Accessibility Tools

Translate

Login Join Us

Blog

DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
Font size: +
20 minutes reading time (4022 words)

Kush ju financon?

Kur do të na thoni, kush e kishte idenë, të krijonim DirectDemocracyS? Kur do të na tregoni saktësisht dhe në detaje se si ndodhën ngjarjet? Dhe, nëse nuk e bëni, të paktën na tregoni se kush ju financon?

Për arsye sigurie, për të drejtën që i japim të gjithëve, për të mbetur, nëse dëshiron, plotësisht anonim, për arsye privatësie, për një kërkesë të qartë dhe për një vendim, të 5 krijuesve tanë të parë dhe anëtarëve të mëpasshëm, deri në 282 , ne nuk do t'ia japim kurrë emrat e tyre askujt.

Pikërisht në të njëjtën mënyrë, ne mbrojmë: të drejtën e anonimitetit, të gjitha të dhënat personale, privatësinë, sekretin, sigurinë, mbrojtjen, të të gjitha aktiviteteve të kryera me ne dhe çdo të drejtë, të secilit prej përdoruesve tanë, individualisht dhe kolektivisht. (prandaj si grup). Kushdo që do të përpiqet të zbulojë se cilët janë ata, 282 përdoruesit tanë të parë, përdoruesit aktualë dhe sigurisht edhe ata të ardhshëm, do të zhgënjehet, sepse ne i kemi fshehur mirë emrat dhe të dhënat e tyre. Këtu ka aktivitete dhe punë individuale dhe kolektive që zhvillohen në bazë të vendimeve të përbashkëta dhe askujt nuk i intereson kush është një përdorues tjetër apo një grup tjetër dhe çfarë bëjnë ata, por ne ndihmojmë njëri-tjetrin dhe bashkëpunojmë, sipas të gjithave. rregullat tona.

Për ata që nuk dinë të gjitha rregullat tona, dhe për ata që nuk kanë lexuar dhe nuk dinë gjithçka që bëjmë, dhe mbi të gjitha për ata që janë mësuar me politikën e vjetër dhe nuk ndjekin. ne, dhe të studiojmë, me një mendje të hapur, është jashtëzakonisht e vështirë pothuajse e pamundur për t'u kuptuar.

Shumë njerëz na konsiderojnë një sekt sekret, madje edhe të rrezikshëm, dhe bëjnë teori të ndryshme, dhe krijojnë komplote, mbi fakte, të cilat në realitet nuk ekzistojnë. Dhe sa më shumë kalon koha, aq më shumë njerëzit na njohin, aq më shumë rritemi dhe aq më shumë ide që disa, shpesh me keqbesim, krijojnë për ne. Por fakti i të menduarit të diçkaje, ndonjë supozimi i thjeshtë, nuk do të thotë se i përgjigjet realitetit. Sipas nesh, është humbje kohe, ndoshta e njerëzve që përpiqen të na diskreditojnë, ose që do të ftojnë njerëzit të mos na bashkohen, duke thënë: ata as nuk ju thonë se kush qëndron pas kësaj. Ne gjithmonë i këshillojmë të gjithëve që të lexojnë me kujdes secilin prej artikujve tanë, qoftë edhe disa herë, për të marrë një ide konkrete dhe të mos mbështeten në imagjinatën e disave. Kushdo që bashkohet me ne nuk duhet të thotë kurrë: duhet të ketë domosdoshmërisht diçka të kalbur, dhe as nuk është shumë e mirë për të qenë e vërtetë, duhet të ketë diçka të paqartë, diçka të fshehur.

Nëse do të kishim një lider, një bos të madh, i cili në një sistem piramidale pushteti drejton të gjithë organizatën tonë politike, do të kishte kuptim të dinim se kush është në krye. Dhe më pas, në DirectDemocracyS, 282 të parët kanë aktivitete krejtësisht të pavarura dhe të ndara nga faqja jonë, si për arsye sigurie, ashtu edhe për faktin se janë krejtësisht të shkëputur nga "krijesa" e tyre. Duke menduar për një sistem zinxhirësh të lidhur, të çdo përdoruesi me 5 kontaktet e para të një lloji identik përdoruesi, dhe me 5 kontakte përdoruesish të një lloji "të vjetër", dhe për rrjedhojë me të gjithë të tjerët, na lejon të jemi të bashkuar, në diversitet, të pandashëm, dhe për të ndihmuar konkretisht njëri-tjetrin. Kjo metodë novatore parandalon çdo luftë të brendshme, por edhe të jashtme për pushtet. Në shumë shkrime, sidomos në ato fillestare dhe publike, ankohemi për politikën e vjetër. Jemi kaq mendjemëdhenj sa e konsiderojmë veten si politikë novatore dhe alternative ndaj asaj të vjetrës. Dhe ne do të mbetemi gjithmonë të tillë, ndaj mendojmë vetëm dhe ekskluzivisht për punën tonë, pa u interesuar se çfarë bëjnë të tjerët, apo si e bëjnë atë. Ne bashkëpunojmë me të gjithë besnikërisht dhe jemi të sigurt se do të marrim shumë gjëra të pakëndshme në këmbim.

