Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
33 minutes reading time (6638 words)

Paqe me dorëzim PWS

Për cilat arsye, a do të ishim të gatshëm të luftonim, duke rrezikuar të vdisnim?

Sigurisht, të gjithë, me disa përjashtime, të sëmurët, do të luftonim dhe do të jepnim jetën për të mbrojtur njerëzit që duam. Një arsye tjetër, mund të jetë mbrojtja e shtëpisë dhe e pronave tona, të cilat na kanë kushtuar mundim dhe mundim. E fundit, por ndoshta më pak e njohur, nga disa frikacakë, është lufta për liri, e jona, e të afërmve, miqve, të njohurve e bashkëqytetarëve tanë dhe për sovranitetin e atdheut. Kushdo që ka shërbyer në ushtri e di se betohet se do të mbrojë vendin, flamurin, sovranitetin dhe lirinë e popullatës. Edhe lufta për lirinë e vet, përveç detyrës etike dhe qytetare, i pengon shumëkush të shkelë ligjin, për të mos përfunduar në burg, e për rrjedhojë t'u hiqet liria.

Ne kemi analizuar tashmë, në disa artikuj, pushtimin tragjik dhe të dhunshëm të Rusisë në Ukrainë.

Qëndrimi ynë dhe i kujtdo që ka arsye të shëndoshë, është se çdo veprim i dhunshëm, nga kushdo, duhet të dënohet gjithmonë.

Në artikullin e mëparshëm folëm se kush fiton e kush humb nga ky konflikt ushtarak dhe thamë se sipas nesh dhe sipas ekspertëve tanë grupe të ndryshme specialistësh, në bazë të dokumenteve dhe informacioneve që kemi, ka dhe do të ketë njerëz që prodhojnë apo shesin armë, që po pasurohen dhe që do të pasurohen edhe në të ardhmen. Për njerëzit e këqij, nuk ka rëndësi nëse pasuria e tyre rritet, me shumë vdekje, lëndime, përdhunime, varreza masive, refugjatë, dhimbje dhe duke krijuar kaq shumë frikë tek njerëzit. Këto akte të neveritshme janë pasojë e lakmisë, egoizmit dhe zemrës prej guri, të disa njerëzve shumë të fuqishëm dhe të paskrupullt. E njëjta gjë vlen edhe për ata që do të duhet të rindërtojnë një vend të shkatërruar, pra inxhinierët, arkitektët, kompanitë e prodhimit të materialeve të ndërtimit, kompanitë e ndërtimit dhe pronarët e tyre përkatës. Sepse me veprimet ushtarake, luftërat, terrorizmin fitojnë edhe shumë njerëz, të cilëve nuk u intereson nëse, për t'u bërë edhe më të pasur, shumë njerëz të pafajshëm vdiqën, u plagosën, u përdhunuan, u frikësuan dhe duhej të iknin, nga dhuna, duke shkaktuar një të re. spiralja e urrejtjes dhe kërkimi i hakmarrjes.

Ne shpjeguam se si lufta nuk u parandalua (dhe ishte e mundur të bëhej një gjë e tillë) nga qëndrimet që shumë liderë të vendeve të ndryshme një ditë do të duhet të na shpjegojnë. Mjaftoi të përdorej diplomacia për të parandaluar të gjitha të këqijat që shohim dhe kemi njohur gjatë historisë njerëzore. Do të kishte mjaftuar të përdorej logjika, sensi i shëndoshë dhe respekti i ndërsjellë i të gjithë njerëzve.

Metoda e zakonshme, e përdorur tashmë në të kaluarën, konsiston në zgjedhjen e një vendi, krijimin e tensioneve, sulmeve dhe akteve të terrorizmit ose të luftës guerile, dhe më pas duke bërë që 2 superfuqitë të përplasen në një fushë "neutrale", për të konsumuar armë, zakonisht të vjetruara. , për t'iu kundërpërgjigjur arsenalit të tyre ushtarak. E kemi parë në Siri dhe në shumë vende, është një histori që përsëritet dhe asnjë ekspert nuk do të jetë në gjendje të kundërshtojë kurrë deklaratat tona. Artikulli ynë i mëparshëm bëri që disa të besonin se ne, me atë që shkruam, donim në një farë mënyre të përpiqeshim të justifikonim presidentin rus Putin dhe këshilltarët e tij, të cilët nuk i kanë llogaritur mirë pasojat e veprimeve të tyre tragjike dhe vendimet e tyre të këqija.

Le të jetë e qartë për të gjithë se qëndrimi ynë ka qenë, është dhe do të jetë gjithmonë në favor të atyre që mbrojnë veten dhe asnjëherë të atyre që sulmojnë. Dhe ne e themi pa dyshim, kushdo që sulmon do të gjykohet nga ne si kriminel. Mos na pyesni, ku ishim ne kur ishte SHBA, duke sulmuar vende të tjera, sepse ne nuk ekzistonim, ose nuk ishim bërë ende publike. Do të ishte si të fajësosh qytetarët aktualë gjermanë për shpërthimin e Luftës së Dytë Botërore, shkaktuar edhe nga frika e popullatës gjermane për t'u rebeluar kundër një diktatori gjakatar. Por ne do të flasim për nazizmin në një artikull të dedikuar.

Nuk ka arsye për ndërhyrje ushtarake, janë popullsitë e vendeve të ndryshme që duhet të zbatojnë dhe mbrojnë interesat e tyre pa dhunë, por me marrëveshje dhe negociata në të cilat një nga vlerat tona kryesore është respekti reciprok, i të gjithë njerëzve. Për DirectDemocracyS, janë vetëm popullsitë lokale, dhe jo sanksionet dhe ndërhyrjet e jashtme, për të destabilizuar dhe krijuar grusht shteti, ato që duhet të vendosin se kush duhet të udhëheqë çdo vend. Jemi të sigurt se vetëm projekti ynë politik mund të sigurojë paqen, drejtësinë, demokracinë autentike (dhe jo të rreme dhe të pjesshme) dhe mirëqenien e të gjithë popullsisë së botës.

