Accessibility Tools

  Translate

  Breadcrumbs is yous position

  Blog

  DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
  Font size: +
  12 minutes reading time (2311 words)

  Ne dhe ata UT

  Ka vende ku një diktator vendos në emër të të gjithë njerëzve dhe më pas propozon, miraton dhe vendos rregullat, të quajtura ligje, që duhet të ndjekin të gjithë. Janë diktaturat, të cilat në disa raste kthehen në oligarki.

  Prandaj, ka vende në të cilat një parti e vetme vendos në emër të të gjithë njerëzve, dhe më pas propozon, miraton dhe vendos rregullat, të quajtura ligje, që të gjithë duhet t'i ndjekin. Janë vendet njëpartiake, të cilat në disa raste kthehen në oligarki.

  Oligarkitë janë vende në të cilat njerëzit, pa asnjë meritë, shfrytëzojnë popullsinë dhe pasurinë e një vendi të tërë, duke u bërë shumë të pasur, shumë të fuqishëm, shpesh duke vepruar si një "figurë" për diktatorët, familjet e rëndësishme apo partitë.

  Së fundi, ka vende, pjesërisht demokratike, të cilat janë të gjitha vendet e mbetura të botës, në të cilat ju votoni dhe vendosni se kush duhet të përfaqësojë interesat e popullsisë, për shumë vite. Me votën e tyre, zgjedhësi zgjedh një parti, ose një përfaqësues politik, të cilit i beson, të cilit i ngarkon detyrën themelore: të shkruajë rregullat, të cilat ne i quajmë ligje.

  Të gjithë duhet të respektojnë ligjet. Ligji është i barabartë për të gjithë. Asgjë nuk është mbi ligjin.

  Diktatorët zakonisht bëjnë ligje për të favorizuar veten dhe rrethin e tyre të pushtetit (oligarkët).

  Partitë "single" zakonisht bëjnë ligje, për të favorizuar veten dhe rrethin e tyre të pushtetit (oligarkët).

  Në vendet pjesërisht demokratike, partitë politike dhe përfaqësuesit e tyre politikë, zakonisht bëjnë ligje, për të favorizuar veten dhe rrethin e tyre të pushtetit, fuqitë ekonomike, financat e mëdha ose disa kategori sociale. Ata rrallë bëjnë ligje që janë të dobishme për të gjithë njerëzit, sepse janë shumë të zënë, në beteja për pushtet të brendshëm dhe të jashtëm, ose për të ndjekur konsensusin, shpesh vetëm të disa kategorive shoqërore.

  Deri në lindjen e DirectDemocracyS, askush nuk kishte praktikuar demokracinë autentike dhe totale.

  Fjalitë e para të këtij artikulli tonë, ndoshta do të inatosin dikë, por shpresojmë që në vend të kësaj, të bëjnë shumë njerëz të mendojnë.

  Ne, ne e quajmë atë "mashtrimi i madh" i politikës përfaqësuese, që i mashtron njerëzit, të kenë vërtet rëndësi, të kenë fuqinë për të vendosur dhe për të pasur kontroll total.

  “Iluzioni i madh”, se me votën e vet, ligjet, pra rregullat që të gjithë duhet të ndjekim, e respektojmë, janë bërë realisht në interes të popullatës.

  E quajmë edhe "politikë e vjetër", në të cilën votuesit numërojnë, janë të rëndësishëm dhe kanë "pushtetin" vetëm dhe ekskluzivisht, ditën që votojnë. Më pas, për vite të tëra vendosin vetëm “përfaqësuesit”, cilët janë partitë dhe politikanët që marrin më shumë vota në zgjedhje.

  Për të kuptuar saktësisht atë që po ju themi, duhet të vendosni nëse vota dhe rrjedhimisht demokracia janë: transferimi i pushtetit për të vendosur, apo detyrimi i përfaqësimit.

  Nëse kur votojmë, ia dorëzojmë pushtetin tonë për të vendosur, partive dhe politikanëve, atëherë politika e vjetër është e saktë dhe gjithçka është në rregull.

  Nëse, nga ana tjetër, me votën tonë u japim atyre vetëm fuqinë për të vepruar, në emrin tonë, dhe për rrjedhojë të na përfaqësojnë, duke bërë interesin tonë ekskluziv dhe total, atëherë gjërat ndërlikohen pak. Sepse në këtë rast ne kemi të drejtë, dhe ata thjesht po na mashtrojnë.

  DirectDemocracyS, është e para dhe e vetmja organizatë politike ndërkombëtare, e cila ka të drejtë të përkufizohet si demokratike dhe të përdorë fjalën demokraci.