Nëse do të kishte një pronar të vetëm, ose disa kompani dhe njerëz, që zotëronin dhe financonin të gjithë veprimtarinë tonë politike, do të kishte kuptim, përpara se të bashkoheshim me ne, të kërkonim të dinim "kush qëndron pas kësaj". Por ju e dini se kush zotëron, kush financon dhe kush kontrollon DirectDemocracyS, faqen tonë të internetit dhe të gjitha bizneset tona. Për herë të parë në botë, votuesit, anëtarët e një force politike zotërojnë, menaxhojnë, financojnë dhe kontrollojnë gjithçka.

Nëse do të kishte vetëm një person, ose disa njerëz, që krijoi të gjithë "universin tonë të madh të projekteve dhe aktiviteteve", do të ishte interesante, të dihej identiteti i tyre, që njerëzit e këqij "të vrisnin këdo që e shpiku të gjithë këtë dhe familjet e tyre. ”, dhe për njerëzit e mirë dhe inteligjentë, t'i shpërblejë, dhe t'i përgëzojë. Por tek ne gjithçka është ndryshe, edhe ata që bashkohen, në këtë moment, edhe ata që do të bashkohen në të ardhmen, me punën e tyre fizike dhe intelektuale, me idetë e tyre, me këshillat e tyre, me kritikat konstruktive, ne na ndihmon të shtoni koncepte, rregulla, pa hequr asnjëherë asgjë, nga puna e atyre që i kanë paraprirë (tek ne historia, rregullat dhe metoda nuk ndryshojnë, mund të shtoni gjëra, për të përmirësuar dhe zgjeruar të vjetrat). Në këtë mënyrë, projekti ynë politik, duke marrë formë, duke u zgjeruar, vazhdon të rinovojë dhe përmirësohet, me kontributin e kujtdo që na bashkohet. Dhe ne do ta bëjmë këtë përgjithmonë.

Ne duhej të parandalonim keqpërdorimin e potencialit të madh që kemi. Parandaloni, të gjitha tendencat autoritare dhe çdo përpjekje për përçarje. Sepse vetëm të bashkuar mund ta ndryshojmë dhe përmirësojmë botën së bashku. Bazuar në konceptin që është i qartë për të gjithë: kushdo që ka interesat e veta, kushdo në role të caktuara, mund të përpiqet të përfitojë prej tyre, kushdo mund të gënjejë, kushdo mund të vjedhë, kushdo mund të përpiqet të na ngadalësojë, ose më keq, kushdo. mund të përpiqet të na ndalojë. Njeriu, nëse ka role të caktuara të pushtetit, mund të përpiqet gjithmonë të jetë i zgjuar. Të gjithëve u pëlqen pushteti, të gjithëve u pëlqen pasuria dhe shumë qenie njerëzore do të ishin të afta të bënin gjithçka, në mënyrë që të ishin, ose të bëheshin, të fuqishëm dhe të pasur, dhe pasi t'i kishin arritur qëllimet e tyre, ata do të bënin gjithçka për t'i mbajtur ato. Për të shmangur të gjitha të këqijat në botë, të mbyllura në disa fjali të mëparshme, ne kemi përdorur një metodë unike dhe gjeniale. Zgjidhja jonë është t'i japim gjithçka, të gjithëve, në respekt të plotë të të gjitha rregullave tona. Si juridikisht ashtu edhe fizikisht, secili prej anëtarëve tanë zyrtarë zotëron gjithçka, kontrollon gjithçka, menaxhon gjithçka dhe mbi të gjitha ka çdo mundësi. Në këtë mënyrë, duke i vënë të gjithë në kushtet e duhura të menaxhimit dhe kontrollit, askush nuk mund t'u shpëtojë anëtarëve tanë. Askush nuk mund të jetë i zgjuar, edhe sepse rregullat tona nuk kanë interpretime nga më të ndryshmet, ato janë aq specifike dhe të detajuara sa nuk ka asnjë boshllëk dhe asnjë mundësi për t'i përdorur ato për qëllime të paligjshme. Për më tepër, kontrollorët, të cilët janë të gjithë përdoruesit tanë, nuk monitorojnë kurrë individualisht, zakonisht çdo aktivitet ynë monitorohet nga disa qindra, në disa raste mijëra, dhe në të ardhmen miliona njerëz. E njëjta gjë vlen edhe për aktivitetet financiare, për paratë që hyjnë dhe dalin, vetëm në bazë të kontrolleve, të cilat falë teknologjive aktuale janë të thjeshta, të shpejta dhe të sigurta.