DirectDemocracyS, dhe të gjitha projektet e lidhura me të, së bashku me të gjithë përdoruesit tanë, ne i duam saktësisht në të njëjtën mënyrë, të gjitha popullatat e tokës, pra, si popullsinë ukrainase ashtu edhe atë ruse. Ne kurrë nuk përgjithësojmë, nuk i fajësojmë kurrë fëmijët për veprimet e gabuara të baballarëve, gjyshërve, stërgjyshërve apo paraardhësve të tyre. Ne shikojmë fatkeqësitë e historisë, duke u përpjekur të shmangim përsëritjen e të gjitha episodeve të ndryshme të dhunës me të cilat jemi mësuar. Pothuajse çdo vend në botë, dhe pothuajse çdo popullsi e larmishme, ka shumë gjëra, për të cilat u vjen turp dhe gjëra për të cilat duhet t'u kërkojnë falje të tjerëve. Historia është plot dhe nuk duket e përshtatshme për të bërë një listë në këtë artikull. Por ne do ta bëjmë në të ardhmen.

Le të fillojmë me disa të dhëna historike, pasi disa njerëz informohen, vetëm ku u thuhet, çfarë u pëlqen dhe që u pëlqen të komentojnë historinë, por i anashkalojnë, ose fshehin dhe shpesh shmangin, pjesët që do t'i bënin të paditur. , dhe me keqbesim.

Memorandumi i Budapestit.

Memorandumi mbi garancitë e sigurisë në lidhje me aderimin e Ukrainës në traktatin për mospërhapjen e armëve bërthamore, i njohur më shpesh si memorandumi i Budapestit sipas kryeqytetit hungarez në të cilin u nënshkrua, është një marrëveshje, e siguar më 5 dhjetor 1994. dhe e regjistruar më 2 tetor 2014, midis Rusisë, Shteteve të Bashkuara, Mbretërisë së Bashkuar dhe Ukrainës, me të cilën kjo e fundit, duke iu përmbajtur traktatit të mospërhapjes bërthamore, zyrtarizoi heqjen dorë nga armët bërthamore që zotëronte pas shpërbërjes së BRSS. .

Në këmbim të dërgimit të 1900 kokave bërthamore në Rusi, e cila u zotua t'i çmontojë plotësisht ato gjatë dy viteve të ardhshme, me garanci nga Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar, Ukraina mori garanci nga nënshkruesit e tjerë për sigurinë, pavarësinë dhe integritetin territorial të saj.

Pavarësisht denoncimit të qeverisë së Kievit për shkeljen e memorandumit nga Moska që nga pushtimi rus i Krimesë në vitin 2014, nuk ka asnjë marrëveshje për natyrën e pasojave të kësaj shkeljeje, pasi as Shtetet e Bashkuara nuk premtuan shprehimisht mbështetje të pakufizuar, as garanci për ndërhyrje të drejtpërdrejtë, as a besonte Mbretëria e Bashkuar se kishte kushte për casus foederis.

Analiza e parë.

Nëse Ukraina, para pushtimit rus, do të kishte pasur kokat e saj bërthamore të vitit 1900, asnjë vend nuk do ta kishte lejuar kurrë veten të kalonte kufijtë e saj, apo ta bombardonte atë. Pra, tani e tutje, çfarëdo që ka ndodhur, nuk është faji i Ukrainës, por i vëllezërve të saj rusë, dhe deri diku edhe i vendeve tona perëndimore.

Por nëse do të donim të ktheheshim pak më tej, në historinë e torturuar midis rusëve dhe ukrainasve, mund të arrinim në dinakërinë për ta, por të pamëshirshme për popullatat e tjera, zgjedhjen e rusëve për të dëbuar mijëra e në disa raste qindra mijëra. të qytetarëve të tyre, nga zonat më të largëta të vendit të tyre të pamasë, për t'i përzier dhe vënë në kontakt, me ukrainasit, me moldavët, me letonët, lituanezët, estonezët dhe shumë të tjerë. Zgjedhjet e dëbimit, duke filluar nga Perandoria Ruse, me disa qindra mijëra, e më pas duke arritur në miliona njerëz (të regjimit komunist sovjetik), të gjitha të marra nga tokat e tyre (në të cilat ata jetonin në kushte të mjerueshme) dhe u vendosën pranë popujve , se praktikisht ishin të qetë, hegjemonikë në territoret e tyre dhe se i konsideronin rusët, mbrojtësit e tyre dhe në disa raste popuj vëllezër. Vëmendje, bëhet fjalë për dëbime masive, dhe jo për shpërngulje vullnetare, natyrore të pjesëve të popullatave të caktuara, nga një territor në tjetrin.

Arsyet e dëbimeve janë të qarta për të gjithë, por disa persona, për të cilët do të flasim së shpejti, kanë nevojë për shpjegime të mëtejshme. Në të gjitha këto zona nevojiteshin enklava me prezencë të fortë ruse, të deportuara me dhunë, shantazhe apo me premtime për një jetë më të mirë, në vende të tjera, për të krijuar zona tensioni, për të pasur më pas, me kalimin e kohës, arsye të ndryshme. për të sulmuar ushtarakisht dhe për të pushtuar vende më të vogla, më pak të forta, lehtësisht të dobësuara, me vite, shpesh dekada, të veprimeve terroriste, luftës guerile dhe dhunës nga ata që ishin dëbuar atje.

Meqenëse ka kaq shumë mendje të reduktuara përreth, ne e shpjegojmë përsëri, të fuqishmit e Carit dhe fisnikërisë (më parë), dhe udhëheqësve komunistë (pas revolucionit rus dhe fazës përfundimtare të quajtur revolucioni i tetorit), kishin nevojë për arsye. për të dëbuar njerëzit dhe për të zhvendosur popullsinë e varfër të pothuajse të gjithë vendit të tyre, mjaftoi të rritej, qoftë edhe shumë pak, standardi i tyre i jetesës, i cili më parë ishte nën pragun e mbijetesës, duke krijuar një jetë pak më të mirë për ta, në territore te reja. Ata që nuk kanë pothuajse asgjë, për disa premtime, shpesh të pa mbajtura, do të ishin të gatshëm të largoheshin nga tokat e tyre.

Carët në fillim, e më pas udhëheqësit komunistë kriminelë, vetëm i krijuan probleme popullatës, ose më mirë, popullsive, të cilat ata vetë i bashkuan, në mënyrë artificiale dhe me qëllime të qarta pushtimi dhe dominimi të mëtejshëm.

