Accessibility Tools

  Translate

  Breadcrumbs is yous position

  Blog

  DirectDemocracyS Blog yours projects in every sense!
  Font size: +
  24 minutes reading time (4822 words)

  Politikisht perfekte

  Ne kemi parë në artikujt tanë të tjerë, në raste të ndryshme, dhe me mjaft detaje, si gjatë historisë së njerëzimit, ka pasur shumë njerëz, të cilët me synimin për të kontrolluar dhe drejtuar aktivitetet dhe jetën tonë. na ndanë: me gjuhë, kultura, fe dhe kombësi, të gjitha të ndryshme dhe të ndryshme. Le të analizojmë shkurt së bashku, pse e bënë?

  Kur njerëzit ishin ende në pemë, duke gjuajtur, më të fortët kishin gjithmonë pjesën më të mirë të ushqimit dhe degën më të rehatshme për të pushuar. Natyra është e tillë, kush është më i fortë ka “të drejtën” të ketë avantazhe dhe lehtësira, pasi siguron ushqimin, mbrojtjen dhe sigurinë e grupit. Në natyrë është gjithashtu e drejtë, që më i forti është në krye. Por ka pasur gjithmonë, sepse është pjesë e instinktit natyror, njerëz ziliqarë, të cilët do të kishin bërë gjithçka, për t'u bërë lider, kryetar grupi dhe do të kishin përdorur të gjitha mjetet për të marrë pushtetin, prestigjin, por edhe kontrollin. dhe aftësia për të vendosur për të gjithë.

  Sapo dolëm nga pemët, paraardhësit tanë kishin nevojë për një person për të udhëhequr grupin, një drejtues që do të ndiqte, për të vendosur se në cilën rrugë të shkonim dhe për të mbrojtur grupin. Me kalimin e kohës, më i forti u shndërrua në më të fuqishmit, më të pasurit, dhe më pas në më të zgjuarit. Kështu lindën mbretërit, perandorët dhe udhëheqësit e parë. Tashmë në të gjitha fazat e sapo përshkruara, kishte, megjithatë, njerëz të pangopur, ziliqarë dhe egoistë, të cilët shpesh përpiqeshin të zinin vendin e "më të fortëve", apo të fuqishmit të momentit, me dinakëri dhe shpesh me metoda jo besnike.

  Shpesh, megjithatë, "fuqitë e forta" preferonin të qëndronin të fshehur dhe kënaqeshin thjesht të kontrollonin se kush e mbante pushtetin për të vendosur dhe kush komandonte. Për të kuptuar luftën për pushtet, mjafton të bëni një kërkim mbi kohëzgjatjen e perandorëve, mbretërve, perandorëve ose udhëheqësve të ndryshëm romakë dhe se si ata humbën jetën (në rrethana të ndryshme, por rrallë vdiqën me vdekje natyrale ose pleqëri). Në një kohë të shkurtër pasi u bënë mbretër, ose perandorë ose udhëheqës, ata u ndihmuan të vdisnin. Quhet lufta për pushtet, nuk është e natyrshme dhe nuk është e drejtë. Me kalimin e kohës, gjithmonë për të na ndarë ne, të fuqishmit e epokave të ndryshme, kanë shpikur ideologji, shpesh për të favorizuar klasat shoqërore: si komunizmi, liberalizmi, kapitalizmi, socializmi, fashizmi, nazizmi e shumë të tjera, të cilat kanë treguar të gjitha kufijtë e tyre. dhe të gjithë kanë dështuar, ose janë gati të dështojnë, duke shkaktuar shpesh dëme të mëdha për njerëzimin.

  Pas kësaj hyrjeje të shkurtër, për të kuptuar se çfarë kishte aty, le të flasim pak për politikën.

  Demokracia jonë e dashur direkte kërkon që populli, pra e gjithë popullata, të ketë të gjithë pushtetin. Në rregull, është normale që pushteti i takon popullatës, sepse përfaqëson ata që jetojnë, prodhojnë dhe shfrytëzojnë një territor të caktuar.

  Le të hapim një parantezë: kufijtë janë ndarës dhe shpesh janë krijuar artificialisht, pa marrë parasysh popullsinë që jetonte në territore të caktuara, shpesh duke deportuar dhe përzier popuj, fe dhe kultura të ndryshme. Në mënyrë të qëllimshme, për të krijuar përçarje, pretendime dhe përplasje të mundshme, me veprime të dhunshme, popujt e krijuar artificialisht u ndanë mes tyre në mënyrë po aq artificiale. Duke krijuar zona konflikti të mundshëm, madje edhe luftë vëllavrasëse, të fuqishmit e çdo periudhe historike mund të kontrollonin më mirë mendjet e dobëta të atyre kohërave. Ka qenë e mjaftueshme për të shkaktuar, qoftë edhe vullnetarisht, një mundësi konflikti. Historia është plot me ngjarje, pothuajse gjithmonë të provokuara, në të cilat të dobëtit vuajnë dhe vuajnë, dhe të fuqishmit pasurohen, madje duke bërë që mbretërit, perandorët dhe udhëheqësit e ndryshëm të humbasin kurorën e tyre dhe shpesh edhe kokat.