Shumë na thonë se jemi të fiksuar pas rregullave dhe kontrollit. Kushdo që ka lexuar ndonjë gjë në historinë njerëzore, e di se ne kemi qenë gjithmonë të ndarë nga interesat financiare dhe ekonomike. Ne bashkohemi mbi rregulla, metoda, ide dhe koncepte, gjithmonë të bazuara në logjikë dhe sens të përbashkët, duke u fokusuar në respektin reciprok të të gjithë njerëzve. Pra, duke parë gabimet e të gjithë paraardhësve tanë, ne duhet t'i parandalojmë ato që të përsëriten. Dhe kjo mund të bëhet vetëm nëse të gjithë respektojnë të gjitha rregullat tona dhe me kontrolle adekuate.

Pra, përgjigja për të gjitha pyetjet në këtë artikull është e thjeshtë dhe e qartë. Dhe është gjithmonë e njëjta gjë: të gjithë përdoruesit tanë, të gjithë zgjedhësit tanë, të gjithë anëtarët tanë.

Shumë nuk e besojnë "historinë" e të 5-ve, pastaj të 282-ve, të cilët për 14 vjet, në fshehtësi të madhe, duke punuar së bashku, nja dy orë në ditë, krijuan rregullat, mekanizmin dhe ideologjinë tonë politike. Shumë besojnë, madje edhe gjëra shumë të çuditshme, se nuk kanë logjikë. Ne ju treguam për mesazhet që morëm, në të cilat na thoshin: ju jeni UFO, ju vini nga e ardhmja, ju jeni Antikrishti, ju jeni Mesia i ri, ju jeni një fe e re, ju jeni një Inteligjencë Artificiale, ju janë një grup njerëzish të pasur dhe të fuqishëm. Menjëherë pas kësaj, ata fillojnë me emra, me lista njerëzish që mund të jenë ndër krijuesit tanë, apo njerëz që mund të fshihen pas nesh, të të gjitha llojeve, nga shumë vende dhe nga shumë sektorë, nga politika, sipërmarrja, financa. , por edhe njerëz të famshëm, e së fundmi edhe “influencers”. Lista është shumë e gjatë, dhe pothuajse asnjë emër, apo të gjithë emrat, kanë të drejtë. Ndoshta më shumë gjasa, asnjë emër nuk është në top 5, dhe asnjë nuk është as në 282 të parët.

Por edhe me këto ambiente, kushdo që ka dashur të bashkohet me ne mund ta bëjë këtë, thjesht të krijojë një profil personal dhe të respektojë çdo rregull.

Sipas disave, me siguri, ndër 282 të parët, është një John Smith. Nuk mund ta mohojmë dhe as ta konfirmojmë.

Sado që të mërzit dikë, nuk do ta zbuloni kurrë, dhe në fund të fundit, çfarë ka rëndësi? A jeni vërtet i interesuar të dini se kush i krijoi të gjitha këto, apo rezultati përfundimtar është e vetmja gjë që ka rëndësi?

Për njerëzit e zgjuar, rezultati ka rëndësi.

Do të mbetet përgjithmonë, një nga karakteristikat tona, mos zbulimi i emrave.