Gjithmonë për të zakonshmit, që mendojnë se dinë gjithçka (duke pretenduar se janë të informuar, dhe duke u shtirur si të sinqertë), ne shpjegojmë gjithçka më mirë. Edhe për ata që kanë ose interesa të qarta ekonomike (të paguara nga fuqitë e ndryshme politike financiare dhe ekonomike), motive politike (për të pushtuar një mendje të sëmurë do të shisnin nënat e tyre), frustrimet (ata që nuk kanë arritur asgjë në jetë mbi të gjitha sepse për paaftësinë e tyre duhet të gjejnë një fajtor), urrejtja ndaj Perëndimit (më mirë të urresh ata që nuk reagojnë nëse urrehen sesa të urren të fuqishmit), nevoja për të hedhur ide të trashë në kokën e njerëzve në vështirësi (vetëm duke thënë një pjesë e fakteve, ajo që është e dobishme për qëllimet e dikujt, duke lënë jashtë pjesët e pakëndshme), për të krijuar urrejtje sociale (është e thjeshtë të zemërosh njerëzit e frustruar, thjesht t'i bësh të dorëzohen para gënjeshtrave më të këqija dhe të fajësosh të tjerët), dhe shpesh të bashkuar nga injoranca totale (shpesh ata që besojnë se një intelektual është i politizuar deri në ekstrem, dhe nuk e njeh realitetin dhe nuk e shikon historinë me mendje të hapur), ne, e shpjegojmë përsëri, dëbimet krijojnë pothuajse gjithmonë kaos, trazira, trazira dhe dhuna, sulmet terroriste, pushtimet, të plagosurit, vdekja dhe dhimbja, jo vetëm në popullsinë e përbuzur nga kaq shumë, por edhe në familjet e rusëve të dëbuar, të cilët kaluan nga uria dhe vuajtjet, në territoret e tyre, në dhunë. , dhe deri në vdekje, në zonat e reja gjeografike në të cilat ata u detyruan të jetonin. Me spiralen e zakonshme të urrejtjes dhe hakmarrjes, e cila nxit të gjitha veprimet e dhunshme, duke i pasuruar njerëzit e neveritshëm, duke i bërë njerëzit e pafajshëm të vuajnë.

Ne i shkruajmë të gjitha këto, qoftë edhe nja dy herë, për t'i demonstruar dhe për t'ua bërë të qartë, edhe budallenjve, që shkruajnë, flasin ose bëjnë video, në të cilat janë në anën e së keqes, në disa raste, nga frika. e vetë së keqes, në raste të tjera, e kombinuar me një shpëlarje truri të vërtetë dhe të duhur nga njerëz që pretendojnë se janë inteligjentë, por që krijojnë shpresa (për hakmarrje sociale), te njerëzit e paaftë për të "arsyetuar për veten e tyre", edhe nëse mburren për këtë. . Të dobëtit arsyetojnë vetëm me mendjen e të tjerëve, duke besuar se po arsyetojnë me mendjen e tyre.

Me fundin e carëve u shtuan dëbimet, me ardhjen e një prej ideologjive më të rreme, të neveritshme dhe të padrejta, e cila ka krijuar më shumë vuajtje, dhunë, dhimbje, të plagosur e mbi të gjitha vdekje në historinë njerëzore. komunizmi, i përbërë të statizmit ekstrem. Qytetarët rusë fillimisht patën carët, të cilët shfrytëzuan, së bashku me fisnikërinë e tyre, të gjithë pasurinë që i përkiste popullit, pastaj komunistët, të cilët ishin shpresa (për shumë analfabetë) dhe mundësia e drejtësisë sociale (që nuk u zbatua kurrë në praktikë). , drejtuesit e partive ishin të nderuar, të pasur, të fuqishëm, sigurisht jo aq sa njerëzit), por ata u dhanë pasuritë e Rusisë, anëtarëve të partisë dhe disa të preferuar, pothuajse gjithmonë duke bërë më shumë dëme dhe padrejtësi, sesa ata që bënë monarkisë. Si të mos mjaftonte kjo, komunizmi e bëri një vend bujqësor një vend të industrializuar rrejshëm (me makineri shpesh të vjetruara), duke shkatërruar bujqësinë, e cila u shfrytëzua, së pari nga komunizmi, nga disa fisnikë të arsimuar, por shpesh, edhe nga shumë familje të specializuara. për shekuj histori, për ta dhënë në duar, me komunizëm, të njerëzve pa studime, pa asnjë cilësi, në mos atë të përkatësisë, partisë së vetme.

Me fundin, me shpërthim, të regjimit të dështuar komunist, për rusët ka ardhur një diktaturë dhe oligarki, e cila e ka lënë të gjithë pasurinë e Rusisë në duart e disa oligarkëve, të zgjedhur me kujdes nga Putini. Pak njerëz (oligarkët), që pa asnjë meritë dhe pa asnjë kompetencë, menaxhojnë të gjithë pasurinë, që duhet t'i përkasë dhe të shfrytëzohet nga një popull i tërë.

Pra, në përmbledhje, pasuritë e popullsisë ruse kaluan nga shumë njerëz fisnikë, me kulturë dhe studim (edhe sepse vetëm të pasurit, në atë kohë, mund të studionin), te disa udhëheqës komunistë, pa studime, ideologjike dhe pa studime, të manipulueshëm, të cilët kishin si vartës, njerëz me arsim edhe më pak (me shpëlarje truri ideologjik, në shkolla partiake, që nuk është arsim dhe kulturë, por vetëm propagandë), dhe të manipuluar, e të kontrolluar nga drejtuesit, të partisë së vetme (sepse komunizmi nuk lejon kundërshtimin). Drejtuesit e partisë komuniste nuk mund të lejonin që njerëz inteligjentë, të aftë politikisht, madje as të arsimuar, apo joideologjikë të kishin role të rëndësishme, për të mos rrezikuar arritjen e rezultateve pozitive dhe për rrjedhojë, për të mos u kapërcyer në partinë e hierarkisë. . Sapo ndodhi kjo, me Presidentin Gorbaçov, regjimi komunist përfundoi përgjithmonë në Rusi dhe në të gjithë Bashkimin Sovjetik.