  Aristokracitë e vjetra, të cilat parashikonin se një person i lindur në klasën fisnike, kishte të drejtë të merrte pushtetin dhe pasurinë, jo në bazë të meritës, por si i lindur në familjen "e duhur". Edhe në ato raste, të pasurit dhe të fuqishmit gjenin një mënyrë për të mbajtur kontrollin dhe fuqinë e tyre për të vendosur.

  Le të flasim sërish për demokracinë e drejtpërdrejtë, e para e dokumentuar është ajo e Greqisë së Lashtë. Në qytete-shtete të ndryshme, popullsia thirrej në rrugë dhe ftohej të fuste një gur në një urnë për të thënë po dhe në një urnë tjetër për të thënë jo. Të gjitha u vendosën së bashku, me shumicë të thjeshtë. Nëse po, një gjë është bërë, nëse jo, nuk është bërë. Në fund të fundit, një vendim, ose një propozim, është ose i drejtë, ose i gabuar, ose i dobishëm, ose i padobishëm, ose miratohet, ose nuk është. E vetmja formë e vërtetë e demokracisë ekzistonte për një kohë shumë të shkurtër, sepse me shpërthimin e disa luftërave, edhe midis qyteteve të ndryshme (ndoshta nga ata që nuk kishin kontroll mbi vendimet), të rinjtë ishin dërguar të gjithë në luftë. Gratë, fëmijët dhe të moshuarit mbetën në shtëpi. Që nga ai moment, për një kohë shumë të gjatë, madje edhe tani në shumë vende, përfaqësuesit politikë janë zgjedhur gjithmonë nga radhët e të moshuarve. Në ato ditë ishte shumë e dobishme të kishim përfaqësues të lartë politikë, sepse ata vdiqën dhe mund të ndërroheshin me pleq të tjerë relativisht shpejt. Dhe nëse nuk do të vdisnin në kohën e duhur, ata lehtë mund të ndihmoheshin të vdisnin, pasi ishin më të dobët. Ne e bëjmë të qartë menjëherë se i duam të moshuarit, përvoja e tyre është shumë e dobishme, është një vlerë e paçmuar, por një nga qëllimet tona është edhe të rinovojmë klasën politike botërore, ta bëjmë atë gjithëpërfshirëse dhe të përfaqësuar mirë nga gratë, minoritetet seksuale. përderisa të gjithë janë kompetentë, të ndershëm dhe të zgjedhur në bazë të meritës. Pra, ne preferojmë një politikë të të rinjve, me të moshuarit në grupe të specializuara, për të mbështetur të rinjtë. Sepse nuk është e drejtë që një punëtor, që bën një punë të rëndë fizike, të dalë në pension pasi ka bërë kaq shumë vite punë dhe një politikan të mos dalë kurrë në pension. Për të mos folur për problemet shëndetësore, politikanët shumë të vjetër. Ne gjejmë mënyrën për t'i përdorur ato, si mbështetje dhe udhërrëfyes, të shumë të rinjve të gatshëm. Duke rinovuar politikën, me metodën tonë novatore, përvoja e të moshuarve nuk humbet, por ka vende pune për shumë të rinj që kanë studiuar, janë të specializuar dhe që nuk do të kishin shumë mundësi pa ne.

  Me humbjen e demokracisë së drejtpërdrejtë, nga Greqia e Lashtë, nuk ka pasur asnjë moment që popullsia të kishte pushtet real. Deri në lindjen e DirectDemocracyS, të fuqishmit dhe të pasurit, të çdo periudhe historike, mund të korruptonin lehtësisht, përfaqësuesit e paktë politikë, ose disa mbretër, ose mbretëresha, ose fisnikë, në mënyrë që të bënin punën e tyre të kontrollit dhe menaxhimit real. e pushtetit..