Por për t'ju ndihmuar të kuptoni, nuk ka emra njerëzish shumë të famshëm, nuk ka njerëz shumë të fuqishëm dhe nuk ka njerëz shumë të pasur, midis 282 anëtarëve të parë që u bashkuan, duke krijuar DirectDemocracyS dhe të gjitha projektet e lidhura me to. Ne ju themi, por dashamirët e thashethemeve (që janë shumë të dobishme, për të shkëputur vëmendjen nga çështjet serioze, duke i bërë ata të mendojnë për jetën e të tjerëve, dhe jo për jetën e tyre), ose ata që, duke parë shumë filma fantastiko-shkencor, nuk dinë të dallojnë realitetin nga trillimi, apo ata të Metaverses, që krijojnë një univers, fals, por shumë të bukur, për secilin prej nesh. Për disa çështje, ne do të bëjmë disa artikuj, për t'ju bërë të ditur mendimet tona për disa çështje.

Ne nuk ju kemi gënjyer kurrë, ju kemi shpjeguar në raste të ndryshme se si kanë rrjedhur faktet, duke dhënë gjithmonë detaje, të cilat i kemi menaxhuar me mençuri, gjithmonë duke i përzier “kartat”, pa gënjyer, por me porosi dhe me detaje, të cilat mund ta bëjnë dikë të kuptojë pjesë të së vërtetës, por edhe të bëjnë të besohet një gjë, duke i bërë njerëzit me imagjinatë të madhe të krijojnë komplote dhe teori.

5 personat fillestarë janë nga vende të ndryshme dhe filluan të mendojnë së bashku, rastësisht, në një festë. Secili prej tyre, shtoi ai, brenda një kohe të shkurtër, disa persona, në bazë të specializimeve, dhe nevojave të grupit, nga shumë vende. Njerëz të çdo origjine politike, të çdo feje dhe të çdo sektori të veprimtarisë. Profesorë universiteti, jo shumë të famshëm (do të kishin qenë shumë të përfshirë, me sistemin e vjetër, politik, ekonomik, financiar apo kulturor), por edhe studentë të rinj, shumë shpikës.

Pothuajse e gjithë puna u krye nga 282 persona mbi 14 vjet për rreth nja dy orë në ditë, pothuajse çdo ditë.

Nga numri i përdoruesit 283 e në vazhdim, ne e kemi bërë publik projektin tonë, për shumë njerëz, e përsërisim, në mënyrë të përzgjedhur dhe graduale. Asnjë nga 282, me sa dimë, nuk do të jetë kandidat për të ushtruar veprimtari politike, në fakt ata kanë preferuar të jenë të pranishëm në faqen tonë, vetëm me një profil personal (të cilin e menaxhojnë pak nga një), pa mbartur. jashtë veprimtarive, të përfaqësimit politik.

Nëse vetëm njëri prej tyre do të dëshironte të krijonte një profil personal, dhe të punonte me ne, në mënyrë anonime, por edhe duke shkruar të dhënat e tyre reale, askush nuk do t'i ndalonte. Çdo përdorues i ri, thjesht duhet të respektojë të gjitha rregullat tona.

Megjithatë, nëse vetëm njëri prej tyre do të dëshironte të kandidohej, sipas rregullave tona, ai mund ta bënte këtë, por përsëri sipas rregullave tona, kandidatët politikë duhet ta bëjnë këtë, si të gjithë anëtarët tanë zyrtarë (duke qenë në gjendje të mirë, me tarifën vjetore), duke aplikuar, ose duke u propozuar si kandidatë, nga të tjerë (duke pranuar logjikisht kandidaturën). Ata duhet të braktisin menjëherë, nëse kanë një të tillë, çdo rol dhe çdo aktivitet menaxhues apo përfaqësim të ndonjë prej projekteve tona. Natyrisht, ata duhet të kërkojnë dhe të marrin bllokimin e profilit të tyre (personal, ose sipas rastit, institucional), çdo person mund të përdorë vetëm një profil dhe asnjëherë 2 në të njëjtën kohë. Pas aplikimit, ata do të merrnin një profil politik (pikërisht sipas mënyrave, kohëve dhe rregullave të kujtdo tjetër), gjithmonë me të dhëna personale reale dhe kualifikime arsimore, aktivitete pune, çmime, çmime dhe një adresë e-mail. personalizuar (me të dhëna reale). Së fundi, ata duhet të marrin pjesë në përzgjedhjen e kandidatëve, si çdo përfaqësues tjetër politik. Natyrisht, si për secilin prej anëtarëve tanë (nëse do), profili i tyre politik nuk do të lidhet kurrë me profilin personal, apo me profilin institucional, i cili nga ana tjetër nuk mund të lidhet. Ne nuk i përsërisim të gjitha rregullat, për të ditur të gjitha detajet, thjesht lexoni artikujt tanë.