Si mund të mos ndjeni dhembshuri dhe solidaritet të sinqertë, edhe për popullin rus, i cili në çdo pjesë të historisë së fundit ka kaluar gjithmonë nga një regjim shfrytëzues, i padrejtë në një regjim tjetër, dhe gjithmonë më keq se ai i mëparshmi. Pasuritë e tyre nuk u kanë përkitur kurrë atyre, por shumë fisnikëve, disa liderëve partiakë dhe së fundi, shumë pak oligarkëve të Putinit, të vendosur aty si figura, pa pasur asnjë kompetencë, asnjë meritë dhe asnjë të drejtë për të shfrytëzuar kënaqësinë e tyre, pasuritë e popullit rus.

Më pas, mbërriti Putini (pas historisë së shkurtër të presidentit "kalimtar" Boris Nikolaevich Yeltsin, të cilin do ta diskutojmë ndoshta në një artikull tjetër).

Presidenti aktual rus mishëron komunistin e frustruar (për atë aq të dashur, madje edhe nga shumë të frustruar në Perëndim), por edhe atë ideologjik, pa frymë kritike dhe me kulturë dhe edukim vërtet mediokër, që duke pasur parasysh injorancën e tij, paaftësinë e tij. , nacionalizmi i tij i rremë dhe antinazizmi i tij i rremë (i cili ishte mënyra e vetme për të rizgjuar komunistët e vjetër), kërcënon të shkatërrojë më shumë se gjysmën e botës.

Me shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik, shumë vende u bënë shtete të pavarura, por e gjetën veten, me pjesë të territoreve të tyre "të lashta", plot me rusë (të dëbuar më parë), të cilët gjetën ndihmën, jo të interesuar, të origjinës së vendit të tyre. Republika e re Federale e Rusisë), kanë krijuar gjithmonë dhunë, çrregullime dhe kanë kërkuar pavarësi. Më pas, duke kërkuar që të integrohen, kundër të gjithë ligjit ndërkombëtar, në Rusi.

Së pari me referendumet, të pa njohura nga askush, shpesh me mashtrime dhe dhunë të të gjitha llojeve, pastaj me aneksimin ushtarak të Rusisë, të Krimesë (gadishull i pretenduar gjithashtu, jo drejtpërdrejt, nga Turqia), pastaj me referendumet e mëvonshme, dhe dhuna në Donbass, d.m.th., në rajonet e Donetsk, Luhansk dhe Kharkiv.

Këtu, njerëzit mediokër, injorantë, të frustruar, të paaftë për të arsyetuar logjikë, fillojnë pjesën e historisë së tyre, përsëri nga Krimea dhe nga viti 2014 e në vazhdim. Mbi të gjitha, falë shpëlarjes së trurit dhe urrejtjes së përsëritur, të nxitur nga përfituesit e zakonshëm, të besnikërisë popullore, për ta, gjithçka filloi me sulme reciproke, që nga viti 2014. Në të cilat, gjithmonë sipas tyre, sigurisht jo në bazë të dokumenteve, ukrainasit, "do t'i kishin shfarosur rusët". Gjë që nuk është e vërtetë, të vdekurit janë ekuivalent, sipas të gjitha dokumenteve, njihen unanimisht. Kjo tregon se njerëzit ideologjikë, të cilët për pjesën më të madhe të jetës së tyre, besuan në një ideal politik, siç është komunizmi (i cili vlerësohet të ketë shkaktuar rreth 95 milionë të vdekur, në historinë e tij të trishtuar), "të bukur nga jashtë dhe të kalbur brenda". , vështirë se e kuptojnë se e kishin gabim. Atëherë, ata që mbështesin politikën, si tifozët e sportit, edhe nëse historia dënon politikën që ne e duam aq shumë, vështirë se do të pranojnë se kanë qenë, pothuajse për gjithë jetën e tyre, në anën e gabuar të historisë. Por ne do të flasim për komunizmin, nazizmin, fashizmin, në artikuj kushtuar këtyre katastrofave të vërteta për njerëzimin.

Dhuna, që nga viti 2014 e në vazhdim, ishte reciproke dhe shkaktoi viktima, pothuajse të barabarta në numër, në popullsinë e Rusisë, Ukrainës, tatarëve dhe minoriteteve të tjera. Kështu, nuk ka as fitues, as humbës, as popullata më të mira apo më të këqija. Të gjitha janë analizuar dhe ndoshta në të ardhmen do të bëjmë një artikull kushtuar kësaj dhune. Ne përmbledhim, se rusët shpesh sulmonin të parët, dhe ukrainasit mbrojtën sovranitetin dhe integritetin e tyre territorial. Fatkeqësisht, siç u përmend tashmë, me shumë dhunë reciproke, për shumë vite, pothuajse pa asnjë, në vende të tjera, që kërkon shpjegime, apo kërkon zgjidhje paqësore.

Një zgjidhje mund të ishte garantimi i një autonomie lokale të drejtë dhe reale, siç parashikohet nga rregullat tona për politikën ndërkombëtare, duke garantuar integritetin territorial dhe sovranitetin e çdo vendi, duke respektuar të gjitha popullsitë dhe të drejtat e pakicave.

Por le të marrim një shembull, i cili jep një ide të asaj që ndodhi.