  Në fakt, nëse me demokracinë e drejtpërdrejtë, për të pasur fuqinë për të vendosur, duhej të korruptonin më shumë se gjysmën e popullsisë për të favorizuar trafikimin e tyre, me politikë përfaqësuese, e cila nuk ka qenë dhe nuk do të jetë kurrë demokraci e vërtetë, mjaftonte që pushteti ekonomik të korruptonte përfaqësuesit e ndryshëm politikë, të zgjedhur për t'u shërbyer interesave të popullit dhe që shpesh përfundonin vetëm në shërbim të interesave të të fuqishmëve. Pra, duheshin më pak para të investuara, për të ryshfet më pak njerëz dhe më shumë pasuri për veten. Dhe nëse një përfaqësues politik nuk nënshtrohej, pushteti ekonomik, i cili është shumë shpikës, gjente mënyrën për ta zëvendësuar me një të nënshtruar dhe lehtësisht të korruptueshëm. Ka shumë raste të politikanëve të ndershëm, të guximshëm, novatorë të vrarë sepse nuk kanë bërë kompromis me fuqinë ekonomike.

  Mos u habisni më, duke lexuar këto rreshta, të historisë së thjeshtë të njerëzimit, që askush nuk mund ta kundërshtojë, nëse 282 përdoruesit e parë të regjistruar të verifikuar, që na janë bashkuar dhe kanë konceptuar të gjitha projektet tona, mbeten dhe do të mbeten përgjithmonë anonimë? Nëse jeni ende kurioz të dini se kush qëndron pas gjithë kësaj, ju gjithashtu mund të ndaloni së lexuari pjesën tjetër të artikujve tanë. Sepse ju nuk do ta dini kurrë, dhe sepse kjo do të thotë, që ju nuk e kuptoni rrezikun real, për ta dhe për familjet e tyre, nëse dihet identiteti i tyre.

  Ne ndryshojmë dhe përmirësojmë botën, por para së gjithash kuptojmë rikthimin themelor të pushtetit tek popullsia.

  Jemi të vetmit në botë që kemi një metodë të ngjashme pune, një stil unik, që na bën themelorë për ndryshimin e politikës botërore. Sepse çdo rregull ynë është bërë për t'i dhënë të gjithë pushtetin politik popullatës, dhe duke pasur parasysh precedentët historikë, ne kufizohemi në mbikëqyrjen dhe kontrollimin që përfaqësuesit politikë, përpara se të marrin ndonjë vendim politik, të kërkojnë gjithmonë një mendim detyrues. . , atyre që u dhanë atyre fuqinë e përfaqësimit. Ne jemi të vetmit në botë që u japim votuesve të tyre fuqinë totale dhe absolute të kontrollit, si para, gjatë dhe veçanërisht pas zgjedhjeve.

  Nëse në shumë raste, në politikën e vjetër, pasi janë zgjedhur, dhe pasi kanë marrë një mandat përfaqësues (që ra fjala as që vlen), përfaqësuesit politikë me veprimet e tyre zhgënjejnë votuesit e tyre, me DirectDemocracyS, kontrollin nga ana. i zgjedhësit, mbi të zgjedhurit, pra i popullit sovran, mbi shërbëtorin, është total, dhe për të gjithë kohëzgjatjen e mandatit të përfaqësimit politik, që në rastin tonë është një mandat i vlefshëm.

  Disa ende pyesin, pse kemi lindur, edhe nëse e kemi shpjeguar në artikuj të gjatë, duke e përsëritur kurrë nuk dhemb.

  Ne kemi lindur për të bërë të ekzistojë demokracia autentike, dhe jo ajo falsiteti që qeveris botën. Ata thjesht tallen me ne, sepse vota jonë nuk vlen absolutisht asgjë. Dhe sepse pasi i kanë dhënë pushtetin një partie, apo një përfaqësuesi politik, me politikën aktuale, për shumë vite, politikanët dhe partitë bëjnë çfarë të duan.

  Tek ne, megjithatë, kontrolli është total dhe ne përdorim metoda novatore, por shumë të sigurta, për t'u siguruar që përfaqësuesit tanë politikë jo vetëm të mbajnë premtimet e tyre, por të kërkojnë gjithmonë një mendim të detyrueshëm nga zgjedhësit e tyre. Por jo votues të thjeshtë, por votues të informuar, në mënyrë të plotë, të pavarur, kompetente, të lirë, të ndershme dhe pa favorizuar askënd, në mos interesin kolektiv. Me grupet e specialistëve, të përbërë nga përdoruesit tanë të regjistruar, kushdo që duhet të vendosë, si zgjedhës, ashtu edhe përfaqësues politik, do ta bëjë këtë pa asnjë gabim. Me votues të informuar, nuk do të gabojmë kurrë, sepse në rregulloren tonë dhe në çdo nen sqarojmë se për ne ka rëndësi vetëm interesi i të gjithë popullsisë, pa favorizuar asnjëherë asnjë nga pushtetarët në detyrë dhe asnjë klasë. , ose shoqatë, vetëm populli. Dhe ne i duam të gjithë njerëzit, jo vetëm ata që votojnë, për kandidatët tanë.