E kemi shkruar këtë hyrje të gjatë për t'ju thënë edhe një herë se me ne, çdo anëtar zyrtar është pronar i gjithë organizatës sonë politike, i faqes sonë të internetit dhe i çdo aktiviteti që zhvillojmë së bashku. Meqenëse nuk ka lider, apo udhëheqje, të gjithë së bashku, ne jemi një udhëheqës i madh.

E njëjta gjë vlen edhe për financimin.

Pas diskutimeve të para lindi problemi financiar, në çdo grup është gjithmonë dikush që thotë “ide të shkëlqyera, por çdo gjë kushton shumë”. E gjithë organizata jonë politike, uebfaqja dhe gjithçka që bënim duhej të financoheshin, disi.

Ne kemi zgjedhur rrugën më pak të thjeshtë, por më të saktë. Jetoni dhe punoni vetëm me vetëfinancim.

Ne duhej të ishim dhe të mbetnim gjithmonë të lirë, të pavarur dhe ekonomikisht neutralë.

Kështu, 282-të vendosën të mbledhin donacione (pa asnjë pretendim për t'u rikthyer), fillimisht midis tyre (të gjithë vendosin shumat që mundnin), dhe më pas të pranonin donacione falas, vullnetare nga kushdo që vizitonte faqen tonë të internetit. Në këtë drejtim, mënyra e vetme për të dhuruar diçka për të na ndihmuar është përmes formularit të dhurimit, i pranishëm në faqen tonë të internetit. Gjithçka është shumë e thjeshtë, e sigurt, e koduar dhe paratë tuaja vijnë direkt tek ne. Pa asnjë ndërmjetës, me përjashtim, natyrisht, të kompanisë që menaxhon llogarinë tonë rrjedhëse.

Ne kemi vendosur gjithashtu, për aq sa është e mundur, të eliminojmë reklamat dhe nëse në të ardhmen lejojmë reklama të vogla, do ta bëjmë pa asnjë ndërmjetës, tashmë i kemi disa formularë gati, në faqen tonë. Ne e përsërisim, pa e shtrembëruar apo bërë lundrimin të vështirë apo të bezdisshëm. Do të jenë disa module, në seksione të ndryshme të faqes sonë të internetit, në nivel ndërkombëtar, kontinental, kombëtar, shtetëror, rajonal, provincial, qarkor dhe lokal. Mbi bazën e rregullave të qarta dhe me një përzgjedhje të kujdesshme të reklamuesve, të realizuar si gjithmonë nga grupe të ndryshme të koordinuara. Jo të gjithë mund të reklamojnë me ne. Ne nuk pranojmë, për shembull, ata që kanë krijuar kompaninë e tyre, në mënyra të paqarta, nuk pranojmë ata që shfrytëzojnë punonjësit e tyre, as ata që ndotin së tepërmi planetin tonë. Natyrisht, ne nuk pranojmë kompani, apo persona të dënuar për krime të rënda, apo për evazion fiskal apo krime ekonomike dhe financiare. Do ta keni kuptuar që shumë pak do të mund të reklamohen me ne.

Janë edhe shumat e mbledhura nga të ardhurat e përfaqësuesve tanë politikë.

Secili prej përfaqësuesve tanë politikë do të marrë çdo shumë, që i atribuohet veprimtarisë së tij politike, në një nga llogaritë tona rrjedhëse. Siç e kemi shpjeguar tashmë, secili prej përfaqësuesve tanë politikë, nëse respekton rregullat tona, do të marrë 25% të shumës (mes pagës dhe bonusit) të të gjithë muajit çdo muaj, në fund të çdo viti, nëse respekton rregullat tona. 25% të shumës (ndërmjet pagës dhe bonusit) të gjithë vitit dhe në fund të veprimtarisë së tij politike, nëse zbaton të gjitha rregullat tona, do të marrë 25% të fundit të të gjithë periudhës së veprimtarisë politike. (ndërmjet pagës dhe bonusit). 25% e çdo shume të marrë nga secili prej përfaqësuesve tanë politikë do të mbetet në DirectDemocracyS, për shërbimet e ndryshme që ne i garantojmë (konsulencë, ekspertë, kontabilitet, siguri dhe shërbime të tjera). Shprehja "nëse ai respekton çdo rregull tonë", nuk shkruhet në shtëpi, sepse do të votojnë vetë votuesit, të grupeve të ndryshme gjeografike, në të cilat ai u zgjodh, në zgjedhjet e mbyllura primare online, në faqen tonë të internetit. , çdo transfertë bankare . Dhe madje edhe grupet tona të kontrollit do të duhet të bëjnë të njëjtën gjë përpara se t'u dërgojnë para përfaqësuesve tanë politikë. Ne tashmë e dimë se nuk do të ketë kurrë probleme dhe se të gjithë përfaqësuesit tanë politikë do të respektojnë të gjitha rregullat tona.