Ju zotëroni një shtëpi, me disa dhoma, dhe jeni familja ukrainase, ju thonë, të bashkoheni me një shtëpi më të madhe, ta bëni atë një të madhe (Bashkimi Sovjetik), së bashku me të gjithë fqinjët tuaj, përfshirë ata që quhen Rusi. , se janë një familje e madhe dhe se kanë një shtëpi, shumë më të madhe se e jotja. Ju pranoni, krijoni një shtëpi të madhe (BRSS), dhe me kalimin e kohës, fqinjët tuaj thonë se duan të përdorin disa nga dhomat tuaja, në të cilat ju, keni disa nga anëtarët e familjes tuaj që jetojnë atje, janë mobiljet tuaja dhe shumë. nga thesaret tuaja. Ata ju thonë se do të bashkohen, në të njëjtat dhoma, për t'ju ndihmuar t'i shfrytëzoni së bashku, me familjarët tuaj. Pranoni, sepse jeni dy familje të bashkuara, në të cilat shumë nga të afërmit tuaj kanë krijuar familje, me fqinjët tuaj. Në një moment të caktuar vendoset që ata të mos jenë më të bashkuar dhe secila familje duhet të sigurojë nevojat e veta në mënyrë të pavarur. Ju, familja ukrainase, që keni armë mbrojtëse, të cilat mund të garantojnë sigurinë tuaj, vendosni të hiqni dorë nga mbajtja e armëve në shtëpi, me garancinë që të jeni gjithmonë të mbrojtur nga fqinjët tuaj, familja Rusi. Jepini atyre, rusëve, të gjitha armët tuaja më të fuqishme, me garancinë për t'u mbrojtur, me garancitë, edhe të fqinjëve tuaj, MB, Evropë dhe SHBA. Pas pak, duke parë që familja Rusia kishte marrë me dhunë dhe me shumë dhunë, shumë dhoma në shtëpinë e familjes Çeçeni, duke vendosur si kryefamiljar një nga të afërmit e tyre. Më pas, familja Rusi, përsëri me dhunë, mori një të katërtën e shtëpisë në Gjeorgjinë fqinje dhe bashkëpunon me familjen Bjellorusi, duke kërkuar dhoma, madje edhe në shtëpinë tuaj ukrainase. Në këtë pikë fillon të kesh frikë dhe e kupton se ke bërë një gabim të madh, duke i dhënë armët më të fuqishme, pikërisht fqinjëve të tu më të rrezikshëm, të cilët veç të tjerash kanë tashmë disa nga të afërmit e tyre në disa. e dhomave tuaja. Këta të afërm rusë, të nxitur nga familja e tyre ruse, shkatërrojnë dhoma të ndryshme, ndotin muret, nuk lyejnë, nuk ruajnë pastërtinë dhe rendin, rrezikojnë gjithashtu sigurinë e të afërmve tuaj ukrainas, të cilët jetojnë në të njëjtat dhoma me ato. Të vendosin edhe një të afërm si kryefamiljar të gjithë familjes tënde, dhe inatosen kur i bie familja, për të vënë një kryefamiljar. Në këtë moment, rusët që jetojnë në dhomat tuaja (së pari në dhomën e Krimesë), vendosin në mënyrë të dhunshme, të bëhen fillimisht më autonome dhe më pas të pavarur dhe t'i bashkohen familjes së madhe ruse, e cila nuk heziton, të pushtojë. , me dhunë dhomën tuaj, edhe nëse thuajse të gjithë fqinjët thonë se nuk është e drejtë, dhe e ligjshme, t'i heqësh dhomat e shtëpive të të tjerëve në këtë mënyrë. Në këtë pikë, ju vendosni të bashkoheni, me familjet e Evropës, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara, për të marrë ndihmë, sepse familja Rusi nuk e ka mbajtur premtimin e saj (për t'ju mbrojtur dhe garantuar integritetin tuaj territorial dhe sovranitetin tuaj) dhe nuk hezitoi, t'ju hiqte, duke ju sulmuar, një nga dhomat tuaja. Familja Rusia sapo e mori vesh, ju sulmoi, duke përdorur si arsye faktin që nuk duan familje të lira, pjesërisht demokratike (NATO, Evropë) si aleate të fqinjëve të tyre. Pastaj, ai ju bombardon, përdhunon të afërmit tuaj, ju vret dhe ju plagos, duke detyruar kaq shumë nga të afërmit tuaj të largohen nga shtëpia juaj, duke u përpjekur t'i shpëtojnë vdekjes dhe dhunës. Rusia ju merr 2 ose 3 dhoma të tjera, me dhunë të padëgjuar, ndaj të afërmve tuaj. Fqinjët Evropa, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, që ju kishin garantuar, së bashku me familjen Rusi, sigurinë tuaj, kanë qenë të dobët, përballë pushtimit, të dhomës suaj të parë (Krimesë), këtë herë ju ndihmojnë. , për të mbrojtur sovranitetin dhe integritetin e shtëpisë tuaj të brishtë. Rrezik, pra, për të hedhur në erë të gjithë lagjen, dhe të gjithë lagjen. Me kërcënimin bërthamor nga disa të afërm të familjes Rusi.

Këtu, po të ishit ju, familja ukrainase, me shtëpinë gjysmë të shkatërruar, me shumë të afërm tuaj të vdekur, të dhunuar, të plagosur, të frikësuar dhe të ikur nga shtëpia, për të mos rrezikuar të vdisni, çfarë do të mendonit, të pashpirt njerëz që dalin në shesh, jo për të bërtitur për paqe, por për të protestuar kundër atyre që ju ndihmojnë, për t'ju mbrojtur.

Të dashur miq, paqja nuk mund të arrihet thjesht duke thënë pafundësisht fjalën, derisa ajo të humbasë çdo kuptim. Nëse do të mjaftonte thjesht shqiptimi i një fjale, ose një frazë për ta realizuar atë, dhe mjaftonte të thuheshin disa herë, fraza dhe fjalë, për t'i kthyer ato në realitet, të gjithë do të ishim të shëndetshëm, të pasur, të lumtur, të dashur, dhe vetëm. Në vend të kësaj, jeta është shumë më e ndërlikuar, dhe shpesh e padrejtë, dhe ju duhet gjithmonë të luftoni dhe të punoni për të marrë gjërat më të mira, me respekt të ndërsjellë.