  Shumë do të na akuzojnë se nuk jemi ekzaktësisht, dhe menjëherë, demokraci e pastër e drejtpërdrejtë. Sepse ne do të themelojmë një parti politike, në çdo vend të botës dhe sepse kemi përfaqësues politikë, të cilët do të zgjidhen në institucione. Në fakt, ne në fillim jemi një demokraci hibride. Demokracia e drejtpërdrejtë brenda, me kontroll absolut dhe të plotë të zgjedhësve tanë mbi përfaqësuesit e tyre politikë, demokraci përfaqësuese për krijimin e partisë politike kombëtare dhe për zgjedhjen e përfaqësuesve politikë. Ne e bëjmë këtë, provizorisht, sepse një nga qëllimet tona themelore është të eliminojmë 99% të politikës së bërë nga partitë politike, dhe nga përfaqësuesit politikë, për ta bërë popullatën të vendosë drejtpërdrejt. Për të arritur këtë rezultat ambicioz dhe për të krijuar të vetmen demokraci autentike (në të cilën ne të gjithë vendosim për gjithçka së bashku), ne megjithatë duhet të ndjekim rregullat dhe ligjet që parashikojnë një metodë përfaqësuese.

  Tani për tani, mjafton që ne t'i bëjmë gjërat në mënyrën e duhur, nga brenda dhe të bashkojmë gjithë popullsinë e botës me ne. Pasi të arrihet kjo, ne do të jemi në gjendje t'i bëjmë të gjithë njerëzit të vendosin për të ardhmen e tyre.

  Paralajmërim: duke eleminuar politikën e vjetër përfaqësuese dhe duke zbatuar demokracinë tonë të drejtë të drejtpërdrejtë, politika nuk vdes, përkundrazi bëhet më e larmishme dhe gjithmonë do të ketë nga të gjithë: propozimet, debatet, diskutimet dhe votat e duhura në grup. gjeografike. Politika nuk vdes, por është e të gjithëve.

  Do të ketë politikën e duhur, të bazuar në logjikën, sensin e shëndoshë dhe në lirinë totale të secilit për të shprehur idetë e tyre. Ata që bashkohen me ne, megjithatë, duhet të eliminojnë mentalitetin përçarës, duhet të heqin dorë nga ideologjitë e vjetra që janë të gjitha të pasuksesshme dhe të padrejta, për t'iu bashkuar inovacionit.

  Tani le të shohim se si do të jetë politika jonë. Për të kuptuar sadopak dallimet, le të shkruajmë se çfarë është politika e vjetër aktualisht, çfarë jemi dhe çfarë bëjmë. Për çdo pyetje, ne mund të shkruajmë artikuj të tërë, dhe ndoshta një ditë do t'i bëjmë, por tani për tani le t'i përmbledhim përgjigjet e ndryshme në disa rreshta.

  Ju këshillojmë të lexoni gjithçka me kujdes, ndoshta nja dy herë, për të kuptuar dallimet dhe sepse që në fillimet e historisë sonë, ne e kemi përcaktuar veten si të përsosur politikisht.

  Kush qëndron pas saj?

  Tashmë në politikën e vjetër ka emra liderësh, por askush nuk e ka garancinë e pavarësisë dhe lirinë për të marrë vendime, brenda partive të vjetra. Pra, ju nuk e dini se kush qëndron pas saj, partia, apo përfaqësuesi politik për të cilin votoni.

  Me ne, nuk do ta dini kurrë se kush qëndron pas saj, por nuk është thelbësore të dini se kush e ka meritën e krijimit të gjithë kësaj, rregullat tona, vlerat tona dhe idealet tona, të gjitha të arsyes së shëndoshë, janë të rëndësishme. Pas çdo vendimi tonë, qëndrojnë përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar, të cilët janë zgjedhësit tanë.

  Për kë parti po votoni tani?

  Në politikën e vjetër askush nuk është pronar i partisë, e cila është e të gjithëve dhe e askujt.

  Me ne, e gjithë organizata politike, të gjitha partitë kombëtare, të gjitha faqet tona të internetit dhe të gjitha aktivitetet tona janë në pronësi të përdoruesve tanë të verifikuar të regjistruar.

  Kush i voton liderët, kush vendos kush komandon?

  Në politikën e vjetër vendoset në mënyra të ndryshme. Në shumë parti politike, lideri votohet nga një pjesë e vogël e anëtarëve të partisë, shpesh me aklamacion. Herë pas here votohet nga një asamble prej disa votuesish.