Pra, duke votuar për kandidatët tanë, të cilët padyshim do të jenë kandidatët më të mirë, dhe duke i bërë ata të fitojnë zgjedhjet e vërteta, do të ndihmoni në mënyrë indirekte edhe organizatën tonë politike, e cila në çdo rast, nëse jeni anëtari ynë zyrtar, do të jetë edhe e juaja. . E drejta e pronësisë, e një pjese individuale të vetme, të patransferueshme, është prerogativa jonë.

Fakti i mos shpenzimit të parave, për ambiente (shtëpia e secilit prej përdoruesve tanë, për ne është vendi më i bukur që ekziston), për kongrese ballë për ballë (të gjitha mbledhjet, me pak përjashtime, mbahen online), ose për posterat zgjedhjet, apo reklamat (duhet të fitojmë vota në bazë të programeve dhe seriozitetit tonë), na bën të shpenzojmë relativisht pak. Ne kemi bërë tashmë, ose do të bëjmë, artikuj të detajuar mbi këtë temë të rëndësishme.

Fakti që serverët tanë të uebit (ku janë vendosur faqet tona të internetit dhe faqet rezervë) mbahen pothuajse të gjithë në funksion, nga energjitë plotësisht të rinovueshme, me përjashtim të gjeneratorëve të emergjencës që për fat të keq janë naftë (por mungesa e energjisë elektrike). Praktikisht jemi zero ndikim në mjedis, me përjashtim të komponentëve teknologjikë, ueb serverëve dhe pajisjeve të ndryshme, të cilat fatkeqësisht, për shkak të ndërtimit të tyre, kanë ndotur. Por, duke përdorur teknologjitë më të mira dhe më të fundit, gjithmonë të përditësuara, ne kemi ulur ndjeshëm konsumin e energjisë (pothuajse të gjitha të rinovueshme, e përsërisim, sepse na intereson). Ne kemi bërë tashmë, ose do të bëjmë, artikuj të detajuar mbi këtë temë të rëndësishme.

Dhe fakti konkret që dimë të shpenzojmë pak, të arrijmë shumë, na lejon të kemi, për disa vite përpara, të gjitha shumat e nevojshme për të punuar mirë. Në fakt, një nga prerogativat tona është që nuk do të bëjmë kurrë borxhe, të çfarëdo lloji, me asnjë institucion financiar, shoqëri apo person fizik. Ky fjalim vlen për të gjitha aktivitetet tona, ne kurrë nuk do të shpenzojmë para që nuk i kemi.

Shumë kompani interneti, për shkak të pandemisë Covid-19 (në fund të 2019), dhe pushtimit të pakuptimtë rus të Ukrainës, fillimisht patën një zhvillim, duke u dashur të punësonin shumë staf, dhe më pas një krizë financiare, duke u larguar nga puna. shumë punëtorë. Ne preferojmë të punësojmë numrin më të vogël të punëtorëve, për të mos u detyruar kurrë të pushojmë. Por, nëse ndodh, jemi ndër të paktët që do të garantojmë ndihmë konkrete për të gjetur një punë të re, ndoshta në projekte të lidhura me to.

Në lidhje me aktivitetet financiare dhe ekonomike që shumë prej anëtarëve tanë kryejnë së bashku, ne mund t'ju garantojmë se secili prej propozim-ligjeve tona do të bëhet në interes të të gjithëve, dhe jo vetëm interesave tona, ose atyre të zgjedhësve tanë (të cilët janë pothuajse të gjithë përdoruesit tanë). Për shumë nuk mjaftojnë premtimet e një organizimi politik, prandaj ftojmë të gjithë të kontrollojnë. Edhe nëse, kushdo që lexon artikujt tanë e di se ne jemi të parët që na verifikojmë, dhe vetë-raportojmë veten, se jemi të ndryshëm, alternativë dhe novatorë, në gjithçka.