  Shumë "protagonistë" të politikës së vjetër do t'ju thonë se ne jemi "utopi", se po ju gënjejmë, se votimi dhe "demokracia përfaqësuese" janë forma më e mirë e qeverisjes. Ne në DirectDemocracyS, që jemi dhe do të jemi gjithmonë politika e re, novatore dhe demokratike, ndryshe nga ato, nuk ju mashtrojmë, nuk ju gënjejmë, nuk ju shahemi dhe mbi të gjitha nuk abuzojmë. "injoranca" e përgjithshme e votuesit mesatar.

  DirectDemocracyS, lejon dhe do t'u lejojë përgjithmonë zgjedhësve të saj të vendosin, miratojnë dhe kontrollojnë çdo aktivitet, të të gjithë organizatës sonë dhe të të gjithë përfaqësuesve tanë politikë, si para, gjatë dhe veçanërisht pas zgjedhjeve. Pra, votuesit tanë kanë fuqinë për të vendosur, qoftë edhe ndërmjet një zgjedhjeje në tjetrën. Përgjithmonë. Ne gjithashtu e bëjmë këtë, duke u dhënë atyre që na bashkohen, pronësinë e të gjitha aktiviteteve tona dhe të gjithçkaje që përbën organizatën tonë politike. Ne jemi zgjedhësit tanë dhe vendosim për gjithçka, të gjithë së bashku, gjithmonë.

  Demokracia do të thotë pushtet për njerëzit, dhe sigurisht jo pushtet për partitë dhe politikanët.

  Ndaj kushdo që nuk ka metodën tonë është “hajdut” i demokracisë, ose për ta quajtur më elegante, demokrat fallco.

  Ata që na kundërshtojnë do t'ju thonë se fakti i thjeshtë për t'u dhënë njerëzve fuqinë totale për të vendosur nuk na garanton që zgjedhjet më të mira bëhen gjithmonë. Ata do t'ju thonë se popullsia nuk i ka të gjitha nocionet themelore dhe specifike për të vendosur në mënyrën më të mirë, për çdo temë.

  Megjithatë, ndryshe nga ata, ne kemi një tjetër veçanti, grupe specialistësh, kompetentë, të ndershëm, të lirë, të pavarur dhe asnjanës, të cilët kanë për detyrë të japin informacion të plotë për çdo zgjedhje që duhet bërë. Ata do të paraqesin para zgjedhësve tanë pasojat e pritshme për çdo zgjedhje që do të bëhet, me këshillin e tyre, sipas kompetencave të tyre. Me votuesit tanë të informuar, kompetentë, të ndershëm, të lirë, të pavarur dhe neutralë dhe me përfaqësuesit tanë politikë, të cilët do të zbatojnë çdo urdhër që do të marrin, nga njerëzit që kanë nderin të përfaqësojnë dhe t'i shërbejnë, ne do të jemi të pagabueshëm. dhe praktikisht perfekte.

  Ata që na kritikojnë do t'ju thonë se nuk ka asnjë garanci që grupet tona të specializuara janë të gjitha kompetente, të ndershme, të lira, të pavarura dhe neutrale.

  Megjithatë, ne garantojmë se pjesë e grupeve tona të specialistëve do të mund të jenë vetëm personat që kanë studiuar, kryer ose kanë kryer veprimtari pune në një sektor të caktuar, ose me çmime të rëndësishme, në çdo lëndë. të monitorohen vazhdimisht, nga grupe speciale sigurie. Si grupet e specialistëve ashtu edhe grupet e sigurisë që i kontrollojnë do të përbëhen tërësisht nga përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar. Pra, kontrolli do të jetë i vazhdueshëm, dhe lehtësisht i verifikueshëm nga secili prej përdoruesve tanë.

  Krijimi i një force politike novatore të bazuar në sensin e shëndoshë dhe logjikën nuk ishte e lehtë. DirectDemocracyS, veprimtarinë e saj e mbështet në respektin e ndërsjellë të të gjithë njerëzve, në demokracinë e vetme dhe autentike, atë të drejtpërdrejtë, në lirinë totale dhe shumë na pyesin se cilat janë idealet tona.

  Ne jemi dhe do të jemi gjithmonë në favor të të gjithë njerëzve, duke filluar gjithmonë të ndihmojmë ata që janë në vështirësi. Të bëjmë gjithmonë mirë me njerëzit dhe të mos angazhohemi kurrë në politikë kundër askujt apo asgjëje, është karakteristikë jonë.

  Meritokracia, kompetenca, besueshmëria, inteligjenca, aftësia, sinqeriteti dhe ndershmëria, janë i vetmi sistem për të mbajtur organizatën tonë politike inovative me kalimin e kohës dhe për të zgjedhur me kalimin e kohës, mendjet më të mira në tokë, për të ndryshuar dhe përmirësuar jetën e të gjithëve.