  Tek ne nuk ka liderë, secili prej përdoruesve tanë të verifikuar të regjistruar është lideri ynë dhe ka të gjithë fuqinë për të vendosur. Ne kemi eliminuar plotësisht: luftën për pushtet të brendshëm dhe çdo konflikt interesi. Në fakt, përfaqësuesit politikë merren vetëm me përfaqësimin e qytetarëve që i kanë zgjedhur dhe nuk i menaxhojnë partitë tona, të cilat menaxhohen nga përfaqësuesit tanë zyrtarë të zgjedhur nga përdoruesit tanë të regjistruar, kështu që nuk ka luftë për pushtet, falë metodës sonë me zinxhirët e lidhur, të gjithë, nga i pari tek i fundit, kanë të njëjtat të drejta dhe të njëjtat fuqi. Ne eliminojmë gjithashtu konfliktin e interesit, sepse përfaqësuesit politikë nuk do të duhet të favorizojnë partinë tonë, e cila do t'i mbështesë gjithmonë me besnikëri, sepse partia është e të gjithë përdoruesve tanë të verifikuar të regjistruar (votuesve), të cilët nga ana e tyre zgjedhin përfaqësuesit politikë. në institucione të ndryshme.

  Përzgjedhja e kandidatëve. Si bëhet përzgjedhja e kandidatëve?

  Tani, në politikën e vjetër, përzgjedhja e kandidatëve bëhet nga kryetarët e partive, ose nga partitë politike. Rrallë, ose pjesërisht, nga popullsia.

  Tek ne, përzgjedhja e kandidatëve bëhet gjithmonë dhe plotësisht nga të gjithë përdoruesit tanë të regjistruar të verifikuar, të cilët zgjedhin në mënyrë të informuar kandidatët më të mirë, për çdo rol, nga ai vendor deri tek ai ndërkombëtar.

  Vlerësimi i kandidatëve. Si janë përfaqësuesit politikë?

  Tani, ata shpesh zgjidhen në bazë të ndikimeve ekonomike, ose në bazë të famës, ose numrit të votave që mund t'i sjellin partisë. Shpesh ata marrin role përfaqësimi politik, njerëz pa përgatitje adekuate, ose njerëz të paaftë, e shpesh edhe njerëz krejtësisht të papërshtatshëm. Dhe shumë shpesh, njerëz pa kompetencë dhe pa ndershmëri, drejtojnë vende të tëra, ose bëjnë ligje për tema që nuk i njohin.

  Tek ne ata janë kandidatë, ose mund të jenë vetëkandidatë dhe vlerësohen nga grupe profesionistësh, dhe nga grupe specialistësh (të përbërë tërësisht nga përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar), me një përzgjedhje shumë të ngurtë dhe zgjidhen: nga të gjithë. përdoruesit tanë të regjistruar të verifikuar, të cilët jetojnë në çdo zonë gjeografike, duke ditur saktësisht të gjitha rezultatet e testeve, dhe të verifikimeve mbi kompetencën dhe ndershmërinë e secilit kandidat. Për çdo aplikim kërkohen aftësi specifike dhe çdo person i emëruar zgjidhet në bazë të kompetencës, ndershmërisë, shëndetit mendor dhe fizik, sjelljes dhe në bazë të meritës. Ai monitorohet me kujdes, para, gjatë dhe pas zgjedhjeve, me një metodë inovative, e cila parandalon çdo lloj problemi.

  Premtimet para zgjedhjeve. A janë respektuar premtimet e bëra?

  Politika e vjetër dhe përfaqësuesit e saj politikë do t'ju kenë bërë shumë premtime dhe nuk do t'i kenë mbajtur të gjitha. Ata kanë deklaruar shumë gjëra në historinë e tyre dhe jo gjithmonë i kanë mbajtur të gjitha deklaratat.

  Ne, politika e re, vendosim së bashku me përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar, që janë të gjithë zgjedhësit tanë, çdo detaj të programit elektoral. Dhe ne zbatojmë çdo premtim, në rrugët dhe në kohët e premtuara.

  Gjeni gjithmonë justifikime. Ndonjëherë, për të kërkuar falje për mosmbajtjen e premtimeve elektorale, a gjeni alibi?

  Politika e vjetër ka beteja të brendshme dhe të jashtme, madje shumë të vështira, për të mbajtur pushtetin apo për ta marrë atë. Pra, ai gjen gjithmonë mënyra për të fajësuar të tjerët, nga jashtë ose nga brenda, për dështimet e tij.

  Ne, që jemi novatorë, nuk do të duhet të gjejmë kurrë justifikime, sepse të vetmit të cilëve duhet t'u japim shpjegime janë zgjedhësit tanë, të cilët së bashku me ne vendosin si programin elektoral, ashtu edhe realizimin e çdo pike të programit, në mënyrat dhe në kohët e sakta. Nëse rastësisht ka pika programi, apo premtime të prishura, si ne ashtu edhe përfaqësuesit tanë politikë, do ta pranojmë dhe do të kërkojmë falje për këtë, duke u përpjekur të gjejmë arsyet, pa fajësuar të tjerët.