Nëse kërkojmë një fjalë për të zgjidhur të gjitha problemet, për të ndryshuar dhe përmirësuar botën, e vetmja që na vjen në mendje është DirectDemocracyS, sepse të gjitha aktivitetet tona i bazojmë në logjikën, sensin e përbashkët dhe respektin reciprok të të gjithë njerëzve. Ne mbështetemi në studimin, faktet, të vërtetën, shkencën, kërkimin, ekspertizën, të të gjithë ekspertëve tanë, të grupeve tona të specialistëve të vërtetë. Ne nuk na intereson kryeqyteti elektoral, nuk na intereson të bindim askënd, nuk na intereson pëlqimi i një pjese të votuesve, të cilët pushtohen dhe manipulohen lehtësisht. Ne jemi të interesuar të themi të vërtetën, e cila nuk është e vërteta jonë, sepse vetëm për budallenjtë, e vërteta qëndron në njërën anë, ose në anën tjetër. E vërteta është një, për çdo temë, dhe historia (duke nxjerrë mësimet e duhura), duhet studiuar në 360°, jo vetëm në pjesët që na përshtaten. Prandaj, edhe nëse flasim në mënyra që nuk vlerësohen gjithmonë nga të gjithë, asnjë person i arsyeshëm nuk do të mund të mohojë kurrë një nga artikujt tanë, për faktin e thjeshtë se ne nuk kemi frikë të shkruajmë të vërtetën, duke rrezikuar të zemërojmë dikë. pret që ne të shkruajmë gjëra të tjera. Të qenit i drejtpërdrejtë, duke i thënë gjërat ballë për ballë, me sinqeritet dhe besnikëri ndaj së vërtetës, në fillim do të na bëjë të humbasim shumë votues dhe shumë mbështetës. Por ne nuk jemi mazokistë, ne e dimë shumë mirë se për të ndryshuar dhe përmirësuar botën, do të duhet pëlqimi i 99% të njerëzve të tokës, të njerëzve të mirë, të cilët duhet të luftojnë me ndershmëri dhe besnikëri, por me guxim dhe vendosmëri. 1% e keqe dhe e fuqishme e popullsisë së tokës. Do të ishte më e lehtë për ne të qëndronim me të fuqishmit, të merrnim për ne disa “thërrima” të fuqisë dhe pasurisë së tyre, por neve na intereson e gjithë “copa e bukës”, ta ndajmë me të gjithë popullsinë në mbarë botën, edhe në bazë të meritokracisë. Na vjen keq për shpërthimin, por është pjesë e mënyrës sonë të të shprehurit dhe jemi të sigurt që në një kohë shumë të shkurtër do të na bashkohen të gjithë, si çështje besimi dhe falë punës sonë. Me kalimin e kohës metoda jonë, “taktikat” tona do të shpërblejnë përpjekjet tona, sigurisht jo duke na dhënë pasuri, të cilën në çdo rast nëse ka, do ta ndajmë, bazuar në meritat individuale dhe grupore, me këdo që na bashkohet.

Shpjegimi i pozicioneve tona shpresojmë të jetë mjaft i qartë për tragjedinë mizore të pushtimit rus të Ukrainës, e cila prek shumë njerëz që vuajnë vërtet dhe nuk mund të qëndrojnë në shesh duke demonstruar për paqen, për të mos rrezikuar të vdesin nën bomba, në anën e Ukraina, dhe nga frika se mos vriten, burgosen ose rrihen, në anën e Rusisë, nëse rebelohen kundër Putinit.

Për ne perëndimorët pjesërisht të lirë dhe pjesërisht demokratikë, është e lehtë të ankohemi për çmimin e energjisë elektrike, çmimin e gazit dhe karburantit, të cilat të gjitha së bashku rrisin çmimin e të gjitha ushqimeve dhe nevojave themelore. Duke i varfëruar të gjithë, veçanërisht ata që janë në vështirësi. Shumë thonë: nëse ukrainasit do të ishin dorëzuar, pas disa ditësh, gjithçka do të kishte përfunduar (pjesërisht kjo mund të jetë e vërtetë). Por ata që i thonë, apo i shkruajnë këto gjëra, përveç egoistëve, njerëzit që mendojnë kështu, janë thellësisht të padrejtë dhe të dëshmuar nga historia. Nëse të gjitha vendet e botës do të ishin rebeluar së bashku, dhe do të kishin luftuar menjëherë (duke ndihmuar vendin e pushtuar), në mënyrë të bashkuar dhe të guximshme, kundër Hitlerit dhe Gjermanisë së tij, që pushtoi Poloninë në shtator 1939, do të mund të kishte parandaluar Luftën e Dytë Botërore. Por politikanët e vendeve të tjera ishin egoistë dhe të padrejtë, ata thanë: është vetëm Polonia, nuk është problem. Më pas, pasuan shumë vende të tjera dhe askush nuk mundi ta ndalonte spiralen e dhunës (përveç ndërhyrjes së Shteteve të Bashkuara, e cila gjithashtu lejoi Bashkimin Sovjetik të rezistonte dhe të luftonte). Edhe tani, për shumë budallenj: është vetëm Ukraina, jo problemi ynë. Por nëse nuk do t'i kishim ndihmuar, Moldavia do të kishte ndjekur (me Transnistrinë, një enklavë tjetër ruse), pastaj shumë vende të tjera, me shpejtësi. Për ata që kanë frikë, si të gjithë ne, nga lufta atomike, por i kujtojmë të gjithëve se sipas kësaj logjike, nga frika, Rusia, Shtetet e Bashkuara dhe fuqitë e ndryshme atomike do të kishin mundësinë të bëjnë atë që duan në botë, me ndonjë vend, duke përdorur kërcënimin atomik? Bota e frikacakëve është më e keqe se bota e varfër. Të varfërit mund të jenë gjithmonë të zënë dhe të punojnë për t'u bërë më të pasur. Frikacaku do të mbetet gjithmonë famëkeq, çfarëdo që të bëjë në jetë.

Të tjerë janë egoistë, të cilët thonë se dërgimi i armëve në Ukrainë për t'u mbrojtur kushton shumë miliarda dollarë në para dhe që pretendojnë se nuk janë të gatshëm të financojnë veprimet e luftës me taksat e tyre. Ne i përgjigjemi qartë, se ata nuk janë vetëm egoistë, por edhe budallenj. Nëse shikojmë evazionin fiskal, në të gjithë botën, flasim për të paktën 10 trilion dollarë në vit, që së bashku me krimin e organizuar global, flasim për të paktën 1000 miliardë dollarë të tjerë në vit, por ndoshta shumë më tepër, dhe shumë pasqyra të tjera të parasë publike, para për armë, për mbrojtjen e popullatës ukrainase, është një shpenzim minimal. Por këtyre egoistëve, lakmitarëve dhe frikacakëve, ne u bëjmë vetëm një pyetje: nëse vendi juaj do të ishte në vendin e Ukrainës së goditur, a do t'i linit ata të vrisnin ju, familjet tuaja, të përdhunonin fëmijët tuaj, gratë tuaja, motrat tuaja, nënat tuaja, që lëndoi shumë nga të afërmit, miqtë dhe të njohurit tuaj, shkatërroi vendin tuaj, duke bërë që shumë njerëz të ikin nga shtëpitë e tyre, për të mos vdekur, a do të qëndronit pranë e të shikonit? Do të dëshironit të jetonit në një vend, pa ushqim, ujë, energji elektrike, ngrohje, pa kanalizime, pa transport për të shpëtuar, pa ilaçe dhe pa kujdes mjekësor, ku bombat bien çdo ditë nga qielli? Përpiquni të viheni në situatën në të cilën ndodhen ukrainasit trima për vetëm një ditë dhe do ta kuptoni. Ja, llogarisni tani, se kanë shumë muaj që jetojnë në këto kushte dhe ende nuk ka shumë fije paqeje të vërtetë. Dëshironi të humbisni shtëpitë tuaja, fabrikat tuaja, punët tuaja dhe të gjithë pasurinë tuaj nga bombat? Do të dëshironit të jetonit për orë të tëra, apo ditë, të mbyllur në bunkerë të mbipopulluar, pa ushqim, ujë, kanalizime, me frikën e vazhdueshme për të mos i lënë më kurrë këto vende të tëra apo të gjalla? A do të donit që të tjerët të pushtonin shtëpinë tuaj dhe t'ju komandonin, pa ju dhënë as të drejtën për të protestuar, duke hequr çdo liri dhe çdo sovranitet? Dëshironi ta shihni vendin tuaj të bukur të kthyer në një grumbull rrënojash? A do të dëshironit të tradhtoheshit nga fqinjët tuaj dhe nga ata që ishin zotuar se do t'ju mbronin dhe do të garantonin integritetin tuaj territorial, sovranitetin dhe lirinë tuaj? Dëshironi që vendet e tjera të largohen dhe t'ju lënë të pushtoheni, të vriteshin, të plagoseni, të përdhunoheni dhe të frikësoheni? Dhe si do të ndiheshit nëse disa njerëz do t'ju thoshin: hiqni dorë, ata janë më të fortë dhe ne nuk ju ndihmojmë, ne kemi problemet tona të mëdha. Problemet tona të mëdha kanë zgjidhje të thjeshta dhe janë probleme të vogla në krahasim me problemet e tyre të mëdha.