  Ideali ynë politik dhe programet tona në të gjitha nivelet do të kenë gjithmonë parasysh rregulla strikte por të drejta, të cilat do të respektohen gjithmonë, nga kushdo që do të bashkohet me ne.

  Metoda jonë e punës , unike në botë, do të na garantojë rezultate të jashtëzakonshme me kalimin e kohës.

  Sepse ne të gjithë së bashku do të duhet të sigurohemi që askush të mos e lejojë veten të vjedhë, në të ardhmen, të gjithë popullsinë botërore, fuqinë për të vendosur, për gjithçka gjithmonë (dhe jo vetëm gjatë zgjedhjeve) dhe fuqinë për të kontrolluar, drejtuar dhe ndikuar, në mënyrë vendimtare, në zgjedhjet e përfaqësuesve të saj politikë dhe të organizatës së saj politike, ndërkombëtare, kontinentale, kombëtare dhe lokale. DirectDemocracyS, kjo është ajo, nuk ndjek konsensusin, sepse e di që të gjithë njerëzit inteligjentë, e më pas, edhe ata më pak inteligjentët, do të bashkohen me ne dhe do të qëndrojnë atje, sepse do të kuptojnë potencialin e saj të madh.

  Programet tona politike propozohen, diskutohen dhe votohen, në grupe gjeografike dhe numerike (një risi tjetër), me mundësinë e gjithsecilit për të qenë protagonist pozitivisht dhe zbatohen në realitet.

  Në vend që të humbisni shumë kohë, me gjëra të kota, në të cilat nuk jeni vendimtar, dhuroni një pjesë të kohës tuaj, për të mirën e përbashkët të njerëzimit, por edhe të vendit tuaj, të zonës tuaj gjeografike, të miqve tuaj, të familjes tuaj. të punoni së bashku me të gjithë ne, në mënyrë besnike dhe të ndershme, është një detyrim moral për të gjithë qytetarët e tokës.

  Ne ju ofrojmë mundësinë konkrete për të ndryshuar dhe përmirësuar botën me inteligjencë dhe durim, por ju heqim diçka, e cila për shumë është kthyer në një obsesion. Ju nuk do të jeni më në gjendje të ankoheni për përfaqësuesit tuaj politikë dhe partitë e tyre përkatëse. Sepse me DirectDemocracyS vendosin votuesit, jo partitë apo politikanët. Organizata jonë politike, e jona dhe e juaja, përfaqësues politikë, do të kenë vetëm detyrimin, të vënë në praktikë, çdo vendim të marrë nga zotërit tanë të vetëm, përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar.

  Me kalimin e kohës, do të gjeni shumë njerëz dhe parti, të cilët do të kopjojnë pjesërisht, ose edhe pothuajse plotësisht, metodën, programet dhe idetë tona. Mos kini besim, origjinali funksionon, sepse është një mekanizëm, dhe një algoritëm i përsosur, falsifikimi, jo vetëm që dështon, por do t'ju humbë kohën dhe ndoshta edhe paratë.

  Si përfundim, ky prezantim i yni, i cili së shpejti do të përhapet në të gjithë botën, në mënyrat dhe kohët që do t'ju themi, po ashtu ju themi se jemi e vetmja forcë politike që eliminojmë luftën për pushteti dhe përplasja politike me forcat e tjera politike. Ne nuk na intereson çfarë kanë bërë, bëjnë ose do të bëjnë të tjerët, neve na intereson vetëm, dhe ekskluzivisht, çfarë bëjmë dhe do të bëjmë.

  Ne e kemi eliminuar plotësisht luftën për pushtet të brendshëm, me një metodë unike të menaxhimit të aktiviteteve, me zinxhirë të lidhur, që lejon organizatën tonë të funksionojë në mënyrë të përsosur dhe që do të vendosë njerëzit e duhur në rolin e duhur. Me protagonistë, gjithmonë dhe vetëm, të gjithë përdoruesit tanë të regjistruar të verifikuar.

  Ne kemi eliminuar gjithashtu konfliktin e interesit, duke e ndarë menaxhimin e organizatës politike, të besuar përfaqësuesve tanë zyrtarë, të emëruar në bazë të meritës midis përdoruesve tanë më të mirë, nga veprimtaria e përfaqësimit të përfaqësuesve tanë politikë, të zgjedhur në bazë të meritës. bazë në mesin e përdoruesve tanë më të mirë. Në këtë mënyrë, DirectDemocracyS, ka vetëm detyrën të mbështesë, të ndihmojë, të bashkëpunojë dhe të kontrollojë që ajo që urdhërojnë zgjedhësit tanë të vihet në praktikë. Dhe përfaqësuesit politikë kanë për detyrë t'u shërbejnë interesave të të gjithë popullsisë, duke zbatuar çdo urdhër të marrë në çdo kohë nga zgjedhësit e tyre.