  A do të bëhen aleanca dhe koalicione me forca të tjera politike?

  Politika e vjetër shpesh bashkohet, ose ndahet, për interesa politike dhe elektorale. Në raste të tjera, ligjet bëhen për të penguar një parti të vetme të qeverisë e vetme.

  Ne kemi shkruar në rregulloren tonë, në statutin tonë dhe në shumë nene se nuk do të bëjmë kurrë dhe pa asnjë arsye asnjë aleancë apo koalicion me forcat e tjera politike. Këtë e kemi vendosur ne, sepse jemi krejtësisht të papajtueshëm me forcat e tjera politike, për shkak të inovacionit tonë. Nëse i kemi votat, pra besimin e popullatës, të mjaftueshme për të qeverisur të vetëm, do të marrim përgjegjësinë për ta bërë në mënyrën më të mirë të mundshme, në interes të të gjithë popullatës.

  Nga ana tjetër, nëse nuk i kemi votat e nevojshme, do të qëndrojmë në opozitë, gjithmonë me rregullat tona dhe me kontrollin total të zgjedhësve tanë, mbi ne. Ne do të bëjmë propozime së bashku me votuesit tanë, të cilët do të qeverisin. Dhe ne nuk do të jemi një opozitë që i thotë jo çdo gjëje. Gjithashtu në bazë të vendimeve të votuesve tanë, ne do të votojmë pro të gjitha ligjet, të cilat do t'i gjykojmë të dobishme për popullatën.

  Vendimi për të mos bërë aleanca, dhe koalicione, është që të mund të punojmë me metodën tonë novatore, në shërbim të popullatës. Ky vendim nuk na pengon të dialogojmë dhe të diskutojmë me forcat e tjera politike. Por për ne, uniteti ynë është themelor dhe stili ynë është krejtësisht i ndryshëm nga politika e vjetër.

  Mandati popullor i përfaqësimit. A është e ligjshme politika botërore?

  Politika e vjetër, edhe ajo perëndimore, është një demokraci false. Pushteti nuk i përket kurrë popullit, por është në duart e partive politike dhe përfaqësuesve politikë, të cilët pothuajse gjithmonë zgjidhen dhe emërohen, për votat që mund të sjellin, ose për ndikime, dhe ndërhyrje nga "fuqi të forta" të ndryshme, jo. e qartë dhe padyshim e vështirë për t'u identifikuar. Përfaqësuesit politikë të politikës së vjetër nuk zgjidhen në bazë të meritës, dhe votuesit thjesht votojnë, qoftë për partinë, qoftë për politikanin, pa pasur, megjithatë, kontroll të drejtpërdrejtë mbi zgjedhjet që do të bëjë “përfaqësuesi politik ilegal”. gjatë qëndrimit të tij në institucione të ndryshme. Në thelb, njerëzit që duhet të mbajnë pushtetin, të jenë sovran, me të drejtë, në demokracitë e rreme, numërojnë dhe vendosin vetëm gjatë zgjedhjeve. Ligjet e bëra nga "përfaqësuesit" e kësaj demokracie të rreme janë bërë të gjitha në mënyrë të paligjshme dhe do të ribëhen të gjitha, me përfshirjen e të gjithë popullatës. Shumë shpesh ligjet favorizojnë vetëm një pjesë të shoqërisë, ose vetëm disa klasa shoqërore. Fuqitë ekonomike janë gjithmonë të favorizuara, sepse me "demokraci" përfaqësuese, këto "fuqi të forta" mund të kontrollojnë dhe drejtojnë lehtësisht të gjitha zgjedhjet e disa partive politike dhe "përfaqësuesve të tyre politikë". Të cilat pothuajse në të gjitha rastet nuk përfaqësojnë interesin e popullatës në përgjithësi, por vetëm të atyre që janë më të fortë. Për të mos përmendur sa mirë jetojnë, ndërtesa elegante, udhëtojnë nëpër botë dhe sa para bëjnë, të kenë të drejtën dhe privilegjin të vendosin në emrin tonë. Ne nuk u japim vetëm pushtet, por edhe para dhe pasuri. Demokracia përfaqësuese është mashtrimi më i madh në të gjithë historinë e njerëzimit. Ai u lejon partive politike dhe përfaqësuesve të tyre të vendosin rregullat, në emër të popullit. Ata janë kukullat, që lëvizin telat, dhe njerëzit shërbëtorë janë kukulla, që zbatojnë urdhrat. Ata janë dirigjenti, që dikton tempin, notat, dhe ne jemi muzikantët e ndryshëm që ndjekim partiturën, pa mundur të vendosim absolutisht asgjë. Pra, e përsërisim, demokracia e vërtetë nuk ekziston.

