciprok të të gjithë njerëzve.

  Ne nuk luftojmë kundër askujt, ne do t'i lëmë të gjithë njerëzit të zgjedhin nëse risia e dobishme (pra e jona) apo ajo e rreme (e tyre) është më e mirë.

  Ne jemi alternativa dhe jo armiq të sistemit të vjetër. Dhe e sigurta është se ne rritemi ngadalë, por vazhdimisht. Falë rregullave strikte, të respektuara nga të gjithë dhe metodave të pagabueshme, nuk mund të bëjmë asgjë të keqe. Falë punës së vështirë dhe të gjatë.

  Për këto arsye, edhe nëse ka një urgjencë për të lëvizur shpejt për të shmangur vuajtjet e mëtejshme për popullsinë e botës, ne vazhdojmë me qetësi, me kujdes, me vëmendje ndaj çdo detaji.

  Ndërsa ju, vazhdoni të postoni foto kotelesh, ose prerje flokësh të reja, ose vazhdoni të protestoni, dhe të bëni revolucione, dhe të ndryshoni projekte, dhe të luftoni kundër "sistemit", online, direkt në shtëpinë e tyre (rrjetet sociale, janë shtëpia e tyre) duke humbur kohë të çmuar, për gjëra të kota, që nuk ndryshojnë asgjë, ne që punojmë vetëm në shtëpinë tonë (që është faqja jonë e internetit), të lirë dhe të pavarur, ne të gjithë punojmë së bashku, për të ndryshuar dhe përmirësuar, të vërtetën. botë.

  Ne nuk ndryshojmë dhe përmirësohemi, vetëm bota jonë, por edhe e juaja.

  Ne nuk jemi superheronj, jemi njerëz të thjeshtë që gjejmë zgjidhje për problemet, pikërisht atë që duhet të bëjë një forcë politike e shëndetshme dhe novatore.

  Pra, faleminderit të gjithëve, për këshillat tuaja të dobishme, por të dukshme, kritikat tuaja, nëse janë konstruktive, sigurisht që do të na bëjnë të përmirësohemi, por nuk do të humbim më kurrë kohë të çmuar për t'iu përgjigjur të gjitha këtyre detajeve, të cilat janë të rëndësishme për ju, por sapo t'ju shpjegojmë motivet tona, ato bëhen të parëndësishme. Ju falënderojmë për mundin, por nuk bëjmë asgjë, thjesht rastësisht.

  Ne sapo u ngjizëm, rastësisht, si të gjithë ju. Por, sapo hapëm sytë, filluam të punojmë, jo vetëm për të mirën tonë, por për të gjithë të tjerët.

  Për ata që do të donin një projekt të thjeshtë, lehtësisht të kuptueshëm, ne përgjigjemi me këto artikuj të gjatë, të qartë dhe të detajuar.

  Bota nuk mund të ndryshohet dhe të përmirësohet thjesht dhe e përmbledhur, por me kujdesin dhe përhapjen e çdo detaji. Nëse ju pëlqen, bashkohuni me ne, përndryshe, vazhdoni të qani, të ankoheni, të indinjoni, të inatosur, të krijoni projekte virtuale dhe të jepni këshilla, në rrjetet sociale, ku prania jonë është thjesht simbolike dhe ku pothuajse nuk kemi asnjë aktivitet.

  Nuk kemi dhe nuk do të kemi kohë për të humbur.

  Pas takimit të fundit, me të gjithë përfaqësuesit tanë kombëtarë, nga të gjitha vendet e botës, u vendos që ne kurrë të mos i ndajmë përdoruesit tanë, me forca të tjera politike dhe me grupe të tjera, në rrjetet sociale, apo në faqe të tjera web. Me pak fjalë, ata që bëjnë politikë me ne e bëjnë vetëm me ne, dhe në faqen tonë, dhe jo me forca të tjera politike, në grupe të tjera dhe në faqe të tjera, apo rrjete sociale.

  Ne kurrë, për asnjë arsye, nuk do të bëjmë marrëveshje grupore, por vetëm individuale, me përdoruesit tanë të mundshëm. Në vend të kësaj, ne do të jemi në gjendje të delegojmë disa nga përfaqësuesit tanë zyrtarë për të mbajtur kontakte me përdorues të tjerë të mundshëm, por gjithmonë, individualisht dhe kurrë, brenda grupeve të tjera politike.

  Arsyet janë të qarta, do t'i diskutojmë në detaje në të ardhmen.

  Natyrisht, ju mund të qëndroni, të argëtoheni ose të komunikoni, në rrjetet sociale dhe faqet e tjera të internetit, por nuk do t'ju duhet të bëni aktivitete politike, pa qenë të autorizuar më parë dhe vetëm për disa aktivitete të kufizuara në kohë. Nuk duket si një kërkesë e pakuptimtë për këdo që dëshiron të punojë me ne.

  Ne dukemi të ngurtë dhe shumë të mbyllur në projektin tonë, por e gjithë kjo është një aspekt i rëndësishëm, që gjithçka të funksionojë dhe të mos bëhet e paqëndrueshme, apo jo shumë serioze, siç është pjesa më e madhe e politikës së vjetër.

  Shumë na konsiderojnë jo shumë gjithëpërfshirës dhe shumë selektivë, por në kohën e duhur, çdo njeri i mirë në tokë do të jetë në gjendje të bashkohet me ne.

  Jo të gjithë së bashku, por njerëzit e duhur, në kohën e duhur.

  Kështu, 99% e popullsisë së botës do të mund të bashkohet me ne. Sepse vetëm një përqindje e vogël e njerëzve të këqij nuk do të jenë kurrë në përputhje me aktivitetet tona.

  Ne do të flasim në artikuj të tjerë për motivimet tona të thella, të cilat na detyrojnë të zgjedhim me kujdes përdoruesit tanë të parë. Ka shumë faktorë të përfshirë në shumë prej zgjedhjeve tona, duke përfshirë mbrojtjen e planetit tonë dhe motivime të ndryshme, të cilat, si gjithmonë, do t'ju habisin.

  Ato të paraqitura në artikujt tanë janë të gjitha zgjedhjet tona, të vlerësuara me kujdes dhe konsiderohen shumë të dobishme, edhe nëse shumë nuk i pëlqejnë. Për ne, megjithatë, e mira kolektive është gjithmonë më e rëndësishme se një përdorues i mundshëm individual, i humbur.

  1
  ×
  Stay Informed

  When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

  Sommige inligting
  קצת מידע SI
   

  Comments

  No comments made yet. Be the first to submit a comment
  Already Registered? Login Here
  Wednesday, 22 May 2024

  Captcha Image

  Donation PayPal in USD

  Blog Welcome Module

  Discuss Welcome

  Donation PayPal in EURO

  For or against the death penalty?

  For or against the death penalty?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  Icon loading polling
  Total Votes:
  First Vote:
  Last Vote:

  Mailing subscription form

  Blog - Categories Module

  Chat Module

  Login Form 2

  Offcanvas menu

  Cron Job Starts