Ne do t'ju tregojmë gjithmonë me vepra se fjalët e bukura i vëmë në praktikë, duke respektuar gjithmonë çdo premtim dhe gjithçka që themi, shkruajmë ose tregojmë është vetëm e vërteta.

Ne kemi dhënë arsye të mjaftueshme të vlefshme për zgjedhjet tona, dhe për një herë na lejoni t'ju pyesim diçka. Nëse vërtet do të kishte një komplot nga ana jonë për të bërë gjëra të këqija, a mendoni vërtet se do t'i kishim këto rregulla? A besoni vërtet se ne do t'i jepnim secilit prej anëtarëve tanë pronësinë dhe kontrollin e gjithçkaje që bëjmë?

Siç është përmendur tashmë, ju jeni mësuar të mashtroheni nga një pjesë e politikës së vjetër, financave të vjetra, ekonomisë së vjetër, saqë kur gjeni diçka të ndryshme, dhe sigurisht më të mirë, thjesht prisni të gjeni të njëjtat gjëra si më parë, të njëjtat rregulla si më parë, të njëjtat metoda si më parë dhe të gjitha zakonet më të këqija. Ata ju kanë zhgënjyer aq shumë sa nuk jeni njohur dhe nuk besoni në asgjë. Dhe ne ju kuptojmë, edhe ne, në fillim kishim të njëjtat frikë, dhe frikën e të zhgënjyerit, ose të zhgënjimit të atyre që na besojnë.

Vetëm koha do t'ju tregojë se ne jemi në mirëbesim dhe se vërtet punojmë për të ndryshuar dhe përmirësuar botën. Dhe nëse nuk jeni plotësisht të sigurt, këshilla jonë e sinqertë është: mos u bashkoni me ne, prisni të shihni nëse po themi të vërtetën ose nëse gënjejmë, dhe nëse tashmë e keni, thjesht fshijeni profilin tuaj. dhe mos u bashko.kurrë më tek ne (sepse kush largohet bëhet persona non grata, nuk kthehet të hajë, në pjatën që pështyn). Edhe në stil, ne jemi unikë, inovativë dhe alternativë.

Ne e dimë që për të ndryshuar dhe përmirësuar botën, së pari duhet të ndryshojmë dhe përmirësojmë mentalitetin e të gjithë njerëzve, jo me “shpëlarje truri”, siç e ka pësuar shpesh një pjesë e medias dhe një pjesë e informacionit, por me ndërgjegjësim, me të vërtetën. me pronësinë, me kontrollin dhe me punën e palodhur që do të duhet të bëjmë të gjithë së bashku. Popullsia e botës jo vetëm që është ndarë, duke krijuar tensione dhe dhunë, por është droguar, dehur, nxitur për urrejtje, zili, për të kompensuar nevojën parësore për pushtet dhe pasuri, të cilat të bëjnë të humbasësh nga sytë gjëra vërtet të rëndësishme, si p.sh. si respekt i ndërsjellë për të gjithë njerëzit, dashuri e vërtetë, miqësi, paqe, vëllazëri, dialog, mirëkuptim dhe falje.

Vetëm gjërat vërtet të rëndësishme, të fjalisë së mëparshme, do të mund të lejojnë, ndryshojnë dhe përmirësojnë botën, së bashku me të gjithë njerëzit e mirë të tokës.

PS ka shume njerez qe as qe perpiqen te kuptojne me mendje te hapur ate qe ne shpjegojme, disa nuk bashkohen me ne, sepse jane te sigurte se nuk do te bejne dot te zgjuar me ne. dhe sinqerisht shumë pak nga ata që nuk na bashkohen, e motivojnë me faktin se nuk e dinë se kush i shpiku të gjitha, kush qëndron pas dhe kush i financon të gjitha. Nëse nuk e kuptoni, lexoni këtë artikull përsëri disa herë.

1
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Wie finansier jou?
מי מממן אותך? HFY
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Sunday, 04 June 2023

Captcha Image

Login Form

Our mailing subscription form

Chat Module

Polling

Which feature of DirectDemocracyS do you prefer?
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Blog - Categories Module

Specials Polls

Do you think it's right, keep out of all our activities, every religion?

All menu