  Në DirectDemocracyS ne përmbysim plotësisht rolet, njerëzit janë sovranë, të informuar nga grupe specialistësh, pra janë kukullat dhe përfaqësuesit tanë politikë, të ndihmuar nga grupe specialistësh, janë kukullat në duart e popullit. Me politikën tonë novatore, para, gjatë dhe mbi të gjitha pas zgjedhjeve, “dirigjenti” që vendos programin muzikor, dikton kohën dhe notat, është ai që duhet të ketë të gjithë pushtetin, pra populli sovran, dhe përfaqësuesit tanë politikë luajnë dhe këndojnë atë që urdhërohet. Duket një gjë e çuditshme, që askush nuk e ka përjetuar ndonjëherë, por ka një emër, që vetëm ne kemi të drejtë ta shqiptojmë, sepse vetëm ne e vëmë në praktikë: quhet demokraci. Partitë tona politike janë pronë e popullatës, e votuesve dhe jo e “fuqive të forta”, të cilët do të humbasin të gjitha privilegjet. Kjo është ndoshta prerogativa jonë kryesore, të vëmë në praktikë të vetmen demokraci të vërtetë, duke u dhënë “shërbëtorëve tanë”, që janë përfaqësuesit politikë, një mandat përfaqësuesi autentik dhe real. Mandati i vetëm i rregullt, në të cilin para se të vendosësh gjithçka, përpara se të ndërmarrësh ndonjë veprim në emër të popullit, kërkon gjithmonë një mendim detyrues nga njerëzit që e kanë dhënë këtë mandat. Tek ne nuk ka vetëm premtime elektorale, të cilat vendosen të gjitha bashkë, por edhe kontroll të plotë dhe total të të gjitha aktiviteteve politike. Ajo quhet demokraci, pothuajse nuk ka ekzistuar kurrë, por po vjen dhe nuk do të lejojmë askënd ta vjedhë, kurrë më.

  Partitë politike dhe përfaqësuesit tradicionalë që grinden, me përplasje verbale, akuza e shpesh edhe përplasje fizike. DirectDemocracyS, do të përpiqeni të bëni të njëjtën gjë?

  Politika e vjetër që grindet, që kërkon konsensus elektoral me çdo kusht, që nuk praktikon lirinë e vërtetë dhe demokracinë autentike, ose që premton dhe nuk realizon, janë të gjitha arsyet pse kemi lindur.

  Politika jonë inovative dhe e re i vendos përdoruesit tanë të verifikuar të regjistruar në qendër të çdo vendimi. Ne bazojmë në respektin e ndërsjellë të të gjithë njerëzve, ndaj nuk do t'u përgjigjemi kurrë provokimeve. Sigurisht që nuk do të humbim kohë duke debatuar, bërtitur, ngacmuar, por do të fokusohemi vetëm në punën tonë. Do t'ua lëmë të tjerëve zakonin e keq që të na vijë keq nga njerëz normalë, njerëz të qytetëruar. Ashtu siç sigurisht nuk do të humbim kohë të çmuar, në programet televizive, për t'u gëzuar për dështimet e të tjerëve, apo për t'u mburrur për arritjet tona. Përfaqësuesit tanë politikë do të bëjnë atë që është e nevojshme për të mbajtur veten të ekuilibruar, të sjellshëm dhe të respektueshëm. Stili ynë do të vlerësohet gjithmonë, sepse është inovativ, si projekti ynë.

  Korrupsioni. Njerëzit shpesh tundohen, si i kontrollojmë politikanët?

  Politika e vjetër në shumë raste e kontrollon veten. Domethënë, kur disa janë në pushtet, kontrollojnë të tjerët dhe anasjelltas. Shpesh me një drejtësi sahat, dhe me hakmarrje të të gjitha llojeve. Por shpesh me raste korrupsioni, dhe sjellje të gabuara etike.

  Ne që jemi novatorë nuk do të kemi asnjë lloj problemi. Grupet tona të sigurisë, të përbëra tërësisht nga përdoruesit tanë të regjistruar, të specializuar në kontrolle të të gjitha llojeve, do të shmangin çdo problem nga pikëpamja e korrupsionit dhe favorizimit. Ne jemi të parët që kontrollojmë veten, kështu që ne jemi novatorë edhe në këtë.

  Defektet e politikës. Ne përfundojmë me të metat, të politikës së vjetër dhe me tonat.