  Ne e përsërisim shpesh këtë, por jemi unikë dhe sigurisht që do të mbetemi unikë. Sepse të gjithë duan të kenë pushtetin, të gjithë duan të komandojnë, të vendosin, por vetëm ne vendosim, gjithmonë, vazhdimisht me kalimin e kohës, kush ka rëndësi dhe duhet të numërojë, që janë votuesit.

  Ju duket e çuditshme, apo është e qartë? Jo, kjo quhet demokraci dhe liri. Ato dy fjalë, që shumëkush i thotë , pa pasur asnjë të drejtë. Ato dy fjalë thelbësore, që nëse nuk janë të pranishme në jetën tonë, e bëjnë atë të padobishme. Politika e vjetër nuk ka shanse të konkurrojë drejt me ne, kështu që për një kohë do t'ju japë ryshfet me favore dhe premtime, të cilat do të rezultojnë jetëshkurtra dhe pa rezultate të dukshme. Por sapo të vijë koha, do të kuptoni se vetëm jeni mashtruar, zhgënjyer, mashtruar dhe shfrytëzuar, nga sistemi i vjetër politik, shpesh skllav i pushtetit ekonomik, i cili pothuajse nuk e bën kurrë atë që premton. Dhe së fundi ju do të bashkoheni, një nga një, në të vetmen organizatë politike, e cila vendos njerëzit në qendër dhe u shërben interesave të të gjithëve.

  Gjithmonë zgjidhni më të mirën për ju dhe për njerëzit që doni.

  Me respekt dhe nderim të pafund, të fala.

  Nje perqafim per te gjithe ju.

  DirectDemocracyS, politika juaj, në çdo kuptim!

  PS Faqja jonë e internetit është e shkruar në anglisht, por ne kemi një modul të dobishëm përkthimi, i cili përkthen çdo pjesë të shkruar në anglisht, në mbi 100 gjuhë, thjesht klikoni në "-English-" dhe në menunë rënëse që hapet, zgjidhni gjuhën, ose flamurin e vendit tuaj. Kështu të gjitha pjesët në anglisht do të jenë të dukshme dhe të përdorshme në të gjitha gjuhët e botës.

  Gjithashtu, në artikullin e menusë kryesore të shërbimeve, një blog, me kategori në mbi 53 gjuhë kryesore. Ne po punojmë dhe kërkojmë ndihmën tuaj, për të përkthyer të gjithë faqen tonë, në të gjitha gjuhët e botës.

  Kategoria e gjuhës sonë, me disa artikuj të rëndësishëm, të përkthyer tashmë është:

  Thjesht klikoni në çdo titull për të lexuar të gjithë artikullin. Shijoni leximin.

  Zona publike është e dukshme për të gjithë, edhe pa qenë përdorues të regjistruar, por për të hyrë në zonat e punës dhe për të qenë në gjendje të kryeni të gjitha aktivitetet e ndryshme politike, duhet të regjistroheni dhe të ndiqni rregullat tona, të cilat do të paraqiten në detaje në artikujt e ardhshëm.

  DirectDemocracyS, i kujton të gjithëve, se ne nuk bëjmë asnjë aktivitet politik në rrjetet sociale, por punojmë vetëm dhe ekskluzivisht, në faqen tonë zyrtare. Në rrjetet sociale ju informojmë dhe ju komunikojmë vendimet e marra. Ne na pëlqen të jemi të lirë, të pavarur, neutralë dhe të pacensuruar dhe të bllokuar nëse duam të themi të vërtetën. Dhe askush nuk mund ta mohojë që ne gjithmonë themi vetëm të vërtetën.

  Faleminderit.

  1
  ×
  Stay Informed

  When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

  Ons en hulle UT
  אנחנו והם UT
   

  Comments

  No comments made yet. Be the first to submit a comment
  Already Registered? Login Here
  Thursday, 23 May 2024

  Captcha Image

  Donation PayPal in USD

  Blog Welcome Module

  Discuss Welcome

  Donation PayPal in EURO

  For or against the death penalty?

  For or against the death penalty?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  Icon loading polling
  Total Votes:
  First Vote:
  Last Vote:

  Mailing subscription form

  Blog - Categories Module

  Chat Module

  Login Form 2

  Offcanvas menu

  Cron Job Starts