Këtu, nëse nuk i shihni, ose nuk i kuptoni, dallimet midis së mirës dhe së keqes, midis asaj që është e drejtë ose e gabuar, përpara se të vazhdoni të lexoni këtë artikull, kthehuni në rreshtat e parë të këtij artikulli, lexoni ato përsëri dhe jini i turpëruar.

Shumë na akuzojnë se megjithëse në Ukrainë po zhvillohen aktivitete ushtarake, meqenëse nuk ka shpallje zyrtare të luftës, ne e quajmë atë një pushtim mizor, nga një dhunues, diktator, kriminel, madje edhe një gënjeshtar Putin, kundër një sovrani të vendit, i cili Rusia duhej të mbrohej, në bazë të traktateve të qarta ndërkombëtare. Në këmbim të heqjes dorë nga arsenali i saj bërthamor, nëpërmjet traktateve të nënshkruara, si garanci, edhe nga Shtetet e Bashkuara dhe Mbretëria e Bashkuar.

Le të jetë mësimi: kurrë mos hiqni dorë nga arsenali juaj bërthamor? Apo mos u besoni kurrë rusëve? Apo mos i besoni kurrë ndërhyrjes perëndimore? Sipas ekspertëve tanë, deklaratat e mëparshme nuk janë të sakta.

E themi shumë qartë: të gjitha armët bërthamore, të të gjitha vendeve, të gjitha duhet të shndërrohen në energji për zhvillimin e planetit tonë. Por për këtë, ne duhet të fitojmë zgjedhjet, në të gjitha vendet ku ka armë bërthamore dhe në shumë vende të tjera. Për të parandaluar që ata që i zotërojnë të jenë në gjendje të shantazhojnë botën duke kërcënuar përdorimin e tyre. Shtetet e Bashkuara nuk janë shenjtorë, pasi i kanë përdorur ato, vetëm ato në histori, për të kryer sulme bërthamore (mbi popullsinë e pambrojtur), dhe për nevojën aktuale për të shkatërruar 2 qytete japoneze, ne kemi dyshime të forta (dhe jemi kundër veprime të tilla, krime të vërteta lufte, kushdo që i kryen ato). Ata thonë se donin të ndalonin luftën dhe të shmangnin më shumë vdekje. Megjithatë, duke krijuar një katastrofë, dhe një faqe të zezë, të historisë së tyre dhe të gjithë njerëzimit. Shpjegimi i tyre, nuk jemi të bindur, është, falni krahasimin, është si të shpëtoni nga hangover duke pirë alkool tjetër të nesërmen. Por ne do të flasim për këto mizori, dhe të tjera, të kryera nga të gjithë, në artikujt tanë të ardhshëm.

Tani për tani, ju kujtojmë se çdo njeri normal, i pajisur me njerëzim, duhet të mbështesë Ukrainën, në ripushtimin e territoreve të saj, dhe Rusinë, për të hequr qafe përgjithmonë tiranët, diktatorët, në këtë rast Putinin dhe oligarkët e tij, dhe pasardhës të mundshëm. Paqja nuk arrihet duke u larguar, por duke bërë të gjithë sakrificat, për të ndihmuar ata që mbrojnë veten, kushdo qofshin ata. Duke lejuar, nëpërmjet solidaritetit ndërkombëtar, këdo që sulmohet, të mbrojë tokën e tij, nga agresori, kushdo qoftë ai.

Putini ka përfunduar politikisht dhe herët a vonë populli krenar rus do ta bëjë zërin e tij të dëgjohet sërish. Por jo duke i dhënë pasuritë e tyre Perëndimit, por duke i shfrytëzuar ato, për të mirën e të gjithë qytetarëve të tyre. Për këtë ne i nxisim të gjithë të bëjnë të njohur DirectDemocracyS, e cila falë rregullave të saj, mbi lirinë, demokracinë dhe pronën, me të gjitha autonomitë themelore dhe të drejta lokale, u lejon atyre që jetojnë dhe punojnë në një territor të caktuar të jenë zot, dhe pronar, në mënyrë të përbashkët, të gjithë pasurisë.

Kjo bëhet vetëm duke respektuar të gjitha rregullat ndërkombëtare, që për të gjithë të apasionuarit pas referendumit: për autonomitë dhe për pavarësitë, u bënë për të parandaluar përplasjet dhe dhunën. Në fakt, çdo referendum para së gjithash duhet të autorizohet dhe njihet nga shteti ose shteti në të cilin ndodhet territori që kërkon autonomi ose pavarësi. Rregullat ndërkombëtare janë krijuar për të lejuar ish-kolonitë të jenë në gjendje të kërkojnë pavarësinë në mënyrë paqësore. Por ato nuk njihen, nëse nuk kryhen, me marrëveshjen e vendit, në të cilin ndodhet zona gjeografike, që kërkon pavarësi, apo autonomi. Për më tepër, për të kaluar nga një vend në tjetrin në një zonë të caktuar gjeografike, duhet një marrëveshje nga të dy vendet (dhe nga të gjitha palët e interesuara), dhe thjesht një referendum dhe pranimi nga vendi nuk mjafton me të cilin ne duam të bashkohemi. Duke thjeshtuar, nëse familja jonë vendos të mbajë një referendum, të shkëputet nga vendi në të cilin ndodhemi, do të na duhej gjithmonë autorizimi dhe njohja, nga vendi ynë, e vetë referendumit.