  Të gjithë e dinë politikën e vjetër, ndaj le të mos flasim për të. Të gjithë e dini shumë mirë se si janë dhe çfarë kanë bërë në histori.

  Ne kemi vetëm një defekt, jemi pak mendjemadh, themi shumë shpesh se jemi perfekt, dhe përsosmëria nuk ekziston, ose është e pamundur të arrihet. Jo për ne. Jemi me fat që të fillojmë tani, kështu që askush nuk mund të na akuzojë se kemi bërë gabime ose kemi gabuar. Nuk mund të na akuzojnë se nuk mund të kundërshtojmë, sepse ende nuk kemi filluar të bëjmë asgjë. Por ne kemi shumë ambicie, rregulla, vlera dhe ideale të arsyeshme, të bazuara në logjikë.

  Një e metë e madhe është se çdo person, kur lexon të gjitha rregullat tona, gjen gjithmonë shumë gjëra që janë në rregull, por të gjitha janë pak të çrregullta. Shpesh të përsëritura. Çdo votues ka çdo arsye për ta dashur organizatën tonë politike ndërkombëtare, dhe gjithashtu do ta dojë çdo parti tonë politike dhe çdo aktivitet tonë.

  Një e metë tjetër është se ne nuk kemi klasa shoqërore të preferuara, por vetëm preferencën tonë për të gjithë popullsinë, kështu që disa njerëz, nga klasa më të dobëta shoqërore, luftojnë pak për të gjetur përgjigjet e pyetjeve dhe kërkesave të tyre legjitime.

  Një tjetër e metë është se ne nuk i ndjekim votuesit, nuk premtojmë gjëra të pamundura dhe nuk i japim asgjë askujt. Ndoshta ky qëndrim realist dhe meritokratik do të na bëjë të humbasim disa zgjedhje, por jemi të sigurt, që në tonat shpresojmë dhe urojmë, histori e gjatë, ky qëndrim do të shpërblehet.

  Një tjetër defekt i yni është heqja dorë nga idealet e vjetra përçarëse, për një ideal të bazuar në logjikë, sens të përbashkët dhe respekt të ndërsjellë për njerëzit. Përsëri, koha do të na tregojë të drejtë. Por nëse, për shembull, shohim parti për klasat punëtore në çdo vend të botës, ato shpesh bëjnë ligje kundër klasave punëtore. Partitë e korporatave shpesh rrisin taksat. Partitë fetare shpesh bëjnë ligje që shqetësojnë fetë. Në vend të kësaj, ne i ndihmojmë të gjithë në të njëjtën mënyrë, bazuar në prioritetet, të cilat na detyrojnë të fillojmë gjithmonë, nga ndihma e atyre që janë në vështirësi, pa u hequr asgjë atyre që janë të pasur me merita, apo falë inovacionit. Ne kurrë nuk do t'u bëjmë thirrje banditëve, prodhuesve të armëve dhe ndoshta 1% të njerëzve në tokë që janë të këqij. Por ne do të jemi të kënaqur me 99% të mbetur.

  Së fundi, e meta jonë e madhe është se sidomos në fillim, vetëm një person mesatar deri në shumë inteligjent e kupton menjëherë potencialin tonë dhe na bashkohet menjëherë. Fatmirësisht për ne, shumica preferojnë të presin për të parë se si do të shkojë. Megjithatë, duke u bashkuar me vonesë, ai do të humbasë avantazhet dhe lehtësitë, të cilat është e drejtë t'i jepet të parës që do të na besojë.

  Përfundimi i këtij artikulli, me titull: Politikisht Perfekt, është padyshim politikisht i drejtë, kompetent dhe i ndershëm.

  Bashkohuni me ne tani, mos humbni kohë dhe njoftoni sa më shumë njerëz për inovacionin tonë dhe tuajin e madh.

  Përndryshe, thjesht mbani politikën e vjetër. Por së pari rilexoni artikujt tanë dhe rregullat tona. Dhe zgjidhni me mendjen tuaj dhe me zemrën tuaj. Me dashuri të pafund, respekt, nderim, përshëndetje dhe urime më të mira.

  DirectDemocracyS, politika juaj, projektet tuaja, në çdo kuptim!

  0
  ×
  Stay Informed

  When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

  Polities perfek
  مثالي سياسيا Politically perfect
   

  Comments

  No comments made yet. Be the first to submit a comment
  Already Registered? Login Here
  Tuesday, 27 February 2024

  Captcha Image

  Donation PayPal in USD

  Blog Welcome Module

  Discuss Welcome

  Donation PayPal in EURO

  Mailing subscription form

  Blog - Categories Module

  Chat Module

  Login Form 2

  Offcanvas menu

  Cron Job Starts