Zgjidhjet tona janë: një armëpushim i menjëhershëm, një tërheqje e menjëhershme e ushtrisë ruse nga e gjithë Ukraina (përfshirë Krimenë) dhe ndërhyrja e menjëhershme e helmetave blu të OKB-së, e cila ndihmon, si gjithmonë, në mënyrë të pafuqishme, në fatkeqësitë, të cilat nuk i kontribuoi. për të parandaluar, në çdo mënyrë (falë edhe të drejtës së padrejtë të vetos së vendeve fituese të luftës së fundit botërore, që të anulohet menjëherë, lufta e 2-të ka mbaruar, mjaft avantazhe për fituesit).

Nga ana e Ukrainës, garanton në të gjitha zonat gjeografike, me shumicë ruse, një autonomi të drejtë dhe mbrojtje të të drejtave dhe detyrave të pakicave në të gjithë vendin. Shumica ruse duhet të bëjë të njëjtën gjë me pakicat, në territoret ku rusët janë shumicë. Të gjitha me respekt për integritetin territorial dhe sovranitetin e të gjithë Ukrainës (përfshirë Krimenë).

Heqja e menjëhershme e të gjitha sanksioneve ndaj Rusisë dhe kthimi i aseteve dhe llogarive bankare të bllokuara ruse, ndalimi i dëmeve të luftës.

Pagesa e Rusisë, me ndihmën e të gjitha vendeve të botës (me taksimin 100% të fitimeve nga prodhimi dhe shitja e armëve), të dëmeve të luftës, për të rindërtuar të gjithë Ukrainën.

Dhe masa të tjera specifike që duhen zbatuar në çdo zonë konflikti apo lufte në të gjithë planetin.

Kjo zgjidhje e jona, në momente të ndryshme, nuk do t'i kthejë në jetë të vdekurit, nuk do të shërojë të plagosurit, nuk do të shërojë dëme psikologjike dhe trauma, por do të jetë në gjendje të shmangë një vazhdim ose një zgjatje të konfliktit. .

Gjithçka mund të bëhet brenda pak orësh (me përjashtim të rindërtimit dhe pajtimit, do të duhen vite), gjithçka që ju nevojitet është vullneti politik dhe presioni nga e gjithë popullata botërore.

Me shpresën që t'i kemi bërë të gjithë të kuptojnë, njëherë e mirë, pozicionin tonë dhe të gjithë informacionin në 360°, ju sigurojmë se ky artikull, ashtu si të gjitha informacionet ose rregullat tona, bazohet në logjikë, në sens të përbashkët , në respekt të ndërsjellë, të të gjithë njerëzve. Çdo fjali, çdo fjalë e vetme, është propozuar, vendosur, përzgjedhur, diskutuar dhe votuar nga grupe të ndryshme ekspertësh nga politika ndërkombëtare, strategjia politike, specialistë ushtarakë, ekonomistë, ekspertë në financa, histori, kulturë, psikologji, e shumë të tjera. grupe, të cilët me punën e tyre ju prezantojnë një artikull që nuk ka rrënjë për askënd dhe nuk ka frikë të thotë të vërtetën, qoftë edhe drejtpërdrejt. Natyrisht, nuk është qëllimi ynë që t'i ndryshojmë mendjen askujt, por nuk mund ta kundërshtoni që ngjarjet kanë ndodhur saktësisht, siç themi ne.

Për disa gjëra, nuk ka versione të tjera, apo interpretime të tjera, për faktin e thjeshtë se kushdo që është në anën e Putinit, që ka kundërshtarët e tij të burgosur dhe shpesh nuk heziton, të vrasë kundërshtarët e tij, që i mbyll njerëzit në burg. sepse kanë shqiptuar fjalën luftë, por Ministria e tyre e Mbrojtjes, këto ditë e ka pranuar se është një luftë dhe jo vetëm një operacion special ushtarak. Ne vazhdojmë ta quajmë një pushtim frikacak, i cili duhet të dënohet nga i gjithë komuniteti ndërkombëtar dhe nga të gjithë njerëzit me logjikë, arsye të shëndoshë dhe respekt të ndërsjellë. Shumëve u pëlqen njeriu i fortë në komandë, u pëlqen të nënshtrohen dhe t'i komandojnë, dhe më pas shohin ata që luftojnë kundër vlerave perëndimore, të cilat, me gjithë defektet e tyre të shumta, lejojnë shumë liri dhe një demokraci të pjesshme, e cila janë dhe do të jenë gjithmonë më mirë se: pa liri dhe një diktaturë e pamëshirshme. Njohja e së mirës, ndonëse e pjesshme, nga e keqja totale, është një nga cilësitë që kërkojmë nga kushdo që bashkohet me ne.

E drejta e autorit © DirectDemocracyS, projekte.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vrede met oorgawe PWS
שלום עם כניעה PWS
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Sunday, 27 November 2022

Captcha Image

Main Menu

Latest News

Discover our Latest News

The human being, is a social animal. The basis of the company is made up of many families. For almost all of us, the fam...

Read More...

The State, or the public sector, have always been seen as enemies, or as strict controllers, of compliance with the Law....

Read More...

For us, the values of freedom and democracy, real and complete, are fundamental. We will never allow ourselves to judge...

Read More...

Many of the ills of the earth, are caused by selfishness, thirst for power, and greed, of a few bad people, they have ma...

Read More...

Truth is a fundamental value, because it allows us to know what is true and distinguish it from what is false. The sear...

Read More...

We have analyzed various aspects, and many details, about our political organization, we often say that DirectDemocrac...

Read More...

Personal number. The personal number is automatically assigned, during registration, to each registered user, is progre...

Read More...

On Wednesday 09 November 2022, at 20.00 (GMT), the first international meeting of the official representatives of all th...

Read More...
No More Articles